Ty dva odkazy (byly celkem dva testy) jsem tam dal, akorát se upsal... Myslím ve svém předchozím příspěvku...Citace:
Původně odeslal PetrT
Printable View
Ty dva odkazy (byly celkem dva testy) jsem tam dal, akorát se upsal... Myslím ve svém předchozím příspěvku...Citace:
Původně odeslal PetrT
díky, prostuduju to :wink:
Jinak bych tvojí pozornosti doporučil především tu Toshibu a NEC ND-6500A.
Ja bych chtel zduraznit, ze programy jako K-Probe a podobne netestuji kvalitu vypalovani, ale kvalitu nasledneho CTENI. A to je velky rozdil. O kvalite vypalovani tyto testy nereknou prakticky nic...
Ale kdyz to ctou furt na stejnej mechanice, tak se to da aspon porovnat. A jestli vypali stejnou vec na stejny medium atd. a ctou to ve stejnej CD-ROMce (DVD-ROMce), tak to o necem vypovida.
jj, pokud zachovavaji metodu stejneho media a stejne cteci mechaniky, tak to ma jistou hodnotu pro porovnani. Ale preci jen test kvality zapisu to rozhodne neni. V takovem testu je potreba prozkoumat vlastnosti jednotlivych pitu, jaky maji tvar, jak jsou vypalene a tak dale.
Takove testy samozrejme nejde v normalnich podminkach doma delat, delaji se profesionalne a stoji spoustu penez. Takhle jsem byl i japoucen :) A podle toho co sem se dozvedel, z takovychto testu vychazi nejlepe DVD vypalovacky Pioneer a drive CD vypalovacky Plextor, Pioneer, Yamaha.
U CD nezapomeň taky na staré TEACy CD-R50/55/56/58, W54-W540 a u DVD na NECky od 2500 výše (což lze vyzkoušet praxí).Citace:
Původně odeslal Huncut
Pioneer snad CD vypalovačky ani nedělal (resp. v životě jsem žádnou neviděl).
EDIT - tak dělal, našel jsem celkem 2 (slovy dvě) ;-) - jednu obrovskou externí SCSI 4x4 kisnu a jedno combo 12x10x40x16...
ad KProbe - rozhodně není všříkající, je to jen takové vodítko. Když vidím u média pěkné hodnoty a zároveň je perfektně čitelné, a u druhého z jiné mechaniky mraky chyb a které už dělá při čtení problémy, nebo nejde přečíst vůbec, tak to něco do sebe má a určitým způsobem potvrzuje domněnku, získanou z programu a vyzkoušením placky. Ale opakuju, je to jen informativní a důležitější je reálná čitelnost, tzn. leckdy jdou bez problémů přečíst i média, která by podle testu čitelná být neměla (protože ten je nastaven na mezní hodnoty a mechaniky jsou daleko tolerantnější.
Tak uz si nekdo kupte LG 4160 a testnete ji. At treba zbytecne nekupujou lidi 4120 :wink:
Pozdě, už jsem si koupil LG 4120... :mweheh: :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal ScanX
naco ? Dyk je to 4120 ze zapisem 16x, kterej A) nemas na cem zkouset, paac nejsou media B) vubec nepoznas, protoze rozdil je v idealnim pripade 30s. Na DL to stejne pise jen 2,4x.Citace:
Původně odeslal ScanX
BTW: Se 4120 zatim maximalni spokojenost, jen ty DL kdyby staly tak max 80Kc. Ty sem zatim nestestil ;).
No nevim, ja se docela tesim na novou toshibu (16x a 5xDL) nebot to bude PRVNI duvod ke koupi DVD-RW mechaniky, i kdyz stale DVD vypalovani je "smejd" oproti CDR, stale nekvalitni, nekompatibilni, pomaly, atd ...
To nemluvim o mediich a trapnem DL .....
Rozmyslim se mezi touhle Asus DRW-1604P http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28829 nebo touhle NEC ND3500A http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28628 a nebo Pioneer DVR-108 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28799
a Teac DV-W516D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29149
Hlavne mi jde o kvalitni a rychly zapis na DVD i CD,schopnost prekonavat vetsinu ochran a vubec spolehlivost
Jedine Pioneer :)
... no potom, co vysla recenze na cdr.cz, tak jsem spokojen, ze jsem koupil NEC ND-3500Citace:
Původně odeslal Huncut
edit: btw. s tema ochranama mas bohuzel spis smulu, ja mam na ochrany Plextor 4824A
Recenze na cdr.cz nejou podle me vubec smerodatne. Zkuste se podivat na nejake zahranicni recenze, popripade srovnani, ve vetsine pripadu tam vychazi pioneer ulpne nejlepe (bavim se o kvalite zapisu).
Me zajima ten Teac 516D jestli je to jak pisou na czechcomputeru OEM Pioneer tak ho maji v Elapu za vcelku prijemnou cenu...ale jak je na tom? :-)
Asus, Pioneer a ten Teac budou nejspíš jedno, takže z toho nemá cenu vybírat, snad podle ceny, pokud chceš Pioneera. Ale recenze dopadla jak dopadla a bez lepšího FW to nemá cenu. NEC zase rozhodně nepatří mezi rychlé vypalky, takže ber LG 4160 nebo LG 4120 (zvlášť za tu cenu :wink: )Citace:
Původně odeslal Amd+Ati
LG by nebyl spatnej,ale ja mam celou case cernou,Plextora taky cernyho a tohle by tam vypadalo dost divne :(Citace:
Původně odeslal Kema
Btw. Asus je srovnatelnej s Pioneerem?Ja mel CD vypalku Asus a nic moc,navic na toho Pioneera jsem cetl na tomshardware recenzi a vysla dost dobre.Jinak tu vypalku nechci na cteni CD/DVD,na tom Plexe 116A :)Takze me zajimaji hlavne ty palicsky schopnost.
2AMD+ATI: Deckove Teacy, Asusy a Pioneery maji jeden a tentyz HW - lisi se jen FW. IMHO je lepsi koupit primo original Pioneera, protoze na nej vychazi casteji FW a nemusis jako pako napr. Teaca menit upravenym FW na Pioneera.
Jednak to nebyla recenze, ale test a to dost ubohej, což je ovšem poslední dobou na TH normální, byl to pouze test rychlosti vypalování a přístupových dob. Naprosto k ničemu a nic neříkající o kvalitě zápisu. To naše cdr.cz dělá mnohem poctivější recenze.
Poud ti teda jde spíš o to, jak bude vypalka vypadat v bedně a ne jak je dobrá, ber cokoli co je černé. LG je rozhodně špička v kvalitě zápisu a je mnohem rychlejší než třeba NEC 3500
No neni to tak jen o rychlosti. 4160 cte dobre poskozeny DVD zatimco 4120 nic moc (recenze CDR). Je tam malinko jiny HW, takze tam s novym FW pak muze byt vetsi rozdil ve prospech 4160.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Nneí pravda, že 4120 čte špatně poškozená DVD, právě naopak je čte nejlíp ze všeho, co jsem měl v prackách. Mnohem líp než NEC 3500, kterej dopadl v recenzi na test poškozených DVD výborně :wink:
Nevim, vychazim jen z udaju z recenzi na CDR kde 4120 ma asi 65% uspesnost a 4160 ma 100%. Jde o testovani stejneho poskozeneho DVD, tak by test mel neco ukazovat. Jedina nevyhoda je ze v dobe testu byly obe palirny se zakladnim FW, ale kdyz byla 4160 lepsi se zakladnim, proc by nebyla s novejsim.
Spatne ctes, jinak bys vedel, ze 4120 byla domerovana s novym FW 110 a precetla skoro uplne dokolane. Shitozni media ti stejne neprecte nic.
Bracha si pucil nejaky gigamastery -R a ani jedno neslo na konci precist. Nevim teda na cem to bylo smazeny. Cteni testovano na dvou stolnich DVD (jedno je combo LG s videem, druhy nevim) + prave 4120 a 106s. Jedno z nich bylo tak spatny, ze si snim dokazal poradit jen stolni LG, ale konec stejne neprehral.
Mam nejradsi lidi, kteri se shaneji po mechanice ktera precte "vse" jen proto, ze chtej palit na pivni tacky (viz diskuse na CDR - proc mi neprecte mechanika DVD made in chujhuj za 5Kc ... :roll: ).
jj, ale je zajimave, ze nektere media odmita precist a nektere DVD prehravace / resp. DVD mechaniky / je vezmou s mensim/vetsim problemem...Citace:
Původně odeslal Jezevec
od urcite doby zkratka kupuji pouze urcite medie ( verbatim, a svete div se i Memorexy v poho schrousta... )