-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .Radeon 2900XT sichr 8-pin
dobrý den
prosím o tip na zdroj pro 2900XT s 6 a 8 pinem na PCI-E větvi
zbytek sestavy:E6600,GBDS4,2GBRAM,HDD320GBSATAII,DVDRW1x, X-fi Fatality
Prozatím mám typ na:
http://www.alza.cz/zdroj-enermax-lib...ely-d61607.htm
ikdyž si nejsem jist, jestli tam ten 8 pin je, v odkazu na výrobce jo, ale v popisu alzy ne...
děkuji za tipy
-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
mno ani ten enermax nema 8pin pro grafiku aspon co vim, ale myslim ze ho k atine neni potreba staci 2x6pin
s tim lepsi je napr.
http://www.obchudecek.cz/?kcis=V10639
-
Ten Enermax Liberty 550W je v pohodě a 8 pin má 1x. ;)
-
má ? nemá ? to je teda confusion....
-
Citace:
Původně odeslal
excmoudina
má ? nemá ? to je teda confusion....
nema, teda ma, ale to je 8pin do desek napr. od intelu. ten do atiny nestrcis, mela by existovat na nej redukce jak na molexy ci 6pin do grafiky.
opravdu bych to neresil atina bezi s klasickejma 2x6pinama coz ma uz dost zdroju. takze vzal bych toho corsaira a neresil to
-
ber corsair, vyrazne lespia volba ako enermax ...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ber corsair, vyrazne lespia volba ako enermax ...
A když už mám Enermax Liberty 500, vyplatí se mi Corsair jako upgrade? Hlučností nebo čímkoliv jiným, co bych zaregistroval...
-
myslim ze hlucnost urcite :) teda neviem ako moc tichy mas cely komp, ale corsair drzi 4V na vetraku do 300W co enermax neda uz od 100W vsak pozri sam
http://www.silentpcreview.com/article279-page4.html vs. http://www.silentpcreview.com/article692-page4.html ... je to proste o triedu inde v podstate po vsetkych strankach
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
no, hlavne aby to nebylo i tridu jinde i v poruchovosti...a to ukaze az cas :confused:
-
Vsak to je Seasonic :) tie sa nebodaj kazia?
inak so 620tkou testujeme uz pekne dlho a samozrejme no problem ...
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
no, hlavne aby to nebylo i tridu jinde i v poruchovosti...a to ukaze az cas :confused:
Zjistíme, už je objednaný... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Vsak to je Seasonic :) tie sa nebodaj kazia?
inak so 620tkou testujeme uz pekne dlho a samozrejme no problem ...
tak samozrejme, uvnitr je to az na detaily seasonic, akorat preci jen M12 rada seasonicu ma trochu jinak dimenzovane chlazeni nez tyhle corsairy. a troufam si tvrdit, ze seasonic to tak nema vyreseno jen tak ze srandy...nejaky duvod pro to mit musi...takze bych se zas az tak moc nedivil, kdyby ty corsairy casem zacaly odchazet na tzv "nemoci z tepla" ala vytekly kondiky apod...:confused:
-
tazko povedat ... ci by si strihli taku hanbu a davaju na to 5 rokov zaruky ...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
myslim ze hlucnost urcite :) teda neviem ako moc tichy mas cely komp, ale corsair drzi 4V na vetraku do 300W co enermax neda uz od 100W vsak pozri sam...
Dotaz: Kdyz je Cor vlastne prevleceny Seasonic, chova se s timto rizenim otacek stejne i samotny Seasonic (S12 - 430W) ?
Edit: Diky panove
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Dotaz: Kdyz je Cor vlastne prevleceny Seasonic, chova se s timto rizenim otacek stejne i samotny Seasonic (S12 - 430W) ?
corsair je seasonic M12 a ne S12... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Pokud nedošlo ke změnám, tak S12-430 zřejmě zrychluje už od 150W a i tak z vyššího základu, viz http://www.silentpcreview.com/article226-page3.html . Ale ten test je už dost vousatý.
-
Tak Corsair je v kompu - první dojem je opravdové TICHO oproti Enermaxu!!!
Díky všem za tipy na tento kousek, v místnosti 2x2 metry bez oken je tohle fakt poznat... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak Corsair je v kompu - první dojem je opravdové TICHO oproti Enermaxu!!!
Dik za dojmy. Dival jsem se na cenu a oproti Seasonicu je to dokonce levnejsi (vyssi vykon za cenu 500W Seasonicu) a hlavne podle vas tissi...
-
dik za tip, ale co kdyz budu stavet HTPCčko kde mi staci min vykony zdroj (treba i 350ka) a pritom chci tichý. premejslel jsem o liberty 400W - libi se mi ze ma odpojitelný kabely (coz v HTPC je myslim fajn) ale asi neni zrovna idealne tichý. Seasonic je samozrejme tichý, ale nepotrebuju 430W tak jsem myslel ze bych na zdroji trochu usetril a koupil nejakou tichou 350ku (napada me jen Fortron ale ten asi neni uplne košér), ale asi to neni dobra idea co?
(planuju X2 a MoBo 690G s integr. grafikou a zadny OC)
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
dik za tip, ale co kdyz budu stavet HTPCčko kde mi staci min vykony zdroj (treba i 350ka) a pritom chci tichý. premejslel jsem o liberty 400W - libi se mi ze ma odpojitelný kabely (coz v HTPC je myslim fajn) ale asi neni zrovna idealne tichý. Seasonic je samozrejme tichý, ale nepotrebuju 430W tak jsem myslel ze bych na zdroji trochu usetril a koupil nejakou tichou 350ku (napada me jen Fortron ale ten asi neni uplne košér), ale asi to neni dobra idea co?
(planuju X2 a MoBo 690G s integr. grafikou a zadny OC)
seasonic dela i 330 a 380w verze...
-
lenze on corsair ma zasadnu vyhodu v tom, ze ma pomaly vetrak ... ine zdroje si vacsinou vyzaduju modifikovat aby boli tak tiche
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
lenze on corsair ma zasadnu vyhodu v tom, ze ma pomaly vetrak ... ine zdroje si vacsinou vyzaduju modifikovat aby boli tak tiche
no to bylo v ty recenzi jak nekdo posilal...ze vetrak jede pri 300W a S12 pri 150W. to je zasadni a velky plus...ale taky si to nechaj zaplatit. 3tisice do zdroje proste nedám. max 2ku :-)
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
no to bylo v ty recenzi jak nekdo posilal...ze vetrak jede pri 300W a S12 pri 150W. to je zasadni a velky plus...ale taky si to nechaj zaplatit. 3tisice do zdroje proste nedám. max 2ku :-)
Jenže v tomhle případě to za to opravdu stojí... a v mém případě srovnání s Enermax Liberty 500W dokonce není prakticky ani co řešit cenově... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jenže v tomhle případě to za to opravdu stojí... a v mém případě srovnání s Enermax Liberty 500W dokonce není prakticky ani co řešit cenově... :cool:
Ja bych souhlasil, ja mam sice Seasonica S-12 430W a ten je v mem pripade o neco vic malo hlucnejsi nez ten Corsair (taha komponenty z podpisu takze se vetrak toci rychleji), ale sem mel moznost srovnavat toho Seasonica (samozrejme subjektivne) s Enermaxem Liberty 500W a ten Seasonic je mnohem tissi. Takze jestli je ten Corsair jeste tissi, tak asi vim co si koupim, az budu zase prechazet vys :)
-
ja spis vemu S12 min vykonny. ted to sice jeste neni aktualni, ale ten 340W Seasonic by mohl utahnout nejakou X2 EE, desku s integr. grafarnou, 1 velky disk, 120mm fan a 1mechaniku ne?
to ze to neni uuuuplne silet mi az tak asi nevadi...tichost Seasonicu je dle meho dostatecna, protoze PC bude stejne nekde v obyvaku u TV a ne u hlavy :-) proste regular HTPC
jestli je to uz moc ot tak me utněte
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
ja spis vemu S12 min vykonny. ted to sice jeste neni aktualni, ale ten
340W Seasonic by mohl utahnout nejakou X2 EE, desku s integr. grafarnou, 1 velky disk, 120mm fan a 1mechaniku ne?
to ze to neni uuuuplne silet mi az tak asi nevadi...tichost Seasonicu je dle meho dostatecna, protoze PC bude stejne nekde v obyvaku u TV a ne u hlavy :-) proste regular HTPC
jestli je to uz moc ot tak me utněte
To X2EE, integ. GPU atd utahne cokoliv, na to nepotrebujes mit Seasonica :-D.
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
340W Seasonic by mohl utahnout nejakou X2 EE, desku s integr. grafarnou, 1 velky disk, 120mm fan a 1mechaniku ne?
- jasny ze to utahne, kdyz tu koukam co vsechno tu nekomu utahne EC350tka..
- nesmis si poustet nemy filmy .)
-
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
tak to urcite ;)
klidne bys mohl pridat i nejakou x1950pro a stale by to bylo ok...
-
diky klucííí...tusil jsem to
-
Nezkoušel jste někdo tenhle kousek jak je na tom s hlučností? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V4000DQG
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
No nevím, ale už ta mřížka pro fan, vyseknutá do plechu, ve mně moc důvěry nebudí... :rolleyes:
-
Coolermaster nikdy neměl tiché zdroje a tenhle na tom imho nebude jinak. Obecně z testů nevycházejí jejich zdroje obvykle špatně, mívají slušné součástky, ale často taky propájené 12V větve a spol. V ruce jsem ho neměl, ale nemusel by být za ty peníze špatný, tichý zdroj bych ale hledal jinde ...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Fortron bude urcite lepsi za temer totozny peníz. myslim ze v teto cenove kategorii neni co resit :-) ja s tim svym jsme maximalne spokojeny a co se tyce hluku, tak je to myslim jeste porad dost v pohode!
-
a ja tu spravim male promo ;) akurat sa doraba pre casopis Computer test zdrojov, tu je zoznam:
AeroCool AD-550AS
Akasa AK-P040FG8
Akasa AK-P050FG8-BK
Asus A-45GA
Be Quiet! ES-350W
Be Quiet! ES-600W
Corsair HX520W
Enermax Liberty ELT500AWT
Eurocase 350X
Eurocase ATX-450 JSP
Eurocase ATX-550 JSP
Fortron ATX-350PNR
Fortron Blue Storm II 500W
Fortron Epsilon 600
Fortron FSP300-60THN-P
Chieftec GPS-500AB
Chill CP-450A4
Nexus NX-8040
Nexus NX-9003SFB
Point of View Black Diamond 500W
Seasonic S12 550
Sharkoon SilentStorm SHA535-9A
SilverStone ST40EF
Spire SP-ATX-600W
Tagan TG430-U15
Tagan TG600-U25
Thermaltake TR2-550
Trust 570W Pro PSU Dual Fan
Trust PW-5150
Yesico SilentCool SC560-AS12CF
Vsetko na specialne vyrobenom testery, vratane merani osciloscopom, hlukomerom, tvrdosti zdroj atp., rozdelen do kategorii s roznymi modelovymi zatazami a aj testom spickoveho vytazenia ;) proste prvotriedna praca ... to vsetko Computer 12/07 na stankoch 13.6.
-
Tak to si ho hned koupim :-) Přestože známe vítěze už teď
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Tak to si ho hned koupim :-) Přestože známe vítěze už teď
jj Eurocase 350X :lol: :lol:
-
jasne, ten to uplne teda dost "vyhral", ale zdroje tam su/budu rozdelen do troch kategorii podla udavanych amperov/wattov
-
FYI: začínají se prodávat nové verze Seasonicu S12 - S12II Energy Plus (80+) ve verzích 380W, 430W a 500W.
http://www.caseking.de/shop/catalog/...ESE_013_4g.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
FYI: začínají se prodávat nové verze Seasonicu S12 - S12II Energy Plus (80+) ve verzích 380W, 430W a 500W.
ta krabice je už trochu ošoupaná :)
Jinak ad chlazení zdrojů: Nedávno mi v jednom kompu přestal po dvou letech fungovat Aerocool Turbine Power 550 W (modulární zdroj s jedním 12 cm ventilátorem). Jeden den vše ok, druhý den absolutní ko, počítač nešel zapnout, ani větráčky se neroztočily. Uvnitř jsem zaregistroval min. jednu nafouklou součástku v zadní části u připojení kabelů... Podle vnitřního uspořádání to tipuju na nedostatečné proudění vzduchu v určitých partiích, které se pravděpodobně dlouhodobě přehřívaly... Zdroj byl umístěn ve standardní skříni s jedním dalším fanem na výfuku a celkově slušným průvanem... K jeho cti nutno říci, že nevzal nic s sebou.
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
ta krabice je už trochu ošoupaná :)
zajimavy nazor, ikdyz ho nechapu ???
kazdopadne dix Jan555 za upozorneni. jsem zvedavy na reviews. kezby meli ode¨ndavaci kabely (jako ze asi nemaj)
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
zajimavy nazor, ikdyz ho nechapu ???
imho autor tim chtel rict, ze to jako "novinka" nevypada :)
-
Ale zase dobře, že se recyklovaný papír používá, že ... :)
Kankal: jistě, slepá místa jsou vždycky, ale imho i v tomhle na tom principiálně musí být zdroje s jedním 80 mm fanem hůř. Tuhle konkrétní závadu ale stejně s největší pravděpodobností tipuji na nekvalitní součástky ...
-
Jan555: nekvalitní součástky asi také, ale věřím, že k tomu přispěl i špatný airflow. Byl jsem líný to nafotit, ale přes ty nafouklé součástky vedl tlusný svazek kabelů, takže vzduch neměl moc šanci. Nerad bych svůj případ zobecňoval, ale Aerocool Turbine Power doporučovat nebudu, není totiž ani moc tichý. Nahradil jsem ho Corsairem 520W a zatím spokojenost.
-
me prijde ze vseobecne chladice Aerocool jsou hlucný. mel jsem nejaky 120mm a byla to fakt turbina :-) takze do zdroju davaj neco podobneho
-
Tak už jsem se konečně odhodlal vyměnit ten starej zdroj za Corsaira a můžu říct, že žádný buzzing/hissing se nekoná. Paráda. Je to teprve druhý zdroj co jsem měl v ruce, že když přiložím ucho a zastavím větrák, tak nic neslyším.
Větrák je z blízka tj. <1m slabě slyšet, ale přesto tišší zdroj jsem nezažil (bez modu)
-
Zdravím,
tak musím po delší době hold sehnat nový zdroj, ta přilepená lopatka u Taganu po půl roce odpadla :D a stejně pokukuju po silnějším.
Potřeboval bych zdroj, který by splňoval tyhle kritéria, jestli o takovém víte, budu vděčný:
>= 500W
2x PCI-E 6pin
Neslyšitelný 12cm FAN (něco ve stylu Enermax, Corsair, Seasonic)
Pouze modulární kabeláž
Aspoň 3x napájení S-ATA na třech větvích nebo 4x napájení na dvou větvích
Důležité a to komplet kabeláž v pěkném flexu, žádné viditelné dráty (něco na způsob kvalitní kabeláže Tagana, ale silnou verzi nemůžu sehnat a spíš bych zkusil jinou značku)
Dobré reference, hodnocení v recenzích, zkušenosti
Díky.
-
Ja myslim, ze za posledne dve stranky je to jasne - Corsair HX520
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ja myslim, ze za posledne dve stranky je to jasne - Corsair HX520
myslím, že spíš ne
>= 500W
ANO
---
2x PCI-E 6pin
ANO
---
NE/ANO, neslyšitelný není, ale nic tiššího aktivně chlazeného neseženeš
---
Pouze modulární kabeláž
ANO, pokud nemyslíš včetně napájení MB, což by bylo zbytečné a spíš jen na škodu
---
NE, já k němu mám pouze 2x2
---
Důležité a to komplet kabeláž v pěkném flexu, žádné viditelné dráty (něco na způsob kvalitní kabeláže Tagana, ale silnou verzi nemůžu sehnat a spíš bych zkusil jinou značku)
NE, ve flexu mám jen napájení MB a na TAGAN to vzhledem nemá
---
ANO
-
Citace:
Původně odeslal
Slimák
Zdravím,
tak musím po delší době hold sehnat nový zdroj, ta přilepená lopatka u Taganu po půl roce odpadla :D a stejně pokukuju po silnějším.
Potřeboval bych zdroj, který by splňoval tyhle kritéria, jestli o takovém víte, budu vděčný:
>= 500W
2x PCI-E 6pin
Pouze modulární kabeláž
Díky.
Niesom si isty ci dokaze niektory zdroj splnit tvoje poziadavky .. skor teda pochybujem :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
janko_hrasko
Niesom si isty ci dokaze niektory zdroj splnit tvoje poziadavky .. skor teda pochybujem :rolleyes:
Taky si myslím, že to těžko nějaké PSU splní na 100%
nejdůležitější je imho kvalita/ticho/výkon, na S-ATA se daj v nouzi použít redukce, flexo se dá koupit samostatně.
btw: já mám stejně radši kabeláž v provedení stealth :-)
-
No jak to čtu, tak snad ještě zkusim někde sehnat Tagana, provedení jeho kabelů včetně napájení je snad to nej, co jsem viděl. Flexo samostatně kupovat nechci, už vidim, jak se s tim se**.
Corsair mi padl do oka, ale jen 2x2, to je škoda, protože se redukcím spíš vyhýbám, mě se to hold hnusí, jsem prostě cimprlik :p
No buď seženu Tagana, nebo vezmu Corsair.
M.K: kabeláž se snažím taky schovat, ale jak to má Tagan pěkně ve flexu a pevnější, tak ty okraje kabelů u připojeného komponentu vypadají moc dobře.
EDIT: Tak ta 620 Corsair má 8x S-ATA. Tož to je pěkné....
-
Dnes jsem si koupil Computer jen kvůli tomu testu PSU. Ikdyž jsem věděl, že Corsair bude nejlepší /proto ho mám taky už doma/.
Můžu říct, že se mi ten test moc líbil. Překvapilo mě jak důkladně se testovalo. Někdo si celkem máknul....
-
hehe, ake prekvapenie? nase testy (hlavne tie v HW) su vzdy velmi dokladne
-
Som zvedavy ako dopadnu tieto zdroje : http://www.cdr.cz/a/21623
Vyzeraju celkom vpoho .. hlavne ten monitorovaci SW
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
janko_hrasko
Na obrazku na svethardware je software v provozu a pri nim udavanel odberu 62W se fan toci 1354 rpm, takze podle toho, to asi nic ticheho nebude.
-
Můžu někoho poprosit, jestli by mi změřil u Corsaira HX620 kabely přidavného napájení (2x 4pin) do MB (bez konektorů, pouze délka kabelu).
Mám Tagana a v nové bedně, kde zdroj je umístěn vespod mi nedosáhnou 50cm kabely přídavného napájení na desku :(
-
Já mám 520ku a ten kabel jsem naměřil 55cm - předpokládám, že je to stejný
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Já mám 520ku a ten kabel jsem naměřil 55cm - předpokládám, že je to stejný
Díky ti. :)