To by bola pravda, keby nebolo cipu R423... native PCIe verzia R420. Ziadne bridge cipy nie su potrebne.
Printable View
To by bola pravda, keby nebolo cipu R423... native PCIe verzia R420. Ziadne bridge cipy nie su potrebne.
Ja by som chcel pci-e ale ziadnu 6800ultru naviem zohnať. To ma neskutočne sere.
Prave som dostal dalsi mail z Agemu
A co vcul ???Citace:
--------------------------------------------------------------------------------
From: david [mailto:david@agem.sk]
Sent: Friday, November 05, 2004 9:59 AM
To: haldo
Subject: RE: SAPPHIRER ATI RADEON 9800SE 128MB DDRAM AGP
dobry den,
ta grafika karta ma 256bit. zbernicu... takt pamati Vam bohuzial neviem povedat ale mame ich na sklade
To som nevedel. Poucim sa :)Citace:
Původně odeslal sisi
Nuz, neviem... jeden z tych dvoch ludi evidentne nevie o com hovori. Mne sa zda pravdepodobnejsia ta alternativa s 256 bitovym busom...Citace:
Původně odeslal Haldo
A co GT ?? trochu ju nataktujes a mas 5000 SK usetrene a je to to iste..Citace:
Původně odeslal Rampage
Nepise nahodou PCI-E ?Citace:
Původně odeslal Champion
2haldo: ja tu vga mam, stala 7 bez dph, safirka cerverne pcb, L pamate, 256bit... takze by to mala byt 256-ka, ale kto wie.... :?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28764
Vsimli jste si uz te ceny? Zatim ji nemaji, ale jestli ji za tu cenu opravdu sezenou, tak to bude vybornej kup.
Za tu cenu bych spíš čekal RX800SE...snad se ještě všechny cene malinko snížej.Citace:
Původně odeslal Hrady
A idu ti odomknut pipelines ???Citace:
Původně odeslal daart
mam plnych 8... saq to je pro 256bit... takze 8 pipiek, kuriatok.... :-)
2haldo: nekupuj, pockaj na 6600 do agp, cena bude podobna a wykon budes mat lepsi... :!: zabite ma... :-)
A vies mi povedat kedy ma asi vist ??? Lebo GPU je posledna vec co mi brani aby som poskladal komp z "nahradneho" HW, takze moc dlho cakat nemozem (tak mesiac, mozno dva najviac).Citace:
Původně odeslal daart
Cena opravdu podobna, rozhodne ne ze zacatku.Citace:
Původně odeslal daart
Co se jeví jako výhodnější? :
AGP nebo PCIe?
Chci si postavit novej počítač a trápí mě už jen grafika...
No, ono to není jen o tom, jestli AGP nebo PCIe. Záleží co za grafiku koupíš. Nadupaná grafika s nadupaným komplem i třeba v AGP ti vydrží rok či dva a nemusí tě to, že máš AGP, tlačit. Problém v PCIe je, kterou platformu zvolit, ale to už patří do jiného threadu. X800 SE bych viděl na něco podobného jako 6800 LE. Obě budou pomalejší než 6600 GT, ale když se odemknou, tak ví bůh. Já třeba za grafiku nehodlám dávat víc jak 6000. Naštěstí to vždy vyjde, že když upgraduju, tak vypluje nahoru nějaká super karta v této cenové hladině.
tim myslis to so mas v podpisu "Grafika: Inno 3D 4200 Ti (brzo Leadtek 6800 A 400 velký kulový brzo..nikde je nemaj)" ty budes mit tu 6800 za 6000,-????Citace:
Původně odeslal Meridius
Ale houby.....za 6000 bude snad 6600 GT v AGP, ale stejně uvažuju, že buď počkám na nForce 4 nebo upgraduju na Intel. To věčný čekání a pak to honění po skladech mne už unavuje.Citace:
Původně odeslal Rutuf
2haldo: predpokladna cena 6600gt bude 7,5 - 8k skk bez dph. tak ako ten r9800pro. len kedy budu w predaji mi nik newie powedat... :?:
Dik, to si skor kupim R9800 za tu cenu. Pockam este do konca mesiaca a potom sa rozhodnem.Citace:
Původně odeslal daart
viděl jsem někde srovnání AGP a PCIe grafik a PCIe vyšly daleko hůž ... je to fakt možný ?Citace:
Původně odeslal Meridius
EDIT: ten test byl na http://www.pretaktovani.cz/text/pciexpress.asp
Je to blbost... ak zoberies v principe navlas rovnaku architekturu (napr. RV360 vs RV380 - teda 9600 vs X600) odlisujucu sa len typom rozhrania (AGP vs PCIe), potom za predpokladu rovnakych taktov dostavas takmer identicky vykon (nejake zanedbatelne rozdiely budu mat na svedomi drivers). Prip. este teoreticky u PCIe mozes ziskat navrch, pokial sa tlaci vela dat zo systemovej pamate do karty, kvoli daleko vyssej priepustnosti oproti AGPcku.
Co rikate na toto?
http://shop.computershop.cz/StoreCSV...roductID=10024
Pravdepodobne 128bit memory bus...
Jo ale kdyz bude 256bit?Citace:
Původně odeslal sisi