-
Re: Radeon X1950 - info, recenze...
Tak v noci som konecne rozbeha X1950XT od Sapphire (PCI-E) a musim povedat ze je az neuveritelne ticha. Skusam teraz cez ATT trocha taktit, momentalne mi zdvihlo frekvenciu jadra z 500 na 550 a pokracuje to pekne nahor. Mam este jednu otazocku: kde v Ati Tray Tools sa da zistit teplota? Doteraz som to marne hladal, su tam akurat voltaze a otacky ventilatora.
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Tak v noci som konecne rozbeha X1950XT od Sapphire (PCI-E) a musim povedat ze je az neuveritelne ticha. Skusam teraz cez ATT trocha taktit, momentalne mi zdvihlo frekvenciu jadra z 500 na 550 a pokracuje to pekne nahor. Mam este jednu otazocku: kde v Ati Tray Tools sa da zistit teplota? Doteraz som to marne hladal, su tam akurat voltaze a otacky ventilatora.
no kdyz vlezes do Hardware - Monitoring Grafs a das si Add, tak pak zaskrtnes co ti to ma fsechno ukazat a vyjedou ti grafy.. pokud jde o listu tak das Hardware - System Tray Hardware Monitoring a zaskrtnes Enable Hardware Monitoring a tam si zase vyberes ;)
-
utiahol by mi môj zdroj vpohode ATI RadeonX1950Pro do AGP?
mam 356W zdroj od Enermaxu
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
Mělo by to být v klidu.
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
co mam v popise jede na chieftecu 360W a neni problem
-
uz len kvôli tomu som sa zlakol ze je tam 2xnapajanie a ja mam preplnenu bednu s HDD, par turbin atd...
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
uz len kvôli tomu som sa zlakol ze je tam 2xnapajanie a ja mam preplnenu bednu s HDD, par turbin atd...
sice nemam AGP verzi ale v poho staci 300W zdroj co mam dole.. zkousel sem ho i na jinejch sestavach a jen sem se ujistil zhe to ma jeste rezervu ;)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Pretakt 627MHz jadro a pamate sa nepohnu (holt 1.4ns), ale kedze vsetko ide jak po masle tak nie je dovod. Len ta cena bola trochu vyssia ;-/
Pameti nejdou vubec?Skoda.U 1900GT aspon slo ladit volty.Me daly 1670Mhz. Vlastne lip nez potom 1,2 na 1900XT.Nekdo dal i pres 1700.Na PROcku budou jen dost podvoltovany ne?
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
sice nemam AGP verzi ale v poho staci 300W zdroj co mam dole.. zkousel sem ho i na jinejch sestavach a jen sem se ujistil zhe to ma jeste rezervu ;)
nezapominej, ze zen ma vysokou ucinnost :)
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Pameti nejdou vubec?Skoda.U 1900GT aspon slo ladit volty.Me daly 1670Mhz. Vlastne lip nez potom 1,2 na 1900XT.Nekdo dal i pres 1700.Na PROcku budou jen dost podvoltovany ne?
aby som bol presnejsi, tak nejdu pretaktovat kvoli softwaru. Rivatuner/ATT/AT mi to detekuju ako 1377MHz co je aj maximum slideru a zatial som nenasiel radu ako to ojebabrat.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
aby som bol presnejsi, tak nejdu pretaktovat kvoli softwaru. Rivatuner/ATT/AT mi to detekuju ako 1377MHz co je aj maximum slideru a zatial som nenasiel radu ako to ojebabrat.
no a ten WinClk 5.22 ti taky nefunguje?? ja to totiz tocim jen pres nej a tam je to celkem neomezeny ;)
-
Mam takovy trosku blby dotaz a jeste navic OT...
U Alza.cz maji Sapphire X1950Pro AGP ve dvou verzich "full retail" a "lite retail".Ceny jsou cca 6100,- a 6900,-Kc.Docela by me zajimalo jaky je v nich rozdil,tedy spise co v ty "lite" verzi chybi (nejake hry??kabely?? nebo co?).
Diky moc za odpoved na tuhle celkem stupidni otazku...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Mam takovy trosku blby dotaz a jeste navic OT...
U Alza.cz maji Sapphire X1950Pro AGP ve dvou verzich "full retail" a "lite retail".Ceny jsou cca 6100,- a 6900,-Kc.Docela by me zajimalo jaky je v nich rozdil,tedy spise co v ty "lite" verzi chybi (nejake hry??kabely?? nebo co?).
Diky moc za odpoved na tuhle celkem stupidni otazku...
Co takhle zeptat se v tom obchode nejakeho pracovnika? :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Co takhle zeptat se v tom obchode nejakeho pracovnika? :rolleyes:
No ted pres svatky mi to asi nikdo nerekne.Navic kdybych tam sel,tak ani neni jisty zda to nekdo bude vedet a chodit takovou streku do Alza se mi jen kvuli tomuhle nechce.No a pres mail si myslim ze by mi toho taky moc nerekli,obvykle toho nikdo moc nevi(ale zkusit to pak muzu).
Ja to zkousel prave tady v threadu jestli to nekdo nahodou nevi,abych mel to info co nejdriv. :(
-
pokial viem medzi full a light retail je ten rozdiel ze full ma dvd player + jednu hru naviac. Lite ma iba kable/redukcie a driver.
-
-
Tak jsem "skoro" stastnym majitelem Radeonu X1950Pro 512MB AGP od Sapphire,ale porad jsem trosku na rozpacich... :(
Nevim jestli mi vse presne jede jak ma (no nejspis jo),ale Radeona vlastnim poprve a toho nastavovani co je napr. v ATI Tray Tools je na me az prilis.Moc se v Radeonech jeste nevyznam,a tak bych chtel nekoho poprosit,jestli by mi sem (nebo pres SZ) poslal nejaky optimalni nastaveni ovladacu na X1950Pro (co je lepsi mit zaskrtly a co ne a podobne).Aby to bylo jak vykonove,tak kvalitou obrazu na 100% OK.Diky
No a hlavne pozdeji budu chtit taktovat (na to mam samo ATI Tool),ale to uz zmaknu ;)
EDIT: Tak preci jen asi neni vse v poradku...Zkousel jsem 3D Marky 05 a 06 a oproti moji byvaly GF6800GT zadny velky skok. :(
(je pravda ze jsem ji mel nataktovanou 350/1000@427/1200MHz),ale i tak by mel mit ten Radeon X1950Pro na default o dost vic.Ve 3DM05 jsem mel predtim cca 6005b a ted jsem udelal pouhych cca 6350b a ve 3DM06 predtim cca 2800b a ted nejakych cca 2950b.
Kua zacinam z toho byt nejakej sisatej,protoze vubec nevim cim to...
-
Nevim co se divis. Mels 6800 pretaktovanou o 22%. Tam zadny velky skok na default X1950Pro necekej. Tohle sis prece mel overit predem, staci pouzit google a najdes pekne review.
-
Poradne vycisti sys.od zbytku starych ovladacu.Drivercleaner a tak.V 05 bys mel mit cca 9000b.Kdyz to nepomuze tak format C.:)
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
EDIT: Tak preci jen asi neni vse v poradku...Zkousel jsem 3D Marky 05 a 06 a oproti moji byvaly GF6800GT zadny velky skok. :(
(je pravda ze jsem ji mel nataktovanou 350/1000@427/1200MHz),ale i tak by mel mit ten Radeon X1950Pro na default o dost vic.Ve 3DM05 jsem mel predtim cca 6005b a ted jsem udelal pouhych cca 6350b a ve 3DM06 predtim cca 2800b a ted nejakych cca 2950b.
Kua zacinam z toho byt nejakej sisatej,protoze vubec nevim cim to...
Ak to prevadzkujes na podpise A64@2500+MHz tak ti tam nieco pekne hnije, pretoze na velmi podobnej zostave som mal default (1.8GHz) 7900b a po pretakte na spominanych 2500+Mhz to bolo 9100b.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Poradne vycisti sys.od zbytku starych ovladacu.Drivercleaner a tak.V 05 bys mel mit cca 9000b.Kdyz to nepomuze tak format C.:)
Prave ze tim driver cleanerem jsem to cistil nez jsem tam hodil Radeona a vsechny ovladace od nej.Cistil jsem to pro jistotu asi 2x.
Stejne je mi to nejaky divny...Zkusim to jeste parkrat testnout a pak kdyztak jeste odinstalovat vsechny ovladace od GK a znovu je tam nahazet...
Jinak mam tam Catalysty 6.12 + Ati Tools.
Citace:
Původně odeslal
Haste
Nevim co se divis. Mels 6800 pretaktovanou o 22%. Tam zadny velky skok na default X1950Pro necekej. Tohle sis prece mel overit predem, staci pouzit google a najdes
pekne review.
No to jo,ale stejne jak tak koukam na ty lidi jaky maji vysledky,tak i tak je to malo...Na ty stranky jsem se koukal uz drive,ale je to tam s uplne jinou sestavou - potreboval bych spis testy s podobnou sestavou co mam ja.
Jinak bych mel mit i tak stejne bodu jako vsichni lidi co maji sestavu jako ja a X1950Pro PCIE.Je to stejny vykon...
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ak to prevadzkujes na podpise A64@2500+MHz tak ti tam nieco pekne hnije, pretoze na velmi podobnej zostave som mal default (1.8GHz) 7900b a po pretakte na spominanych 2500+Mhz to bolo 9100b.
jj,prave u tebe jsem to videl,a tak jsem si rikal,ze bych mel mit aspon cca 8000b,ale najednou baf! a byl jsem z toho docela v rozpacich - cca 6300 je fakt KO.Ted jen jak to vyresit.Jestli nahodou neni neco v ovladacich spatne nastaveny,nevim...
Kazdopadne to musim vyresit,reinstal win nepripada v uvahu...
-
Co novsie ovladace chipsetu? Mal som s tym problemy na nF2 (maly vykon karty)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Co novsie ovladace chipsetu? Mal som s tym problemy na nF2 (maly vykon karty)
Predevcirem jsem tam daval prave nejnovejsi...Mam VIA,takze VIA Hyperion 5.10A...
Jeste me napadlo jestli u tyhle karty neni problem zaply treba AGP fast Write...
Taky poradne nevim co v tech ovladacich znamena to DXT texture formats,atd...Jo a k cemu je Catalyst A.I. (fakt netusim)
Jak rikam,ATI mam poprve,takze je to na me takovy trosku jiny (i kdyz je to v podstate podobny jako nVidia) :(
-
No konecne!!! :D
Bylo to nejspis nastavenim (vcera jsem si s tim dost hral),takze jsem tam asi nechtene povypinal nejaky funkce AGP...(I am stupid).
Pro jistotu jsem vsechny ovladace odinstaloval a znovu je tam nahazel,aktualizoval jsem directX a znovu jsem preinstaloval radsi ovladace od MB a narust vykonu je okamzite hodne znatelny. :)
Testoval jsem 3DM05 (bez testu CPU,pouze GK) a vysledek je paradnich 9615 bodu bez taktovani (ovladace jsem nechal nastaveny na default,jen par veci jsem si nastavil na 3D),coz je oproti predchozim cca 6300 bodum fakt skok.
Porad ale nevim na co je to "Catalyst A.I." - jestli to prida na vykonu nebo ne.Nechal jsem to radeji defaultne nastaveny na "ON"...
EDIT: Jen tak bokem bych se chtel zeptat,jestli jde u ATI grafik nejakym programem nastavit taktovani na 2D/3D jako to jde u nVidie...Diky
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
...
prosimte mohl bys post. bench z Company of Heroes jestli ji mas? v 1280x1024 vse na high bez AA dik