-
Re: Windows Vista - tipy,triky
Chci se zeptat vsech (a hlavne kecinzera :) ) jestli a jak jste nekdo resil ten problem s hibernaci nebo S3 rezimem. Komp normalne usne, ale po 0.1-20 sek se zase probudi :mad:
Zkousel jsem menit u mysi a ostatnich zarizeni moznost probouzeni PC ze spanku, zkousel sem ruzne kombinace nastaveni USB atd, zkousel jsem vsechny USB zarizeni vytahovat, nic nepomaha.
Zkousel jsem i 64bit Vistu, nainstaloval jsem pouze drivery na grafiku, ale komp se opet po 1 sek z S3 probudil.
Nagooglil jsem ohledne toho nekolik hodin a fakt uz nevim - jestli to dela nejake konkretni zarizeni (sitovka?), jestli to je chyba Vist nebo jestli je problem v BIOSu desky. Pochopitelne s Windows XP vse fungovalo bezvadne.
-
Ano, já jsem to řešil.
Na mé desce, je to dáno usb zařízeními. Já mám osobně na desce přepínače, které mohou zapnout/vypnout podporu probuzení. Tzn jsem vypnul všechny usb, mimo ty, na které mám připojené dálkové ovládání a není problém....v opačném případě se pc spouštěl hned.
Mrkni do manuálu k desce, jmenuje se to tuším USB Wake Up, či tak nějak obdobně.
-
Na me desce se zadne prepinace nenachazeji. V BIOSu mam nastaveno toho:
Kód:
USB Keyboard Support disabled
USB Mouse Support disabled
USB Device Wake-Up From S3 disabled
PME Event Wake Up disabled
Power On By Ring disabled
Reseme By Alarm disabled
Power On By Mouse disabled
Power On By Keyboard disabled
Ve spravci zarizeni mam u vsech zarizeni u kterych jsem nasel ze to podporuji vypnute "Allow this device to wake the computer"
EDIT: Mys mam MX510 na USB, klavesnici klasicky PS/2
-
Tak to více asi neporadím, opravdu to na desce není? V Biosu toto nastavení mám také, ale i když dám v biosu disabled, a mám přeswitchováno na enabled, tak platí co mám nsawitchováno.
Zkoušel jsi utilitu z mého prvního příspěvku? nepomáhá? Zkus ještě použít PS2 redukci k myši, Logitech taky někdy zlobí...sousedovi to pomohlo.
-
Utilita nepomaha, komp se probudi i kdyz mys nemam pripojenou.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Utilita nepomaha, komp se probudi i kdyz mys nemam pripojenou.
Dělá to i když vypojíš síťový kábel z PC?
-
Stále se mi nedaří nainstalovat aktualizaci KB929777, a to dokonce ani po reinstalu systému - má někdo podobný problém?
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Dělá to i když vypojíš síťový kábel z PC?
Vypada to ze ne. Sitovku mam ale nastavenou takto, nevim co bych mel jeste zmenit.
-
A co BIOS? Nahoře tu položku nemáš vypsanou (Wake-on-Lan)
-
Myslim, ze tohle v BIOSu vubec neni, nebo sem to nenasel.
Kazdopadne, pokud vypnu v nastaveni sitove karty i ono "Allow the computer to turn off this device to save power", S3 uz vypada ze jede. Po probuzeni mi ale nesly DNS - normalne jsem na ne mel ping, ale nic neprelozily. Nahodil sem nejnovejsi driver od Marvellu, to snad pomohlo. Jdu ten pocitac tak na pul hodiny uspat, pokud se mi do te doby neprobudi, rozdam nejakou karmu za par nakopnuti, diky :)
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Vypada to ze ne. Sitovku mam ale nastavenou
takto, nevim co bych mel jeste zmenit.
Pod advanced je nejspíš někde wake on lan položka, aspoň já to vidím tady jako schopnosti probuzení, tam dej žádnou možnost a snad budeš mít nadobro klid
Pod XPčka jsem tohle musel vypnout, protože se mi PC probouzelo při zapnuté síti, tady pod Vistama mám klid i když jsem tam měl magic volbu (deska asus P5B deluxe)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Pod advanced je nejspíš někde wake on lan položka, aspoň já to vidím tady jako schopnosti probuzení, tam dej žádnou možnost a snad budeš mít nadobro klid
Pod XPčka jsem tohle musel vypnout, protože se mi PC probouzelo při zapnuté síti, tady pod Vistama mám klid i když jsem tam měl magic volbu (deska asus P5B deluxe)
Tatu volbu nabízejí jen některé NIC bohužel.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Stále se mi nedaří nainstalovat aktualizaci KB929777, a to dokonce ani po reinstalu systému - má někdo podobný problém?
http://www.petri.co.il/cannot_instal...a_kb929777.htm
-
Vyborne. Dnes mi update nabidl ovladace pro SB Live! a funguji!
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
SUPER!!! Díky moc, pomohlo to... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
To jsem moc rád :)Konečně mě tu někdo i poslechl :)
Jj, taky hodnotím kladně - sice nemám zvuk u přehrávání DVD a neumím přehazovat titulky, ale to už se poddá... K+
-
Zdravím, mám stejný problém také se mě PC probudí ihned po uspání i hybernaci. Navíc mě nefunguje spořič obrazovky ani automatické vypnutí monitoru. Můžete mě někdo poradit co s tím? Máte někdo stejny problém s LCD. Mam LCD 22" LG
Děkuji Michal
-
Kdyby mel nekdo problem s prehravanim filmu ve WMP11 a Sporicem obrazovky ve Win Vista, tak tady je navod: http://www.jirulda.com/blog/screen-s...-windows-vista
-
Citace:
Původně odeslal
Jirka_koffee
super to jsem presne potreboval , jdu to hned vyzkouset K+
edit: tak teda nevim jeste jestli je to funkcni ale tohle ma byt sakra reseni? Ja notebook hibernuju a to ze tam pak neni logovaci obrazovka teda moc dobry neni... zacinaji me ty visty stvat teda
-
no tak ten navod je k nicemu ...lcd se stale vypina pri filmech :(
-
pouzivam kmplayer..setris nenabehne,ale vypnuti lcd jo....
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Chci se zeptat vsech (a hlavne kecinzera :) ) jestli a jak jste nekdo resil ten problem s hibernaci nebo S3 rezimem. Komp normalne usne, ale po 0.1-20 sek se zase probudi :mad:
Zkousel jsem menit u mysi a ostatnich zarizeni moznost probouzeni PC ze spanku, zkousel sem ruzne kombinace nastaveni USB atd, zkousel jsem vsechny USB zarizeni vytahovat, nic nepomaha.
Zkousel jsem i 64bit Vistu, nainstaloval jsem pouze drivery na grafiku, ale komp se opet po 1 sek z S3 probudil.
Nagooglil jsem ohledne toho nekolik hodin a fakt uz nevim - jestli to dela nejake konkretni zarizeni (sitovka?), jestli to je chyba Vist nebo jestli je problem v BIOSu desky. Pochopitelne s Windows XP vse fungovalo bezvadne.
Já jsem to vyřešil tak, že jsem vypnul probouzení všemi USB zařízeními a dále pokud jsem dal hibernaci, tak jsem vždycky musel vytýhnout síťový (LAN) kabel, jinak se notebook po chvilce probudil (z hibernace, u S3 to nedělalo).
Nějak mě to netrápilo, protože když jsem dával hibernaci, tak jsem se stejně s notebookem přesouval jinam a vytahoval všechny kabely.
-
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Vyborne. Dnes mi update nabidl ovladace pro SB Live! a funguji!
A funguji všechny kanály? Teď jsem se díval na stránky Creative a tam pořád o driverech SB Live! do vist ani zmínka.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
A funguji všechny kanály? Teď jsem se díval na stránky Creative a tam pořád o driverech SB Live! do vist ani zmínka.
Tak ted uz to nevyzkousim. Padly mne XPcka a tak jsem zformatoval i tu druhou partition.
Ale byl to update od Vist, tak predpokladam, ze to je vytvor MS.
-
Nevite tedy někdo čím by mohlo být, že mě nefunguje spuštění spořiče obrazovky a ani jeho automatické vypnutí?? Mám Visto Home premium. Děkuji