takze ides 280 single na box-e ?Citace:
Původně odeslal Yogi_1
pjekne :D
Printable View
takze ides 280 single na box-e ?Citace:
Původně odeslal Yogi_1
pjekne :D
Nejdem......nechcem ho az tak trapit....Citace:
Původně odeslal stj
Skusam teraz 2.4 Ghz pri co najnizsej voltazi.......
Kdyz uz se tu resila ta kompatibilita, mam ted v desce jineho winchestera (vse ostatni je stejne) a chova se to ted naprosto jinak nez drive. Drive sem jel synchro 1T az na 270FSB a ted s novym CPU ani prd (synchro 220 pri 1T a konec), takze zatim jedu asynchro 1T pri CL2. Kdo ma moznost, tak at klidne zkusi vice procaku, fakt mezi nimi muzou byt velke rozdily, nejen co se frekvence tyka.
Hmm, tak přesně tohle jsem si myslel - lepší než laborovat s pamětma.
No mne ide oto, ze mne siel den isty procak na dvoch doskach uplne inak ... vsetko okrem dosky bolo rovnake.
Jiri Drak mam proste CPU ktory ma velmi zly memory controller ... hold smola :?
No to neni tak uplne jiste, to moje prvni CPU si zase nerozumelo s NEO2, proto jsem ji prodal a ted by se mi mozna zase hodila :roll:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
anebo by to mozna chtelo novejsi verzi desky - mas verzi 2.1 s mosfetama jako EP-9NPA+ Ultra?
to uz je nForce4 deska - aless ma tu 2.1 revizi EP-9NDA3+ a zda se ze je v poho...
Tak je to rock stable ale len prime95.....3Dmark padaCitace:
Původně odeslal Yogi_1
Na abit foru som sa docital ze vyssie FSB nez 255Mhz funguje len s LDT 2x
Ale je to fakt zaujimave ze to je primestable, naviac mi bezal server na CSko a pritom som aj hral CSko......ale 3Dmark pada a pada
Ale vyssie FSB by malo fungovat.....az 315Mhz:
http://www.ocbench.ro/av8/3dmark310.JPG
*
http://www.xtremesystems.org/forums/...chmentid=20976
ale to druhe nie je 3Daplikacia :(
A jaky test v prime pouzivas ? Dej si vlastni s alespon polovinou pouzivane pameti, aby to vic otestovalo i pamet.Citace:
Původně odeslal Yogi_1
V Prime pouzivam BLEND test.....cize full RAMCitace:
Původně odeslal Jiri Drak
A skusal som aj najhorsie casovanie a nizku frekvenciu pamete....
Taxem zkompletoval a otestoval svou sestavu - zatím teda jen asynchro 2*256MB Kingston DDR400, ale 2x512 Kingston ULL už mám v kapse a večer otestuju...
První dojmy - naprosté nadšení a spokojenost s učiněným upgradem...
Fakt to za to stálo!!!
A64 3200+ jede v pohodě na 2500MHz při 1,525V jen s BOX chladičem, HTT mám 4x takže zase 1000Mhz a paměti teď jedou 200Mhz a ty ULL snad pojedou 250MHz při CL2,5
krasa 8-) Hele Maule jedou ty ULL na 2 2 2 5 pri 200Mhz?
ano jedou,bez jakýchkoliv problémů.........
Já nevím, píšu, že je otestuju až večer... ale měly by jet, mají to garantované...Citace:
Původně odeslal nex
Ja budu taky testovat ULL.Sem zvedavej,do kolika pojedou na 2 2 2 5..
pameti - jeden borec to otestoval, ja se dostal na s 2 225 na 212 a s 2,5 336 na 260, takze tabulka +- odpovida
konfigurace:
Here's The Test System Specs:
MSI K8N Neo2 Platinum
ADAFX55DEI5AS
CAA2C 0442GPMW
7025v1.41 BIOS
Vcore: 1.7V
Vdimm: 2.85V
2-2-2-5 1T to 3-5-5-9 1T Mem timing
2X256Meg Kingston HyperX KHX3200ULK2/512 TCCD Chips (slots 1&2)
and then:
2X256Meg A-Data Vitesta PC4800 DDR600 TCCD Chips (slots 1&2)
GF2-MX200 Video Card
Western Digital 40Gig ATA100 7200rpm
Tagan TG-480Watt PSU
Maze4 on CPU and Maze4 on nF3-Ultra
http://www.lejabeach.com/sisubb/msineo2112704-2.jpg
Jenom bych rád upozornil, že u TCCD chipů nejde tolik o Voltáž !!! U nich spíš platí, že čím míň, tím lépe se taktujou, není to Winbond, kterýmu je málo i 3.2V ;D
Přesně tak - právě jsem je nastavil v dualu na DDR500 při 7-3-3-2,5 a 2,6V a šlapou jako hodinky... :lol:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
GoldMem sice háže nesmysly, ale obávám se, že je to jen proto, že mu tyto nové technologie nic neříkají.
SuperPI 1M mám 36 sekund
3DMark2001 dává cca 24 tisíc
3DMark2003 mám okolo 11 tisíc
POHODA, SPOKOJENOST!!! :smoke:
Skus sa este pohrat s caovanim .. mozno zvladnu este lepsie pri tej frekvencii. A mozes skusit aj ich maximum ... nasobic hod na 9 a skusaj kde sa az dostanes. Dost ludi pokukuje po tychto pametiach (ak pozries do poradne v pametiach) a myslim ze by sa im to hodilo, a mne sa to hodi tiez, pretoze tiez sa oto zaujimam.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
A rovno tym aj mozes skusit vyvratit moju teoriu o nestabilite toho Abitu pri HTT vyssom ako 270MHz v 3D :wink: Samozrejme len ak sa ti to vsetko chce robit :wink:
Ja bych rekl,ze problem s 3D je od 260 :?
Skusil niekto memtest86 pri dual chanel ??
Mne to hned po spusteni padne, moduly v slotoch 1 a 2. Ked dam do 1 a 3 tak memtest nepadne a prebehne v pohode bez chyby.
u mne memtest86 fungoval ok, teda presneji verze 1.30. ted uz ma byt dokonce verze 1.50, nekde jsem to videl v news. nevim co mas za desku, ale sloty 1 a 3 to vypada na single, ne na dual.
abit av8 . vsak ja viem ze single je 1 a 3, preto sa pytam ci to normalne v dual ide alebo nie, lebo mne neslo. bliklo modre pozadie memtestu a dovidenia.Citace:
Původně odeslal short24
Kukni do podpisu....idem dual 1:1.....memtest som neskusal.....ale napr. prime95 Blend test a rightmark memory stability test bezia v pohode aj niekolko hodinCitace:
Původně odeslal TimeLord
Takze ktej tabulke. Neviem sice co za GSkill pamete tam pouzili, ale prave tieto pamete su jedny z najlepsich s TCCD a maju aj brainpower PCB. S modulmi LA od tejto firmy dokaze bezat takto : http://www.xtremesystems.org/forums/...chmentid=23058 ... bte je to na 1T :wink: A na brutal OC 1:1 by ste potrebovali kit 2x256 ... pretoze uzivit 2x512 je pre mem. controller uz narocna vec.Citace:
Původně odeslal short24