Díky moc. ((-: bez smajlíku je to krátký :-))Citace:
Původně odeslal MadCap
Printable View
Díky moc. ((-: bez smajlíku je to krátký :-))Citace:
Původně odeslal MadCap
sem koupil T7K250 250 GB PATA a myslim ze ho prohodim voknem >:{
mam ted v PC tenhle + 7K250 160 GB PATA to je sileny rozdil...
7K250 ma takovej hlubokej bublabej seek, zatim co T7K250 vysokej sriplavej...
bůbůbů
A proč si ho kupuješ, když je o něm známo, že není právě nejtišší? A taky není ani nejrychlejší, WD2500KS je lepší volbou.
tak tak ale kazdy sa uci na vlastnych chybach, aj mne sa to stalo mal som dakedy maxtor DM10Citace:
Původně odeslal Eagle
Normálně ho prodej a kup si new, sice proděláš třeba 200,-, ale za to trápení to imho nestojí :(.
No pekny. Nemam SATA2 desku.. ata, a sata1. na CC maj tech 250 GB WS asi 10 druhu, vim prd kterej.. kterej? :)
EDIT: jinak uz to je muj 3ti hitachi a dva predchozi byly naprosto perfektni, takze jsem nemel duvod nejak jinak resit.. bohuzel :(
Ten co doporučuje Eagle je myslím tento:
Softcom
http://www.computershop.cz/eshop/def...em&stiid=16025
Czech Computer
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31759
diky, vypada nice, ma i molex coz je plus.Citace:
Původně odeslal Gordon
takze hodim Sata2 disk do sata1, a ted jeste pujde mi preneseni myho 250 GB nejak 1:1 do tohodne sata ? protoze ted dva dny nedelam nic jinyho nez instalace, a opakovat to.. myslim ze bych asi skocil do zdi. resp nevim jak bych u win resil ovladace, asi nejdriv nainstalovat sata a pak teprve nejak prenest z dosu.. myslim ze tu na to je thread tak nebudu offtopic, ale vyjadrit se muzete :)
Myslím, že Eagle myslí ten co vyhrál test na shw.
http://www.svethardware.cz/art_doc-B...700388858.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-1...800516840.html
Uvazuju o tomhle disku. Zajimalo by mne, jak je disk hlucnej v idle a jak moc pri seeku (treba porovnani se samsungem). Jde zapnout AAM?Citace:
Původně odeslal MadCap
v prilohe su vysledky pcmark05, hdtach, h2benchw ... naloz s tym ako chces ... disk je to dost tichy, seek je pocut imho ako na vsetkych ostatnych, akurat je pomerne drahy
Ok, a jde u tehle 7200.9 zapnout AAM?Citace:
Původně odeslal MadCap
keby si si aspon ten subor stiahol (co si asi neurobil, pretoze ma stale len 1 zobrazenie odomna) tak by si v h2benchw vysledkovom logu nasiel ze AAM not supported :roll:Citace:
Původně odeslal Jerek
Jak už psal MadCap, alespoň jsi mohl mrknout na ty testy. Jinak pro tebe i ostatní:Citace:
Původně odeslal Jerek
"Seagate has decided that we will no longer support AAM. Our drives are extremely quiet while operating at the highest performance levels, so we believe the ability to switch between modes is unnecessary. We are also involved in patent litigation with Convolve and MIT. Although we believe the lawsuit is without merit, Convolve alleges that one of its patents, US Patent No. 6,314,473, covers AAM technology."
AAM skončilo tuším řadou Baracuda IV.
Ludia aky je momentalne najspolahlivejsi disk? Okolo 160-200 GB. Teraz mam HITACHI 160GB SATA a idem ho reklamovat, uz vyse roka sa drbe.
Uprednostnujem:
1. spolahlivost
2. rychlost
3. hlucnost
tak ktory vybrat? Moze byt SATA alebo aj PATA.
Nejspolehlivějším diskem je RAID 1.Citace:
Původně odeslal johu
Potřebuju poradit chci koupit HDD určitě to bude 250Gb SATA2 ale nevím kterej z těchto mejch kandidátů:1:Western Digital Caviar SE WD2500KS
2:Seagate Barracuda 7200.9 ST3250824AS
3:Samsung SpinPoint SP2504C
dík za info jde mi hlavně o spolehlivost a teplotu.
30GB modely leda tak z bazaru.Citace:
Původně odeslal Sumo
SATA2 jako co? Požaduješ nějaké parametry nebo ti jen stačí kompatibilita se SATA2 ? Docela široký pojem, řekl bych.Citace:
Původně odeslal Sumo
WD dělá nějaký Caviar XL ? A navíc s tímto označením? To dost těžko.Citace:
Původně odeslal Sumo
Nebylo tady už asi 1000x řečeno, že spolehlivost poskytne RAID1 ?Citace:
Původně odeslal Sumo
A co takhle, kdyby sis to našel v nějakém testu?Citace:
Původně odeslal Sumo
To Eagle
no děkuji Eaglovi za vyčerpávající odpověd.
1. Označení toho Wd disku jsem zmršil
2.Testů jsem přečet hafo a právě z toho mi vzešly ty tři disky co jsem se na ně ptal , chtěl jsem jen doporučení který z těch tří, od toho tato diskuze snad je né
Raid nechcem, chcem len jeden disk, ktory je v sucasnosti najspolahlivejsi a pritom aj rychli? Hitachi uz nechcem, je to snimi loteria.Citace:
Původně odeslal Eagle
ASI TO TU UZ BYLO 1000X:)ALE KEREJ DISK?chtel bych sata I a docela se mi treba libi Maxtor DiamonMax10 ale zas v testech pry neni nejrychlejsi...takze se mam po 120GB od seagate vratit zpet k WD?
Idem kupovat disk. Kapacita okolo 200 GB, IDE rozhranie. Dodavatel (a mozna ponuka) tu:
http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0003300128
Pobezi na trochu starsom stroji (256MB RAM, XP2500)
Co by ste brali? Je vyrazne poznat 16 MB cache? V ponuke tam maju s 8MB cache 1x WD, Maxtor a Seagate a 1x Maxtor s 16 MB cache. Eventualne ak by bola nejaka 250-ka vyrazne kvalitnejsia, dalo by sa zauvazovat aj o nej.
Ono nezáleží ani tak na tom, kolik máš na starém počítači RAM a jaký je tam procesor, jako spíše na tom, co je tam za desku. Nicméně si troufám odhadnout, že pokud ti tam jel XP2500 neměl by být problém.Citace:
Původně odeslal mungo
Ktory z tychto diskov je lepsi (spolahlivost, hluk, rychlost)?
Samsung SP2014N / 200.0GB / 7200rpm
Hitachi T7K250 / 250GB / 7200rpm
Koukal ses na ty testy, na který jsem dával odkaz výš?