-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal Vykuk
Já jsem teď díky neskutečným móresům své (ex)manželky přišel o router, jehož MAC adresu jsem měl nastavenu na muj.karneval.cz jako adresu pro mou pevnou IP. Tak jsem měl strach, že pokud to teď píchnu zase zpět přímo do síťovky v komplu, tak to nepojede. Ale jelo to, pouze jsem dostal přidělenou IP z DHCP. Z toho si myslím plyne, že Karneval sleduje MAC adresu jejich kabelového modemu a pokud chceš používat pevnou IP, tak i MAC tvé síťovky/routru/serveru. Pokud se připojíš přes jejich kabelový modem s jinou síťovkou, tak prostě jen dostaneš přidělenu adresu přes jejich DHCP.
pravdepodobne presne tak. pokud MAC ze ktere se pripojis je u nich v DB tak ti pridelej tvoji smluvenou statickou IP a pokud je to nejaka jina MAC tak ti pridely nahodnou IP ktera je k dispozici.
jen je problem ze me ta dynamicka dnes ka nechtela poradne slapat nejakou dobu po tom vypadku.
-
Citace:
Původně odeslal tominek
taky vam na karnevalu spadl ted na x-hodin net? sem volal na infolinku a byl tam vzkaz ze pry v cele CR.
Mně jel net celou dobu no problem :D
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mně jel net celou dobu no problem :D
a mas karneval? :mweheh: :mweheh: :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
LOL ! Jinak domu jsem se vratil a net najel kolem 15:30 a pak uz snad nespadl, nemohu posoudit, Miranda uz se po 25x pokusech uz ani nepokousela pripojovat ;-) Kazdopadne s tou hlaskou mi to neda.. Ja volal na 844 111 116 ( 166 mozna :-) ) a zadnou hlasku jsem tam neslysel. Proste dovolali jste se na zaznamnik atd.Pokud si prejete nechat vzkaz.. Kdyz jsem volal pred cca 2 mesic.z5 tak tam byla hned hlaska na IVR, ze je porucha, ted nic.. Tak nevim, mozna jsem to zaklapl moc brzo.
-
Citace:
Původně odeslal Heady
LOL ! Jinak domu jsem se vratil a net najel kolem 15:30 a pak uz snad nespadl, nemohu posoudit, Miranda uz se po 25x pokusech uz ani nepokousela pripojovat ;-) Kazdopadne s tou hlaskou mi to neda.. Ja volal na 844 111 116 ( 166 mozna :-) ) a zadnou hlasku jsem tam neslysel. Proste dovolali jste se na zaznamnik atd.Pokud si prejete nechat vzkaz.. Kdyz jsem volal pred cca 2 mesic.z5 tak tam byla hned hlaska na IVR, ze je porucha, ted nic.. Tak nevim, mozna jsem to zaklapl moc brzo.
kvuli netu se nevola na obecnou modrou linku ale na 844 115 116
-
ja volal asi po pulhodine od zacatku vypadku na 844 111 160 a byly tam klasicke kecy a zanechte zpravu.. a po tom misto aby to tutlo abych zanechal spravu se ozval ze zaznamniku nejaky hlas ze je vypadek netu v cele CR
-
Citace:
kvuli netu se nevola na obecnou modrou linku ale na 844 115 116
Nj, tak to bude ono, ja zmatene hledal tu tasku, kterou mi dali pri instalaci a tam jsem vyhrabal nejaky listecek s cislem xx 116.. Tohle si nekam zapisu tedy a budu doufat, ze to nebudu muset nikdy pouzit ;-)
-
Citace:
Ty voe LOL jistě že mám Karneval, nevím, volal mi i oranger z baráku podemnou, že mu nejde net, ale mně jel, prostě jsem asi VIP.
To víte, smlouva už od 2.5.2002 :D, tenkrát ještě 128 a 1GB limit.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Ty voe LOL jistě že mám Karneval, nevím, volal mi i oranger z baráku podemnou, že mu nejde net, ale mně jel, prostě jsem asi VIP.
To víte, smlouva už od 2.5.2002 :D, tenkrát ještě 128 a 1GB limit.
Jj ja jsem taky asi VIP, zadny vypadek jsem nezaznamenal, zrejme proto, ze mam ted po limitu, tak jedu jen 256/64 (BTW uzasna rychlost, primo galakticka)...:) takze bych to zas tak nevidel s tim, ze to bylo celorepublikove =) a Karneval uz taky chvili mam :)
-
nedaval bych to do souvislosti. ja mam pretazeny limit uz x tydnu a spadlo me to.
a zakaznik karnevalu jsem od te doby co v Brne zacinali takze bych uz taky mel byt VIP.
:D
-
souvislost v tom ukryte nebude. nas net napriklad ten vul co ho zrizoval dva mesice neplatil, takze to nedavno dostal az do momentu kdy nam pohrozili odpojenim. FUP permamentne v riti pred limitem, takze spis nechteny zakaznik nez VIP :-). po tom parhodinovem vypadku vse ok, proste to bude nahoda
-
Tak po 6ti dnech me kontaktoval helpdesk Karnevalu aby mi sdelil, ze "Vážený zákazníku,
výpadek byl způsoben nefunkčností našeho DHCP serveru. Na základě
zjištění příčiny se však podařilo našim technikům ještě téhož dne závadu
odstranit a služba je plně dostupná"
:-)
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
Tak po 6ti dnech me kontaktoval helpdesk Karnevalu aby mi sdelil, ze "Vážený zákazníku,
výpadek byl způsoben nefunkčností našeho DHCP serveru. Na základě
zjištění příčiny se však podařilo našim technikům ještě téhož dne závadu
odstranit a služba je plně dostupná"
:-)
:mweheh: :mweheh: :mweheh:
dementi ho nemeli zavadet. akorat to komplikuji
-
Mně zas vypadnul dneska brzo ráno asi v 1:20 net, bylo to strašný, musel jsem jít spát. Po probuzení už to naštěstí jelo :cool:
-
UPC vypíná svůj PROXY server...
Citace:
Vážený kliente,
podle našich statistik většina uživatelů nepoužívá proxy server služby UPC vysokorychlostní internet (na adrese proxy.chello.cz) a vzhledem k vysokým rychlostem internetového připojení od UPC již proxy server neplní původní funkci rychlejšího načítání stránek.
Z tohoto důvodu dojde dne 27. srpna 2006 k jeho vypnutí a tím i zjednodušení nastavení parametrů internetového připojení.
Pokud máte ve Vašem internetovém prohlížeči nastaveno "používání serveru proxy" , tak jej prosím vypněte.
Ve většině internetových prohlížečích se server vypíná v: "Nástroje/možnosti" .
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Mně zas vypadnul dneska brzo ráno asi v 1:20 net, bylo to strašný, musel jsem jít spát. Po probuzení už to naštěstí jelo :cool:
mas blbe. me to jelo. minimalne do 4 do rano :D
-
dnes mi jeden nejmenovany zdroj povedel par informaci ohledne te famy ze UPC kupuje Karneval ...neni tomu tak ...pouze nejaka nadnarodni spolecnost z ciziny (zabyvajici se postykovanim netu) koupi obe spolecnosti a vznikne tak jedna jakeho nazvu nikdo netusi...Karneval byl doted financovan 2ma ciziimi bankami a ty uz nehodlaji financovat, tudiz radeji tuto spolecnost prodaji...a fama ze UPC kupuje Karneval je dle me blbost ...UPC je preci mnohem mensi spolecnost ;) ...
dale mi bylo receno ze do konce roku se zmeny nechystaji... :rolleyes: no doufam ze to pravda neni a ten clovek byl jen spatne informovan...:)
tod vse vic nevim ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
dale mi bylo receno ze do konce roku se zmeny nechystaji... :rolleyes: no doufam ze to pravda neni a ten clovek byl jen spatne informovan...:)
pokud ja nejsem spatne informovan, tak on byl :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
pokud ja nejsem spatne informovan, tak on byl :-D
heh no pokud jsi rekneme lehce od Karnevalu, tak to jen svedci o tom jaky je v Karnevalu bordel a rozkol ;D :mweheh:
no rekl bych, ze pokud jsi v jejich kruzich dele, tak asi budes mit za pravdu ty :D
takze sorry za mystifikaci =o)
-
Fox je z UPC pokud se nemylim ;)
-
V posledních dnech jsem se setkal se zajímavou věcí u karnevalu a to, že mi docela často vypadává internet. K tomu abych ho zase rozjel stačí zakázat a následně znovu obnovit připojení. Nechápu proč to dělá, dřív to nedělalo.
Jenže teď taky tak trochu experimentuji z OC, je možné, že by to mohlo být tím?
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
V posledních dnech jsem se setkal se zajímavou věcí u karnevalu a to, že mi docela často vypadává internet. K tomu abych ho zase rozjel stačí zakázat a následně znovu obnovit připojení. Nechápu proč to dělá, dřív to nedělalo.
Jenže teď taky tak trochu experimentuji z OC, je možné, že by to mohlo být tím?
me to delalo kdyz zavedli DHCP. dle me si obcas hraji s nastavenim. takze se lidem v tve lokalite "odeberou" IP a jak obnovis pripojeni tka si zas zarve na ten jejich DHCP server a on ti zase IP prideli. aspon tak to bylo u me
-
Škoda že mám statickou IP a platím za ní jak mourovatej :D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Škoda že mám statickou IP a platím za ní jak mourovatej :D
proc? ja ji mam taky a sem spokojen
-
nedavno jsem se stehoval a vcera jsem se pripojoval prez switch na kabelovy modem karnevalu majitele domu (ma tu 3mbity a jeste jednu IP volnou).
kolem pul desate vecer jsem to zapojil, nastartoval kompa a nestacil se divit.
DHCP mi pridelilo IP 192.168.100.11/24 a DNS 192.168.100.1 -- na internet jsem se samozrejmne nedostal :o
chvilku jsem s tim sasil, zkousel ruzne pripojovat kabely, odpojil jsem majitele a pichnul se naprimo do modemu, prubezne restartoval modem, bootoval jsem ze vseho mozneho,nemozneho ;D, ale vysledek stale stejny :eek:
tak jsem to vse zapojil znovu prez switch, jeste chvili zkousel - nic - a tak jsem sel pekne nastvanej spat
rano zapnu kompa a uz jsem dostal normalni adresu z verejneho rozsahu + i DNSka uz jsou dobre -- wtf?