Seagate 7200.9 160GB - 1 plotna
Takze si odpovim sam. Teplota ve speedfanu pri disku polozenem mimo case pri zatizeni HDTachem 35 jinak kolem 30.
http://sweb.cz/Black/7200-160-long.jpg
Teplota i hluk me subjektivne potesila, ale srovnani mam jen s Maxtor 6Y160P0 a ten pece a tichoslapek to taky neni.
Rychlost nevim mozna jsem od toho cekal pri te hustote zapisu lepsi vysledek, ale to nebyla moje priorita, takze v klidu.
Jinak pripojeno pres Sata I radic.
Re: Nákupní poradna - který disk(řadič) si mám koupit?
Ke hlučnosti Samsungů musím říct ze sem mel jak 200GB tak 250GB ty mám ted 2x v raidu 0. A Ten první 200GB byl parádně tichej seek byl opravdu neznatelnej při uzavřenym casu a otácky nebyly skoro slišet ani kdyz sem mel 10cm od disku ucho. Naproti tomu 250GB mi docela chroupaj a to dost kdyz zacnou pracovat tak hlukem mi připomínaj Maxtory DM9 80 a 120GB sata co sem mel předtim. A v klidu ty dysky taky hučej takovej šum jako píše Eagle v recenzy na svethw.
Pani, ma niekto disk WDcko z novych serii? Ja mam ako slave zapojeny WD 80 GB JB, ma asi 2 mesiace a dnes som nainstaloval Speedfan a sokovala ma teplota disku.
http://www.daggy.szm.sk/speedfan.jpg
Predtym som mal seriu PB a ten mal max. 33°C, teraz to JBcko ma 53°C. To som u WDciek necakal, vacsinou to boli chladne disky...
EDIT: Sorry, ale kvoli tomu nechcem zakladat novy thread, je to len info pre ostatnych, ktory sa rozhoduju aky disk kupit.
Tak dej před něj fan a je to :).
EDIT: Ta teplota je jinak imho normálka.
Občas se stane, že čidlo na disku měří úplně blbě (třeba +20 stupňů). Je to prostě vada. Pokud jsi na tom samém místě v case měl jiný disk a ten ukazoval poměrně normální teploty, pak to asi určitě bude vada kusu. Zkusil bych na něj taky šáhnout, 50 stupňů už je tak horké, že na tom ruku moc dlouho neudržíš.
Re: [OLD] Nákupní poradna - který disk(řadič) si mám koupit?
Planujem kupu "systemoveho" disku. Podla precitanych reakcii to bude zrejme Samsung Spinpoint SATA II. Chcem sa ale spytat, aku velkost kupit, pretoze neviem ako je to s platnami. Ci sa oplati viac, menej platni. Bohate staci aj 80GB. Takze moja otazka je smerovana na velkost disku.
Citace:
Původně odeslal tomase
Planujem kupu "systemoveho" disku. Podla precitanych reakcii to bude zrejme Samsung Spinpoint SATA II. Chcem sa ale spytat, aku velkost kupit, pretoze neviem ako je to s platnami. Ci sa oplati viac, menej platni. Bohate staci aj 80GB. Takze moja otazka je smerovana na velkost disku.
tak sam vlastnim 250GB samsung sataII a som spokojny, ma 2 platne po 125GB, cim menej platni tym menej tepla, hluku, mensia pravdepodobnost poruchy, pocet platni u samsugov 1 platna 80 - 120GB, 2 platne 160 - 250gb (aspon myslim ze to tak je), najlepsie vychadza 200GB verzia ako tu uz bolo spominane tak je asi najtichsia a cenovo to tiez nieje hrozne 80ka sa ti neoplati oproti 160ke je tam cenovy rozdiel v 100kach a uz ked tak zober tu 200ku ta kapacita sa v dnesnej dobe zide (keby som mal ja 200ku tak uz nemam flek ale to je podla objemu dat kolko mas) pre tvoj ucel by som ti doporucil asi 200GB
Citace:
Původně odeslal matooo
tak sam vlastnim 250GB samsung sataII a som spokojny, ma 2 platne po 125GB, cim menej platni tym menej tepla, hluku, mensia pravdepodobnost poruchy, pocet platni u samsugov 1 platna 80 - 120GB, 2 platne 160 - 250gb (aspon myslim ze to tak je), najlepsie vychadza 200GB verzia ako tu uz bolo spominane tak je asi najtichsia a cenovo to tiez nieje hrozne 80ka sa ti neoplati oproti 160ke je tam cenovy rozdiel v 100kach a uz ked tak zober tu 200ku ta kapacita sa v dnesnej dobe zide (keby som mal ja 200ku tak uz nemam flek ale to je podla objemu dat kolko mas) pre tvoj ucel by som ti doporucil asi 200GB
praveze datove pole nepotrebujem. To co mam mi staci. Rozdiel 80gb vs 200gb je 1800 vs 2900 takze jednoznacne ta 80. Ak ma jednu platnu a vravis ze cim menej tym lepsie (hluk, teplota). Tak asi pojdem do nej.
Citace:
Původně odeslal tomase
praveze datove pole nepotrebujem. To co mam mi staci. Rozdiel 80gb vs 200gb je 1800 vs 2900 takze jednoznacne ta 80. Ak ma jednu platnu a vravis ze cim menej tym lepsie (hluk, teplota). Tak asi pojdem do nej.
prave ze ja si myslim ze tych 1100 sa oplati priplatit a tie disky co mas v podpise... (zober 200GB a predaj tu 80ku)
Chci se zeptat, jaký si mám koupit disk. Prošel jsem recenzi na SH a celkem se mi líbí ten vítěz testu (Western Digital Caviar SE16, model WD2500KS). Disk bude do compu v podpisu, ale někdy snad upgraduju na nForce 4ku. Proto tedy nevím jak s Hitachi - jinak s nimi mám jen ty nejlepší zkušenosti. S cenou jsem se chtěl vejít do 3 tisíc, ale když to tak vidím, tak asi nemá smysl pár stovek ušetřit (stačilo by mi i 200GB). Disk bude ofukován, takže se nebojím ani těch disků, co více hřejí. Pokud možno, aby nebyl nějak moc hlučnej.
Osobně si myslím, že Samsung disky maj pořád nejlepší poměr cena/výkon/tichost. Jak je tu psáno výš, tak asi nějakej ten s jednou plotnou.
Citace:
Původně odeslal matooo
prave ze ja si myslim ze tych 1100 sa oplati priplatit a tie disky co mas v podpise... (zober 200GB a predaj tu 80ku)
chapem ze sa snazis dobre poradit, ale jednoducho potrebujem dat co najmenej prachov za novy, systemovy disk, ktory je tichy a nehreje, bez toho aby som stare predaval (sluzia/budu sluzit ako datove uloziste). Ak je to s tymi plotnami tak ako si spominal, tak pouvazujem nad tou 80tkou alebo 120tkou
Citace:
Původně odeslal tomase
chapem ze sa snazis dobre poradit, ale jednoducho potrebujem dat co najmenej prachov za novy, systemovy disk, ktory je tichy a nehreje, bez toho aby som stare predaval (sluzia/budu sluzit ako datove uloziste). Ak je to s tymi plotnami tak ako si spominal, tak pouvazujem nad tou 80tkou alebo 120tkou
120GB samsung sata2 co som testoval bol viac nez hrozny :) bol to HD120IJ a bol hrozne hlucny (mozno fakt chyba kusu ale pisem ako som zazil) ... inak zaujimavy disk je 160GB Seagate 7200.9 ktory ma jednu platnu ale stoji uz dos (2,5k kc tusim) ... ked uz nejaku 80tku a nepotrpis si na extra rychlost tak 80GB samsung pata (tie starsie tipy, neviem z hlavy oznacenie)
Citace:
Původně odeslal MadCap
120GB samsung sata2 co som testoval bol viac nez hrozny :) bol to HD120IJ a bol hrozne hlucny (mozno fakt chyba kusu ale pisem ako som zazil) ... inak zaujimavy disk je 160GB Seagate 7200.9 ktory ma jednu platnu ale stoji uz dos (2,5k kc tusim) ... ked uz nejaku 80tku a nepotrpis si na extra rychlost tak 80GB samsung pata (tie starsie tipy, neviem z hlavy oznacenie)
nieco taketo? http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=60&zbo=22186
na rychlost si nepotrpim, a tym by mi odpadli problemy so SATA.
jo, ten mam v servery uz tak rok a pol 24/7 bez zavahania a to ho varim brutalne (teplo) :) a je hodne ticho