-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
kolik tech znamejch je, smim-li se ptat ?
prez 100, at uz se jedna o spoluzaky, spolupracovniky nebo rodinne prislusniky...
z Brna a jeho okoli ....
a vychazi me to +- ze ten kdo muze mit netbox tak ho uz ma, ten kdo muze mit UPC tak uz ho ma.
a na ty ostatni zbyva T02 eventualne nejaky wifi provider .......
a spojuje je ot ze by za to chteli platit pokud mozna co nejmene ....
coz samozrejme vylucuje sluzby typu upload booster apod. ....
-
Jako zakaznik UPC i 02 muzu rict asi tohle (jakkoli je moje individualni zkusenost obecne nevypovydajici): Vypadky maji obe spolecnosti tak na stejno, upload bych u obou uvital vyssi, klidne na ukor vyrazneho snizeni downloadu. S 02 mam oproti UPC jedinou spatnou zkusenost navic - nekolik mesicu mi fakturovali nespravne (vyssi) castky, stalo se to nekolikrat po sobe i pres kazdomesicni telefonicke sjednani napravy a opakovane reklamace... Z toho usuzuji, ze u O2 maji pravdepodobne vetsi bordel v papirovani... Jinak s obema jsem jako uzivatel spokojeny, od pravekeho vytaceneho pripojeni se pro me dlouhodobe vse jen zlepsuje.
-
Tak ono to tu pěkně zaznělo. "Zákazník chce nejvíc jedno čeho, za co nejmíň peněz"
A tak operátoři s nízkými náklady navyšují některé parametry (download) a ono to na ty zákazníky funguje. Tak proč by se snažili s jinými parametry? (upload)
Ballnazzare, v Japonsku je úplně jiná mentalita a srovnávat Čechy a Japonce je úplnej nesmysl.
Nesnažím se říct, že mi současný stav vyhovuje (taky bych uvítal symetrickej pětimegabit místo 10/1Mb), ale prostě českej spotřebitel je buran, kterej - viz věta nahoře... se podívej na nabídky hypermarketů a co lidi dělaj, tak je to se vším.
A firmy se prostě přizpůsobí - logicky firma v tržním prostředí, které neustále zmiňuješ, bude řídit svoji marketingovou a obchodní strategii podle majority potenciálních zákazníků. A na ty platí "nejvíc megabitů za nejmíň peněz" ... A samozřejmě obchodní strategie je dosáhnout maxima zisku, v tomhle případě je to kvantita s nízkými náklady.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Ballnazzare, v Japonsku je úplně jiná mentalita a srovnávat Čechy a Japonce je úplnej nesmysl.
Nesnažím se říct, že mi současný stav vyhovuje (taky bych uvítal symetrickej pětimegabit místo 10/1Mb), ale prostě českej spotřebitel je buran, kterej - viz věta nahoře... se podívej na nabídky hypermarketů a co lidi dělaj, tak je to se vším.
s timhle proste nemohu souhlasit, to jako Slovaci maji take jinou mentalitu ? nabidky od jejich operatoru sou lepsi nez ty od nasich ? tak a ted mi vysvetli proc ?
proste vas zakladni problem je ten ze si porad myslite ze o konecne nabidce firmy rozhoduje zakaznik a to je podstatny omyl ....
protoze to jakou rychlost nase pripojeni momentalne ma neni zasluhou jednotlivych zakazniku, ale konkurencniho boje o zakaznika. a cim by ten boj byl tvrdsi tak tim budeme mit rychlejsi internet nebo levnejsi ceny a nebo oboje ....
jde krasne videt z lonskeho roku UPC taky nenavysovala rychlost dokud to nezvedla O2, a od te doby se z rychlostma nehejbnulo ...
diky konkurenci mame take internetove pripojeni za mene jak 500kc, za tuto castu tedy alespon Karneval ci tehdejsi Telecom internet nenabizel a pritom poptavka po tom ze strany zakazniku byla znacna ...
// sam jsem za sve prvni stale pripojeni platil 1200,- (tusim byly to 1 nebo 2Mb nebo neco takoveho od karnevalu) a nyni mam pripojeni za 490 s dph, kdyby tehdy karneval neco mel za tu cenu, mel bych o to zajem a nebyl bych jedinej, dokonce si troufam rict ze by o to mela zajem vetsina, tzn. poptavka by po tom byla ..
ovsem tenkrat nic tak levneho nebylo v me lokalite, tuto cenu zaridil az konkurencni boj o zakaznika, ne poptavka samotna a to se snazim celou dobu rict .....
-
Kdyby zákazníci měli zájem o garantované vysokorychlostní symetrické připojení, tak by si nepořizovali UPC, ale alternativy, které jsem zmínil. Zeptej se Jezevce, jak je připojen - má symetrickej bezdrát, tuším dvoumegabit, garantovanej bez limitů a platí za to něco mezi litrem a dvěma.
Ty tu volbu máš, ale nemáš zájem si ji najít.
A neříkej, že má bezdrát velké latence. Já mám doma na UPC kolem 10ms na NIX, s 2.4G (!!!) WIFI v zarušené lokalitě jsem to měl kolem 30ms - se seriozní 5GHz nebo optickým spojem máš latence stejné jak na drátu.
O konečné nabídce rozhoduje jak zákazník, tak dodavatel. Zájem zákazníka určuje rozsah, ve kterém se dodavatel pohybuje. Někteří dodavatelé jsou, řekněme, konzervativní (;D) a neexperimentují, nezkouší, o co bude zájem. Protože, jak už jsem tady Xkrát zopakoval, aby např. UPC mohlo nabízet symetrických 10Mb, tak by muselo investovat do technologie, a kvůli "experimentu, jestli to někdo objedná" to firma jejich velikosti fakt dělat nebude (detaily případně upřesní jiní ;) ).
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
...
a boj o zakaznika nesouvisi s poptavkou?
a kdyz to teda neni o zakaznicich, ale o konkurencnim boji. nahod tvuj odhad, kolik zakazniku by ziskal globalni operator, ktery by nabidl 2Mbit/2Mbit za 490Kc/mes.
v dobe, kdy sis platil 1200 za 1-2 Mbit byla trosku jina cena vseho, pocinaje konektivitou, pres vlakna, technologie, etc. doufam, ze si to uvedomujes ... ona je i poptavka po internetu 100Mbit/100Mbit za 10Kc/mes a i kdyby tu bylo 200 firem nabizejicich internet, tak ti tohle nikdo dlouhodobe nenabidne.
mimochodem, ktere slovenske operatory mas namysli? ja kouknul zbezne na upc a tam rozdil tak velky neni ... krom toho ano, i slovensko uz je jiny trh ... mimochodem za 18EUR co platis ted, bys od upc.sk dostal 3Mbit/384kbit. opravdu ti to prijde lepsi nabidka? nebo na slovensku taky vlastne neni konkurence, jako unas?
Mnohem lepsi otazka je, proc ted nenabizet 2/2 za cenu 10/1 ... rek bych, ze proste proto, ze garantovany to vzhledem k naturelu site bejt nemuze a bez toho to neni pro nikoho dostatecnej tahak ... mozna proto, ze je marketingove lepsi mit min nabidek (nevim, na tohle odbornik nejsem)
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
Kdyby zákazníci měli zájem o garantované vysokorychlostní symetrické připojení, tak by si nepořizovali UPC, ale alternativy, které jsem zmínil. Zeptej se Jezevce, jak je připojen - má symetrickej bezdrát, tuším dvoumegabit, garantovanej bez limitů a platí za to něco mezi litrem a dvěma.
Ty tu volbu máš, ale nemáš zájem si ji najít.
A neříkej, že má bezdrát velké latence. Já mám doma na UPC kolem 10ms na NIX, s 2.4G (!!!) WIFI v zarušené lokalitě jsem to měl kolem 30ms - se seriozní 5GHz nebo optickým spojem máš latence stejné jak na drátu.
O konečné nabídce rozhoduje jak zákazník, tak dodavatel. Zájem zákazníka určuje rozsah, ve kterém se dodavatel pohybuje. Někteří dodavatelé jsou, řekněme, konzervativní (;D) a neexperimentují, nezkouší, o co bude zájem. Protože, jak už jsem tady Xkrát zopakoval, aby např. UPC mohlo nabízet symetrických 10Mb, tak by muselo investovat do technologie, a kvůli "experimentu, jestli to někdo objedná" to firma jejich velikosti fakt dělat nebude (detaily případně upřesní jiní ;) ).
tak a ted bych jeste rad odpoved na to proc na slovensku maji lepsi nabidku nez my v CR ?
poptavka po 20Mb downloadu taky neni a stejne tu takovou sluzbu mame, osobne si myslim, ze kdyby se udelal pruzkum tak drtive vetsine lidi staci momentalne 10Mb a mine a proc tu teda mame tech 20Mb u UPC, v pripade netboxu 40Mb.
to tu neni kvuli poptavce zakazniku o takove rychlosti, ale kvuli tomu, aby pretahli zakazniky od konkurencnich spolecnosti, ktere nejsou schopni dat stejnou nabidku, tzn. jde o konkurencni boj o zakazniky a poptavka po xyMb pripojeni s tim nema co docineni ....
no a snad posledni vec, duvod podle me proc upload se nezveda u domacnosti je ciste ekonomickej. a pricina je u O2, oni se svou infrastrukturou a i technologii nemaji moznost jak tu rychlost nejak razantne navyssit bez opravdu enormnich nakladu a protoze se jedna o nejvetsiho operatora tak dle nej se ridi ostatni mensi operatori jako je UPC apod..
02 je neschopne nejakeho navysovani uploadu i za predpokladu, ze by jim lide byly ochotni dat dvojnasobek ceny ....
no a protoze O2 ma maximalni upload ani ne 1Mb tak zde neni vubec zadny tlak na UPC, aby zvedli upload ze stavajicich 1 a 1,5 na vyssi hodnoty, protoze i to soucasne pripojeni ma lepsi paramatrey nez konkurencni reseni a v tech oblastech, kde ma zakaznik moznost sehnat jeste neco lepsiho tak tam uz stejne casto u toho UPC neni ...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
mimochodem, ktere slovenske operatory mas namysli? ja kouknul zbezne na upc a tam rozdil tak velky neni ... krom toho ano, i slovensko uz je jiny trh ... mimochodem za 18EUR co platis ted, bys od upc.sk dostal 3Mbit/384kbit. opravdu ti to prijde lepsi nabidka? nebo na slovensku taky vlastne neni konkurence, jako unas?
treba Orange ...
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
tak a ted bych jeste rad odpoved na to proc na slovensku maji lepsi nabidku nez my v CR ?
Bohužel, přehled o nabídce na SK nemám, takže nemůžu hodnotit.
Jinak obecně vzato, souhlasím s Foxem, je to úplně oddělený trh, takže tak...
Ještě ad ten malý up a srovnání proč UPC nepotřebuje navyšovat - ono i kabel má svá technologická omezení, nastuduj si to... Fox ti poví, jaké standardy jsou aktuálně v provozu a z jejich specifikací si to odvoď.
Bude to nějaký EuroDOCSIS 2.0 ?
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
bezdrat nechci, hraju a kabel mi v tom vyhovuje kvuli nizke latenci, s tou sem nastesti byl vzdy at uz u Karnevalu nebo UPC velmi spokojeny ...
nevim ja mam bezdrat a ping mam kolem 15ms max.
a v 10+GHZ pro tebe kdyz chces super kvalitu.
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
a boj o zakaznika nesouvisi s poptavkou?
a kdyz to teda neni o zakaznicich, ale o konkurencnim boji. nahod tvuj odhad, kolik zakazniku by ziskal globalni operator, ktery by nabidl 2Mbit/2Mbit za 490Kc/mes.
divej ti vysvetlim nasledovne proc to nesouvisi s tou tvou poptavkou, v densni dobe uz vetsina lidi co chtela mit pripojeni k internetu a ma moznost ve sve lokalite tak uz ho ma, tzn bych rekl ze poptavce bylo vyhoveno ze strany nabidky.
nyni, protoze uz vetsina zakazniku je "zadanych" tak uz nabidky operatoru nejsou ani tak obrazem toho co by zakaznici opravdu chteli (protoze to uz maji to je to stale pripojeni k netu) ale toho jak se snazi od konkurentu pretahnout klienty, tzn soustredi se na to, aby parametry jejich reseni byly lepsi nez od konkurence + davali neco navic, aby zakazniky primeli k prechodu, tzn. nizsi cena nebo o neco vyssi rychlosti daneho reseni, to je prave ten konkurencni boj to velke navyseni downloadu.
jenze jak uz jsem psal ponevadz majoritni operator O2 neni schopen dalsiho "realneho" ne ppiroveho navysovani uploadu tak zde neni zadna paka pro ostatni ....
operator ktery by dal 2/2 za 490 by v zadnem pripade neuspel, protoze si troufam rict ze v dnesni dobe streamovane TV je 2Mb download malo .... a ztrata 8Mb downloadu je prilis vysoka aby kompenzovala to zvyseni uploadu z 1 na 2. tzn. muzu ti rict ze o tuto nabidku by rozhodne velky zajem nebyl ...
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
v dobe, kdy sis platil 1200 za 1-2 Mbit byla trosku jina cena vseho, pocinaje konektivitou, pres vlakna, technologie, etc. doufam, ze si to uvedomujes ... ona je i poptavka po internetu 100Mbit/100Mbit za 10Kc/mes a i kdyby tu bylo 200 firem nabizejicich internet, tak ti tohle nikdo dlouhodobe nenabidne.
vsak me je to jasne ja bych take neocekaval ze bych dostal za 500,- 1Mb, ale ze by dali treba 0,5 Mb za cca polovicni cenu tj. 600kc. a zajem by o tom byl to mi ver ....
jenze protoze konkurence taky nic levneho nenabizela tak proc by meli i oni ze, stejne nemel zakos kam utec tak co se snazit ....
jinak uz zde koncim, bohuzel nemam na to dost casu ...
-
Jen pro info, u TO2 je SDSL s garantovaným 2/2Mbit za 3.900,- ;) 8/8 už stojí cca 10kKč.
ADSL není garantované a navíc můžeš být přiškrcen až 50x a přitom to bude dle podmínek.
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
divej ti vysvetlim nasledovne proc to nesouvisi s tou tvou poptavkou, v densni dobe uz vetsina lidi co chtela mit pripojeni k internetu a ma moznost ve sve lokalite tak uz ho ma, tzn bych rekl ze poptavce bylo vyhoveno ze strany nabidky.
nyni, protoze uz vetsina zakazniku je "zadanych" tak uz nabidky operatoru nejsou ani tak obrazem toho co by zakaznici opravdu chteli (protoze to uz maji to je to stale pripojeni k netu) ale toho jak se snazi od konkurentu pretahnout klienty, tzn soustredi se na to, aby parametry jejich reseni byly lepsi nez od konkurence + davali neco navic, aby zakazniky primeli k prechodu, tzn. nizsi cena nebo o neco vyssi rychlosti daneho reseni, to je prave ten konkurencni boj to velke navyseni downloadu.
jenze jak uz jsem psal ponevadz majoritni operator O2 neni schopen dalsiho "realneho" ne ppiroveho navysovani uploadu tak zde neni zadna paka pro ostatni ....
operator ktery by dal 2/2 za 490 by v zadnem pripade neuspel, protoze si troufam rict ze v dnesni dobe streamovane TV je 2Mb download malo .... a ztrata 8Mb downloadu je prilis vysoka aby kompenzovala to zvyseni uploadu z 1 na 2. tzn. muzu ti rict ze o tuto nabidku by rozhodne velky zajem nebyl ...
tak tady sam sobe vyvracis, to co pises. pokud by o takovou nabidku zajem nebyl, tak ji nikdo delat nebude. nevyplati se to. a neni to ani dobra zbran do konkurencniho boje.
btw. kdyz se ti 2/2 za 490 nelibi, tak co teda 10/10 negarantovanych za 4k+, kolik lidi si to koupi?
Citace:
vsak me je to jasne ja bych take neocekaval ze bych dostal za 500,- 1Mb, ale ze by dali treba 0,5 Mb za cca polovicni cenu tj. 600kc. a zajem by o tom byl to mi ver ....
jenze protoze konkurence taky nic levneho nenabizela tak proc by meli i oni ze, stejne nemel zakos kam utec tak co se snazit ....
jinak uz zde koncim, bohuzel nemam na to dost casu ...
ve chvili, kdy ti jde o zisk (a ne pocet zakazniku, jako tomu bylo u karnevalu a spousty malejch kabelovek, co upc spolykalo) musis pocitat vsechny naklady, nejen to, ze konektivita stoji x a prodava se to za y a y-x je zisk ...
ostatne to je imo jeden z duvodu, proc ted neni 1MBit/128kbit za 100kc ... to vic penez sezere administrativa, nez zakaznik prinese ...
-
Na druhu stranu je imho pravda, ze pokial by sa nerozhybalo O2, tak stale mame 6/0,5 za 8kil
-
http://www.speedtest.net/result/444207102.png
Tak tady mame to slibovane zrychleni asi .. z 20/.5 ..
-
-
-
Začátkem měsíce zrychleno tak jak bylo slíbeno (bývalý tarif Light tusim) A musím říct, že krom dementů na hotlinu jsem opravdu spokojenej.
http://www.speedtest.net/result/449349285.png
-
-
Tak u mne se uz taky objevil problem s non-ssl trackerama, vsechny offline :( A zrychleni v nedohlednu
-
tak uz taky konecne (tarif light)
http://www.speedtest.net/result/453019076.png
edit: tak to byl prvni test a nasledujicich 5 ukazalo rychlost 6/1,5 a ping kolem 100ms ...wtf? :o
-
S těma torrentama si robí srandu či co? Jako mé oblíbené trackery zatím SSL nepodporují :(.
-
jj, je to takove divoke... seedovat kdyz se to rozjede:D
-
No, dostal jsem se do faze, kdyz nejenze nefunguji nektere tu zminovane sluzby, ale dokonce i IRc server nam dela potize. Zavadu na sve strane jsem si skromne dovolil vyloucit, protoze lide s UPC se ke mne pripoji v poradku.
Jinak kdyz jsme letmo zkouseli nejakou jinou sluzbu (DC++ hub), tak na standardnim portu nic, ale kdyz jsme ho prehodili na 666, slo to v poradku (opet - problem pouze pro non-UPC).
Tohle uz zacina byt opravdu otravne :/
-
Tak se opět opakuje historie - přes den torrenty ok, ve večerních hodinách červené :mad:.
Ať už jdou do pr..le!
-
Podle neoficialne oficialnich informaci by torrenty meli blokovat od 17:00 do 23:59 .. celkem by to sedelo :) Jeste ze si vystacim s ssl..
-
-
To jako hodlají blokovat už pořád? Ten čas sedí naprosto přesně :(.
SSL trackery tedy fungují i v této době?
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
SSL trackery tedy fungují i v této době?
fungují
-
Fungujou, ja mam ale bohuzel ssl jen hdbits, zbytek nema ssl mirror :( Buzny. Navic zrychleni stale nikde, pockam do konce mesice a pak pockam, jakou mi nabidnou slevu ;D
-
http://www.speedtest.net/result/457517482.png
Dostal jsem IP adresu 89.102.jine.jine a s tim uploadem si snad delaj prdel ... :(
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Podle neoficialne oficialnich informaci by torrenty meli blokovat od 17:00 do 23:59 .. celkem by to sedelo :) Jeste ze si vystacim s ssl..
naštěstí taky používám už ssl tracker a frčí to. z trackerů které používám akorát jeden český a pak what.cd to nemá ale zatím jsem u nich blokaci nezaznamenal.
-
Adresy na UPC "naskakaly" jine, UPC kvuli tomu vypina v noci na 2 hod. provoz !!
http://speed.io/pics/1959/0632/speed.io.png
Upload sel dolu (z 1700 - 1800 kb/sec).
Zajimavost: Eritest
Capacity test statistics
------------------------
Download capacity: 21516000 bps
Download packets per second: 2689
Upload capacity: 1536440 bps
Upload packets per second: 192
Quality of service: 97 %
Packet size: 1000 Bytes
Speed test statistics
---------------------
Download speed: 22518000 bps
Upload speed: 1573600 bps
Download quality of service: 96 %
Upload quality of service: 95 %
Download test type: socket
Upload test type: socket
Maximum TCP delay: 8 ms
Average download pause: 10 ms
Minimum round trip time to server: 16 ms
Average round trip time to server: 17 ms
Estimated download bandwidth: --
Route concurrency: 4
Download TCP forced idle: 25
Maximum route speed: 32767496bps
IPTV test statistics
--------------------
Video Jitter: 4.0 ms
Video Loss: 0.0 %
Video Packet Order: 100.0 %
Left Audio Jitter: 4.1 ms
Left Audio Loss: 0.0 %
Left Audio Order: 100.0 %
Right Audio Jitter: 4.2 ms
Right Audio Loss: 0.0 %
Right Audio Order: 100.0 %
VoIP test statistics
--------------------
Jitter: you --> server: 1.5 ms
Jitter: server --> you: 2.3 ms
Ztrátovost paketů: vy --> server: 0.0 %
Ztrátovost paketů: server --> vy: 0.0 %
Packet discards: 0.0 %
Packets out of order: 0.0 %
Estimated MOS score: 4.0
Streaming video statistics
--------------------------
Audio stream jitter: 1.5 ms
Video stream jitter: 1.7 ms
Audio stream Ztrátovost paketů: 0 %
Video stream Ztrátovost paketů: 0 %
Audio stream packet discards: 0 %
Video stream packet discards: 0 %
Vypichl jsem zvlast P2P -- Down - 205130 bps
Up - 70350 bps
Packet loss > 2000000 bps 70 %
AVP - 2000 ms
--------------------------------------------------------
Pri nastaveni neverejne adresy pres DynDNS account v routeru lze active pouzit a rychlost se obnovuje na puvodni hodnoty.
Uziti privatni adresy od UPC nema vliv (bohuzel).
-
UPC se prý připravuje na stomegabitový internet: http://redaktori.blog.zive.cz/2009/0...tovy-internet/
- Je to u českého UPC realizovatelné? S rozumnými náklady? Pokud ano, v jakém přibližně horizontu?
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
upřímně si myslím, že je to zbytečnost... nedokáži si moc představit, kde by to člověk využil, nepočítám-li třeba videohovory ve FullHD... :)
-
Treba k tomu, ze kdyz budes mit net 100/100Mbps, tak uz nepotrebujes lokalni storage dat :)
-
Citace:
Původně odeslal
admix
Treba k tomu, ze kdyz budes mit net 100/100Mbps, tak uz nepotrebujes lokalni storage dat :)
což upřímně považuji za zbytečnost, ale je to jen můj subjektivní názor
-
Jak pro koho, ja bych to obcas celkem ocenil (zvlast kdyz clovek potrebuje pracovat s vetsima objemama dat v aspon trochu prijatelnym case). Jenze to je zase otazka infrastruktury, protoze staci par lidi, co by to zaclo fakt pouzivat a linky zacnou bejt fakt tesny :)
-
Fiber Power 60 (60 €), Fiber Power 120 (80 €) - EURO DOCSIS 3
Download 60Mpbs 120Mbps
Upload 6Mbps 10Mbps
Pro routery preferuje holandska strana NETGEAR, podobne je tomu na Slovensku, kde uz dnes funguje 30/3 Chello Diamond za 27 €.
Je to stejne jako s provozem na dalnici, kde s vypetim vsech sil rada vozu tech 130 km/hod dosahne a vyuzije na plny vykon. Rada dalsich vsak jede jen na ctvrt plynu, nedovoli jim to predpisy, nikoliv vykon motoru. Pak prijedou do Nemecka, vykon by byl, predpisy to povoluji - ale zase jen sporadicky.
Dokud bude UPC omezovat P2P (a omezuje je i O2), je to pro spoustu lidi neresitelne. Pro dalsi zase nepotrebna rychlost pro beznou praci.
Pak ale existuji lide, kteri vysoky datovy tok potrebuji a koneckoncu si promerte, treba na ERI, kde je u vas nejvetsi brzda. Pravidelne to neni NIX a ani holandsky UPC, kam se nitky sbihaji. Dokonce ani UPC. Zkuste, uvidite.
-
http://www.speedtest.net/result/459349381.png
Dva dny vypadku netu, dneska dalsi, internet zase zpomalil. Zacinam mit pocit, ze cekaji, kdo se ozve nasranej a kdo to vzda ;D
(mam mit 20/1.5)
-
Citace:
Původně odeslal
admix
njn kdyz si neplatis za garantovany spoj tak mas to co si platis. nebo upc pise kolik ma dostat jako zakaznik minimum ??
-
Zajímavé je: pokud pustim torrenty, mrtvé vcelku, pokud strong dc Lidé ode mne tahají cokoliv rychlostí kterou jsem v netlimiteru nastavil.
-
Dneska uz ctyri vypadky a rychlost po kazdym klesla, ted mam neco jako 9/.3Mbps
-
Možná to bude souviset s rozsáhlými občasnými výpadky el. energie.
-
Mozna, kazdopadne po poslednim vypadku se mi zrejme aktualizoval seznam blokovanych veci, takze momentalne nejedou trackery, nejede mi teamspeak, cod4 ani bf2. Web jede plnou rychlosti (momentalne zhruba 10-11Mbps), rsync@ssh na nondefault portu nepreleze 200kBps. Termin "nejede" chapejte jako zhruba 95% packetloss, projde zhruba jeden packet z dvaceti. Skvele :(
-
takže 100mbit se u UPC opravdu chystá, testování začne v květnu, 50m a 100m tarify možná na podzim: http://www.lidovky.cz/upc-otestuje-i...t-techniky_tai
těším se, že by zase mohli zvednout upload
-
Uz se tesim, az budu mit internet 100/1 Mbps ;D ;D ;D
-
Admixi, ty budeš mít reálně tak 72/0,2 ;)
-
Doufam, ze si daj praci a spoctou mi ten upload tak, aby mi stacil aspon na rezii tech 72Mbps ;D
-
neboj, oni ti tu rychlost nejak vykompenzujou, treba zvysenim odezvy ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
neboj, oni ti tu rychlost nejak vykompenzujou, treba zvysenim odezvy ;)
jj, podle predbeznyho propoctu do vypada tak na na 2s :D. Vychazim z mereni na 15M lince od UPC, kde je latence 300ms a predpokladam linearni narust :lol:.
-
Poměr u těch "nových a rychlých" tarifů by měl být přibližně stejný jako je teď, takže v úvahu připadá spíš 100/10 než 100/1...
PS: Kankal má za své dnešní výroky ode mne K+, protože sem se u toho od srdce zasmál...
-
takovej zajimavej poznatek, mozna to ut bylo, ale nenasel jsem to
me kdyz zacina klesat hodnota downloadu, tak proste vyresetuju modem a router, na minutu oba dva odpojim
to uvedeni do provozu to jede na hodnotach, ktery mi slibovali dle smlouvy (15/1)
me to taky stve, ale jednou za mesic to proste musim udelat, jinak me jede net (1,5/0,5) coz je strasidelny
-
Nevím proč, ale příjde mi, že UPC opět začalo do sítě sahat.
Tuto hodnotu jsem nikdy nenaměřil. Tarif 20M.
http://www.speedtest.net/result/467764664.png
http://rychlost.cz/rs/20091788816.png
Že by nová politika,"po měsíci ti dáme jen 10M". :(
-
Mam uplne stejne - 12/1.3Mbps a jako bonus kazdodenni vypadky signalu na kabelu, kdy musim restartovat modem. Technicka podpora mi na moje "1. nemam deklarovanou rychlost, 2. pravidelne vypadky nekolikrat denne" odpovedela "1. packetloss nemam a 2. signaly mam v poradku" - asi tam pracuji nejaci mentalne jednodussi jedinci. Hned jak me ty vypadky zase naserou, tak pisu znova
-
Ad Funkcnost, nekolikrat sme s kolegy menili krabku na jedne pobocce ktera je bohuzel pripojena pres UPC. Samo ze UPC nam tvrdi ze "zadne vypadky nemate". Nasledne z nich vylezlo, ze zaznamenavaji jen vypadky nad 10minut (do toho se jich vetsina vlezla, jen to vypadavalo na tech +-8 minut vzdycky po minute funkcnosti). Vypadky na lince pravidelne cca mesic. Ted to uz tejden jede, tak sem zvedav. Lokalita je Pha Vysehrad. Rychlost nevim, neresim.
Jinak koleguv zazitek. Prisel jim domu sisma od UPC a nabizel jim TV. Ze kdyz ted vypnou ten analog, ze jim TV prestane fungovat. Na odpoved "mame settopbox, tv nechcem" reagoval pry slovy "ale to vam stejne nebude fungovat, vzdyt rikam ze to ted vypnou". Byl pry tak vlezly, ze mu kolega cca po 10ti minutach dohad proste zabouch dvere pred nosem.
IMO vyse zminene prohlaseni je vpodstate na zalobu. (snaha oklamat zakaznika, verim ze specialne duchodci na to naletej ...)
-
Jo, podobnej mamrd od kysliku kdysi ukecal babi na vesnici, obchazel a strasil - podepsalo mu to buhvi kolik duchodcu, nejakej super tarif, zahranicni kanaly a jeste volani do afriky. Ten asi koukal, kdyz se toho pak chytnul jeden mistni a doslapnul si na nej ;D
-
Inu praktiky ISP poskytovatelů, na to by se dala napsat snad i kniha. :mweheh:
BTW: u mě rychlosti opět v pořádku, zřejmě šlo o nějaký 2 hodinový zádrhel.
-
Tak jiz cca 3 nedel mam problem s UPC v Plzni Bory. Podarilo se mi spojit s technikem dohledu patere UPC a rikal ze menili CTSku(CPSku?) v Plzni a muzou byt ty problemy od toho. Tak ze mi zaridil vymenu modemu. Misto webstaru jsme dostal Motorolu a 3 dny to bylo dobre. Ted zase zacinaji problemy, tuhniti zhasne kontrolka cable a podobne. Nastesti Motorola ma povolene logovani tak vam sem pasnu co to do nej narvalo.
2009-05-10 06:18:48 3-Critical D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
2009-05-10 06:18:49 6-Notice M572.0 Dhcp Init Failed - Reinitialize MAC...
2009-05-10 06:18:50 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2009-05-10 06:18:50 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2009-05-10 06:18:55 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2009-05-10 06:19:13 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
a pak se to uz jen opakuje,
2009-05-10 06:22:36 3-Critical D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
.....
Obcas to nejak zvladne a probere se sam, ale vetsinou musim udelat restart. nehlede n to ze dneska se dostanu cca na 1Mb/s up i down.
-
Citace:
Původně odeslal
Lada Zuzjak
Tak jiz cca 3 nedel mam problem s UPC v Plzni Bory. Podarilo se mi spojit s technikem dohledu patere UPC a rikal ze menili CTSku(CPSku?) v Plzni a muzou byt ty problemy od toho. Tak ze mi zaridil vymenu modemu. Misto webstaru jsme dostal Motorolu a 3 dny to bylo dobre. Ted zase zacinaji problemy, tuhniti zhasne kontrolka cable a podobne. Nastesti Motorola ma povolene logovani tak vam sem pasnu co to do nej narvalo.
2009-05-10 06:18:48 3-Critical D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
2009-05-10 06:18:49 6-Notice M572.0 Dhcp Init Failed - Reinitialize MAC...
2009-05-10 06:18:50 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2009-05-10 06:18:50 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2009-05-10 06:18:55 3-Critical T001.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2009-05-10 06:19:13 3-Critical T002.0 SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
a pak se to uz jen opakuje,
2009-05-10 06:22:36 3-Critical D001.0 DHCP FAILED - Discover sent, no offer received
.....
Obcas to nejak zvladne a probere se sam, ale vetsinou musim udelat restart. nehlede n to ze dneska se dostanu cca na 1Mb/s up i down.
bezva, za hodinu tam mas technika oc4a, kterej ti vymeni celej internet za zbrusu novy dial-up...
-
Foxi, neber to tak osobne ;) Tenhle thread slouzi pro informovani ostatnich, to to nesmi resit s nikym jinym nez s UPC? Treba bude mit nekdo stejny problemy (jako treba JA, ale ja nemam log :( )
-
Citace:
Původně odeslal
admix
Foxi, neber to tak osobne ;) Tenhle thread slouzi pro informovani ostatnich, to to nesmi resit s nikym jinym nez s UPC? Treba bude mit nekdo stejny problemy (jako treba JA, ale ja nemam log :( )
ja to nebral osobne, ale napsal sem jak na support :) a o tom, ze by volal na hotline se rozhodne nezminil ...
-
No treba ja mel tusim stejny problem, ale vymenili modem a je klid (mozna to ale modemem vubec nebylo, kdovi co s tim delali) :)
-
Fox: a odkud myslis, ze ziskal novej modem? :) AFAIK to resi soubezne s UPC a sem jen prihodil info :)
-
WTF ? ja to napsal pro info vam, treba to nekomu pomuze a nebo bude mit stejenj problem vice lidi. Vim co je OC forum neboj.
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
bezva, za hodinu tam mas technika oc4a, kterej ti vymeni celej internet za zbrusu novy dial-up...
Jo a je fakt ze jsme nenapsal ze jsem volal na hotline, protze jsem na ni nevolal, ale domlouval se s technikem od dohledu paterni site UPC ;-)
-
nic, omlouvam se za nepovedenej vtip ...
stejne mam pocit, ze i kdyz se shodnete, tak s tim nic neudelate ...
krom toho, je sice hezky, ze to resis s 'technikem od dohledu patere', ale muzu te ubezpecit, ze tvuj problem na pateri neni ... ;-) i kdyz ono je to vpodstate jedno ... :D
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
krom toho, je sice hezky, ze to resis s 'technikem od dohledu patere', ale muzu te ubezpecit, ze tvuj problem na pateri neni ... ;-) i kdyz ono je to vpodstate jedno ... :D
To uz jsem tu prece zminoval, ona je to spis takova internetova pavlac :).
Verim tomu, ze driv to tu melo smysl - po vzoru "je to jen u me, nebo se to kaka vsem?". Tedka to stridave jede nanicovate spouste lidi, takze nejaky dalsi informace "ted mi to zase nejede" uz celkem vyznamu pozbyvaji, mas pravdu ;).
Sikovny byly informace typu "vyprudil jsem je XYkrat na podpore a uhadal jsem slevu" (myslim, ze od Paola? jsem liny hledat :)).
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
Tim ze to resim s dohledem paterni site, jsm chtel rici ze to neresim s nejakyima cuckalama na hotline kam vola x tisic lidi za den, ale s clovekem ktery je schopny dost veci zaridit. Takze az budu v praci, bude dalsi kolo s UPC.
-
Od 1. 7. 2009 dojde k navýšení rychlosti Vašeho stávajícího internetového připojení ze současných 20 Mb/s na 30 Mb/s.
Od tohoto data zároveň dojde k navýšení měsíčního předpisu u Vámi odebírané služby
vysokorychlostního internetu UPC o 50,- Kč na 850,- Kč měsíčně (včetně DPH).
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Od 1. 7. 2009 dojde k navýšení rychlosti Vašeho stávajícího internetového připojení ze současných 20 Mb/s na 30 Mb/s.
Od tohoto data zároveň dojde k navýšení měsíčního předpisu u Vámi odebírané služby
A to má být jako co? :rolleyes:
-
To mi přišlo na maila.
Taky to nechápu, resp. chápu ale nechápu proč to dělaj.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Nám to přišlo taky, současný tarif 20M.
-
Prý se tarif 20M ruší, bude 10 a 30
-
Citace:
Původně odeslal
azbuk
Prý se tarif 20M ruší, bude 10 a 30
Přesně tak, tohle je trošku vrchol.:(
Nejde mi ani tak o tu 50ti korunu, spíše o ten nátlak ze strany UPC.
Buď
1.) 30M za 850,-
nebo
2.) 10M.
Nevím nevím zda tohle není trošku špatný přístup ze strany UPC. Takto si fandy určitě nezískájí :rolleyes:
Nehledě na to, že to ani těma rychlostma nejede, nebo je to blokováno kde se jen dá, aby si náhodou zákazník nestáhl nějaké ty data navíc.
-
Jde ciste o tech 50Kc, jednoduse zdrazuji.
-
a 10 beze zmen nebo jak v tomto pripade?
Tak mi krasně jel torrent otazka jestli už naporad nebo to bylo jen tim že to byl linux :)
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
a 10 beze zmen nebo jak v tomto pripade?
Podle zpravy na Lupa.cz beze zmen. S nabidkou se udajne bude dale michat az s prichodem proklamovanych 100Mbit tarifu (k cemuz by melo dojit jit letos v lete).
Jinak kamaradovi dneska od brzkeho rana nejde Internet, tak jsme tak s usmevem nadhodili, ze uz vime, jak se k tomu navyseni dojde - "desetimegabitaci" se budou odpojovat :).
-
Ano, změna se má dotknout POUZE lidí s tarifem 20M.
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/...30-mbit-s.html
Osobně by mě zajímalo, jak se dá zapojit mezi testovače 50 a 100Mbit internetu...
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Mně by spíš zajímalo, jak se to dotkne třeba mě s tarifem Light?
Sice jedu 20Mbit, ale na tarif 20M jsem přece nepřešel... :rolleyes:
-
Jj, ja mam taky jeste starej tarif, tusim ze taky easy, nic sem nemenil.
-
To by se ani jednoho z vás nemělo nijak dotknout. Podle reakcí okolí, co je taky na kabelovce, ten dopis došel jen těm, co mají nový tarif 20M.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To by se ani jednoho z vás nemělo nijak dotknout. Podle reakcí okolí, co je taky na kabelovce, ten dopis došel jen těm, co mají nový tarif 20M.
Tak to je dobře, protože já bych o 30M určitě nežádal a oni těm chudákům určitě upload nezvednou... :rolleyes:
-
Nezaznamenal nekdo problemy s online hranim? Hraju live for speed a od 17:00 se nepripojim na zadny server, od pulnoci to zase jede ok :rolleyes:
Rychlost vyssi nepotrebuju, kdyby radsi nabizeli i opravdu neomezeny "neomezeny" internet, byl bych radsi a klidne bych jim tech 50kc za to dal.
-
-
Jen pro info, kolega testil z UPC nastaveni mailu = posilal vetsi pocet vsemoznyho bordelu a oni mu linku odstrihli (nikdo si samo nestezoval, byla to uplne normalni testovaci akce), respektive zablokovali mu "nektere" odchozi a prichozi porty (zdaleka ne jen mail).
-
To je nejspíš automat, který monitoruje provoz a pokud to připojení jeví známky člena spamového botnetu, tak to ořízne rovnou víc věcí (nejčastější porty používané k ovládání a transportu informací).
IMHO by stejně měli všem blokovat alespoň porty 135-139, 445.
-
A neni to tvuj problem kdyz rozesilas bordel do internetu? Nebo jim jde o to, aby jsi jim neblokl jejich IP adresu?
-
-
Tak si zavolej na dozor sítě ;)
-
Citace:
Původně odeslal
chinook
A neni to tvuj problem kdyz rozesilas bordel do internetu? Nebo jim jde o to, aby jsi jim neblokl jejich IP adresu?
No predevsim si od ISP kupuju nejak tlusty drat a co po nem budu posilat je jen a jen moje vec. Je to stejny jako kdyby te telecom odpojil protoze moc volas.
-
jak "neblokl" ? BTW celej (min. jeden) /16 rozsah UPC je defaultne v nejakym blacklistu, takze o blokovani to nebude :)
Jezevec: souhlas
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
No predevsim si od ISP kupuju nejak tlusty drat a co po nem budu posilat je jen a jen moje vec. Je to stejny jako kdyby te telecom odpojil protoze moc volas.
ne, ty si nekupujes tlustej drat. kdybysis kupoval tlustej drat, mas smlouvu s uplne jinym isp a za uplne jiny penize a mas na sebe u RIPE oddelegovany IPcka ...
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Takhle to ale v praxi nefunguje ani u firemního připojení s cenou > 10 000 Kč.
-
Ale funguje, protože máš vyhrazenou nikoliv sdílenou konektivitu. Maximálně ti z dozoru sítě od providera zavolají, že tam máš asi nějaký průser, ale hrábnout do konektivity nesmí... ;)
Jo, najde se výjimka že tě odpojí, když posereš něco tak fatálním způsobem, který začne odstavovat servery po světě, jak se to podařilo SuproNetu. viz: http://www.lupa.cz/clanky/proc-a-zda...odil-internet/
V USA, kdy to bylo tuším serverová farma McColo, která krmila svět spamu z cca 60%, to trvalo léta než je odpojili.
-
Prirovnani k telefonu je nepresne, v tomto pripade to odpovida ne ze moc volas, ale ze by te odpojili proto, protoze si objednavas casto pizzu a eskortni sluzby a to podle nich neni zdrave ani mravne ;-)
-
UPC opět zrychlí internet, ale tentokrát zvýší i cenu
No, řekl bych, že novinka to zrovna není, ale aspoň se to dostalo na povrch dalším nespokojeným zákazníkům UPC do očí, tentokráte na serveru Zive.cz.
-
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Prirovnani k telefonu je nepresne, v tomto pripade to odpovida ne ze moc volas, ale ze by te odpojili proto, protoze si objednavas casto pizzu a eskortni sluzby a to podle nich neni zdrave ani mravne ;-)
ee. to taky neni dobry prirovani ... spis ze casto objednavas pizzu/eskort ale pak za to neplatis. a protoze vetsina zakazniku pizzy/eskortu ma kazdej den jiny telefonni cislo z nejakyho rozsahu, tak ty firmy proste odmitaj vsechny hovory ktery maj s tebou spolecnych prvnich 5 cislic ... (a vysvetluj to vsem ostatnim zakaznikum, ze si tam proste nezavolaj, protoze ve meste je blb, co neustale objednava veci, ktery pak neprevezme ...)
-
-
Citace:
Původně odeslal
admix
mno, zrovna tohle ten pripad neni ... ale taky ne kazdej pouziva tenhle list ...
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
ee. to taky neni dobry prirovani ... spis ze casto objednavas pizzu/eskort ale pak za to neplatis. a protoze vetsina zakazniku pizzy/eskortu ma kazdej den jiny telefonni cislo z nejakyho rozsahu, tak ty firmy proste odmitaj vsechny hovory ktery maj s tebou spolecnych prvnich 5 cislic ... (a vysvetluj to vsem ostatnim zakaznikum, ze si tam proste nezavolaj, protoze ve meste je blb, co neustale objednava veci, ktery pak neprevezme ...)
Jak neplatis, stejne jako si platis pausal za net tak si muzes zaplatit pausal za telefon (za cca 2k5 mas volani v ramci CR zdarma). Uz vubec nemluve o tom, ze ten blb si ty pakety posila naprosto vedome a nikdo si nestezuje ze by mu chodili objednavky ktery nikdo nevyzvedne.
BTW: Proto nechci mit s UPC nikdy nic spolecnyho a to i kdybych si kvuli zarusenosti pasma mel misto bezdratu koupit km optiky.