-
Re: Radeon X1950 - info, recenze...
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
prosimte mohl bys post. bench z Company of Heroes jestli ji mas? v 1280x1024 vse na high bez AA dik
Bohuzel nemoh,Company of Heroes nemam... :(
Jinak jsem peknej jouda (kterej si nevsima)...Ten 3DM05 mi vlastne projel v 1024x768,takze je to zcestny jelikoz to kazdej testuje ve 1280x1024,takze asi tech cca 7900b jako mel tomase bych mel taky.Omlouvam se vsem za desinformaci. :oops:
EDIT: Tak jsem teda pustil 3DM05 ve 1280x1024 (vse ostatni default) a vysledek je 8633 bodu,coz je asi o 1000 bodu min nez v 1024*768.Ale i tak solidni,lepsi nez s PCIE.Ale to asi dela uz tech 512MB RAM nebo nevim co jinyho...
-
Taktovani 2D/3D si muzes nastavit v ATITRAYTOOLS, dokonce pro kazdou aplikaci zvlast. Pomoci Catalyst A.I. zapinas aplikacne specificke optimalizace, podrobneji to mas treba tady: http://www.beyond3d.com/misc/catai/
-
Citace:
Původně odeslal
scot666
Taktovani 2D/3D si muzes nastavit v ATITRAYTOOLS, dokonce pro kazdou aplikaci zvlast. Pomoci Catalyst A.I. zapinas aplikacne specificke optimalizace, podrobneji to mas treba tady:
http://www.beyond3d.com/misc/catai/
Diky moc.Jinak zapinani pro kazdou aplikaci zvlast neni nic pro me.Staci mi,kdyz se to proste automaticky prepne z 2D (windows) do 3D (nejaka hra a pod.) a to je vse...
Jinak jinde to nastavit nejde nez v ATI Tray Tools?Od toho byl prave na nVidii dobrej RivaTuner.Bylo to nejjednodussi,ale to bych toho uz chtel asi moc.
Kazdopadne jsem uz konecne s R1950Pro moc spokojenej :)
EDIT: Tak jsem zjistil ze taktovani je ui tyhle karty asi OUT... :(
Pokud zvysim frekvenci jadra z 580MHZ na 621MHz (v ovladacich,nikde jinde me to nepusti vys),tak je narust vykonu v 3DM05 cca 200-250 bodu.Pokud zvednu frekvenci pameti,tak jde vykon dolu.Cili ze 1400MHz na 1500(1550)MHz jsem si moc nepomoh a skore slo o cca 100-150 bodu dolu.Zajimavy,asi je to zpusobeny latencemi pameti (automaticky se meni,nebo ja nevim...).
Vice zde (benchmark 3DM05): http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=27
-
Tak stale premyslim o tom ze na R1950Pro AGP hodim ten Zalman VF-900Cu,ale jak uz nekdo psal drive ze se prehrivaji VRM,tak ted mam prave ten problem...Jde o to vymyslet nejaky pasivky,ktery by to zvladly uchladit.Horsi je ze nejsem zrovna velkej kutil,takze bych uvital nejakou pomoc a dobry rady od zkusenejsich a hlavne vetsich kutilu nez jsem ja... :mweheh:
Jinak nevim jestli to tady neni uz moc OT a nehodi se to spis do: "Chladiče a všechny druhy chlazení".
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak stale premyslim o tom ze na R1950Pro AGP hodim ten Zalman VF-900Cu,ale jak uz nekdo psal drive ze se prehrivaji VRM,tak ted mam prave ten problem...Jde o to vymyslet nejaky pasivky,ktery by to zvladly uchladit.Horsi je ze nejsem zrovna velkej kutil,takze bych uvital nejakou pomoc a dobry rady od zkusenejsich a hlavne vetsich kutilu nez jsem ja... :mweheh:
Jinak nevim jestli to tady neni uz moc OT a nehodi se to spis do: "Chladiče a všechny druhy chlazení".
To je taky problem? Ked si neni schopny sam, sry za vyraz... Daj foto karty a pozri ake pasivy mas doma. Neviem si to predstavit na tej karte, no ten pasiv bude musiet byt asi nizky kvoli Zalmanovi, takze by som to vdiel na nejaky pasiv z Low profile grafiky... Napr. ja som dal na i915PL southbridge pasiv z FX5200, http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/chipset/ alebo na VGA http://misokgb.szm.sk/grafika Proste musis zistit aky pasiv tam ma cca byt a podla toho zohnat, spilnikovat z neho trocha nebude problem. A btw nech to radsej niekto hodi do sekcie chladenia...
-
To je prave problem,ze ja doma ted zrovna zadny pasivy nemam...Vlastne jeden stary na kterym byl ventilatorek a chladilo to Durona 650MHz (ale to je moc velky a musel bych to rezat).
Jinak nekde tady v threadu uz to bylo (jak vyresit to chlazeni VRM),ale i tak se to pry solidne zahriva.Ja jsem myslel ze bych dostal nejakou radu jak to udelat jeste jinak a bylo by to taky ucinny.Je tady nekde odkaz na PCT kde si s tim nekdo hral,jen to ted nejde,jelikoz maji dneska forum "upraveny" kvuli tomu ze je silvestr (neco jako loni tady na OC) foru.
Nebo by to chtelo sehnat ten medeny chladic co je na verzi Ultimate.
-
3 Příloh-a(y)
Docela by me ale zajimalo jestli by ty VRM uchladilo treba tohle (nekde na nejakym US foru nekdo neco podobnyho na ty karte mel):
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...copper-edition
to misokb: Jinak tady je nejaky to reseni na to chlazeni VRM (je to od jednoho uzivatele z PCT fora).Ty maly chladice Zalman to pry vubec neuchladi a ten velky je dost rozpaleny,ale uz se to chladi lepe,takze se mu karta potom v zatezi uz nevypina...
Potreboval bych vymyslet neco podobnyho,ale preci jen jeste ucinnejsiho.
-
karta je doma. 7100b 3d05 na tom srote co mam v podpise, resp procesor uz odmieta behat tak ako je to v podpise bezi na 2100(210*10).
Bezproblemova instalacia, bezproblemovy chod. Paradicka som spokojny
-
neviete kde by som nasiel nejaky test grafickych X1950pro kariet?
co by bolo lepsie vybrat?
MSI ATI RX1950PRO VT2D256E
ASUS EAX 1950PRO 256 HTDP PCX
alebo od Sapphire?
-
Citace:
Původně odeslal
gremlin
karta je doma. 7100b 3d05 na tom srote co mam v podpise, resp procesor uz odmieta behat tak ako je to v podpise bezi na 2100(210*10).
Bezproblemova instalacia, bezproblemovy chod. Paradicka som spokojny
Velice chytre. Jednak tu tvuj podpis nebude navzdy a za druhe na spouste LCD neni bily podpis vubec videt.
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
neviete kde by som nasiel nejaky test grafickych X1950pro kariet?
co by bolo lepsie vybrat?
MSI ATI RX1950PRO VT2D256E
ASUS EAX 1950PRO 256 HTDP PCX
alebo od Sapphire?
no co sem cetl tak MSI neni zadnej zazrak, reklamace apod. ikdyz tim trpi vetsina novinek.. pokud jde o ASUS tak na nej slysim samou chvalou takze bych sel klidne do nej.. a Sapphire?? snad jedine Ultimate Edice pac ta obyc ma jen stock chladic kterej neni zrovna tichej.. pokud si ho ovsem nevymenis za neco jinyho, pak ale pocitej s tim ze budes muset chladit VRM ;)
-
Co sem cetl o Sapphire tak s nim meli celkem problemy.. hodne lidem padal pc v zatezi, jadro se prehrivalo a nesnelo vyssi teploty ... Mam Asusku a naprosto bez problemu, jak je na tom s OC nepovim, prtze to pri mim CPU nema smysl. Ale chladic je prakticky neslysitelnej i v Load...
-
Citace:
Původně odeslal
.:OMAR:.
Co sem cetl o Sapphire tak s nim meli celkem problemy.. hodne lidem padal pc v zatezi, jadro se prehrivalo a nesnelo vyssi teploty ... Mam Asusku a naprosto bez problemu, jak je na tom s OC nepovim, prtze to pri mim CPU nema smysl. Ale chladic je prakticky neslysitelnej i v Load...
jj, to mas pravdu.. ale myslim ze to delala Sapphiru jenom jedna z prvnich varek co se dostaly ven.. uz sem jich mel v ruce asi 10 a zadna to neudelala ;)
-
Citace:
Původně odeslal
.:OMAR:.
samozrejme ze im pc padal ked to napajali manli/eurocase 400W zdrojmi... Sapphire ma docela onicom chladic, chcelo by to vymenit za nieco normalne ale inak tym sapphirom nic nie je. Moja ide paradne.
-
Citace:
Původně odeslal
gremlin
samozrejme ze im pc padal ked to napajali manli/eurocase 400W zdrojmi... Sapphire ma docela onicom chladic, chcelo by to vymenit za nieco normalne ale inak tym sapphirom nic nie je. Moja ide paradne.
By ses divil.. i na EC zdrojich to jede :roll: :lol:.. a kolik ti jde pretocit??
-
Me se nastesti teda zatim nestalo ze by to padlo a to se mi jednou podarilo dosahnout teploty cca 78*C (v tom testovacim bench. v ATT).Jinak hry jsou max. tak 72C.A v klidu mam porad tak 4649*C,protoze mam otacky nastaveny na 32% (tak je to neslysitelny) a v zatezi mi to je jedno jak hluci...
Kazdopadne pokud vymyslim jak chladit efektivne VRM,tak bych skocil do VF-900Cu.
Jinak pretocit se mi ji povedlo celkem slusne (viz. podpis) a mozna se s tim jinym chlazenim by sla asi jeste o neco malo vys,ale tohle naprosto staci.
EDIT: Jo jeste neco,nejakej kluk na PCT foru si upravil BIOS na takty 660/1600MHz(1650) a jede mu to pry OK.Docela jsem cumel...
-
Zdravim, mel bych dotaz ohledne regulace otacek ventilatoru na GeCube X1950Pro 512MB.Ventilator je pripojen tremi draty a na krabici se pise o regulaci otacek, ale ve skutecnosti ventilator jede na plny vykon.V CCC jsem nic k regulaci nic nenasel a pres Riva tuner(ver.2.0 final) a ATT(1.2.6.964) regulace nefunguje.Mam peska a poridit si jiny chladic nebo vyckat na dalsi verze RT a ATT?Verze Catalystu je 6.12.
-
Alebo si kup za kilo regulator (zalman fanmate, prip. kopiu od primecooleru) + predlzku a zreguluj manualne. Mam gigabyte taktiez bez regulacie a na 5V je s tym zalmanov VF700Alcu nepocutelna.
-
Tip na nákup. Teď jsme si s kámošem objednali x1950 512MB AGP kartu
je za super cenu 5729,-. Takže kdo váhá nad koupí, tak za tuhle cenu je super.
Už se moc těším, až dorazí. Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.
HalenTech.
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Už se moc těším, až dorazí. Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.
HalenTech.
mno ja mam tohto zalmana na X1650Pro tiez AGP a oproti STOCK chladicu takmer -20 stupnov a to na nanizsich otackach !!! (STOCK bezal na maxime... ) Takze spokojnost...
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
...Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.HalenTech.
Ja se na nej taky chystam,ale nejvetsi problem je s chlazenim VRM... :(
Zkus zkouknout tady o tom ruzny diskuze (popr. na PCT foru,tam je toho o tomto problemu taky dost psano).
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Ja se na nej taky chystam,ale nejvetsi problem je s chlazenim VRM... :(
Zkus zkouknout tady o tom ruzny diskuze (popr. na PCT foru,tam je toho o tomto problemu taky dost psano).
jj už máme domluvenýho frézaře :-) zkusí kartu oměřit a vyrobit 2 kousky lepšího chlazení. Ten chladič co tam je ten nestíhá?
-
Tak me to stiha celkem solidne (zadny restarty PC kvuli prehrivani VRM a podobne co se objevovalo u jinych lidi-byly to ale ty uplne prvni kusy X1950Pro).
V klidu mam teploty cca 47-50*C (32% otacky-neslysitelny.Default je 40%) a v zatezi (napr. nejaky hry) mam tak 72-75*C (otacky 90-100%-uz celkem dost hlucny).Mam v pokoji celkem teplo,tak ty teploty jsou o neco malo vyssi.
Jinak kazdopadne se taky snazim vymyslet to chlazeni VRM (i kdyz mam uz vymysleny nejaky maly pasivni chladice-daji se normalne koupit,tak snad by to zvladli).Chci totiz chladit tim VF-900Cu a mit teploty o dost nizsi a hlavne at je to tissi.
-
a co by ste povedali na
SAPPHIRE ATI RadeonX1950XT,256GDDR3, PCI-E,Dual DVI/ViVo, Dual Slot Fan Cooler; 256-bit GDDR3 8M x 32; 625Hz / 900MHz, Lite Retail
?
je to lepsie ako
LEADTEK WinFast PX7950GT 256MB HDTV PCI-E jádro/paměti MHz: 580MHz/1.4GHz
?
-
lepsi urcite,ale hlucnejsi a zravejsi