-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Az zjistim, kdo tu prohlasoval, ze VSECHNY Penryny jdou nejmin na 4GHz, tak ho priserne kopnu do riti... :mad:
A sakra, asi budu muset proškrtat připravovanou pozvánku na VH... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A sakra, asi budu muset proškrtat připravovanou pozvánku na VH... :rolleyes:
Prave jsem si to nasel a pokud tam neni pozvany Behemot, tak se neni ceho bat... ;-)
-
Jelikoz me uz opravdu nenapada, co bych tu vykoumesil, chtel jsem vas jeste pozadat o pomoc v ryze praktickem smeru:
byl by nekdo (idealne s P35kovou zakladni deskou) ochotny to moje CPU otestovat na svoji konfiguraci?
Opravdu by me moc nepotesilo, kdybych se toho procesoru zbavil, abych nasledne zjistil, ze chyba je treba v BIOSu u moji desky... :-/
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Jelikoz me uz opravdu nenapada, co bych tu vykoumesil, chtel jsem vas jeste pozadat o pomoc v ryze praktickem smeru:
byl by nekdo (idealne s P35kovou zakladni deskou) ochotny to moje CPU otestovat na svoji konfiguraci?
Opravdu by me moc nepotesilo, kdybych se toho procesoru zbavil, abych nasledne zjistil, ze chyba je treba v BIOSu u moji desky... :-/
P35-DS4 tu budu mit v tydnu a mam tu i X38... kdybyses pohyboval v Praze, tak dej vedet :-)
-
Jsi si jisty s tim napetim? Me treba deska do 45nm procaku cpe uplne jiny napeti (odecteno z Cpu-Z) nez je nastaveno. U E6550 me to +- sedelo, ale ted u E8400 musim na 4GHz nastavit 1.495V a real napeti je pak 1.32V (bios mam puvodni).
Citace:
Původně odeslal
Zilla
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
P35-DS4 tu budu mit v tydnu a mam tu i X38... kdybyses pohyboval v Praze, tak dej vedet :-)
Diky moc za nabidku, pokud me Maul pozve na VH, tak bychom se tam mohli domluvit nebo tam predat zbozi... ;-)
Citace:
Původně odeslal
Camill
Jsi si jisty s tim napetim? Me treba deska do 45nm procaku cpe uplne jiny napeti (odecteno z Cpu-Z) nez je nastaveno. U E6550 me to +- sedelo, ale ted u E8400 musim na 4GHz nastavit 1.495V a real napeti je pak 1.32V (bios mam puvodni).
Kontroloval jsem to nekolikrat a podle meho CPU-Z to sedi temer dokonale. Co me ale prekvapuje je jina vec: peclive jsem cely tento thread procital a mam naprosto rozdilne teploty v loadu (Orthos) nez vetsina ostatnich. I po hodinove zatezi mam teploty na jadrech cca 54 a 58 stupnu. Cekal jsem nejake monstrhodnoty, ktere tu vypisovali ostatni, ale tohle je min nez kolik mel muj Conroe... :)
-
Hmm, ja mam pri 3.8GHz na jadrech cca 60/61 C. To je znatelny rozdil, ale nikoli extremni.
Pokud pojede u Foxe stejne, tak bych ho zkusil strelit nekomu kdo preferuje ticho a nizkou teplotu proti frekvenci a koupil jinej.
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Kontroloval jsem to nekolikrat a podle meho CPU-Z to sedi temer dokonale. Co me ale prekvapuje je jina vec: peclive jsem cely tento thread procital a mam naprosto rozdilne teploty v loadu (Orthos) nez vetsina ostatnich. I po hodinove zatezi mam teploty na jadrech cca 54 a 58 stupnu. Cekal jsem nejake monstrhodnoty, ktere tu vypisovali ostatni, ale tohle je min nez kolik mel muj Conroe... :)
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Diky moc za nabidku, pokud me Maul pozve na VH, tak bychom se tam mohli domluvit nebo tam predat zbozi... ;-)
Na VH můžeš procák vyzkoušet i u mě... a při zaručeně funkčním nastavení pro ten můj...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
VH je az v breznu, to uz tu ty desky nebudou....
-
Nieco k teplotam ... http://www.techpowerup.com/?51419 a znova dodam, ze 1,365 je datasheetovy max vCore ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Nebyl bych to ja, abych nemel zase totalni smulu... :cry:
Se svoji kombinaci Gigabyte X38-DQ6 a E8400 nemuzu to CPU dohnat ke stabilite ani na 3,8GHz pri 1,35V!
Problem bych rekl,ze je v shit MB.X38 od GB se moc nepovedly.Uz jsem slysel od par uzivatelu,ze nebyli spokojeni.V GB P-35 a Abitu x38 beha muj E8400 prakticky stejne i teploty jsou podobne.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Na VH můžeš procák vyzkoušet i u mě... a při zaručeně funkčním nastavení pro ten můj...
Diky moc za nabidku i tobe, vazim si ji, nechtel jsem nikoho otravovat adresne. Chapu totiz, ze malokdo je uplne strasne nadseny z predstavy, ze kvuli testu na 15 minut bude muset vyndavat z casu motherboard, demontovat chladic a pak se s tim zase crcat zpatky. ;)
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
VH je az v breznu, to uz tu ty desky nebudou....
Zkusim to zatim nejak vymyslet, ale urcite bych se pripadne ozval. On je totiz pro me nejvetsi problem se prave dostat nejak do Praglu. :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
nex
Problem bych rekl,ze je v shit MB.X38 od GB se moc nepovedly.Uz jsem slysel od par uzivatelu,ze nebyli spokojeni.V GB P-35 a Abitu x38 beha muj E8400 prakticky stejne i teploty jsou podobne.
To je dulezite info, zkusim pockat, jestli se lidem z Gigabytu podari vydat nejaky lepsi BIOS, protoze hardwarove jsou ty desky s prechozi radou temer shodne, takze to zrejme bude v nem...
-
Zillo vydrz na novy bios.
Ja jsem mel taky problemy, sice s Asusem P5E, ale aktualizace biosu mi pomohla. Predtim jsem jel 4050 MHz pri 1.425 V a jeste se cely system choval hodne podivne. (nekdy pc nenastartovalo, jindy neslo bootovat atd.) Byl jsem z toho hodne zoufalej.
Ted vysel novy bios 0601 a jedu stabilne na 4050 MHz 1.3625 V. Pameti mi jedou na 1200 MHz a je po problemech.
Citim s tebou, obcas jsem mel chut pc rozkopat. :confused:
-
Zillak je na to zvyknuty :))) kliatba proste nesklamala :D
-
Na default mi to bez problémov nabútovalo pri 3.6 GHz, potom som zvýšil voltáž na 1.264V a zatiaľ 4GHz. Teploty sú pri bežnej práci takéto:
Doska DS4 od Gigabyte X38. Čo som čítal tak DQ6 X38 už končia (nahradia ich X48) a X38 DS5 sa akosi tiež nevydarili, s DS4 to ide zatiaľ bez problémov a vcelku dobre.
-
parádní kousek....
na +- stejné frekvenci a Vcore mám v idle teploty podobné, ale pokud mu trochu naložím Vcore, teploty letí vzhůru
4200 1.34V už mám v idle 48-50°C
-
Ok tak Orthos padol - pridal som 1.28V a beží...
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Zillo vydrz na novy bios.
Ja jsem mel taky problemy, sice s Asusem P5E, ale aktualizace biosu mi pomohla. Predtim jsem jel 4050 MHz pri 1.425 V a jeste se cely system choval hodne podivne. (nekdy pc nenastartovalo, jindy neslo bootovat atd.) Byl jsem z toho hodne zoufalej.
Ted vysel novy bios 0601 a jedu stabilne na 4050 MHz 1.3625 V. Pameti mi jedou na 1200 MHz a je po problemech.
Citim s tebou, obcas jsem mel chut pc rozkopat. :confused:
Když už se tu píše ohledně Biosu tak po přechodu na poslední verzi Biosu F11 pro moji GB P35-DS4 mi taky dost pomohl ke stabilitě,hlavně teda k nižšímu voltage při ruzných frekvencích.
-
neviete o nejakom programe pod xp kde sa da zdvíhať FSB tohto CPU,na youtube som videl video v poho zdvíhali FSB v Xp-čku
jasne že OC sa robí v biose ale ja to chcem na zistenie maximalneho výkonu a stability v orthose pri danej voltáži.nechce sa mi stale reset dávať a postupne skúšať no.
-
Citace:
Původně odeslal
shotocan
neviete o nejakom programe pod xp kde sa da zdvíhať FSB tohto CPU,na youtube som videl video v poho zdvíhali FSB v Xp-čku
jasne že OC sa robí v biose ale ja to chcem na zistenie maximalneho výkonu a stability v orthose pri danej voltáži.nechce sa mi stale reset dávať a postupne skúšať no.
program se jmenuje setfsb
najdes ho zde: http://www13.plala.or.jp/setfsb/
-
dik moc,konečne neco poriadne
-
Pripravuje se nový model E8600 na 3.33Ghz , to neni až tak důležité ale spíš je podstatné že bude mít stejnou cenu jako nynější E8500 tedy $266. Podle mě cena E8500 asi spadne o trochu dolů, je možné že se zlevní i ostatní modely E8200 a E8400 nebo se jen zacelý díra mezi $183 a $266 co myslíte?
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Pripravuje se nový model E8600 na 3.33Ghz , to neni až tak důležité ale spíš je podstatné že bude mít stejnou cenu jako nynější E8500 tedy $266. Podle mě cena E8500 asi spadne o trochu dolů, je možné že se zlevní i ostatní modely E8200 a E8400 nebo se jen zacelý díra mezi $183 a $266 co myslíte?
Podle mě je celý model E8500 od začátku nesmysl - minimální nárůst nominální frekvence, půlkový násobič se kterými v minulosti byly problémy, extrémní cenový odstup od E8400... já myslím, že E8600 ho úplně vytlačí z trhu...
-
Asi máš pravdu taky 8200 a 8400 jdou po 200 takže ted je ta 8500 trochu navíc, zřejmě ji doprodaj ale zase se musí vzít v potaz že marketing ne vždy myslí logicky . Klidne ho mohou zlevnit na cca $210 spustě lidem je to jedno jestli to ma 9.5x nebo 10x :)
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Když už se tu píše ohledně Biosu tak po přechodu na poslední verzi Biosu F11 pro moji GB P35-DS4 mi taky dost pomohl ke stabilitě,hlavně teda k nižšímu voltage při ruzných frekvencích.
Potvrzuji F11ctka je good .... a jak píšeš , s voltáží jsem mohl ještě krapet níž ....... jen tak dále
teď řeším problém pískání buď zdroje nebo desky ...... po výměně zdroje ( byl mimo case ) to vypadá na desku , má někdo podobný problém ? ......... reklamace jasná ?