-
Re: Adaptateur Pentium M => Pentium 4
Oba kousky co jsem mel/mam byly na defaultu 1,86Ghz to jsem zapomnel napsat. S pametmi mas naprostou pravdu, ale bohuzel s temito A-DATy to urcite na tom timingu nepujde kdybych se rozkrajel :) Jen co nahodim zpet Corsairy tak se uvidi. Dnes jsem ho rozjel na 3,1Ghz a ve widlich a super PI okej, lec prime ho poslal do rebootu asi po 10 minutach, ale to se dalo cekat. Do vyssi voltaze se mi moc jit nechce a to z toho duvodu, ze ze zkusenosti, nejen mych, vyssi V neznamena vyssi clock. U mobajlu se nam vyplatitilo to nehnat nad 1,55 pak se to procaku proste prestalo libit. Pred tim jsem mel 2,8GHz 775 @ na 3.8GHz a chovalo se to na chlup stejne ohledne voltaze. Urcite si zkusim pohrat dal, ale osobne mi 2,94 proste pohodlne staci pokud to jede na 1,45V. Vymlatit z toho a 100MHz vic za cenu dalsich 0,3V se mi nezda jako dobry obchod.
-
Citace:
Původně odeslal Perplex
Oba kousky co jsem mel/mam byly na defaultu 1,86Ghz to jsem zapomnel napsat. S pametmi mas naprostou pravdu, ale bohuzel s temito A-DATy to urcite na tom timingu nepujde kdybych se rozkrajel :) Jen co nahodim zpet Corsairy tak se uvidi. Dnes jsem ho rozjel na 3,1Ghz a ve widlich a super PI okej, lec prime ho poslal do rebootu asi po 10 minutach, ale to se dalo cekat. Do vyssi voltaze se mi moc jit nechce a to z toho duvodu, ze ze zkusenosti, nejen mych, vyssi V neznamena vyssi clock. U mobajlu se nam vyplatitilo to nehnat nad 1,55 pak se to procaku proste prestalo libit. Pred tim jsem mel 2,8GHz 775 @ na 3.8GHz a chovalo se to na chlup stejne ohledne voltaze. Urcite si zkusim pohrat dal, ale osobne mi 2,94 proste pohodlne staci pokud to jede na 1,45V. Vymlatit z toho a 100MHz vic za cenu dalsich 0,3V se mi nezda jako dobry obchod.
Mas P4GPL-X inak? A uprav si v podpise tych 2.94Mhz :) Tak ja skusim ubrat na 1.45v kolko da, ci pojde viac, lol, ale to asi nie. Ale este predtym nez poslem tento procak na vymenu chcem zistit kolko da tato doska max. fsb, dal som zatial 255 prime stable, musim nahodit IDE disk, pretoze na 125MHz PCIe vypadne integr. SATA radic, grafiku mam PCI, takze ta to znesie, dufam, ze aspon 320 dam 8)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Mas P4GPL-X inak? A uprav si v podpise tych 2.94Mhz :) Tak ja skusim ubrat na 1.45v kolko da, ci pojde viac, lol, ale to asi nie. Ale este predtym nez poslem tento procak na vymenu chcem zistit kolko da tato doska max. fsb, dal som zatial 255 prime stable, musim nahodit IDE disk, pretoze na 125MHz PCIe vypadne integr. SATA radic, grafiku mam PCI, takze ta to znesie, dufam, ze aspon 320 dam 8)
Jo mam to holt masinu celych 2,94MHz :) Diky. Podpis musim jeste nejak rozumne rozpracovat a mam P4GPL-X. FSB jsem dostal max na 240 pak to padalo at jsem mel jakykoliv VID. Pravdepodobne to bude settingem v biosu, nebo samotnymi RAM. Take by me take zajimalo co mas jak pozapinane v biosu ja mam PCIe na 110MHz vys jsem nezkousel na SATE mam vsechny 4 pozice obsazene disky. Jak mas FSB termination voltage nebo chipset? Jak Spread Spectrum?
-
Citace:
Původně odeslal Perplex
Jo mam to holt masinu celych 2,94MHz :) Diky. Podpis musim jeste nejak rozumne rozpracovat a mam P4GPL-X. FSB jsem dostal max na 240 pak to padalo at jsem mel jakykoliv VID. Pravdepodobne to bude settingem v biosu, nebo samotnymi RAM. Take by me take zajimalo co mas jak pozapinane v biosu ja mam PCIe na 110MHz vys jsem nezkousel na SATE mam vsechny 4 pozice obsazene disky. Jak mas FSB termination voltage nebo chipset? Jak Spread Spectrum?
Spread Spectrum v kazdom pripade OFF! FSB Termination voltage mam tusim 1.4v ale to je myslim jedno. Chipset overvoltuje ked nastavis 1.6v tak tam realne ide 1.5v. Ale co viem, tak vysoke FSB nie je zalozene na vysokej voltazi chipsetu - jeden daval 280-300FSB nepamatam kolko presne na 1.6v v BIOSe, cize real ~1.5v do chipsetu. Viac ti to nejde kvoli nizkej frekvencii PCIe, ja som daval tusim 120 alebo 125MHz najviac, potom vypadne ten SATA radic... Ak chces vyssie FSB tak zdvihni este PCIe frekvenciu, inak casovanie RAMiek mam nastavene na nejake zle tusim 3-4-4-8 alebo tak nejak, pretoze pri lepsom nastaveni to nechce bootovat, timing pamati si zmenim vo Windoze cez SysTol alebo MemSet (radsej pouzivam SysTool)... Podla mna by nebol problem dat aj 350FSB stable, kedze staci vysoka frekvencia PCIe zbernice a mam tu este aj chipset vmod, ved uvidime :)
-
Citace:
Původně odeslal Perplex
Rive Rive!.:-)) koukám že se tu maskuješ...sem ani něvěděl že si tu..:-) sem rád že ti ten procák jde tolik...i ten druhej z várky jde taky pres 3.1...naprosto stable PRIME a gamesy 1.50V se Zalmanem 7000ALCU 14x210 s TWINX 437 corsairama 2,3,2,6 s X1900XTX HIS a výkon je tedy naprosto brutální...je to paráda když takhle jde...vyší frekvence asi nevím jestli to udrží...telota je takhle 50st cca...ale až to dám vše na vodu tak uvidíme kolik vydrží..ale řekl bych že asi víc jak těch 3.0GHz stable max nedá...ale i tak..je tu SUPER!.:-)
-
Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
Rive Rive!.:-)) koukám že se tu maskuješ...sem ani něvěděl že si tu..:-) sem rád že ti ten procák jde tolik...i ten druhej z várky jde taky pres 3.1...naprosto stable PRIME a gamesy 1.50V se Zalmanem 7000ALCU 14x210 s TWINX 437 corsairama 2,3,2,6 s X1900XTX HIS a výkon je tedy naprosto brutální...je to paráda když takhle jde...vyší frekvence asi nevím jestli to udrží...telota je takhle 50st cca...ale až to dám vše na vodu tak uvidíme kolik vydrží..ale řekl bych že asi víc jak těch 3.0GHz stable max nedá...ale i tak..je tu SUPER!.:-)
Nazdar, jj takhle sem tu uveden ja uz dlouho. :) Zatim nestacim valit bulvy na to ze to skutecne facha na tom na cem to Chose nechal z vyroby... proste fantazie. Maximal bych taky tipoval kolem 3Giga, ale uvidime zejo. :) Nastavil jsem jak radil misokgb PCIe na 120 a vse bezelo okej, lec.... integrovana sitovka se mi nejak nechtela ve widlich probrat, tak to mam 115 na test a to je v poradku. FSB je presne 245 a nejaky drobny VID 12 procak se pohybuje kolem 40-48st podle toho jak mu davam kour a jak dlouho. Takovej Oblivion to se proste 5 minut nehraje zejo. O softiku SysTool jsme nemel tuseni ale je uplne bozi, skoda jen ze nepodporuje P4GPL-X :(
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal Perplex
Nazdar, jj takhle sem tu uveden ja uz dlouho. :) Zatim nestacim valit bulvy na to ze to skutecne facha na tom na cem to Chose nechal z vyroby... proste fantazie. Maximal bych taky tipoval kolem 3Giga, ale uvidime zejo. :) Nastavil jsem jak radil misokgb PCIe na 120 a vse bezelo okej, lec.... integrovana sitovka se mi nejak nechtela ve widlich probrat, tak to mam 115 na test a to je v poradku. FSB je presne 245 a nejaky drobny VID 12 procak se pohybuje kolem 40-48st podle toho jak mu davam kour a jak dlouho. Takovej Oblivion to se proste 5 minut nehraje zejo. O softiku SysTool jsme nemel tuseni ale je uplne bozi, skoda jen ze nepodporuje P4GPL-X :(
SysTool imho podporuje P4GPL-X pretoze pouziva generator frekvencii ICS 954123 a ten tam je! Ta integr. sietovka Gb je pripojena cez PCIe a to je skoda, tiez mi to laguje. Inak s PCIe na 120MHz som dal 255FSB rock stable. Teraz akurat idem nahodit IDE disk, grafiku mam PCI, takze PCIe mozem hodit trebars aj na max a som zvedavy na to max. FSB :D A potom ak budem mat iny procak a ine RAMky, kvoli ktorym pojdem aspon na FSB250 tak neviem ako poriesim PCI sloty, pretoze mam PCI zvukovku, PCI WiFi sietovku, PCI SATA radic bude treba a este PCI LAN a mam len 3 PCI sloty a aj tie su strasne blbo ulozene - hned pod PCIe 16x :( Layout ma tato doska fakt na shit...
EDIT: Tak max stable 270FSB viac to proste nejde. I ked alexovi z ICQ vraj 290FSB bez vmodov v pohode :o
-
Take jsem si rikal, ze ten muj je slabota. 2 ghz a da jen 2.6 Ghz@1.475v. Mene jsem nezkousel. Chladil jsem tim chladicem ktery je k redukci. By me docela zajimalo, o kolik bych si pomohl, kdybych chladil medenym Zalmanem.
Jelikoz uz ho nemam tak to nezjistim :-)
-
Tak sa stala nejaka blba vec :o :D
Mam novy M730, skusal som OC - 2700MHz na 1.55v - prime 15 hodin STABLE. Tak, ze skusim viac. Dal som 2800MHz, napatie nechal, no krach. Tak som pridal 1.66v - 2800MHz, pustil som prime - teplota sa drzala na 50 stupnov, 80mm fan som zapojil na 12v, celomedeny TT chladic, ktory poriadne dosadal na jadro, proste chladenie OK. Prime a po 20 minutach vytuh - klasika jak keby nedava, tak, ze asi viac to nepojde. Reset a NIC - black screen :o Tak kukam, ze toto co ma byt. Tak som to komplet rozobral a chytim procak a nejde donho napajanie - studeny. Vsetko som precistil ale aj tak nic. Ale na redukcii hned vedla toho srobu, ktorym sa isti procak su dva svaby, ktore pekelne hreju - tak minimalne 90 stupnov - po zapnuti su ihned vrele jak svina... Bavil som sa s kamosom o tom po ICQ a jemu sa stalo presne to iste. Skusal 2750MHz voltaz na 1.6V a do pol hodiny sa mu presne toto iste stalo. Doska mu prezila aj procak (tak sa aj ja modlim, hlavne nech procak prezil). A povedal, ze redukcia vysoke napajanie procaka nevydrzi dlhodobo, splietal nieco, ze je to odstranene v inej revizii redukcie, moc tomu nechapem. Neviete niekto nieco o tom? Inak podla mna ten procak tych 2800MHz pojde jak nic 8) 2700MHz mam istych - teda ak nezhorel :/
BTW: neviete kde kupit tu redukciu? Kde ju maju skladom? Alzasoft ju ma na objednanie do 4 dni a to je mnoho, to budem musiet zatial kupit Celeron D :/
Dik.
-
Nevim kolik je revizí,ale podle mě,by zákazníkům měli ihned po vydání nový revize tu redukci bezplatně měnit :).Spíš by měli do výroby zase vrhnout desku ASUS P4GD1 :)
-
Mam ted v pc M370 - 2500 mhz @1,4 v ale Prime po 30 min spadlo. Greku ty jsi ho mel Prime stable? Super Pi pri 2400mhz - 37s . Myslim,ze to dela chipset. 915 je o trosku rychlejsi.
Kolik max voltu muzu pustit do Celerona Dothan ?
-
Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Mam ted v pc M370 - 2500 mhz @1,4 v ale Prime po 30 min spadlo. Greku ty jsi ho mel Prime stable? Super Pi pri 2400mhz - 37s . Myslim,ze to dela chipset. 915 je o trosku rychlejsi.
Kolik max voltu muzu pustit do Celerona Dothan ?
1.6v pohoda. Videl som na XS fore bezne 1.7V s Cu7700... Inak je v syntetickych testoch 865+PAT/875 vykonnejsi ako 915 ;)
-
Mozna mi poradite, prave jsem slozil ASUS P4GD1 + CT-479 + M740. Problem je v tom, ze pocitac nenabehne, jenom se protoci vetraky a jednou kratce pipne. Nevim jakej bios mam na zakladni desce, ale muze to byt zpusobeny nejakym starsim biosem, kterej jeste nepodporuje Pentia M?
-
Citace:
Původně odeslal Jerek
Mozna mi poradite, prave jsem slozil ASUS P4GD1 + CT-479 + M740. Problem je v tom, ze pocitac nenabehne, jenom se protoci vetraky a jednou kratce pipne. Nevim jakej bios mam na zakladni desce, ale muze to byt zpusobeny nejakym starsim biosem, kterej jeste nepodporuje Pentia M?
Urcite to muze byt tim biosem. Hod tam klasicky socket478 procesor.
Kde jsi vzal p4gd1? Diky.
-
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Urcite to muze byt tim biosem. Hod tam klasicky socket478 procesor.
Kde jsi vzal p4gd1? Diky.
Pred mesicem koupil ve vyprodeji v Alzaci. Problem je v tom, ze nemam s478 procesor ani neznam nikoho, kdo ho ma. Nemate nekdo tenhle procik a nejste soucasne z Liberecka, prip. z Prahy?
-
Citace:
Původně odeslal Jerek
Bud starsi nebo moc novy. Tady bobik pise ze s 1007.002 to nejede a to je posledni BIOS. http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1.html
-
1 Příloh-a(y)
Tak jsem trosku vystavil ten Celer. Na zeleninu ve vzduchu to ujde.
-
Zdravim.Neznáte někdo náhodou poslední aktuální podporu desek redukce CT-479.Chtěl bych vědět,který všechy desky jí podporujou.
Nevíte někdo,jestli existuje bios s podporou CT-479 pro desku ASUS P4RD1-MX?
-
Citace:
Původně odeslal Roen
Zdravim.Neznáte někdo náhodou poslední aktuální podporu desek redukce CT-479.Chtěl bych vědět,který všechy desky jí podporujou.
Nevíte někdo,jestli existuje bios s podporou CT-479 pro desku ASUS P4RD1-MX?
Staci kouknout na stranky asusu, sekce download, vyhledat mb a kouknout na biosy. V pripade podpory pentia M, to byva vzdy uvedeno v popisu. K tve desce jsem nasel v popisu posledniho biosu:
P4RD1-MX BIOS version 0302
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com.tw/cpusuppor...Language=en-us
A na teto strance po vyhledani tveho mb jsem zadne pentium M nenasel.
-
Tak muj kousek M740 zatim bezi na 2600MHz pri default vcore, stabilitu jsem zkousel 2h prubehem 3dmarku. Chladim ho boxovanym chladicem, kterej byl u redukce. Musim rict, ze za moc nestoji, predevsim spatne prileha.
-
Dobry den Jerek, takze kdyz bych chtel pouzit desku P4GPL-X (coz je vlastne otrhana verze te tvoji desky) + PM740 a stacilo by mi kdyz bych se dostal do tech 2,5GHz,tak by to snad mohlo jet....Chci to postavit na nejake PCI-X desce, protoze se mi hodne zamlouvaji tedka uvedene modely nVidia 7600GS pasivne chlazene, treba od Asusu...budu rad,kdyz to s tebou budu moci prokonzultovat
-
Citace:
Původně odeslal sammerman
Dobry den Jerek, takze kdyz bych chtel pouzit desku P4GPL-X (coz je vlastne otrhana verze te tvoji desky) + PM740 a stacilo by mi kdyz bych se dostal do tech 2,5GHz,tak by to snad mohlo jet....Chci to postavit na nejake PCI-X desce, protoze se mi hodne zamlouvaji tedka uvedene modely nVidia 7600GS pasivne chlazene, treba od Asusu...budu rad,kdyz to s tebou budu moci prokonzultovat
Pres taktovani Dothanu na P4GPL-X je expert misokgb, doporucuju ti to s nim prokonzultovat.
Jinak dost zalezi na kusu, takt s tim nema moc spolecneho. Ale vetsinou dothana na tech 2400MHz aspon das, spis mozna 2600MHz. Ale ne vzdy s defaultnim Vcore, ktere u P4GPL-X nejde bez vmodu menit.
-
Zdravim, nema tady nekdo z vas prosim ten soft EIST...hledal jsem na netu a nemuzu se ho dopatrat...U Krimiho 2000 jsem ho videl na screenu,tak pokud nekdo tento soft ma a muze mi ho odeslat na adresu holmer@seznam.cz
dekuji dopredu a jsem z pozdravem
-
Citace:
Původně odeslal sammerman
Zdravim, nema tady nekdo z vas prosim ten soft EIST...hledal jsem na netu a nemuzu se ho dopatrat...U Krimiho 2000 jsem ho videl na screenu,tak pokud nekdo tento soft ma a muze mi ho odeslat na adresu
holmer@seznam.cz
dekuji dopredu a jsem z pozdravem
Mas ho tam. Psal jsem ti i na icq. P4p800-se je lepsi volba, ale pokud tam chces aspon trosku slusnou grafiku tak musis vzit p4gpl-x, coz neni uplne idealni volba ohledne oc. Voltage musis dratkovat a nasobic delat pres eist a taktovat pres clockgen, ale to by ti mohlo odpadnout tim, ze koupis m730 a bootnes pri fsb pres 200 a nahodi se ti delicka.
-
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Mas ho tam. Psal jsem ti i na icq. P4p800-se je lepsi volba, ale pokud tam chces aspon trosku slusnou grafiku tak musis vzit p4gpl-x, coz neni uplne idealni volba ohledne oc. Voltage musis dratkovat a nasobic delat pres eist a taktovat pres clockgen, ale to by ti mohlo odpadnout tim, ze koupis m730 a bootnes pri fsb pres 200 a nahodi se ti delicka.
Dik moc, mozna pujdu nakonec do te P4P800Se a proste budu dele shanet nejakou slusnou grafarnu, treba sem videl 6600GT, jenom ji jeste sehnat pasivne chlazenou, protoze o ten hluk co zacne za rok delat ten malej zmrd ventilator opravdu nestojim...takze abych to zhrnul, P4P800Se tedy umi v BIOSU nastavil jak FSB, tak pripadne snizit multiplikator a i umi nastavit Vcore + pripadne delicky?????