spikus:
Zasa sa budem opakovat... Mne to robilo podobne haluze, pokial som nenastavil rucne vsetky voltaze v BIOSe...
Aky mas zdroj?
Printable View
spikus:
Zasa sa budem opakovat... Mne to robilo podobne haluze, pokial som nenastavil rucne vsetky voltaze v BIOSe...
Aky mas zdroj?
zdroj si myslim že je v klidu: 400W fortron.
nastavit vcore na 1.4v což by mělo být standart napětí pro tyhle cpu už jsem taky zkusil. no až dojdu z práce, zkusim dát manuelně všecky napětí a uvidíme...
ještě někdo má nápad co by mohlo zlobit? nemůže to být třeba těma ramkama?
na netu sem četl že def by mělo být 1.4v, tk sem to tam nacpal, ale nich...
asi sem lama... prostě sem mrknul na stránky czc a alzy, shodně mají napsáno 1.4v, tk sem jim věřil :D
viz
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45375
jo a ještě, s tim lepšim chladičem-ten celer taky se stock dělal při oc nad 2.4ghz občas neplechu, s tou akasou v klidu těch 3ghz.
Jenže Celeron D je něco úplně jiného než C2D - jsou tam jiné závislosti na frekvenci i napětí a jiné křivky průběhu teplot při zatížení... Srovnáváš hrušky s lachtanama... :rolleyes:
Jsem se nepodíval zpátky a implicitně jsem předpokládal, že se jedná o upgrade... Mea culpa...
tak nakonec se 3ghz povedly. nastavil jsem ramky na 533 a casovani sem nastavil ručo a dal rovnou 333 fsb a jelo to. tk sem dal ramky na 800 a bezi to uz taky. ale kdyz dam fsb treba 300 tk to ani nepostne... divny
edit: jo a vcore sem nechal auto, kdyz sem nastavil cokoliv manualne, tk to bud nepostlo, nebo se to ihned kouslo když postovala grafika (7600gt leadtek)
E2140 s deskou gigabyte ga-p35-ds4. Box chladic. Mam ho kratce, takze --> zadna dlouhodoba zkusenost
380*8 = 3040 pri cca 1.35, musi byt zyvsene napeti na MCH ale i na PCI-e (zadna grafika, sitovka je vypnuta tak proc? komunikace s SB?) o +0.2.
Pri tomhle stabilni 7hodin, pak padlo jedno jadro, teploty kolem 68stupnu. Pri zvyseni napeti padnul po hodine, takze evidentne nezvlada chlazeni. (prijde na to voda, ale nejdriv jsem chtel otestovat funkcnost, nez to zadelam do case).
Co me ale zarazilo, je neschopnost postu i pri snizenem nasobici - napr 400*7. Docetl jsem se neco o fsb-wall u procesoru. O jeho existenci jsem nemel moc poneti a nevim jestli nemam nahodou hledat problem v mobo.
edit: tak jsem stravil par kvalitnich chvil se stryckem googlem a zjistil jsem, ze skutecne na cca 400Mhz FSB ma uz blok vetsina e2140. Nektere jeste nize. Nakonec se da rict, ze jsem mel stesti na kus.
edit2: 375*8 = 3Ghz pri 1.38 stable je konecny vysledek (nejspis by to slo o par desitek Mhz vys, ale to uz mi za to nestoji)
mam zo 2 tyzdne E2140ku, zatial som to hned dal na 2GHz bez zvysenia voltaze, dneska to budem taktovat, inak oproti staremu Athlonu XP to je riady rozdiel ;)
Idem na to len ta doska... dufam ze ma pusti :) hned napisem na kolko ficim
Tak som hodil FSB na 320 a ide to zatial OK, dufam ze to ten Freezer 7 uchladi.
Ma sere ze tato doska neumoznuje zmenu nasobica.
Proc menit nasobic? Nahoru je to stejne zamcene a dolu to nema smysl, protoze maximum u 2140 je kolem tech 400.
Imho zmenu nasobice ani nepotrebujes.. Na co? Abys mohl mit vysoke FSB? Podle me to nehraje zas takovou roli..
EDIT: NeMeM9aA byl rychlejsi :) A s tou max FSB je to tak. Je tam nejaky fsb wall, pres ktery se nedostanes, at delas co delas..
presne u mna konkretne je 399 strop viac ani tuk...
Takisto mam freezera monemntalne na 3150Mhz to uxladi na 70st pri hrani, orthos ani TAT radsej nepustam lebo tam to ide az k 85st, ale kedze na hranie to je stabilne takma to az tak netrapi, cize otazka na teba aku mas teplotu pri tvojich Mhz?
Já dám na FSB400 bez problémů, i práce ve woknech je pohoda....ale jak se zapne nějakej test....ORTHOS/PRIME - FAIL nebo Everest CPUID - zásek :(.....přitom winamp jede, opera jede.....atd....Zajímavý je, že CPU-Z ukazuje blbě časování pamětí (místo 4-5)
Stejně jako kolega výše mám strop na 8x375 při 1,350V (9. Výkon stačí, ale FSB WALL je mrcha....
To je zvláštní, mně právě CPU-Z ukazuje vždy dobře.
Nekoukáš třeba do SPD ? Tam by odpovídalo CL5, pokud to ramky mají defaultně v SPD.
Mne tiez cpu-z zle ukazuje casovanie, v biose mam nastavene napevno ine hodnoty... a je fuk aku verziu som tam dal
Otazocka na vas: mate uz niekto novu reviziu M0? mam moznost vymenit moju L2 za tuto novu M0 ale netusim ci to ma vyznam...
Mam M0 2140, defaultní napětí 1,225 - s tim dá 2,8 GHz. Maximální fsb sem dosáh 425, ale to může bejt dost dobře deskou.