Re: chlazeni chipsetu na DFI nF4 ultra
Tak nechtel sem si koupit neco co bude rvat nejvic v kompu :) tak me zajima jak je na tom realne v porovnani s nejakym fanem...takze jak na tom je v porovnani s 120 nexusem ? prerve/neprerve ?
edit: prave,ze budu mit cestu kolem CC,tak sem si rikal,ze bych si ho tam popripade vzal,takze bych ho nerad vracel :)
Tyjo já vám nějak nevim co s tim...mam nf4 Ultra-U od DFI a na tom chipsetu mam prostě 60-65°C naprosto nonstop...mam na tom přidělanej Noctua NC-U6 heatpipe pasiv a zepředu mi to ofukuje (ne kontaktně, ale na předku casu přidělanej) 12cm noctua větrák na 800-1000 otáčkách...
...moc nevim co s tim...když jsem na to přidělal Zalmana vějíř, měl jsem 70°C ani jsem nezačal ve winech něco dělat...:X
http://www.alza.cz/pasivni-chladic-n...-u6-d69111.htm
tohle tam mam přidělaný:(
Citace:
Původně odeslal
Panta
Tyjo já vám nějak nevim co s tim...mam nf4 Ultra-U od DFI a na tom chipsetu mam prostě 60-65°C naprosto nonstop...mam na tom přidělanej Noctua NC-U6 heatpipe pasiv a zepředu mi to ofukuje (ne kontaktně, ale na předku casu přidělanej) 12cm noctua větrák na 800-1000 otáčkách...
...moc nevim co s tim...když jsem na to přidělal Zalmana vějíř, měl jsem 70°C ani jsem nezačal ve winech něco dělat...:X
http://www.alza.cz/pasivni-chladic-n...-u6-d69111.htm
tohle tam mam přidělaný:(
žeby špatný přítlak, nebo špatně nanesená pasta ?
nn...měl jsem na tom i zalmana ten vějíř a teplota byla ještě o 5stupňů vejš...teď co jsem přišel domů, tak mi z bočnice fouká noctua na nízký otáčky 80mm...nepřímo na to...a teplota ve winech je 58°C:( Pastu jsem dal Zalman compound (lak na nehty)...nevim no...jak je přijatelná teplota pro chipset? O to mám docela strach:(
Citace:
Původně odeslal
Panta
nn...měl jsem na tom i zalmana ten vějíř a teplota byla ještě o 5stupňů vejš...teď co jsem přišel domů, tak mi z bočnice fouká noctua na nízký otáčky 80mm...nepřímo na to...a teplota ve winech je 58°C:( Pastu jsem dal Zalman compound (lak na nehty)...nevim no...jak je přijatelná teplota pro chipset? O to mám docela strach:(
A máš přetaktovaný PC ? Zvyšovaný napětí na čipsetu ? Těch 58°C je imho dost na widle. Já mám na své infinity zhruba 41°C ve windowsech. Mám tam originál DFI chladič nastavenej na automatiku + vepředu skříně 120ku.
No nemam taktovanýho vůbec nic...nebo nic jsem já sám netaktoval, takhle:) Ten origo chladič na tom byl tak hlučnej, že první, co jsem udělal bylo, že jsem tam dal jinej:)))
Jinak nejdřív jsem tam dal menší pasiv...takovej žebřík původně z nF2 infinity dfička, ale to mi dalo shutdown (nastaveno na 90°C:)) a když jsem ho sundal, měl jsem vyfouklý dvě malý bublinky na tom plastu kolem čipu (mimo těch švábíků, co tam jsou)...tak jestli se třeba neodpálilo čidlo nebo něco:( Na druhou stranu ten pasiv je fakt celkem horkej (ten noctua)...sice na něm udržim prsty, ale docela pálí...