Re: Lenovo L220x 22" SPVA
miskoboss, dafer: S tou ostrostí je to nějaké divné, to bude nějaký háček nastavení, drivery, kabel nebo tak něco. Nechce se mi věřit, že by L220x nebyl tak dokonalý jak se tady v threadu píše. :-)
Nebo jste možná jen na ostrost víc citliví než zbytek populace a nezdá se vám to.
Citace:
Původně odeslal
duracer
....z vetrcich diel zadneho krytu mi vychadza jemne chrcanie resp.vrcanie.
Ked je PC vypnuty a LCD je v pohotovostnom rezime tak je to celkom zretelne pocut...Da sa to prirovnat k vrcaniu na niektorych CRT monitoroch.
Dokonca ten zvuk je iny ked je monitor zapnuty a iny ked je v pohotovostnom rezime. Da sa to nejako odstranit? Myslim tak ze zhodit kryt a nieco tam lepsie dotiahnut alebo dotlacit....:rolleyes:
ufff jestli az tak tak to radeji reklamacku ne?
Mimochodem je to pekne topitko nejenom primo pred monitorem ale i zezadu..... aspon mi nebude vecer zima :)
Jinak zkousel jsem vcera si hrat ve hrach s ruznym nastavenim obrazu.....samozrejme v jinem nez nativnim je to maznute.... ale nastesti ne tak jak jsem se obaval.... je to asi o zvyku.... nadruhou stranu vetsinu her jsem rozjel i nativnim modu bez problemu HL2, Hellgate London, Savage2......
Co se tyce odezvy tam vubec nic nepozoruju.... vse je OK a kdyby to melo byt prece jen rozmazle tak to v tom jinem rozliseni stejne nejde poznat......
Pismo a ikonky jsem si musel v XP zvetsit.
Osobne si ale myslim, ze jsem tak dlouho vybiral, az jsem nakonec prebral :( mozna jestli se mi nejak poradri doladit ty "presycene" barvy tak se treba uklidnim, ale ted z neho jeste nejsem 100% nadchnuty :(
Ale prd je to přesycené, přesycené to je když si dáš digital vibrance přes ovládací panely :p
A nevím co máte pořád s tím že to je rozmázlé, podle mě je to právě naopak ostré, kdybyste viděli 24" HP co jsem měl s větší roztečí bodu, tak tam to bylo majznuté, tady vůbec, u HP nepomohlo ani vypnutí cleartype na ostrost.
DAFER - ake si mal zobrazovadlo predtym? CRT? toto ma OMNOHO vacsi kontrast a to je velky rozdiel pre vnimanie farieb
Ještě je možné že se vám to zdá rozmázlé, kvůli povrchové antireflexní úpravě, která dělá obraz jakoby trochu perleťový nebo díky malé velikosti pixelu. Mě osobně se zdá monitor krásně ostrý a ta červená barva se mi zdá taky jakoby přesicená, ale měl jsem předtím 4 roky starou 19" CRT. Zatím jsem ale barvy nijak nekorigoval, nebyl čas. co se týče odezvy a inputlagu, tak ve hrách nic nepozoruji a jsem s monitorem 100% spokojený. Přemýšlel jsem ještě o tom novém 22" Eizu, ale to má jen standardní rozlišení a už bych jej nechtěl. ;-)
Já si nastavil barvy podle tohoto grafu, tak aby stupnice odstínů byla hezky přechodná a dál jsem to neřešil
http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php
více nastavení zde
http://www.lagom.nl/lcd-test/
Citace:
Původně odeslal
MadCap
DAFER - ake si mal zobrazovadlo predtym? CRT? toto ma OMNOHO vacsi kontrast a to je velky rozdiel pre vnimanie farieb
Ehmmm hele nechci se tu hadat kazdej ma z toho monitoru svoje pocity, kazdej vidi barvy, ostrost apod jinak.... jen jsem chtel prihodit trosku meho skromneho a podotykam laickeho nazoru, ktery se nekomu muze pri rozhodovani hodit..... mne kolikrat veskera cisilka, mereni apod... nic nerikaji a jestli srovnavat ciselne hodnoty nebo dojmy jak se to doopravdy hybe..... jsem rad za oboje....
Jinak jak jsem psal jiz v predeslych textech tak jsem mel 19" LCD FSC P19-2, tedy zadne orezavatko.... v te dobe asi nejlepsi monitor.
Zasadne k tomu Lenovu nic nemam jen proste pri tom prechodu jsem cekal neco vic.... ale trosku to poladim, zvyknu si a bude to OK.... za tu cenu je to sice paradni kousek........
DAFER: Naopak, dobře že píšeš jak to vidíš ty. Málokdo totiž dokáže kritizovat to co má, často to bývá spíš naopak.
no ja jsem to byl dneska vratit do obchodu
me to proste vadilo strasne moc a ted nevim co koupit:(
ono totiz nic neni, cim se da to Lenovo nahradit
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
Podle mě jsi měl vadný kus, proč jsi nezkusil jiný kus LCD u nich na prodejně?
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Podle mě jsi měl vadný kus, proč jsi nezkusil jiný kus LCD u nich na prodejně?
jiny nemely, ja bych to rad zkusil
on me ten monitor fakt vyhovoval az na tu ostrost a to bylo fakt evidentni, ze to neni OK
kdyz jim reknu, ze chci jinej, tak me daji ten stejnej a reknou me do oci, ze to je ten druhej
proto jsem taky chtel videt ten panel u nekoho jinyho, ale v Brne ho snad nikdo nema:(
Já s ním (monitorem) teď zažil krásnou chvilku.... :)
stáhnul jsem si trailery v 1080 HD .... mlask :)
Jinak ta perleťovost nebo neostrost jak říkám já jde nejvíce vidět ve hře Spider Solitare ve win XP na tom zelenem pozadi..... zkuste pohybovat hlavou doleva a doprava :)
Jinak jsem si monitor posunul dál od sebe a je to lepší... cca 70 cm neříkám ostřejší ale lépe se na to kouká... zítra tomu dám zabrat co se týče her...
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
Divné, divné! Nebo, že by přeci jen mezi slepými jednooký králem?:D
Citace:
Původně odeslal
Connor
Divné, divné! Nebo, že by přeci jen mezi slepými jednooký králem?:D
tak myslel jsem to tak, ze za 9500,- 22'' s 1920x1200 a S-PVA obrazovkou
musim najit nekoho, kdo ma ten monitor a byl by ochotnej me na to nechat se podivat
Tak jsem zkoušel co mi ukazuje menu při různých rozlišeních a pokud to byly standardní tak to ukázalo správně, ale pokud jsem použil nějaké nestandardní tak menu ukazovalo 1920 x 1200. teď jsem nainstaloval nové catalysty 8.3 a opravdu v nich už funguje zachování poměru stran, přes GPU a je možné zapnout zachování poměru buď na pevno 1:1, že např. při 1024 x 768 jsou černé pruhy kolem celého obrazu, nebo zachování s roztažením, takže pruhy jsou jen zleva a zprava. U těchto ovladačů se mi v menu skoro vždy ukáže správná hodnota rozlišení. Nepodařilo se mi nahrát přílohu, takže malý výřez je zde
http://www.xsystem.org/lenovo.jpg
a celý obrázek zde
http://www.xsystem.org/P3070447.JPG
to je právě tady pěkně vidět na tom obrázku od Cyberlucase jak je červená barva normálně přestřelená, pokud se to nastaví správně, tak by ta červená napravo od písmen neměla být výraznější.
ve skutečnosti, když se dívám pod lupou, tak ta červená i modrá barva kolem černých bodů je úplně stejná jako na bílé ploše. Těžko se to fotí.
EDIT: když se podíváš na tu fotku v plném rozlišení tak jde vidět, jak se díky optické soustavě foťáku a malému ohnisku ke krajům fotky ta sytost modré a červené zvětšuje.
Jak tady zkouším všechny ty věci tak sleduju, že ikdyž mám v ovládacích panelech vyplé cleartype, tak některé programy nebo windows jej stejně u některých popisků používají....
Citace:
Původně odeslal
CyberLucas
ve skutečnosti, když se dívám pod lupou, tak ta červená i modrá barva kolem černých bodů je úplně stejná jako na bílé ploše. Těžko se to fotí.
EDIT: když se podíváš na tu fotku v plném rozlišení tak jde vidět, jak se díky optické soustavě foťáku a malému ohnisku ke krajům fotky ta sytost modré a červené zvětšuje.
Jak tady zkouším všechny ty věci tak sleduju, že ikdyž mám v ovládacích panelech vyplé cleartype, tak některé programy nebo windows jej stejně u některých popisků používají....
...mohol by si spravit take detailne foto aj v nativnom rozliseni?
Nech vidim to spomine rozostrenie aj zblizka. Mozem to potom porovnat s mojim. ;)
Citace:
Původně odeslal
duracer
...mohol by si spravit take detailne foto aj v nativnom rozliseni?
Nech vidim to spomine rozostrenie aj zblizka. Mozem to potom porovnat s mojim. ;)
To foto je v nativnim rozliseni.
Citace:
Původně odeslal
CyberLucas
To foto je v nativnim rozliseni.
...a nepoznas nejaku fintu na znizenie spominaneho rozostrenia pisma?
pro BRNAKY (nejen) : kdo si ho chce prohlidnout (to lenovo) muzete se prijit podivat ke me (ale casove to bude asi horsi, no proste icq a domluvime se....)
na té fotce, lze vidět, jak lehce prosvítají okraje černých pixelů, nevím na kolik je to způsobeno foťákem, ale je možné že to opravdu lehce prosvítá a díky tomu se zdá někomu písmo neostré. Zkusím to vyfotit s nějakým provizorním stativem. mě osobně se zdá být obraz ostrý, běžně nesleduji monitor z 5 cm vzdálenosti a lupou v ruce ;-)
No když nejsou barvy zkalibrované, tak červená složka svítí více, pokud se to opraví tak je vše pěkně ostré.
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
No když nejsou barvy zkalibrované, tak červená složka svítí více, pokud se to opraví tak je vše pěkně ostré.
Můžeš mi napsat Tvé nastavení, popř. jaký máš icc profil?