-
Re: Windows Vista - tipy,triky
Chci se zeptat, rád bych "odinstaloval" Vistu, vím, že pomůže formát, ale to nechci, protože na daném disku mám i data, o které bych nerad přišel. Při instalaci Visty jsem netušil, že to nepůjde jen tak lehce smazat(jako tomu bylo u XP). Kopírovat na jiný disk ty data je na hodně dlouho, kvůli cca 10 GB instalačních souborů přece nebudu formátovat 60 GB plný disk, ne?:rolleyes:
Existuje nějaká bezbolestná cesta, jak se tohoto operačního systému jednou pro vždy zbavit(teda dokud nenajdu důvod proč jej používat - DX 10 her moc není, Aero mě moc nepotěšilo, a ty věci, co kutím já(studuju Informatiku na VŠ), svedu v pohodě i na XP)
Děkuji za odpověď
-
Docela by mě zajímalo, jakou verzi Windows Vista používají všichni zde diskutující - mám pocit, že problémy (hlavně s ovladači) mají především ti, kteří zkoušeli 64-bit verzi, zatímco ti bez větších potíží používají 32-bitovou verzi ač třeba mají 64-bitové procesory...
Já osobně jsem byl zklamán 64-bitovou verzí, ale třeba jsem byl ojedinělý případ. Tak jak to je?
-
Používám jakou mám :) 32-Bit...na obou systémech (A64 a C2D). Nicméně i kdybych měl na výběr, tak nevidím pádný argument proč jít do 64-bit...nebo mě opravíte ?
-
Muze se tim zrychlit prace pri prevodu z virtualni na fyzickou adresu v pameti (nejak to souvisi s tim ze mas opravdu hafo moznosti k adresaci pameti). Pak to taky urychli sifrovani. Jinak je s tim zpomaleni, protoze se zvetsi velikost exacu - misto 32 bit integeru je tam 64 bitovej => ve spatnym pripade az 2x vetsi exace => dvakrat vetsi pametove naroky => polovicni rychlost behu programu :)
PS 32 bitovej integer se pouziva jako pointer, ted se tam musi pouzivat bitu 64.
-
Ahoj lidi, mooooc prosim o radu.
Mam pujceny notebook s W Vista a nemam na nej pripojeni na net (i pres mou snahu se mi nepodarilo zprovoznit pripojeni, ktere mam na svem pocitaci) a nejde mi tam poustet normalni video - filmy atd. Zkousela jsem nainstalovat prehravac MPlayer, kodeky Allinone a jeste jeden, ktery jsem nasla v jine diskuzi, ale system mi porad pise hlasku: "Failed to set data for FilterData". Muzete mi poradit, jak se s tim vyporadat? Nebo co by mi pomohlo, abych ten kram rozchodila nez ho rozslapu?:-D
Diky moc vsem za radu.
namabu
-
Ou ! A co třeba zkusit FFDShow? ten mi přehraje vše...a doplnil bych Windows Media Player Classic...
Osobně bych pomocí nástroje obnovení systému vrátil systém před kodekové hrátky, pže tato tuna balíků to akorát rozhasí.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Ou ! A co třeba zkusit FFDShow? ten mi přehraje vše...a doplnil bych Windows Media Player Classic...
Osobně bych pomocí nástroje obnovení systému vrátil systém před kodekové hrátky, pže tato tuna balíků to akorát rozhasí.
FFDShow jsem taky nainstalovala a tez nica:-( V podstate jsem tam neinstalovala nic jineho, jenom tyto dva baliky kodeku a prehravac. To je vsechno.
-
Dobře, máš nainstalovány veškeré ovladače, když mrkneš do správce zařízení? a pokud jsi na tom ntb nic jiného nedělala, tak opravdu se vrať do bodu před instalací kodeků. Pak nainstaluj samostatně FFDShow, jako přehrávač použij MPlayerClassic.
A popřípadě nám sem napiš výpis z GSpotu filmu který nejde spustit.
-
Pro snazší vyhledávání značky zde :http://www.microsoft.com/windows/des...advanced3.mspx
Pro CZ Visty je třeba fajn, hledat v mailech pomocí komu: popř od: atp...
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Dobře, máš nainstalovány veškeré ovladače, když mrkneš do správce zařízení? a pokud jsi na tom ntb nic jiného nedělala, tak opravdu se vrať do bodu před instalací kodeků. Pak nainstaluj samostatně FFDShow, jako přehrávač použij MPlayerClassic.
Tak jsem to vyzkousela a skutecne to pomohlo:-D Diky mooooooooooc, mas to u me:-D *kiss*
Hanka
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
No, v dnešní době už není důvod, proč se zabývat kodeky, kvalitní(a freewarové :p ) softwarové přehrávače(GOM, VLC...) mají již integrované kodeky, se kterými přehrajete drtivou většinu(asi 98%) všech filmů, osobně používám GOM, sice neumí DVD a MP4, ale to je otázka dvou kodeků(jednoho balíčku), takže nemám žádné problémy, jak na XP, tak i na Vistách.
Možná by to dotyčnému pomohlo(nečetl jsem předešlé POSTY, zda-li mu to už někdo neradil)...
-
Používám All-in-one codec pack pro Visty ve WMP11 a neměl jsem doteď žádný problém (možná tím, že žádné extra buřty nepřehrávám, co já vím).
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Používám All-in-one codec pack pro Visty ve WMP11 a neměl jsem doteď žádný problém (možná tím, že žádné extra buřty nepřehrávám, co já vím).
Já jsem na tom se stejným packem podobně. A také souhlasím s těmi výše zmíněnými 98% přehratelnými filmy.
-
All-in-one codec pack pro Visty kde to sehnat najdu jen pro xp.
-
Citace:
Původně odeslal
deglaser
All-in-one codec pack pro Visty kde to sehnat najdu jen pro xp.
Používám Vista Codec Package už od starších verzí. Často aktualizovaný. Bez problému.
http://www.msfn.org/board/Vista_Code...ta_t66826.html
-
No tak nevím, nainstaloval jsem tenhle balík a nastaly následující problémy:
- dva druhy titulků přeložené přes sebe (různá velikost a typ písma)
- videa typu MPG se samy nespustí a přitom podle lišty jede - pomůže posun kursoru na někam doprostřed filmu
-filmy typu MOV a některé AVI zatuhnou už při spuštění - WMP11 vyhodí hlášku "probíhá pipojování" a s oknem nejde ani pohnout... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No tak nevím, nainstaloval jsem tenhle balík a nastaly následující problémy:
- dva druhy titulků přeložené přes sebe (různá velikost a typ písma)
- videa typu MPG se samy nespustí a přitom podle lišty jede - pomůže posun kursoru na někam doprostřed filmu
-filmy typu MOV a některé AVI zatuhnou už při spuštění - WMP11 vyhodí hlášku "probíhá pipojování" a s oknem nejde ani pohnout... :(
Add titulky - ty máš ffdshow i G400 či Vobsub? pomůže když jeden z nich vypneš....
a na přehrávání je MPlayerClassic, mě funguje pěkně.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Add titulky - ty máš ffdshow i G400 či Vobsub? pomůže když jeden z nich vypneš....
a na přehrávání je MPlayerClassic, mě funguje pěkně.
Nevím, co mám - předpokládal jsem, že instalací kodeků práce končí a ne, že začne laborování s jejich kombinacemi... nejsem odborník, takže mi tyhle výrazy nic neříkají - chtěl jsem si jen přehrát videa, která mám na disku, z nichž některá ve Vistách neběžela... Předtím jsem nic neinstaloval.
-
Odinstalovat všechny codecpacky a nainstalovat kmplayer, od tý doby co jsem tohle udělal jsem neměl jedinej problém:cool:.
-
Ano, to je také řešení, neboť tento přehrávač v sobě veškeré běžné kodeky obsahuje. Bohužel už All-in-one není to co bývalo.
-
Nevím, proč to tu dokolečka řešíte ty kodeky, obecně musí pomoci tohle:
1)Pokud někdo paličatě chce používat WMV či jiné zaostalé přehrávače filmů, pak ať nejdříve odinstaluje VŠECHNY kodeky, co má a nainstaluje si K-LITE CODEC PACK....pak se nemůže stát, že mu to nepůjde přehrát...
NEBO
2)Odinstalovat VŠECHNY kodeky, nainstalovat si třeba VLC či GOM a nezabývat se problémy s titulky, zvukem a vlastním přehráváním a jen si užít filmu...
Takže buďte rozumní a nekomplikujte si to, co je jednoduché:)
Download:
http://www.gomplayer.com/download.html
čeština:
http://cestiny.idnes.cz/pg/gomplayercz.html
-
Vyzkoušel jsem ten GOM a paráda. Vše funguje jak má.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Vyzkoušel jsem ten GOM a paráda. Vše funguje jak má.
To jsem moc rád :)Konečně mě tu někdo i poslechl :)
-
pouzivam Klite codec a vse zatim ok..
akorat muj oblibeny media player classic pri prehravani klidne necha visty vypnout lcd .. :/ a u NB potrebuju vypinat display ..nevyresil to nekdo?
-
Používám CCCP kodeky a paráda.