Re: Adaptateur Pentium M => Pentium 4
Mno ja mam ted od MISOKGB jeho procak -1,6/533 a mam to na 11*240FSB, deska je P4C800 deluxe. Nemel jsem ted cas to jeste vic zkouset, ale myslim ze se dostanu i pres 250FSB. Jo jedu taky na origo chladaku, je nic moc, mam nachystany zalman 7000 cu tak uvidim jak to pomuze, pripadne mam jeste vodnicka -spire atlanticwave, to uz by mohlo stacit :-) . Je videt ze to chce 533 procak, protoze predtim jsem mel 1,7/400 a ten nesel vic jak +-145FSB a to je oproti 240 sak.. rozdil. No takze pokud sezenes poohledni se po P4C800 (-E) deluxe, prece jen i875 je porad velmi dobra. A dnes se da do AGP koupit treba 7600GS nebo 7900GS a to je pak celkem frkot :-) . Ja mam ted 9800Pro ale mel jsem tam i 6800GT a bezi to fakt pekne.
Zas tu P4GPL-X by som tak nezavrhoval... Je to jedina doska v dosahu s PCIe a podporou Dothanu... Ked trosku hybnes s PCIe - 115MHz este zvladnu vsetky periferie pripojene na tuto zbernicu vratane integr. sietovky, pri 115MHz PCIe sa dostanes na max. 250FSB co je velmi slusne... Jedina nevyhoda: 2x DDR, nemoznost menit nasobic v BIOSe a najvacsia asi to Vcore... Ale najlepsie je to aj tak s tym potakom - regulujes si to ako potrebujes, pekne za behu, nie za kazdym vytahovat redukciu a dratkovat to... A staci naletovat JEDEN jediny drotik... Inak co sa tyka stropu... Ten he fakt jedinecny na kazdom Dothanovi by som povedal... M740 mi sla 2600MHz a viac ani tuk nech som robil co som robil a M730 - 2700MHz prime stable 15h a na 2800 uz to Vcore nevydrzala redukcia :D P4GPL-X ked sa vyriesi Vcore moznost menit tak je to dobra volba ;)
Uz jsem tady na to upozornoval:vysel celeron M (yonah)
kez by vysla new redukce.
-ze bych presel na yonah,misto dothana?
se koknete ma tu krasnou cennu a toho krasavce:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38815
Dodaci lhuta neznama...
Ale pochybujem, ze ASUS COSKORO nieco take prinesie... Mohol by, bol by to vacsi boom nez CT-479, ale podla mna tak rok sa nic neobjavi a keby aj, nechcem vediet tu cenu...
Citace:
Původně odeslal misokgb
Dodaci lhuta neznama...
Ale pochybujem, ze ASUS COSKORO nieco take prinesie... Mohol by, bol by to vacsi boom nez CT-479, ale podla mna tak rok sa nic neobjavi a keby aj, nechcem vediet tu cenu...
Vzhledem k tomu, ze Asus desku pro Yonah ma(sice na hov*o, ale ma), tak zadna redukce nehrozi.
No je dalsi deska .... v prodeji pro P-M (yonah):
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38692
Vyhody oproti ASUSu (v zavorce asus):
+normalni chladic
+DVI (pouze VGA)
+4GB RAM (2GB)
+2*LAN (1*)
+PCIe 1* (PCIe 1*)
+podle obrazku muzete rozsirit pocet PCI....(ty volne kontakty - docela zajimavy napad)
+IRDA
-pro nekoho FDD
-VIIV
-vetsi cena....ASUS slevnil uz o 500kc
Zajimalo by me takovani....:-) mohlo by byt lepsi nez u ASUSu :-(
//doplneni:
Muzete narozdil od ASUSu pouzit chladice pro normalni procesory.rozumnejsi napad nez od ASUSu
cipy na desce:
LAN: Intel 82573L
IEEE 1394: VIA VT 6307
Audio: Realtek® ALC880
cipset: Intel 945GT + ICH7R
Yonah je ale iny socket, chcelo by to asi vlastny thread, nech tu neni bordel s tym... hmm
tak sem zase nasranej >:-(
sem si velkou nahodou sehnal P4GD1 abych nahradil P4GPL-X (vadi mi nefunkcni nastaveni Vcore, absence Qfanu a jen 2DIMMy) ... install OK, sice si widle preprcaly vsechny drivery, ale budiz ... nastavil jsem vse uplne identicky jako na GPL-X, vcore se zmenilo (jen me zarazilo, ze nastavitelne rozmezi je 1.175-1.700V!! pro dothana, to asi nebude uplne spravne, cekal bych 0.700-1.600V), boot OK, 3D a zatuh :-?
proste fosna na jinem nez defaultnim FSB a Vcore tuhne 100% ve 3D a nahodne u pri bootu ... na def jezdi jako vino (spis se tahne :-) )
jinou VGA bohuzel nemam, ale aspon jsem vyzkousel jine RAM a jine CPU (740) ... naprosto stejny problem
chvili jsem zkousel varianty nastaveni BIOSu, ale nakonec jsem zase zadratoval GPL-X a opet spokojene funguju
cize "upgrade" se nekona, tecka
Citace:
Původně odeslal
Baron
tak sem zase nasranej >:-(
sem si velkou nahodou sehnal P4GD1 abych nahradil P4GPL-X (vadi mi nefunkcni nastaveni Vcore, absence Qfanu a jen 2DIMMy) ... install OK, sice si widle preprcaly vsechny drivery, ale budiz ... nastavil jsem vse uplne identicky jako na GPL-X, vcore se zmenilo (jen me zarazilo, ze nastavitelne rozmezi je 1.175-1.700V!! pro dothana, to asi nebude uplne spravne, cekal bych 0.700-1.600V), boot OK, 3D a zatuh :-?
proste fosna na jinem nez defaultnim FSB a Vcore tuhne 100% ve 3D a nahodne u pri bootu ... na def jezdi jako vino (spis se tahne :-) )
jinou VGA bohuzel nemam, ale aspon jsem vyzkousel jine RAM a jine CPU (740) ... naprosto stejny problem
chvili jsem zkousel varianty nastaveni BIOSu, ale nakonec jsem zase zadratoval GPL-X a opet spokojene funguju
cize "upgrade" se nekona, tecka
Henten P4RD1 ATi chipset nic moc no... Celer D na tom moc taktovat nesiel, ktovie ake ma max, ale mne celer D nesiel cez 3200MHz stable... Na Vcore sa da P4GPL-X zadrotovat ako si spravil, ale napajkovat JEDEN drot na potak, druhy na GND a ides, pohodlne si menis za jazdy Vcore... S tymi 2xDDR som sa aj ja uz zmieril, ako som pisal, je to v podstate NAJ doska (P4GD1 uz tak lahko nezozenes), FSB270-300 neni problem, ma PCIe, co viac na Dothan priat? :)
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Henten P4RD1 ATi chipset nic moc no... Celer D na tom moc taktovat nesiel, ktovie ake ma max, ale mne celer D nesiel cez 3200MHz stable... Na Vcore sa da P4GPL-X zadrotovat ako si spravil, ale napajkovat JEDEN drot na potak, druhy na GND a ides, pohodlne si menis za jazdy Vcore... S tymi 2xDDR som sa aj ja uz zmieril, ako som pisal, je to v podstate NAJ doska (P4GD1 uz tak lahko nezozenes), FSB270-300 neni problem, ma PCIe, co viac na Dothan priat? :)
Kde Baron pise o P4RD1? :rolleyes:
Mel p4gd1 a prekvapuje me, ze s ni ma horsi zkusenost nez s p4gpl-x.
Barone, ale ty jsi urcite thready na xtremesystems cetl, vid?
Jujujuj, moja chyba, nejaky mod pls zmazte to... Dik...
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Kde Baron pise o P4RD1? :rolleyes:
Mel p4gd1 a prekvapuje me, ze s ni ma horsi zkusenost nez s p4gpl-x.
Barone, ale ty jsi urcite thready na xtremesystems cetl, vid?
procital jsem to snad komplet, narazis na neco konkretniho? treba jsem neco prehledl ... proto to sem taky pisu
Me v P4GD1 behala 1,6 na 2500 mhz bez problemu. Zkus si s tim pohrat. Pokud teda neni problem primo v mb. Jinak zkus zvednout Pcie frekvenci tak na 110-120. Me to dost pomohlo.
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Me v P4GD1 behala 1,6 na 2500 mhz bez problemu. Zkus si s tim pohrat. Pokud teda neni problem primo v mb. Jinak zkus zvednout Pcie frekvenci tak na 110-120. Me to dost pomohlo.
jj, az dostanu opet testovaci naladu, tak to zkusim :-)
PCI-E jsem mel na 115 coz pro FSB do 236 je vic nez dost ...
Citace:
Původně odeslal
BRUCEF
Mozna lama dotaz,ale v cem ti pomohlo zvednout PCIe na 110-120? Vykonu ci stabilite? Celke by me to zajimalo.
Citace:
Původně odeslal
Radar
Mozna lama dotaz,ale v cem ti pomohlo zvednout PCIe na 110-120? Vykonu ci stabilite? Celke by me to zajimalo.
Pomaha to v dosazenem maximalni fsb. Je to proste tak. Vyzkouseno na p4gplx a funguje to prakticky vsem uzivatelum.
Citace:
Původně odeslal
Radar
Cez 800FSB sa stabilne nedostanes bez pridavania PCIe... Ja som na 115 PCIe dal 270MHz FSB stable na P4GPL-X a fungovali vsetky integrovane periferie pripojene na PCIe zbernicu... Potrebuju to chipsety 915, 945 a neviem ci aj 925 nie... ;)
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Cez 800FSB sa stabilne nedostanes bez pridavania PCIe... Ja som na 115 PCIe dal 270MHz FSB stable na P4GPL-X a fungovali vsetky integrovane periferie pripojene na PCIe zbernicu... Potrebuju to chipsety 915, 945 a neviem ci aj 925 nie... ;)
To zni zajimave,vyzkousim. Ja mam myslim hozene PCIe na AUTO nebo na 100.