-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Citace:
Původně odeslal
nex
Realne pri 1,184V a 70st je to samozrejme dost.Vzdyt ten box,to je parodie,dava se k Celerum.70st budes mit s poradnym chladicem pri 4Ghz a vyssi voltazi.
Ninja uz je na stole...jak prijdu z prace tak nahodim auvidim jak se to projevilo.
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Takze dnes jsem si k tomu sedl
E8200@3600MHz temer na default, zvysil jsem napeti z 1,225V na 1,25V, pozdeji zkusim snizit na default. Orthos zatim 2h, teploty v jadrech max 64°C resp. 63°C. CPU temp. cidlo na desce ukazuje max 52°C.¨Chladim Freezerem 7 pro.
Tak pri stejnem nastaveni to jde i na 3,8GHz stabilitu otestuju pres noc.
-
tak jsem nasadil Ninju
8 x 450 = 3,6 GHz
Vcore nastaveno v biosu 1.225 V (real cpu-z 1,184 V )
Orthos 1 hod - teplota v core temp 65 stupnu
Zkusim otestovat delsi dobu na orthos a potom zkusim vyse..
superpí : 12 sec
Zizi
-
Mohlo by to byt lepsi :) Ja mam s 1,3V(real 1,28V) pri 4Ghz s T-right ultra extreme+Noctua p-12 cca 68st pri teplote v pokoji +- 23st.
-
nemá tu někdo E8200 který dává 4GHz?
-
Tam uz nejde obvykle o to, jestli to da procak. Vetsinou driv narazis na FSB wall desky nebo maximum RAMek. Lidi co maji E8200, tak vetsinou jedou na relativne nizky voltazi s primerenym OC.
Jestli touzis po 4GHz, tak si kup E8400, ma 9x nasobic. Cena je jen o kousek vyssi a 4GHz OC je vcelku bezna hodnota. Jde jen o to pri jake voltazi a hlavne teplotach.
Citace:
Původně odeslal
sheep-master
-
Dobre, tak ja koncim, 3,9 to dava s prehledem se zvysenou voltazi, 4 GHz by podle me taky slo, ale musel bych vsem pridat trochu napeti a to mi za ten vykon nestoji. Budu to tedy provozovat na 1,2375 V na 3,8GHz s EIST. Vubec to netopi, chladic je vlazny i v loadu, takze ja jsem naprosto spokojen...
-
Citace:
Původně odeslal
sheep-master
ano, mně šlape na 4Ghz ( 500x8 ) P35 DS4 1,35V stable zatím jen 2h orthosem . běžel i na 4250Mhz ale to je myslím zbytečné
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
...Vubec to netopi, chladic je vlazny i v loadu, takze ja jsem naprosto spokojen...
To ještě vůbec nic neříká o tom, co se děje pod heatspreaderem... :p
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
To ještě vůbec nic neříká o tom, co se děje pod heatspreaderem... :p
Core temp max 64 ;-) Freezer na 1800 otacka.
-
hezkej kousek, doufam ze mam od marka podobnej.... :)) me staci uplne 3,6-3,8...ale nejlip na default :)
-
tak sem zkusil letmo e8200....no..... s box intel chladicem (medeny jadro) ma v klidu 50st!!!!,
a cpucko v superPI da 1M za 15,xx sekundy zatimco moje 6400@3ghz dava 1M asi za 19 :(
ze by to delala ta cache?
-
tak 8 x 500 = 4 GHz
vcore 1,325
Orthos 1 hod stable ( vic nebyl cas) ,ale teploty vyskocily az na 74-75 stupnu
To uz je asi prilis...zkusim snizit napeti pri udrzeni stability.
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
ano, mně šlape na 4Ghz ( 500x8 ) P35 DS4 1,35V stable zatím jen 2h orthosem . běžel i na 4250Mhz ale to je myslím zbytečné
jake jsi měl teploty v core temp ?
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
tak 8 x 500 = 4 GHz
vcore 1,325
Orthos 1 hod stable ( vic nebyl cas) ,ale teploty vyskocily az na 74-75 stupnu
To uz je asi prilis...zkusim snizit napeti pri udrzeni stability.
1h je malo, me jel orthos 10h a stejne mi to pak padalo...
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
1h je malo, me jel orthos 10h a stejne mi to pak padalo...
zitra to pustim pres den...ale nelibi se mi ty teploty
-
Citace:
Původně odeslal
paik
tak sem zkusil letmo e8200....no..... s box intel chladicem (medeny jadro) ma v klidu 50st!!!!,
a cpucko v superPI da 1M za 15,xx sekundy zatimco moje 6400@3ghz dava 1M asi za 19 :(
ze by to delala ta cache?
To mas nejak spatne danej chladic, ne? Ja mam tento CPU taky, jedu ho na 410x8 default voltaz a v klidu ma kolem 35° taky s box chladicem, kterej v klidu toci 600-800 otacek. Dokonce jsem musel vypnout alarm na zastaveni vetraku na CPU chladici, protoze nez se po startu zahral, tak se otacky tak zredukovali, ze se vetrak zastavil a vriskalo mi to tu asi minutu, nez se to zahralo na 25° a zase se vetracek roztocil (kdyz prijdu domu, mam v pokoji cca 18°)
Az v zatezi se mi zhoupne k 50°
-
Citace:
Původně odeslal
Tempest
To mas nejak spatne danej chladic, ne? Ja mam tento CPU taky, jedu ho na 410x8 default voltaz a v klidu ma kolem 35° taky s box chladicem, kterej v klidu toci 600-800 otacek. Dokonce jsem musel vypnout alarm na zastaveni vetraku na CPU chladici, protoze nez se po startu zahral, tak se otacky tak zredukovali, ze se vetrak zastavil a vriskalo mi to tu asi minutu, nez se to zahralo na 25° a zase se vetracek roztocil (kdyz prijdu domu, mam v pokoji cca 18°)
Az v zatezi se mi zhoupne k 50°
To bych spíš viděl na špatné měření teploty u Tebe, nebo extrémní chladno v místnosti...
-
Spíše se jeden baví o teplotách v coretemp a druhý bere teploty normalně z biosu nebo nějakého programu pod win (easy-tune)
-
V Core temp mi to hlasi 46/45, takze ma pravdu asi Zizi. A je fakt, ze uprednostnuju chladnejsi podnebi, takze ta odchylka bude asi i v tom :-)
-
chladic je pripevnenej velice peclive, toho bych se nebal, max krivy heatspreder nebo tak neco, no uz abych mel freezera :)
-
tak som dneska skusil 8200 dostal som sa hravo na 4 ghz ale chcelo to uz viacej voltov teraz idem na 3665 pri 1.235 v cpuz mam tam Biostar dosku a ta na auto dava viacej voltov ako ked rucne pridam prvu vyssiu hodnotu je to divne nejake:o ale procik je to skvely hlavne ta cache ma daco do seba :lol:
-
Nebyl bych to ja, abych nemel zase totalni smulu... :cry:
Se svoji kombinaci Gigabyte X38-DQ6 a E8400 nemuzu to CPU dohnat ke stabilite ani na 3,8GHz pri 1,35V!
Jelikoz se bud jedna o nejzajebanejsi CPU v oblasti stredni a vychodni Evropy, nebo je neco seredne spatne, budu vdecny za kazdou radu. I kdyz jak jsem koukal, tak vestina z vas ma P35kove boardy, ty uz maji vyladeny BIOS...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Nebyl bych to ja, abych nemel zase totalni smulu... :cry:
Se svoji kombinaci Gigabyte X38-DQ6 a E8400 nemuzu to CPU dohnat ke stabilite ani na 3,8GHz pri 1,35V!
Jelikoz se bud jedna o nejzajebanejsi CPU v oblasti stredni a vychodni Evropy, nebo je neco seredne spatne, budu vdecny za kazdou radu. I kdyz jak jsem koukal, tak vestina z vas ma P35kove boardy, ty uz maji vyladeny BIOS...
To je divný. Zkoušel jsi stejnou frekvenci i s nižším vcore? Případně jaké máš ramky a na jaké frekcenci jedou? Mě na P35 blbne jedna dělička (myslím, že to je 4/6). Prostě jedu na ní při odzkoušený frekvenci a časování, ale nenabootojou mi ani widle. Pak zvednu frekvenci sběrnice, snížím děličku a jede to jak víno.
-
Citace:
Původně odeslal
vauxhall.uk
To je divný. Zkoušel jsi stejnou frekvenci i s nižším vcore? Případně jaké máš ramky a na jaké frekcenci jedou? Mě na P35 blbne jedna dělička (myslím, že to je 4/6). Prostě jedu na ní při odzkoušený frekvenci a časování, ale nenabootojou mi ani widle. Pak zvednu frekvenci sběrnice, snížím děličku a jede to jak víno.
RAMky mam tyhle:
http://www.ocztechnology.com/product...b_dual_channel
Od rana mi bezi bez problemu Memtest na 460MHz FSB s 333MHz strapem na 2.4x, tzn vysledne frekvenci 1104MHz DDR.
Zkousel jsem nekolik pomeru a strapu, konkretne 333MHz, 266MHz a 400MHz i s ruznymi delickami vcetne tech nejkonzervativnejsich, porad nic.
Samozrejme jsem ze zacatku zkousel nizsi vcore, ale prekvapilo me, ze to proste nejelo.
Zkusil jsem i klasicky postup "vyssi fsb a nizsi nasobic CPU", ale vysledek je uplne stejny...
Az zjistim, kdo tu prohlasoval, ze VSECHNY Penryny jdou nejmin na 4GHz, tak ho priserne kopnu do riti... :mad: