-
Re: [FOTO] Fotky, konfrontace výtvorů, rady, tipy... III.
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Určitě jsi to sem dával, pamatuji si to velmi přesně a ani to nebudou 2 roky... ;)
heh, tak to uz je MOC! :D No jsem samoztrejme rad, ale doufam, ze o to vice si pamatujete moje lepsi fotky, jak uz jsem napsal, toto je takovy muj hokuspokus, spise rekneme odpad :)
btw: sorry za OT, ale pro je to temer neuveritelne :o
-
-
-
Citace:
Původně odeslal Vinc Black
http://wtphracky.cz/admin/fotky/PF.jpg
Asi by se víc hodilo Přeji....
Ale každopádně i tak dík a přeji to samé. Hlavně ať jste zdraví!
-
Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
Asi by se víc hodilo Přeji....
Pro mě je "přeju" srdečnější ;) Všem krásné a klidné svátky!
-
-
Pekne, ale prvni je preostrena na obou je vubec na muj vkus az moc makeupu/pudru, coz to preostreni jeste znasobi.
Ale jinak holcina urcite moc pekna ;-)
-
tak nejak, preostrene + prilis vyhladene (bud pudrom alebo PS) inak slecna gut, foto tiez aj ked svetlo je take nudne (aj ked v podstate velmi dobre)
-
Toho pudru je škoda... Líčila se holčina sama a imo se jí to (až na oči) moc nepodařilo... Bylo to vůbec focené tak nějak narychlo...
S tím přeostřováním mám problém... Když už jsem se naučil nepřesaturovávat, tak zase přeostřuji :))
Tu přeostřenou fotku jsem trochu upravil, bylo to opravdu hodně...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Toho pudru je škoda... Líčila se holčina sama a imo se jí to (až na oči) moc nepodařilo... Bylo to vůbec focené tak nějak narychlo...
S tím přeostřováním mám problém... Když už jsem se naučil nepřesaturovávat, tak zase přeostřuji :))
Tu přeostřenou fotku jsem trochu upravil, bylo to opravdu hodně...
Pockat a to uz ti takto preostrene fotky lezou z fotaku? Nejak nechapu jak se nekomu muze podarit preostrit, ale nemam moc z zrcadlovkami zkusenosti no.. ovsem jsem si myslel, ze je to vzdy problem postprocesingu..
A jinak no lepsi presaturovat, nez preostrit :D Tedy lehceji se to imho opravuje ;-)
-
2Skodik: vždycky je to chyba postprocessingu :)... Mám rád hodně ostré fotky, ale občas to přeženu :) ... A pravdu máš, upravuje se to dost blbě... Vlastně jsem tu fotku udělal úplně znovu...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
2Skodik: vždycky je to chyba postprocessingu :)... Mám rád hodně ostré fotky, ale občas to přeženu :) ... A pravdu máš, upravuje se to dost blbě... Vlastně jsem tu fotku udělal úplně znovu...
btw, preco ma ta prva fotka clonu 16? preco tak moc? inak ked nevies doostrovat kup si photokit sharpener :)
-
2MadCap: hned se jdu kouknout do obchodů, doufám, že někde mají otevřeno ;) ... Jinak ta clona - chtěl jsem mít vysokou hloubku ostrosti, takže nízké clony jsem neřešil a 1/45s se dá udržet bez problémů, dávám přednost delším časům :)...
-
V piatok som bol na jednej party s kamaratom (LeeLoo Station, Trenčín) tak som si trosku zafotil:
(click pre vacsie nahlady)
http://photo.madcap.info/temp/spin_tn.jpg
Doba expozice 1/2 s
Clona 2.80
http://photo.madcap.info/temp/technics_tn.jpg
Doba expozice 1/5 s
Clona 3.20
http://photo.madcap.info/temp/haluz_tn.jpg
Doba expozice 1/25 s
Clona 2.80
D70 + Nikkor 50/1,8 + ISO1250
fotene do jpeg, odsumene, podla potreby doostrene, mierne farebne upravy na prvych dvoch, "haluz" je cisty crop bez dalsich uprav
-
2MadCap:
1. se mi nelíbí, prostě nemám rád focení pohybu na delší čas než tomu odpovídá, nemám rád mazanice :)
2. je super i když bych asi volil trochu vyšší clonu (ale pak by se to muselo kompenzovat buď časem - asi už dost špatně udržitelné bez IS a nebo ISO, ale nevím jak D70 šumí)
3. haluz :) ale zajímavá... chvíli jsem koukal co to vlastně je.
na všech je moc hezké podání barev
-
Kaltas: abych řekl pravdu, nějak té první fotce nerozumím - proč je to f/16? Obecně ta hloubka ostrosti škodí, nehledě na to, že ať máš jakékoliv sklo, tak se při takových clonách zhorší kresba na konto difrakce. Touhu po hloubce ostrosti u portrétu nechápu, zvlášť když jí pak částečně naháníš post-processingem. Hrozně mě tlučou kombinace přeostření a bluru, stejně jako např. extra "přeleštěné" čelo, smazaná kontura nosu, nebo fakt zvláštní obočí. Blur artefakty ve vlasech už nechápu vůbec ... Fakt pěkný model a druhá fotka je imho slušná, ale té první jsi imho moc nepomohl.
MC: pěkná série, 1. a 2. se mi velmi líbí, 3. do série taky :)
-
Re Kalťas: Ta první se mi nechce věřit že je jen pudrem .. podle mne je to vyžehlený v PS. Taky někdy samozřejmě žehlím, ale snažím se jen pokud je to fakt nutný -> vady pleti a podobně. Myslím že u této modelky to nebylo třeba tak moc vyžehlit. Vypadá už jako vosková panenka.
-
2theedge: ta fotka převyhlazená je, je projetá Noise Ninjou, aby se odstranily skvrny... Jediné co je hlazené ručně je okolí vlasů na 1. fotce, ty vlasy koukající kolem nebyly fajn, tak šly pryč... Ale na čelo jsem ručně nesáhl... Na druhou stranu, oproti originálu, který byl sice vyhlazený od pudru, ale se skvrnami, je to imo krok k lepšímu, ale to neomlouvá...
2jan555: pro dosažení ideální ostrosti bez přílišného vlivu difrakce je doporučováno nepřesáhnout f16... Blur ve vlasech už ale samozřejmě obhájit neumím... to je prostě nepozornost...
Můj Ortel: Prostě jsem to odflákl když jsem si chtěl při vytváření zmenšeniny ušetřit práci, sypu si popel na hlavu, šlo to udělat o 100% lépe... Zítra (až nebude noc :)) s tím něco udělám ... Zatím tu fotku stáhnu, protože mi ten blur opravdu trhá oči teď když o něm vím...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
2theedge: ta fotka převyhlazená je, je projetá Noise Ninjou, aby se odstranily skvrny... Jediné co je hlazené ručně je okolí vlasů na 1. fotce, ty vlasy koukající kolem nebyly fajn, tak šly pryč... Ale na čelo jsem ručně nesáhl... Na druhou stranu, oproti originálu, který byl sice vyhlazený od pudru, ale se skvrnami, je to imo krok k lepšímu, ale to neomlouvá...
2jan555: pro dosažení ideální ostrosti bez přílišného vlivu difrakce je doporučováno nepřesáhnout f16... Blur ve vlasech už ale samozřejmě obhájit neumím... to je prostě nepozornost...
Můj Ortel: Prostě jsem to odflákl když jsem si chtěl při vytváření zmenšeniny ušetřit práci, sypu si popel na hlavu, šlo to udělat o 100% lépe... Zítra (až nebude noc :)) s tím něco udělám ... Zatím tu fotku stáhnu, protože mi ten blur opravdu trhá oči teď když o něm vím...
Mohl by jsi sem dat jeste original fotky, schvalne na posouzeni... predem dik ;-)
-
Re Kalťas: vymaž si PM nemůžu ti nic poslat ...
-
Tady je originál té fotky, jenom po zmenšení, bez doostření, bez všeho... Je to výřez.
http://www.citric.cz/foto/osklivy.jpg
a tady je to, co jsem s tím vyvedl (ještě jsem se nedostal k vylepšení, tak je to ta původní odfláklá verze s ošklivými blury...
http://citric.cz/foto/28.jpg
-
-
Co se doostřování týče, tak méně asi je asi často více :).
Jenom test, vůbec jsem si s tím nehrál, a stejně je to podle mě lepší než ta brutálně přeostřená verze...
http://temp.powermac.cz/_oc/osklivy_new.jpg
-
jj ... doostreni bych udelal jako frelichl a priste at slecna pouzije kondicioner na vlasy aby nemela "svatozar" a bude to idealni :)
-
Citace:
Původně odeslal basik
... a bude to idealni :)
Imho nebude. Použitá velká hloubka ostrosti to prostě dělá hodně "placatý", nemůžu si pomoct.