Ahoj, robe, precet sem celej tenhle thread a musim ti rict ze si prosel zajimavym vyvojem v oblasti hifi :) ja sam mam focaly 716s krmeny denonem 1905 a docela to staci :)
Printable View
Ahoj, robe, precet sem celej tenhle thread a musim ti rict ze si prosel zajimavym vyvojem v oblasti hifi :) ja sam mam focaly 716s krmeny denonem 1905 a docela to staci :)
to si taky nekdy rikam :wink: stalo to docela dost penez, tak doufam ze to bude na nejaky cas konecna :-)Citace:
Původně odeslal Tomcat-cz
jako rob je tady nějaký VIP či co? mě už ste tady dávno lockly http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84463 ,cujo ste taky lockly http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84073
jako dobrý.já sem nevěděl že je to tady takovej hapr.moc dííííííky
---------------->LOCK
Neber si to hned osobně. Tenhle thread vznikl v době, kdy ještě nebyla nákupní poradna a dost se rozjel, takže už by nebylo vhodné ho lockovat. Pokud by se někdo ptal znovu na stejné věci, tak by se to muselo dělat v poradně. Tvůj případ je tedy prostý, musíš s tím už do poradny. Tak to je správné.Citace:
Původně odeslal Býv
Zdar chlapi, zarizuju si doma domaci kino a trosku vaham.
nechci takovou tu sestavu typu Mekosonic DVD + sada plastovejch chrchlacku z tesca, ale zas nejsem moc narocnej.
Rad bych zacal u nejakyho slusnyho 5.1 receiveru (nebo 7.1?) - docetl jsem se tu o nejakych yamahach.
Nejsem si jistej cenovou relaci - predstavoval jsem si investici max 8tis. do samotneho receiveru, ale radeji mene. cim se lisi levnejsi od drazsich?
Tak zaskoč na naše forum: http://www.f-sport.cz/hifi//index.php? kde to rozebereme dopodrobna. navíc je tam již řešeno mnoho podobných případů.
Aktivuji sledování.
take chci mit prehled.Citace:
Původně odeslal Aliencz
zaroven by me zajimalo jestli jsou D/A prevodniky v receiverech odladeny tak aby spolu hraly lip jak oddelene -> jestli maji tak shitozni zesilovac ze i pri vyberu kvalitniho externiho D/A prevodniku a jeho pripojenim na analogobvou cast receiveru budou stale hrat spatne.
Tak tohle je rozdílné model od modelu. Koncáky mají AVR povětšinou dobré, alespoň ty lepší modely. D/A převodníky mají některé taky audiofilské (Např Harman používá AKM, vyšší modely Denonu zase BurrBrown a podobně). Nejslabším článkem AVR je tradičně předzesilovač a ten samotným D/A neobejdeš. Málo který AVR má vstupy přímo na koncáky, myslím jenom NAD a to nevím jistě. Zapátrej. Pozor, neplést si linkové IN. To jsou vstupy na předzesilovač - to je to o čem mluvím, neobejdeš ho.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Dokonalé kino bych sestavil ze samostatného 5-ti kanálového předzesilovače, který už je náležitě vyšlechtěn a 5ti monobloků, nebo alespoň 5ti kanálového koncáku, takových je dost, ale takovéto řešení se blíží k částce 70tis a víc. Ono to ale není nutné. Pokud Ti jde o kultivovaný poslech sterea, nepoužívej na to 5.1 AVreceiver, který je určený pro kino. Dokup klasický stereo zesilovač audiofilské třídy (už od 10tis) a máš vystaráno.
Namátkou řešení kina v HIGH-END třídě:
Předzesilovač 6.1 s tunerem NAD T163:
http://www.nad.cz/AUDIO/images/C163.jpg
A koncový 6.1 zesilovač NAD CI9060:
http://www.nad.cz/AUDIO/images/9120.jpg
Pokud bych to měl shrnout tady, tak je jedno, jestli to bude 5.1, nebo 7.1, takže 5.1 z druhé ruky, nebo starší model tě vyjde finančně mnohem výhodněji. Filmy jsou ozvučovány jen 5.1 jak v DD tak v DTS. Režimy 6.1 a 7.1 jsou přepracovávány DSP procesorem a zvuky jsou vlastně "dovyráběny" takže je to na nic, je to vymyšlené. 5.1 je naprosto reálný DK. Yamahy, zejména v nejnižší cenové třídě vůbec nestíhají kvalitou zvuku, zejména ve stereu. Jinak se můžeš mrknout na www.hifibazar.cz a osobně doporučuji modely značek DENON, Harman Kardon, Marantz, NAD, Cambridge, Onkyo ..... až v druhé vlně Pioneer, Kenwood či Sony ..... a potom teprve levné Yamahy. Ve vyšší cenové už je to lepší. Opravdu slušná Yamaha je až RX-V 1500 a 2500 to už jsou super mašinky.Citace:
Původně odeslal Marty
Slušné kusy jsou tam teď z druhé ruky Onkyo TX-SR 600E, nebo nové Marantz SR4600 či DENON AVR-1906 (v kategorii okolo 10K).
Nejlepší kauf je tam teď Harman Kardon AVR-630 a DENON AVR-3805.
No, Aliene, vim ze o hifi vis hodne a neminim to zpochybnovat, ale slysel jsi uz nejakou tu zatracovanou Yamahu? sam jedu prez RX-V450 s zvuk ma krasnej a velmi slusnej nato ze je to receiver za 8 000,- tudiz v nejnizsi kategorii. porovnaval jsem ho s Onkyem ( 6 500,-) a yamaha vysla neporovnatelne lepe. Nevim co se s tebou stalo ale nekdy o prazdninach jsi mi sam doporucoval vzit tuto yamahu a vubec toho nelituji protoze je opravdu dobra! Samozrejme na stereo zesilovace nema ani nahodou ale k tomu taky neni urcena, ze.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ahoj, neber si to hned osobně. Posunul jsem se trochu víc do sterea a co se týče těch nejlevnějších YAMAH, tak jsem měl možnost přímého srovnání YA350 a 440 s Marantz 4500 a svým HK, a byly slyšitelně slabší. navíc YAMAHA trpí dost nepříjemným neduhem a to je to, že si sedne s málokterými bednami. S některými hraje vyloženě špatně, poslední zkušenost kamaráda např. katastrofa s AQ Toba. Výraz "katastrofa" je ale potřeba brát s nadhledem, jelikož mám na mysli vlastní představy a potřeby. V té nejnižší kategorii u posledních verzí modelů dělá většina konkurence lepší receivery, toť vše. Já vím k čemu je určen AVR, neboj, nesrovnávám to se stereo zesíkem, sám nemám buh-ví co, ale budu upgradovat a už dlouho sleduji a poslouchám do čeho chcu jít a přitom narazíš na kde co a děláš si obrázek jak to je doopravdy. Prostě pokud je možné za stejné peníze vzít DENON, Marantz, Harman, nebo Cambridge, tak určitě vzít raději to, než tu Yamahu ...... OK, nechci to ale nikomu vnucovat, že by to mělo být dogma. Každý může mít práh kvalitativní potřeby zvuku jinde.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Zdravim... omylem jsem napsal inzerat na Vasem foru kam jsem nemel. da se to nejak editovat??? (motogod) ps. jinak muzu doporucit kombinaci Harman-Kardon HD970+HK970+Le 109. k receiveru uz bych se nevratil (AVR 200)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Vypada to ze budu mit moznost mit za nakupku cokoli od H/K, takze jakmile budu mit nejaky $ pohromade a projdu si nejaky vhodny model, tak se uvidi.Citace:
Původně odeslal Aliencz
jinak koukam ze tvoje rady uz sledovat radeji nebudu, protoze to co jsi doporucoval pred pul rokem ted uz zda se vubec neplati a celkove se tvoje nazory shlukly do dost subjektivnich myslenek :)
ten H/K AVR-630 jsem měl, a byl asi nejlepší z trojice Denon AVR-1804, H/K AVR-630 a H/K AVR-7300, které jsem vlastnil. je to opravdu slušný receiver, i na hudbu neurazí. Ten 7300 jsem neměl moc rád, byl dost ostrý a chyběly mu středy, měl jen masivní velmi hluboké basy. Ten AVR630 byl příjemnější, prokreslené středy, výrazný pevný bas, jemnější výšky, ale nejvíc záleží na sladění s repro, takže pokud je to možné tak vyzkoušet doma.
vlastně si ani neuvedl jestli nemáš zájem o stereo, pak bych se na Harmana vykašlal a koupil tento integráč
http://www.bvaudio.com/a300se.htm
http://www.bvaudio.sk/
je to slovenská firma, když si ho necháš poslat vyjde tě na 26240 Sk, a přehraje každý AVR i každý stereo zesík do 50tisíc od značek jako Denon a podobně. Za všechno hovoří to, že starší model A300S v USA prodávájí za 1799$, ten koupíš na Slovensku za 23992 Sk. ;)
P.S. když už rozebíráme Harmana, doporučil bych poohlédnout se i po H/K AVR-430, sice jsem ho neslyšel, ale na německých fórech říkají, že je vyváženější než AVR-630, že nemá tak přehnaný bas.
Pokud je staršího data, tak ne. Požádej Martina - administrátora, on to smaže.Citace:
Původně odeslal janos
Tak to jedine souhlas, reciever na hudbu nebrat !!!Citace:
Původně odeslal janos
Da se to zkombinovat s recieverem s preout a predni bedny hrajou prez samostatnej sterozesik (mam to tak a spokojenost).
Tohle je jedina moznost jak mit vyborny DK a stereo - bohuzel.
no to je trochu vic nez jen dost odvazne tvrzeni! jak muzes rict ze integrac prehraje cokoli 2x tak drazsiho? uz si slysel vsechny zesaky co koupis do 50 000,-??? to pochybujiCitace:
Původně odeslal Rob
zkus jeste vymenit repro.-) Cantony nezahraji nikdy hifi,staci se podivat na cenu novych LE a pocet repraku,ve srovnani s Mission 782 katastrofa:)Citace:
Původně odeslal janos
tak že to přehraje receiver je snad jasné, například můj DPA380, který jsem sehnal za 18 tisíc hravě strčil do kapsy H/K AVR7300 za 73tisíc.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
ve stereu do 50tisíc koupíš zase jenom integráč, a tohle se venku prodává taky kolem 50tisíc, zahraniční značky jsou přecejenom víc předražené než neznámý slovenský výrobek. Těm 50tisícovým intergáčům se to minimálně vyrovná. Ten A300SE je vlastně složený z desek samostatného předzesu a koncáku, a ten koncák je výborný, předzes má svoje slabiny, ale za ty prachy ujde.
prave DPA380 sem videl jako lepsi volbu (za 18k uz musi hrat krute, to muselo byt uprav s tak razantnim narustem ceny), sam sem ho ted chtel sehnat, ale jak te slysim basnit o BV Audiu tak sem na holickach, preci jen to je 20 000,- CZK za integrac, mno jeste si to necham projit hlavou, tedy do konce roku.Citace:
Původně odeslal Rob
pravěže za 18k je to skoro zadarmo, vždyť se to prodávalo před 10 lety kolem 40-45 tisíc. tak DPA380 je taky výborný, ale zase je to jenom koncák a sehnat kvalitní předzesilovač za rozumné peníze je problém.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
ten BVaudio určitě někdo v Brně má, zkus se zeptat na High-End fóru na lopuchu:
http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=high_end
Přesně tak, ten Robův Dudkáč je kousek hodný dvojnásobku, viděl jsem fotky. Šak Robe, hoď odkaz, Tě neubude :) :)Citace:
Původně odeslal Rob
Pěkné Vánoce chlapi.
tady je diskuze o BV audio A300, čtu tam že ta akce "25% sleva na vše" bude platit i v lednu, takže žádný spěch ;)
http://www.f-sport.cz/hifi/index.php...m=11&topic=489
tož taky pěkné vánoce, fotka mého DPAčka je tu
http://audio.kvalitne.cz/dpa_380_2.jpg
ještě by jsi mohl napsat odkud to máš:o) ale radši ne,nedostal si info jak hraje CD HK 970,vypada hodne zajimave,skvela vybava,jeste si ho nekde poslechnout:)Citace:
Původně odeslal Rob