-
Re: Radeon HD 2600 (RV630)
2jan555 :
tak to keby som vedel , ked to instalovalo myslim ze instalovalo aj to audio , tak teraz neviem mam to odinstalovat ? ( ten onboard audio ) ale to asi nesposobuje to padanie v open gl ze nie ?
nemoze to padanie v opgl byt sposobene ze mam nforce4 chipovu sadu ?
-
ogl s tym audiom nebude mat nic ... to moze byt niekde medzi 3dsmax a ovladacmi ... skus gugl alebo tech support :)
-
Ta "zvukovka" na ATi HD2000 by se měla jmenovat "ATI HD Audio" a jde o to, zdali jí v device manageru máš, nebo ne. Co se týče problémů s OpenGL (jako toho primárního problému), tak to s tím spojitost imho snad mít ani nemůže a na to odpovědět nijak neumím, je mi líto. (můžu něco odzkoušet, budeš-li potřebovat)
-
2jan555 :
tak skusil som to pci device vypnut disablovat a ono ta open gl zrazu frci ,mozno je to len nahoda, ale som rad ze uz to facha ako ma a mam pocit ze celkom plynulo .....
-
A máš v devices něco jako "ATi HD Audio", nebo jen "High Definition Audio Device" ???
-
2jan555:
no obavam sa, ze ani jedno ani druhe, nic z toho co si menoval tam nie je iba samotna karta a este atiitool driver ,inak som pozrel vsetko aby som si bol isty a kde nic tu nic .....
2 all : taka mozno blbá otazka : ako sa da pozriet teplota jadra, bo mi to volako seka v UT 2004, tak neviem co je zle.
-
Tak zkus ten device enablovat a nainstalovat, zdali to pomůže ... Ale zdá se mi to celé nějaké divné ...
Citace:
Původně odeslal
Janosik
2 all : taka mozno blbá otazka : ako sa da pozriet teplota jadra, bo mi to volako seka v UT 2004, tak neviem co je zle.
V ovladači, sekce Overdrive.
-
2 jan555 :
tak uz som to nasiel idle ma 37 st a vetracik vobec nepocujem, je prehluseny inymi , inac ten problem s tou pci device sa mi stale vracia som myslel ze ked to raz zakazem v spravcovy zariadenia bude to ok ale vzdy po novom zapnuti pc mi vyhodi ze nasiel novy hradware a chce ho nainstalovat tak neviem , neda sa to nejako na stalejsie spravit ?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak zkus ten device enablovat a nainstalovat
Ad ta teplota - otevřeš Overdrive a máš tam 37C a to tam zůstane? Já totiž když se podívám do Overdrive, tak tam mám 36C a během ani ne vteřiny to přeskočí na 43C a tam to zůstane. Nic co by mi vadilo, jen pro zajímavost, zdali to dělá každá nebo ne.
-
2 jan 555 :
no ked som to prvy raz otvoril mal som 30 a potom to skocilo na tych 37 teraz ked som to otvoril mal som 37 a potom to skocilo na 38 mam otvoreny case a 2 tiché 12 co to ofukuju
a z toho pci devicu som riadne nestastny, lebo to ma nejaky suvis na tu open gl v maxovy, bo raz to ide ked sa to disablne a druhy raz zase nie ( hned po spusteni pc ) skusim novsie ovladace dufam ze sa to vyriesi .....
-
1. nezmínil jsi operační systém, ale poředpokládám, že používáš Win XP
2. novější ovladače ti nevyřeší nenainstalované HDMI audio(!) samozřejmě je dobré, když si je nainstaluješ, ale:
3. pro HDMI audio si musíš nainstalovat HDMI audio driver
-
2 no-X :
toz ja si myslel ze ked instalujem z cd pri karte ze to bude nainstalovane vsetko ale vyzera to tak ze nie , skusim to audio bo ma to uz zacina riadne otravovat uvidime ci pomoze .....
inac nevies preco mi to seka v ut 2004 ? ked som mal nvidiu tak to slo ok ....
-
Citace:
Původně odeslal
Janosik
no ked som to prvy raz otvoril mal som 30 a potom to skocilo na tych 37 teraz
Nj, počítám, že je to podobné jako s BIOSem u mobo a spol. - že prostě samotný ovladač generuje na grafice nějaký load a tím se jednokrokově zvýší teplota (to by také vysvětlilo extrémně nízký rozdíl v teplotách mezi idle a load). Ale např. RivaTuner v idle ukazuje konstantních 44C při taktech 800/1400, zatímco Overdrive tvrdí, že ve 2D má 110/500. Čert ví ... (problém to žádný není, tak ať si ukazuje kdo chce co chce)
-
2 all :
heh, tak sekanie v ut cku zatial bezo zmien, ale uz som kapol ako nato open gl v maxe ,proste raz to spustim a nic vypnem cez task manager a po druhy raz to nabehne uplne v pohode ( nechapem preco az na druhy pokus )
teplota bola uz aj 46 st hned po dohrani ut cka, potom klesla na 38 ,ticha stale
takze teraz ma trapi uz len to sekanie v UT 2004, myslite , ze by to mohlo byt directom X ?
-
Ahoj vespolek, mám problém s sonic 2600xt od palitu, jednou za čas se mi jen tak z ničeho nic restartuje gpu, počítač se nachvilku cukne, pak to hodí správu o gpu recovery a jede to dál, akorát okno co bylo aktivní je trochu kostičkovatý ?Není to v zátěži - přehrávání hudby/net. Dělá to v podstatě od začátku, ale není to nic častýho.C7.9 beta to nevyřešila. Má někdo stejný problém ?
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
Ahoj vespolek, mám problém s sonic 2600xt od palitu, jednou za čas se mi jen tak z ničeho nic restartuje gpu, počítač se nachvilku cukne, pak to hodí správu o gpu recovery a jede to dál, akorát okno co bylo aktivní je trochu kostičkovatý ?Není to v zátěži - přehrávání hudby/net. Dělá to v podstatě od začátku, ale není to nic častýho.C7.9 beta to nevyřešila. Má někdo stejný problém ?
setkaval jsem se s tim zezacatku, ted uz vubec. mozna to vyresil prechod na 7.8 a nyni 7.9... nevim, kazdopadne uz delsi cas nic takoveho nepozoruji
-
Pokud ma nekdo zajem, zde je srovnani i s modelem HD2600XT GDDR4
http://hwmag.cz/clanek/hardware/17-g...et-v-9-testech
-
2 all :
takze tie katalisty 7.9 docela pomohli vyriesit 3ds max problem, este som neskusal ten ut 2004, ale tak nejak si myslim ze to uz bude ok :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
mel jsem prakticky stejny problem, viz http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=64604
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
Měl jsem problémy s cukáním a sekáním 3D obrazu ve hrách a 3DMarcích u pasivně chlazeného Gigabyte HD2600XT DDR3 ve Windows Vista. Protože jsem ji ale vrátil ještě v době Catalyst 7.8, netuším, zda by tomu dnes jejich nová verze pomohla...
-
Imho nepomohla - já neměl problém ani na 7.8 a dokonce ani na 7.7 ...
-
Tak s Catalyst 7.9 mi ještě spadla teplota v ovladačích - na 42C idle/51C load :eek: . Zkoušel jsem cvičně nataktovat a 850/1600 bez problémů (víc jsem ani nezkoušel) - 3DM06 přes 5100 bodů. Zatím proti MSI kartě nemůžu říct nic.
-
2 jan555 :
chcem sa opytat ,ta tvoja 2600 mala ake defaulty ,bo ja mam default 800/1600 a neviem co by zvladla keby som jej trosku prikuril heh
inak co pomoze viac dvihat takt ramiek alebo takt jadra ?
-
Standardní, tzn. 800/1400. Co pomáhá jak nevím, nezkoušel jsem, ani žádné taktování vyjma toho, že jsem prostě namátkou nastavil 850/1600 a odzkoušel ...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak s Catalyst 7.9 mi ještě spadla teplota v ovladačích - na 42C idle/51C load :eek: . Zkoušel jsem cvičně nataktovat a 850/1600 bez problémů (víc jsem ani nezkoušel) - 3DM06 přes 5100 bodů. Zatím proti MSI kartě nemůžu říct nic.
Tak to jsi tu tuším první, kdo se dostal v 3DM06 přes 5000 bodů (teda kromě DDWorld a jejich nesmyslných 5400)...;)