Možná je to bráno podle toho co ten maník dostal od lidí za výsledky,že nejlépe šly ty co mají 0001 až 0300 a že pak šlo taktování už hůřCitace:
Původně odeslal Semik
Printable View
Možná je to bráno podle toho co ten maník dostal od lidí za výsledky,že nejlépe šly ty co mají 0001 až 0300 a že pak šlo taktování už hůřCitace:
Původně odeslal Semik
do 0300 to sou z nejlepsich casti WAFERU...
Mno moze to byt fakt, ale tak isto nahoda :wink: By musela byt naozaj velka zlozka respondentov na test, aby mohol dakdo nieco taketo zahlasit.
I ked vylucit sa to neda...len je to nepravdepodobne.
Ja som akurat skoncil test DLT3C JIUHB0308SPMW a zatial ide na 166x14/1.775V (3000+), ale pecie jak das. Bootne aj na 2500 MHz, len padnu win pri 1.85V. Dal by som aj viac, ale dnes bol kupeny a chcem ho nechat zahoriet a aj chladenie uz nestiha.
hmm max SPMW (ktore mam aj ja) je zrejme okolo 2500mhz.....
Len stale nechapem, preco sa nevyskytuju v ziadnej databaze. Sade len RP... XP.... atd.
O tom nasom nikde nic...
mozno su velmi nove, a zda sa ze aj dobreCitace:
Původně odeslal Semik
Nonove kdyz uz sou i 0309UPMW! Ktery sou novejsi!
NO ked tak pozeram tak dost vela z nas tu ma DLT3C 0308 SPMW !! Ja ho mam tiez a ide pri 1.775V na 2400MHz fpohode. A stym zahorenim je to fakt banalita pretoze tiez mi nepomohlo ani raz pri OC ani o 1MHz. Akurat sa mi stalo ze po zahoreni sa trosku znizila teplota procesora asi o 2C ale nikdy mi to nezlepsilo OC !!
Error !!
A co takhle ze tato serie (wafer) jel celej do vychodniho bloku => zadny zapadni server ho nemuze znat.
Celkem dobra hypoteza ne ?
A o tu teplotu právě jde pokud jsi na hraně toho co jsi schopnej uchladit tak ti i ty dva stupně pomůžou k vyšší stabilní frekvenciCitace:
Původně odeslal cox
Jinak z technického hlediska je zahoření doznění chemických procesů z výroby lidově vypálení kterým se odstraní chyby v okrajích krystalických mřížek které se právě vysokou teplotou která je vlastně vyšší energie atomú v případě drobné chyby dokáží přeuspořádat což vede k dokonalejším přechodům npn pnp a k větší stabilitě (což se projevý snížením vyzařovaného ztrátového tepla a zestabilněním vyšších frekvencí)
To jen tak trochu o tom že to zahoření není úplně k prdu ale u každého vyrobeného kusu se projeví jinou mírou
OC zdar
drake: tak uz nam rekni pri jakym napeti ti to jede 2,5Ghz ;)
Lepsi je kdyz budes psat vyslednou frekvenci, at si ji nemusime pocitat, navic ti to odpovida spis 2900+ a ne 3000+, to bys musel mit 14.5x166 :)Citace:
Původně odeslal Toxic
2 MaPa: Uz som si to vsimol. 3000+ by to bolo pre Bartona.
nastavenejch 1.775 V reálnejch 1.78-1.79VCitace:
Původně odeslal wEnC
zkoušel jsem i 2600mhz při 1.95V ale nedá se to uchladit
Cim to chladis?Citace:
Původně odeslal drake
No jo pri nasej serii si treba realne povedat, kde sces skoncit s taktovanim,...inac sa to moze zle skoncet :wink: (to napr. neuchladis atd....) lebo ten proc sam nesce koncit.
Fakt tipujem,,,, ze keby s nas dakdo chladil dusikom by bol super rekord...aspon 3,5 GHZ :!: :!: :!: (100% menej to nevidim)
TAK som s toho jelen.
na www.pretaktovanie.sk GABO tvrdi ze si TB rev A0 cize DLT3C velmi nezataktujeme ale vy tu zhavite kremit do krutych vysok
Ako to????
dnes som sa zbavil jedneho DLT3C kupovaneho z Agemu a zadovazil som si DUT3C z Libry.
Urobil som dobre?
Ak poviete ze nie tak som asi nepochopil zmysel a rozdiel medzi DLT3C a DUT3C.
pls vysvetlit.
a este nieco
dole je zostava, kolko mozem realne tomu fiknut s prihliadnutim na dosku a pamate.
presne oznacenie neviem - nestihol som ani poriadne pokukat
ale, zatial som skusal 1900+(133*12) a 2000+(133*13)
fakt si to presne nepamatam, bola to len rychlovka, v kazdrom pripade som menil len multiplikator.
dakujem
Ak to bol DLT3C JIUHB, tak si ho vymenil blbo. Tento kusok je B0 a ide dobre pretaktovat, az na to, ze hreje jak blazon.
a to mal kurnik sopa kto vedietCitace:
Původně odeslal Toxic
kukam na navody ako to rozoznat.
V ageme som snich robil idiotov ze co mi to trepu do hlavy
a ono to asi mohla byt aj pravda.
v kazdom pripade ked som ten prvy procik len na skusku oc na 133*12 tak bolo tich nich sa nestalo - musel som dat clear cmos.
tak fakt neviem
chladim titanom DT5CU a pamate su "len" 266
ved skuste poradit
2Loki12 : no ale keby si poriadne cital tak by si sa docital k tomu ze revizia sa nezistuje podla toho ci to je DLT3C alebo DUT3C alebe podla posledneho pismena v serii. Tj ked mas JIUHB tak to je revizia B0 pretoze seria konci na B.
Takze to co si predal bol TBred s reviziou B0 a akurat mal znizenu voltaz z 1.6V na 1.5V co udavaju tie pismena L a U v tom D?T3C !!
A tie procaky s tou znizenou voltazou sa zatial taktuju najlepsie no dost pecu. No proste si neurobil najlepsiu vec s tou vymenou hlavne ked ti islo o co najvecsi OC !!
tak potom nechapem preco mi nesiel taktovat
?????
mne nejde o nejake brutus OC
ved sa kuknite co mam v podpise
ak mi to pojde na cca 2000+ - 2200+ tak budem spokojny
2Loki12
V Bazare ponukam môj stary XP1700+, ktorý chodil na 2000-2080MHz. Má prepálený premapovací mostík, takže sa dá nastaviť napr. 15*133.
Ak by si mal záujem, pošli SZ.
dakujem ale ak to dostanem na 13*(14)*133 tak mi to bude bohate stacitCitace:
Původně odeslal mrba
prave som si stiahol ten identifikator aby som zistil aky to mal povodne byt procesor.
mne ide aj o chladenie
ak mam na cpu viac ako 50*C tak som uz nervozny (donedavny som bol intelak) :-)
Pri tých 13*133 by bežal aj na 1.525V a teplota podľa chladenia a záťaže cca 38-48°C.