Re: ALU casy - co by good case mel mit?
No ak bude aspon tak pekna v skutocnosti ako je na tych renderoch tak jednu urcite berem.Necital som vsetko, takze neviem ci uz niesu tieto veci vyriesene
- ten dierovany plech by som rozhodne dal s okruhlymi dierkami, nie 6 uholniky.Proste taky ten obyc cierny co byva cez repro je podla mna naj.A myslim ze ked bude prva ukazkova hotova a najde sa viac zaujemcov nebude problem spravit aj 2 verzie s 6 uhlom aj s okruhlymi dierkami- to je uz len vec matierialu ktory sa da do ohybacky a preferncie konkretmneho cloveka.
- ten rack na mechaniky nemoze byt urcite z plexi- disky by sa tam zbytocne prehrievali.Su sice ofukovane ale kov predsa len bude to teplo odvadzat lepsie myslim.
Nebudu citovat a dělat ještě větší plochy, ale snad se každý najdete a zase proč k tomu trochu nediskutovat, že...
Chápu a určítě nějaká "sjednocenější" promo nabídka není určitě od věci a pokud na něm Richmond jak říká zapracuje, tak ještě lépe, ale řeknu k tomu s dovolením taky své. Já si taky nemyslím, že je "jen" 10 zájemců nějak málo a pokud je dobrý plán se vším všudy, tak se to jistě podaří a prvotní úspěch většinou zvedá vlnu dosavadního zájmu. Hlavní je jedna věc.
Richmond určitě nebude žádný náctiletý ehm "snílek" a jeho plán se mi osobně zdál a zdá seriozní už od prvních řádků a opravte mne někdo z "vedení" pokud se pletu, že pokud by snad tímhle chtěl kohosi "nalakovat", tak by to bylo i z pohledu zdejší komunity a striktního řádu od něho (od kohokoli) krajně nerozumné a ještě bych rád k tomu slavnému BAZARu.. Bazar jsem využil zatím jen jednou a i když ku spokojenosti, tak bych toto určitě do takové sekce nedával. Bazar je dost riziková půda sama o sobě a určitě je dobré mluvit o štěstí, když jeden natrefí opravdu na seriozní protějšek a říkejte si každý co chce, ale je to prostě tak a při takovém počtu uživatelů se rizikům vyvarovat nelze a ani pravidla tomu moc nepomohou.
Berte toto za můj pohled i když jsem byl já i kupec v bazaru na 100% spokojen. A proč nedávat do zdejšího BAZARU? Řeknu to takhle: lepší "iba" len 10 potencionálních zákazníků, kteří vědí co chtějí, než padesát těch, co by možná chtěli, ale časem jejich zájem opadá a brali to celé řekněme jako osobně nezávaznou "hru". Proto né do bazaru. Omlouvám se za trochu offtopic, ale chtěl jsem s tím přispět.
Cus Richmonde, sleduju to tady pekne poctive celou dobu :), je zacatek ledna, muzes pls napsat, jak to vypada? Mam o tu case taky velky zajem a nechtel bych, aby ten thread zapadl ;). Thx
taky by me zajimalo, jak to vypada?
No, souhlasim ze marketing je dulezitej, ale tak nejak se to poradne bude moct rozject az bude bedna hotova a bude mozno ji nafotit s ruznejma komponentama a tak ... Je sice dost nabidek kde je bedna jen nakreslena s rozmerama, ale ty treba ja dost nesnasim.
Nicmene tech 10 lidi to tady asi sledovalo docela od zacatku, takze jsou na to tak nateseny ze jim to riziko (nijak velke ostatne) vubec nevadi.
Uz se tesim.
OT: tak jsem si trochu prosel toto tema a musim sem napsat trochu kritiky....ty ventilatory co tam kreslis vypadaji sice efektne ale nechtel bych si v bezne praxi predstavit komp z vice nez 7 ventilatory, ono je to ze zacatku fajn ze ma procesor 35°C ale casem kazdy prijde na to ze se smiri i s teplotou kolem 50°C a pocitacem ktery ma 4 pomalobezne ventilatory. system na kterem zakladas to otoceni desky jsem taky moc nepochopil, zeby jsi se nechal unest formatem BTX? jestli jo tam si tam kazdopadne udelej taky takovy tunel, protoze vsechen teply vzduch neodsajes a jen budes oteplovat chldnejsi komponenty, ktere jsou umisteny vyse.....plech ti staci 2mm, ohybal jsem ted jeden case a pevnost je dostacujici a dokonce nekloikrat prevysuje obycejne skrine, o ktere se nemuzu malem ani oprit...ale zpet k chlazeni, cely system bych se snazil co nejvice navrhnout pro samovolnem stoupani tepleho vzduchu nahoru, takze procesor nahoru, desku jako u ATX, grafickou kartu s heatpie a velkym pasivem na druhe strane (horni), disky dolu, kde by nebyl zadny ventilator jen vyvrtane diry (case je vyvysena neni problem aby sala ze spodu a kdyz tam nebude ventilator tak nebude nasavat ani prach) a on ten teply vzduch bude stoupat sam nahoru kde jej jeste trochu podporite nejakou 120 a nasavaci otvory pro studeny vzduch budou jen dole tak udelate krasny kominek o minimalni hlucnosti a s disky o pokojove teplote....timto systemem sice pribyde na procesoru par stupnu, ale celkove bude v case chladek.....jeste lepsi by bylo pomoci heatpipe odvez teplo z CPU nahoru do skrine popripade jako u zalmanu na bocnici od case, ktera by byla zebrovana...
...toto jsem psal pro lidi kteri maji radi ticho, hraci necht preskoci tento prizpevek bez povsimnuti.... :-)
uuuzasny inovator ... moznost osadenia!=nutnost osadenia :roll:
chlapi tak ja dofasne koucim, sem odpojenej z netu, kazdopadne kdo by mel zajem o vyrobu tak se ozvete, poskgtnu veskerb rozmery...
Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
chlapi tak ja dofasne koucim, sem odpojenej z netu, kazdopadne kdo by mel zajem o vyrobu tak se ozvete, poskgtnu veskerb rozmery...
tak to je docela skoda, nemyslíš ?
skoda to je, ale nevidim (aspon ted) jiny reseni - fotr mel zaridit realizaci ale pak sme se nejak rafli a skoncilo to trvalym odepnutim z netu a padem vsech mych case planu... ma nejaky znamy v zelezarnach tak to vypadalo mooc slibne a nakonec skutek utek - ani me to moc neprekvapilo - to je proste muj fotr...
Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
skoda to je, ale nevidim (aspon ted) jiny reseni - fotr mel zaridit realizaci ale pak sme se nejak rafli a skoncilo to trvalym odepnutim z netu a padem vsech mych case planu... ma nejaky znamy v zelezarnach tak to vypadalo mooc slibne a nakonec skutek utek - ani me to moc neprekvapilo - to je proste muj fotr...
my v Brne rikame: tak to je pešek
skoda ze to padlo, az se to melo realizovat a bylo ,,vsechno,, vyreseny
to je fakt pešek
...pred vyrobou "prototypu"... kdyz najdu nekoho dalsiho tak sanci nezahodim :-)
Ho hele, to me taky mrzi, takze zustavam u papundeklu, nez vymyslim neco vychytanejsiho ... ach jo.
No, mam znamyho v nejaky kovovyrobe ... treba bych se ho moh poptat jak moc ztuha by to slo ;) Vyresime to kdyztak PM.