moje P35-DS4 taky piska ale mam revizi 1.0.. zda se ze to dela jen v urcite kombinaci (s Fortronem).. ale zatim sem to dukladne netestoval
Printable View
Vyskúšaj iný zdroj na pretestovanie, ak pískanie prestane je to zdrojom resp. vzájomnou nekompatibilitou pravdepodobne. To by nebol prvý fortron, čo by pískal :).
Me deska s fortronem taky piskala, popsal jsem to nekde vys. U me slo o to, ze se zastavoval chladic CPU, protoze byl proste dost chladnej (fortron si cuca vzduch pekne ze smeru CPU) Vypnul jsem warning zastavenyho CPU fanu a mam klid. Ale dost mozna je to uplne jinej problem.
Ahoj
Můžete mi prosím napsat Vaše teploty E8x00 v coretemp ?
Zajímají me hodnoty v klidu a při zátěži.
Já mám na def Vcore a 8x425
klid: 42-44
zátěž : 57-59
Díky Zizi
400x9, default Vcore
50°C IDLE, 70°C ORTHOS SmallFFT
chlazeno pasivně Ninjou
8x475MHz chlazeno Freezerem 7 pro
50stupnu Idle 64stupnu Orthos
8x450 (vcore 1,2V), chlazeno aktivne (regulovane) Ninjou
idle 40°C, Orthos max. 59°C
Abych to uvedl na pravou míru ..... testoval jsem to se zdrojem od EUROCASE 500w :-( a taky pískal ale měně ...... zkusím ještě jinou značku zdroje . Taky jsem tady četl že kombinace s FORTRONem může být problém . Měl jsem FORTRONa na druhé sestavě ale tam nepískal .....
Planovat planujem.
Uz pol mesiaca cakam na tento procesor, ale zialbohu nemaju ho nikde, ani agem, ani euromedia. Ale pocul som ze po 7.2 by mali uz byt v hojnom pocte. Tak uvidime.
http://www.alza.cz/intel-core-2-duo-...ryn-d85768.htm
Alza.cz
skladem 5 ks E8400 BOX
http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1
skladem v Brně
Hm, o 600 víc než normálně. Pěkné :-)
Jak tak koukám, tak je docela dost předobjednávek, takže ty přijdou na řadu jako první a pak teprv normální naskladnění. Celkem se to prodlužuje, navíc informace o datu dostupnosti se rozcházejí...
Ja som v support liste mojej dosky nasiel inu zaujimavost.
Zdroj informacie.
V tom brne mi je to na dve veci, ale dik za tip. Asi by som sa nedoplatil na postovnom a poistke..to radsej pockam tyzden :-)
420x8 1.212V
chlazenono Ninja +500ot ventilator a odfuk z bedny Noctua NF-P12 (1100ot)
idle 28-31°C Burn Orthos 45-48°C
To nebylo zadne napadani ,jen me to zajima...a premyslim ,kde je chyba,kdyz mam identicke komponenty + chlazeni (snad jen pasta )
Totiz kdyz nad tim premyslim,tak pokud je teplota v coretemp 28-31
Tak teplota v biosu by musela byt pomalu pod 20 stupnu
me ukazuje cidlo na desce 25 stupnu a core temp 42-44
Proto to nemuzu nejak pochopit....
E8400
450x9
1.296V
idle 41st obe jadrá
burn 67st obe jadrá
Jak tak koukam tak jsou tu takovy dva hlavni teplotni schody, at uz jde o E8200 nebo E8400, na def voltaz a s prumernym OC a lepsim chladicem nez BOX.
prvni.... cca Idle 28-35°C Burn Orthos 45-48°C
nebo
druhy....cca Idle 40-45°C Burn Orthos 60-70°C (i vice)
Ja osobne s E8400 a s ninjou se take radim do druheho teplotniho rozsahu a to mam ninju a otevrenou case (zatim) oc zatim 3.2Ghz.
Pridam svoje merania, dufam, ze sa vam bude pacit spracovanie. Ide o test 2x Prime95 pocas jednej hodiny. Frekvencia 3.6GHz je uz u mna limitna, nepustia ma RAMky (holt su to iba 800ky). Inak chladim to tymto cudom, bohuzial mi doska nevie regulovat otacky a tak fan ide stale naplno (2700rpm). Graf teploty je z CoreTemp + EXCEL.
edit >> musim priznat, ze som dufal, ze mi pocitac bude vykurovat izbu (spusteny BOINC mngr), ale ten CPU je strasne malo tepelne vydatny a ani 4h BOINCu sa na teplote izby nepodpisalo.
2iPok No chyba bude asi nekde jinde, ja mam A-daty klasicke a jede mi to i na 3,9.