-
Re: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...
S EP35-DS4 a problémom pamätí v 3 a 4 banke zvykne byť problém v zdroji. Nedávno som tu mal dva prípady keď zákazníci menili komplet črevá ale bez zdroja (zdroj zostal starý Fortron 350W, ktorý ale fungoval normálne). Po výmene zdroja za "technologicky vyspelejší Seasonic 400ET už to šlo ako po masle. Chyba to bola evidentná na strane zdroja nakoľko sa podobne správali aj ďalšie 3 kity od iných výrobcov. Tak skúste zdroj...
-
Tak deska šla z fleku zase do reklamace... Neskutečný. Při představě, že další měsíc budu bez počítače, jsem radši se skřípěním zubů koupil EP35-DS4 a šlape jak hodinky.
Tu původní až vymění holt prodám.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak já vám nějak nevím. Dneska jsem si domů přinesl vyreklamovanou desku a chová se divně.
První spuštění je ok. Ale pokud vlezu do biosu a uložím ho, pc se začne neustále restartovat. Na vteřinu se zapne a pak zase vypne a takhle dokola.
Po cca deseti? Možná spíš víc restartech začne nabíhat, ale bios checksum error hláška, obnoví se ze zálohy a opět restarty.
Co to poboha může být?
Neco podobneho mi to ze zacatku take udelalo. Rozborka a sborka pomohla...
-
Uz jste nekdo zkouseli novej bios F13? (Fix S3 resume fail)
-
Chci koupit tuhle desku. Lze v ní používat všechny DDR2 1066 MHz a všechny DDR2 1200 MHz, nebo jen některé?
-
Tuhle desku stopro nekoupíš :)
-
Teď nevím jestli jsi to myslel ironicky, protože jsem neuvedl jakou desku mám na mysli. OK, mám na mysli GIGABYTE EP35-DS4 - P35. Ještě raději něco s 2xGLAN, takže GIGABYTE EP45-DS3P - P45/ ICH10R nebo raději GIGABYTE EP45-DS4 - P45/ ICH10R. Koukám že v tom sám nemám jasno... ale mám jen jednoduchý požadavek: nějakou mobo která podporuje DDR2 1066 MHz... a chci se zeptat jak obecně ty výše uvedené nebo podobné desky Gigabyte podporují DDR2 1066 MHz ?
-
Rozhodně podporujou. Tu a tam jsem zaznamenal ojedinělý problémy s kompatibilitou, ale lepší paměti by neměly mít problém. A cokoli přes 1066 se myslím nevyplatí minimálně vzhledem k cenovýmu rozdílu.
A jinak EP35 P35 nahradila :)
-
Díky. Odradil mě článek na svethardware.cz o GA-EP45-DS3R, kde se uvádí že DDR 1066 MHz fungovaly jen na 800 MHz. Takže je ta podpora horší u *-DS3R a lepší u *-DS4 kvůli lepšímu chlazení u *-DS4 ?
-
EP45 je zase jinej chipset.. Sázel bych na osvědčenou kvalitu.
-
Citace:
Původně odeslal
foltor
Díky. Odradil mě článek na svethardware.cz o GA-EP45-DS3R, kde se uvádí že DDR 1066 MHz fungovaly jen na 800 MHz. Takže je ta podpora horší u *-DS3R a lepší u *-DS4 kvůli lepšímu chlazení u *-DS4 ?
To urcite ne, byva to chyba prvnich BIOSu...casem se to nejspis spravi.
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
To urcite ne, byva to chyba prvnich BIOSu...casem se to nejspis spravi.
potvrzuji novy bios vse vyresil alespon u me GIGABYTE EP45-DS4 jinak jsem mel problemy s pameti.... ted je vse OK a slape jak hodinky
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Uz jste nekdo zkouseli novej bios
F13? (Fix S3 resume fail)
Poslední verze F13 nahozená na mojí desku a vpohodě vše funguje jak má,zásadní rozdíly v Biosu jsem nepoznal stabilita stejná. :)
Jen třeba nastaveni paměti a změna voltage jsou už každá v jiný položce biosu.
-
Otázka ohledně voltage:
Zjistil jsem, že když máš procák na default, tak se podle zátěže mení i voltage.
Když však procák taktnu a nastavím voltage růčo, tak se již nemění a zůstává pořád stejná.
Dá se nějak docílit toho, aby se mi voltage měnila i po taktnutí?
Jestli se to již řešilo, tak se omlouvám :)
-
Pokud myslis snizeni napeti a nasovbice a klidu (EIST) tak ten funguje i pri OC, jen musi byt napeti na cpu nastaveno na AUTO ;) Nevim ale jake napeti to pak pousti, jestli def. nebo to trochu prisoli (mozna podle nastaveni automatickeho OC)
-
Tady je právě problém v tom, že tam jsou jakési 2 hodnoty AUTO. Jenda je taková, že nastavení voltage úplně vypnu - dává to defaultní hodnoty, někdy i nižší než CPU chce. A pak je tu hodnota AUTO, která mi do CPU cpe šílené hodnoty - do C2D E8200 mi naprala 1.5V, což není zrovna ideální :D
-
Hoj, mám problém na této desce (EP-35 DS4) s hibernací a S3 režimem. Po čerstvé instalaci Vist x64 to bylo OK, ale od jisté doby nefunguje probuzení z hibernace a PC se jen neustále restartuje, dokud nevypnu zdroj, nepočkam a nezapnu+ vyresetuje se sám BIOS. Bohužel nejsem schopen dohledat co to způsobilo, ale dost mi to vadí, jelikož čekat posléze na boot není to pravé, hibernaci sem využíval poměrně hodně. Setkal se s tím někdo?
-
Chtěl bych poprosit jakýhokoli majitele EP35-DS4 jestli by zkusil zapnout v BIOSu AHCI a po restartu zjistil, jestli se dostane do BIOSu, když bude mačkat Del hned jak PC začne nabíhat - totiž potom se hned ukáže obrazovka AHCI BIOSu a v té době to nejde. Kdosi mi tvrdil, že se do BIOSu úplně v pohodě dá dostat, když budu Del drtit předtím. Mně to nejde - musím čekat až se AHCI doinicializuje a pak mám asi 1/10 vteřiny kdy můžu dát Del, než začne nabíhat systém.
-
DEL se musí mačkat na obrazovce mezi BIOSem grafiky a AHCI BIOSem, tedy tam, kde je vidět označení desky, frekvence, ENERGY STAR atd.
Je na to docela dost času - ale pozor, DEL začne reagovat až ke konci prodlení. Dole na té obrazovce se zobrazí Entering Setup...
Pak se však ještě zobrazí ten AHCI BIOS a pak teprv samotný Setup.
-
Dost? :-O
Pustím komp a okamžitě tam mám ten AHCI BIOS.
Zkoušel jsem i zapnout komp a hned začít mlátit do Del, a taky nic.
-
Tak to seš celkem šťastný člověk - mě ta obrazovka děsně zdržuje.
Přitom mám nastavený quick boot. Jaký máš BIOS? Já 13. Nemáš nastaveno zobrazování loga?
-
mel jsem stejnou zkusenost jako kecinzer - verze desky tusim 1.1
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Tak to seš celkem šťastný člověk - mě ta obrazovka děsně zdržuje.
Přitom mám nastavený quick boot. Jaký máš BIOS? Já 13. Nemáš nastaveno zobrazování loga?
Pozor, já mám EP35, ne P35. I když jsou celkem totožný.
BIOS mám F6a no... To logo v tomhle nastavení nedělá žádnej rozdíl.
Problém je, že já se do toho BIOSu takhle v 90% případů nedostanu.
-
Bože, proč máš tak starý BIOS?
Nebo pro EP35 vychází jiné?
-