ke galaveceru nevim moc co rict.. ale Krumlov mas peknej ;)
Printable View
ke galaveceru nevim moc co rict.. ale Krumlov mas peknej ;)
Kulturista jde a ta dvanáctka by šla taky... ;) :p
Máš to pěkně ostré a taky chycené dobré pozice - IMHO docela náročné a kdo nedělal nikdy reportáž, nemůže to vůbec posoudit.
Jo no, to mas sakra rech, ono jsem tak nejak cvakal moc jsem od toho ani necekal, ale plno fotek je proste dobry.. ale neni to zajimave. Clovek fakt musi zabrat ten okamzik, kterej je dobrej i sam o sobe. Obvzlaste akrobatickej rockNroll kdyz zmrazis fotakem tak je to takovej chaos spis..
Jinak ta 12cka by opravdu nevadila :D :P
akrobaticky tanec? dlhsi cas + blesk na druhu lamelu ;)
2,3,4 líbí :) první mi moc nesedí, hlavně ta ruka... Ale jinak fajn, fotit akce je těžký...
No nevim, to uz musis mit pak celkem dost vysoke ISO, takze spise primej blesk taky moc nezkazi. Ale ono jde spise o tu kompozici a tak nejak to vyfotit zajimave, to je docela problem.Citace:
Původně odeslal MadCap
Jinak dik za komentare.
=========================================
Zravicko,
tak prinasim jeste neco z jiznich Cech - je to klaster ve Vyssim Brode odkud jsme vyrazeli na lodich - tedy opet Casio QV-R51.
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/klaster.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Opet diky za komentare, Skodik.
Preco by tam muselo byt nejake prilis vysoke ISO? praveze cas napr 1/20 (+- zalezi od rychlosti pohybu) a ISO kludne +-400 v zavislosti od osvetlenia. Ke je svetla malo tak dlhsi cas a samozrejme v oboch pripadoch vhodne nastaveny blesk ti to nakoniec "zmrazi" ale ostane ti tam stopa toho pohybu :)Citace:
Původně odeslal Skodik
P.S.> doporucujem http://www.fotografovani.cz/art/foza...om_flash1.html a nasledne casti :) pekne clanky
No prave ze to moc dobre nemrazilo ani 1/80s navic svetla nejak extra nebylo, foceno vesmes na F3,5 takze to je zas docela v poho. Interni blesk je taky docela spatna berlicka.. Ale i tak ver, ze to proste je fofr ty akroby, ale to je jedno, technicky se to podle me jeste docela da, spis jak jsem psal vyse vyfotit to zajimave je to oc tu bezi.Citace:
Původně odeslal MadCap
EDIT: na clanek mrknu diky, je mozne ze jsem neco opravdu delal spatne ;)
mam pocit, ze mi nerozumies :) puzitie dlheho casu (relativne dlheho) s bleskom sposobi ze tam mas bud historiu pohybu (2. lamela) alebo jeho "buducnost" (1.lamela). Jednoducho ti to relativne silne osvetlenie objektu sposobi, ze v scena v case zablesku bude na fotke "vypalena" ostro a zvysok bude rozmazany dlhym casom a pohybom objektu ;) teraz nejak neviem na rychlo najst spravnu ukazkovu fotografiu
jj, jasny uz vim, nejak mi to nedoslo (jsem ted po jedne akci trochu zpozdenej). Jasny, ale i tak tam nejake to vyssi ISO mit musim, uz i kvuli tomu, ze by tam blesk nedostrelil a navic kratsi casy ze...
Zdravicko,
tak jeste nahodim nejake fotky, co jsem zapomnel ukazat. Nejsou to zadne zazraky.
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/vez.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde. - URCITE ZVETSIT, takhle je to fakt opruz.
No a pak spis jen tak pro ukazku, foceno na vodaku Casiem QV-R51 takove panorama, je to takovej prumer imho ;)
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama...bouri_pano.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde. tady mozna radsi moc nezvetsovat :D vzhledem kompaktu, jinak by to mozna byla i dost zajimava fotka.
Predem dik za komenty a kdyztak jeste muzete okomentovat nejake starsi fotky, kdo nekomentoval, pridaval jsem posledni dobou trochu vice, takze jsem Vas asi spise prehltil :)
mam takovou OT otazku: ta posledni fotka (panorama) je focena kde? Je to taboriste v Nove Peci smerem k jezu s lavkou? Uz jsem Vltavu dlouho nejel a nejak to nemuzu 100procentně identifikovat:-)
jinak, z poslednich se mi asi nejvic libi Konec sveta...ty reportazni maji zachyceny dobrej okamzik, ale foceny objekty me nezaujaly:D
Je to focene v kempu pred Krumluvem, kdyz jedes po proudu Vltavy.
btw: dik za hodnoceni.
ot:jj uz to sem se zorientoval. Mi tam nějak chybi ty stany.
Nu myslim, že tu máš lepší fotky.
uz taky vim, jsem si splet nazev toho taboriste:) holt pamet uz tak neslouzi:D
Zdravicko,
tak to mam opravdu takovy experiment :) Uz je to delsi dobu, co jsem tohle cvakl, je to jeste z Casio QV-R51. Je to takovy pokus napodobit takove ty fotky hubednich a jinych umelcu, kteri jsou vyfoceni v serosvitu a maji prokreslenou jen pul tvare a druha je jakoby v obrysu. No nahodil jsem takovy nabubrely vyraz, trochu zatahl hlavu, aby se mi udelala taka spravna kuze kolem krku a bylo... Nakonec jsem pridal trochu sumu.
Vim, ze tam nemam svetlo v ocich, ale dodava to zas takove zajemno, i kdyz na druhou stranu vim, ze by tam mohlo byt no.
Serosvit - autoportret
http://skodik.ic.cz/galerie/portrety/serosvit.jpg
Co na to rikate? Fotka uz to mozna byla nevim, ale tedka jsem ji beztak zpracoval znova jako postprocesing. Predem moc dik za kritiku.
Neber to osobně, ale skutečně jsi nepřibral? :-)
V pohode, kdyz jsem to nekam daval, tak to taky nekdo psal :) Je to tim, ze proste zastrcis krk a trochu jsem mozna prifoukl tvare.. jinak uz je to fakt delsi dobu a od te doby jsem jeste zhubnul tak 5kgCitace:
Původně odeslal no-X
btw: v te dobe jsem vypadal normalne asi takhle http://skodik.no-ip.com/zvetsit.php?zvetsit=foto5.jpg (no ono tak vypadam i ted :) )
Zdravim,
vcera bylo venku docela pekne, tak jsem vyjel fotit (jezdim vzdy na kole :) ). Zkousel jsem fotit ty letajici kaceny a jine ptaky, no to uz jsem psal jinde, ze jsem docela pohorel. Ale pak jsem se jel taky projet nekam, ze zkusim s novym fotakem panorama, byl ten spravnej cas (dobre svetlo), tak ze by to mohlo byt fajn. No posudte sami, motivy takove normalni, ale vysledek se mi docela libi.
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama/beloves_pano.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/panorama/zelene_pano.jpg
Pozor, zvetsene fotky maji velke rozliseni az 4300px width a velikost kolem 1,2MB.
Predem dik za komenty, Skodik
ta spodní nemá chybu. možná ty stíny v pravo od těch stromů malinko rušej ale to asi jinak nepůjde. a taky mě strašně štve, že je ta fotka tak hezká - to je její největší problém :-DDD . paráda!
u te prvni bych trochu srovna horizont a riznul z leva, druha mozna taky trosku narovnat. Jsou to hezky fotky...mozna skoda ze tam neni neco vic dominantniho...
Rovnat horizont? Alespoň u prvního snímku jsou stromy rovně. Přeci neznamená, že u pravého kraje musí být rozhraní země/nebe stejně vysoko jako nalevo, když vpravo je kopec? (pokud plácám nesmysly, tak mě klidně někdo opravte, ale neměl by být prvořadě horizont tak, jak byl v reálu a ne vyrovnaný tak, aby ze svahu byla rovina?)
Mě se líbí tak jak jsou :-)
Presne to jsem chtel napsat a taky jsem to tak puvodne od oka urizl, ale je treba kouknout na ty stromy. U te druhe no ona je takova uz trochu mozna "deformovana" tim jak je to skoro 180" panorama, takze to nebude na narovnani.Citace:
Původně odeslal no-X
To s tim vyraznejsim motivem uz jsem psal, no, ale zas mi to tak spatne neprijde.
jo chapu jasny ze najedny strane to muze byt uplne jinde, taky jsem rekl trosku narovnal, prijde mi ze je pravy okraj moc, ale mozna bych to takhle taky nakonec nechal... (napsal jsem spatne horizont, ale myslel jsem to trosku jinak sry)
Druha moc pekna! PS. byl pouzit nejaky sky/pol. filtr ? - nebe se mi jevi jako moc pekne prokreslene. GW
Nene, je to tim kdy to je focene hlavne, ja jsem si pockal tak na 18hod a to bylo pekne svetlo, pak uz jsem v podstate jen zvysil saturaci a posunul barevnost.Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Vinci, sak jasny. DiK za nazor! Ja bych spis nejak narovnal druhou ale nevim jak :)
mno ona ta druha vyzera jak z reklamy na svajciarsko alebo tak :) proste na moje gusto prilis farebna, ale cukrikove farbicky sa niekedy aj hodia ;) btw z kolkych je fotiek ta druha? tie oblaky sa predpokladam pohybovali tak si to bud rychlo fotil alebo fixoval v PS :)