uz sem to mel rozpitvane na stole jenom MB+CPU+RAM+GK+zdroj a ani tuk :( v pondeli se snad dostanu uz k ty reklamaci... :evil: doted sem nemel cas
jen jedna otazecka, ma ta deska lock PCI, nebo jen delicku 5:1 ??
Printable View
uz sem to mel rozpitvane na stole jenom MB+CPU+RAM+GK+zdroj a ani tuk :( v pondeli se snad dostanu uz k ty reklamaci... :evil: doted sem nemel cas
jen jedna otazecka, ma ta deska lock PCI, nebo jen delicku 5:1 ??
Všimli ste si, aký ťah urobila firma ECS?
Najprv v 1. biose super priepustnosť pamätí, keď tú dosku všade recenzovali aby neprepadla a teraz s odstupom času sú všetky novšie biosy oshitované a majú o cca 300MB/s nižšiu priepustnosť pamätí, ako 1. verzia. Je to pekný podraz. Teraz som nútený požívať stále pôvodný bios (samozrejme modifikovaný). A ďalej má táto doska vlastnosť sama znížiť priepustnosť pamätí, ak napríklad moc pretaktujem a nenabehne ani POST a s home tlačítkom to vyresetujem, tak je to nanič, lebu musím aj tak prehadzovať jumper, inak je nízka priep. pamätí.
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=27923Citace:
Původně odeslal Arg
hele nechce se mi to procitat ale 2400+ nasobic 15* jak z toho udelam beznou sadu, vim ze bily podobny problemy. Ale prej to nemusim dratovat staci jenom nakou tuzkou ale podrobnosti nevim . (staci nejaka stranka ,ale cesky) Pomozte please! :oops:
hele uz sem predelal nasobic na standartni sadu a ted sem zkousel pretaktovet pameti (mam naky V-data) sou to stadertne 333 Mhz a ted sem je dal na 400 Mhz je to stabilni a ani to moc nehreje , muzu to tak nechat , vydrzi to, ma to nejakou ochranu? co vy na to. dik
Ju a Hele, vydrzi.
Tak som kúpil novú pamäť 512MB TwinMOS DDR 400 CL2.5 s čipmy TwinMOS a na mojom CPU XP Tb-A 1700+ na 2200+ som skúšal, že čo to dá.
210MHz FSB na CL2.5 a FAST, 222MHz pri CL2.5 a Safe. Pamäť už viac nezvládne :evil: a tak som skúšal maximálnu dosiahnuteľnú FSB pri asynchrónnom režime s pomerom 10/9 a dostal som sa na krásnych 231MHz :eek: . Pritom som ale zistil jednu veľmi zvláštnu vec. A síce: pri frekvencii AGP/PCI 66/33MHz je maximálna dosiahnuteľná FSB 197-198MHz, tj 198/33=6 a pri 77/38.5MHz AGP/PCI je maximálna dosiahnuteľná FSB 231MHz, tj 231/38.5=6!!! To znamená, že akonáhle je FSB viac ako 6-násobok frekvencie PCI tak systém už nieje schopný nabootovať. Postojí to pri zavádzaní grafického rozhrania systému, ani to nezamrzne, lebo myš sa hýbe ale jednoducho to postojí a nepokračuje ďalej v zavádzaní systému (WinXP) Tak ma potom ešte napadlo skúsiť 40/40MHz, aj keď som neveril tomu, že to vôbec nabehne. A predsa systém nabehol ale 3D nebolo stabilné, asi kvôli nízkej frekv. AGP a podarilo sa mi dostať na maximálnu nastaviteľnú frekvenciu - 233MHz 8-) (asynchrónne, pamäť na 209MHz). Pri 40MHz PCI by bolo teoretické maximum 240MHz. Neviem ale, že či AGP beží fakt na 40MHz alebo na 80MHz a netuším, že kde by som zistil reálnu frekvenciu.
Je to veľmi pekné vzhľadom na fakt, že sa jedná o chipset SiS746, ktorý oficiálne podporuje iba 133FSB/166Mem, pričom doska "rozširuje" tento rozsah až na 166/200. Jedná sa teda o veľmi kvalitný výrobok, pretože neviem, ktorý chipset s oficiálnou podporou iba 133CPU/166Mem dokáže bežať stabilne na viac ako 220MHz FSB. Tým sa aj naskytá otázka, že aký je vlastne rozdiel medzi 746 a 746FX, prípadne 748 :?: -> asi žiadny! A neschopnosť bežať pri 200MHz pri default PCi/AGP je určite iba chyba (alebo zámer?) návrhu dosky prípadne iba chyba biosu.
Bol by som rád, keby ste aj vy napísali svoje skúsenosti s maximálnym OC na tejto doske, môžete skúsiť aj asynchrónny režim, len na overenie maximálnej FSB, či sa potvrdí alebo vyvráti môj predpoklad. Prípadne môžete uviesť aj skúsenosti s inými doskami so SiS746/FX/748 pre porovnanie. A bolo by zaujímavé, keby mal niekto k dispozícii ešte lepšie pamäťe, napr. PC450 alebo PC500 :)
Bios som použil Cheepobios 313 a mám aktívne chladenie na chipsete (Speeze JACS07 40x40mm, chladič na VGA/Chipset - je dosť tichý, komplet aj s pasívom. Pôvodný oranžový som odstránil a nový som prichytil dvomi kvapkami chemoprénu do rohov a použil som striebornú teplovodivú pastu titan na zníženie tepelného prechodu), grafická karta viď podpis.
PS: S najstarším "preformance" cheepo biosom som sa nedostal ani na 180MHz, ale zato priepustnosť pamätí bola vzhľadom na FSB super, v sisofte sa mi s nim podarilo dosiahnuť efektivitu až 92%!, kdežto s týmto biosom je to tak do 80% :-(.
Ohladne tej citatckz , neviem ci to tu uz niekto spominal abo nie .
Ale na stranke agemu sa dost davno objavilo nieco taketo:
http://support.agem.sk/support/?sid=...=184&ms_id=805
TAk skuste ci to rozbehnete
Nevali se pls nekomu na disku ovladac z odkazu nahore, ja sem ho nekde zasantrocil a nemuzu ji na jine desce rozchodit. Dik.