Tak to je mrzute, vzhledem k tomu, ze mam Asrock 4coredual.. No nakonec mi nezbyde nez koupit od nekoho starou 8800gts - ta je aspon vyzkousena, ze funguje..
Printable View
D-P: nic se nedeje
tak jsem zkusil i dat cpu a ram na default a stejne - tentokrat v OC to pri 3Dmark zamrzlo
nechapu ze 3Dmark projede 2x v pohode - zrestartuju a na tech samych taktech se pak zamrzne -
nemuze to byt zdrojem ? 450W ale ASUS .. kdovi jak je na tom / ale jak sem psal s radeonem v pohode
Divné je, že ti to padá na čistém systému... a před reinstalem to bylo OK?
Dělalo to i před výměnou chladiče? ... protože je možné, že tím tebou namontovaným chladičem nechladíš některý obvod, který je chladit třeba...Já bych asi chladič na 8800GT neměnil, myslím, že originální je celkem OK, i pro rozumný overclock...
puvoni chladic tam byl na jeden 3Dmark v defaultu takze tezko rict
co bys ty menil nebo jaky je puvodni chladic je irrelevantni -podle me je puvodni chladic mizernej i kdyz oc s nim jde.
tak projizdim 3Dmark po nekalikate na default a v pohode - to je fakt zahada - kazdopadne to vypada ze to bude mizerny na oc
Test na computerbase.de
http://www.computerbase.de/artikel/h...e_8800_gt_sli/
vypozoroval jsem ze to proste spadne nahodne kdy se tomu chce - takze pevne doufam ze je to driverama...
Tak jsem nahodiv FW 169.04
a zkusil jsem i jine takty - 700/1700/2000 ! ... projelo to stabilne
edit(02:20) - 5x 3Dmark stabilni na 700/1700/2000 - karta se asi konecne umoudrila - nebo to je temi FW 169.04 ;)
teploty s temito OC jsou 40/48°C
dalsi vec ale je ze po kazdem restartu se mi asi prepne PCIe z 16x na 1x protoze pak jde vykon asi 5x dolu - pomuze tomu jen zapnuti/vypnuti pc ..
Vyzkousej grafiku u nekoho jineho... tim bys vyloucil jeji vadu, pak uz jedine pockat na jine drivery, nebo vymena zakl. desky. Ja jsem pozoroval u vsech 88GT co jsem zkousel (BFG, GB, GW, Zotac), ze nemaji rady velkou zmenu frekvence, 88GTS jsem provozoval ve 2D na 150/150MHz (teplota o 10°C nizsi), ale u GT stacilo mi 400/600 a pak pri skokovem prechodu na default zamrzla. To same se mi delo u OC, 720/1000>600/900 sek (ale nebylo to pravidlem, cca kazda 5. zmena).
comm: jak jsem psal v edit nakonec s novymi drivery se karta stala stabilni!
jinak mas naprostou pravdu s temi zmenami frekvence - kdyz jsem zvedal takty o malo tak v pohode ale skokove vetsi zmena mela za nasledek zamrznuti.
Spajdr: super diky hned to vyzkousim
edit: Spajre tak mas me velke diky (karmu ti 2x dat nemuzu ;) ) PCIe 110Mhz SB 1,6V a uz to jede porad na x16
Tak ted tak pokukuju po tech vsech GF 8800GT,pro znamyho a pozdeji treba i pro sebe,ale stale nevim kterou vybrat.Prijde mi to docela tezky.Cenove jsou na tom vsechny skoro stejne (CzC),akorat maji kazda o neco malo jine takty.Premyslim spise o tech,ktere uz ze zakladu maji zvysene takty.Je jich ale i tak dost a tak nevim nevim...Zajimava mi prijde take MSI s takty 660/1900MHz,ale nevidel jsem tady na ni zadny testy.Dale jsou to samozrejme ZOTAC,BFG a popr. i Gigabyte.Ta MSI mi ale prijde nejzajimavejsi a cenove na tom take neni nejhure.
Asi by se to spise hodilo do Nakupni poradny,ale tady se to vice resi,tak treba nekdo nahodi svoje dalsi zkusenosti... :)
Kupovat OC karty je naprosto zbytecne, hlavne v pripade 8800GT, kde se snad neda najit spatny kus na taktovani. To plati samozrejme v pripade, ze se cenove lisi.
Popripade i GB? Ja bych o nicem jinem ani nepremyslel, pokud si pocka ten znamy na pristi dodavku. Ale jestli se mu opravdu chce ten 1k vyhodit za nic, tak at ho posle klidne me :pCitace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Diky moc za rychlou reakci.
Ja bych kazdopadne radeji volil OC edici,kterou bych samozrejme chtel ale jeste zkusit pretocit co to pujde.U te MSI napr. pameti vice pres 2000MHz a GPU pres 700MHz.Myslim ze by se to dalo.Uvidime co vymyslim.
Jinak chladic bych tam chtel dat asi urcite jinej.Pokud by to slo bezproblemu,tak bych tam nahodil svuj Zalman VF-900Cu nebo bych poridil VF-1000.Urcite lepsi nez zakladni hlucny a ne tolik vykonny chladic.
EDIT:
Tak jsi reagoval rychleji nez ja...No jak rikam,stale jsem na vazkach.U znameho neni jiste jestli neco bude brat,ale on kazdopadne netaktuje,tak by mu i ten Gigabyte stacil.Ostatne i me,jak vidim,taktovat jdou vsechny,ale preci jen OC edice maji uz od zakladu zvysene takty.Kazdopadne ja take premyslim o jeji porizeni,tedy pokud budou penizky na zbyt a jestli se vubec rozhodnu.
Já bych se ještě vrátil k Thermalrightu HR-03 Plus, dle výrobce není kompatibilní s 8800 GT, proto vyrobili HT-03 GT (viz popis na jejich stráknách).
Jj vime, viz. treba tady....
Ale vzhledem k tomu, ze tady Poofymu tak krasne funguje S1 za 5 stovek.... ;)
uprimne me prave ty ceny nejak nejdou do hlavy, jak je mozne ze ceny se pohybuji od 5699 do 8000 s DPH za tu samou kartu ? (ja vim nekde je pridana hra, ale myslel jsem ze to je proto ze si chteji ziskat zakaznika, a ne ze mu nauctuji full taxu.
jinak me se nejvic libi ta palitka ala SONIC verze..... snad se brzy objevi v cr.
Me by take dost zajimalo jak je to treba s tim Zalmanem VF-1000 a 88GT.Nekde se pise ze u teto grafiky nemusi byt spolecne s tim VF-1000 jeste ten Zalman ZM-RHS88 a jinde zase ze tam bude treba.Docela by me to tedy zajimalo jak to je.Nikde na netu jsem blizsi info nenasel.U 8800GTS(GTX) vim ze je to treba,ale tady by to teoreticky nemuselo byt (asi).Nerad bych ale aby se mi na 88GT uskvarily nejaky napajeci mosfety... ;)
EDIT: Jinak pak by se to uz celkem prodrazilo.Ten ZM-RHS88 ma MaWa v e-shopu za cca 730,- s DPH + dalsich cca 1200,- za VF-1000...
EDIT2: Tak si zkusim odpovedet sam.Podle techto stranek(uz to tu nekde bylo) - http://topic.expreview.com/2007-10-2...39d6255_4.html by se tedy asi vubec nemusely chladit ty ostatni soucastky na grafice (krome RAM,coz je jasny)
Taky bych sel spis do arctica :) proste za tu cenu, i kdyz pocitam k tomu kvalitni 120tku tak to vychazi lip, zalman ma mensi prumer, nevymenitelnej...