-
Re: Jakou máte maximální povolenou teplotu TCaseMax ?
Citace:
Původně odeslal
tomase
Nemeras nahodou tempotu z Core cidiel? Tcasemax urcuje hodnotu uprostred heatspreadra. U mojho stareho Winchestra 3000+ pri dosiahnuti tcasemax teploty (65st.) nastalo okamzite vypnutie pocitaca. (nie na zaklade nastavenia biosu)
ano to mam, ale nejde zjistit teplota uprostred heatspeadru pokud si tam nedas ext. cidlo, ale pak zas nebude dolejhat chladic. ja bych to nebral tak vazne je to doporucena hodnota vyrobcem na stred ale nic vic, uz kolikrat s vice CPU jsem mel vic( z Core) a nic se nedelo
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
to je nesmysl, nemuzou prece po tobe chtit abys upravoval chlazeni aby ses vesel s teplotou, nejde vyloucit ze to neprekrocis s boxem na default cili bych se reklamace vubec nebal
Presne tak, procesor nebezal s boxom ani na default, proste sa prehrieval, cize z technickeho hladiska bol nepouzitelny (nezatazeny spadol do 2 minut), takze reklamacie sa neobavam, je to jasne ze mi ho vymenia, to mi tvrdil aj technik, takze uz len cakat...
-
Tak to TCaseMax je naozaj len asi odporucanan hodnota, teraz som trocha zatazil PC s BOINC a spomalil ventilator a v pohode som vybehol na tuto teplotu:
http://daggy.belnet.sk/core_temp.jpg
Mam uz aj otestenych 65°C a stale to bolo stabilne. Skusal som to na Venice 3000+ pretocene z 1800 na 2517 MHz.
-
AMD Athlon 64 3700+(San Diego)
SH8-E4
Socket 939
61°C
-
daggy: TCaseMax je neco uplne jinyho, nez CoreTemp. Abys mel na povrchu HS 55°, musel bys mit v jadre tak 75.
-
Tak procesor mi dneska prisiel a na moje prekvapenie je to ten isty kus. Vyzera to tak, ze heatspreader je lespie osadeny, teploty mierne klesli, hned som ho pretocil na 2717 MHz a zatial nepadol, nemal som dnes cas testit ho, ale hreje aj tak dost, BOINC vyhnal teplotu az na 75°C, ale upevnil som teraz do skrine 12cm FAN, ktory fuka priamo na socket, ale aj tak mam i 12°C rozdiel v teplotach medzi jadrami. Ak bude stabilny, tak budem spokojny...
Zatial jeden screen pri max. zatazi BOINCom oboch jadier:
http://daggy.belnet.sk/toledo.jpg
-
1 Příloh-a(y)
-
venice 3000+ s754, kupovany v lednu 2007 v ALZE ako TRAY
ADA3000AKK4BX
CABSE 0530MPMW
TCaseMax 67C
Oc v podpriemerny... pri 1.5V len 2300 Mhz stabilne...
Ale zato topi fakt pramalo...
-
Tak som dneska osadil procak chladicom Scythe Ninja Plus a mam pocit ze na tie teploty je aj Ninja kratka. Teploty obcas vybehuju aj na 74°C, ale zase sa zrovnali viac teplotne rozdiely v jadrach, takze neostava nic ine iba testit, ci to bude stable alebo nie :(
EDIT: Ked je system nezatazeny, teploty su vyrazne nizsie.
-
Athlon 64 socket 939, jádro SH8-E4 (San Diego) 3700+
TcaseMAX 57 ´C ,ale záleží od kusu ,videl som aj 59 - 64 ´C,tie čo ho majú vyššie tak idú lepšie taktiť pri nižšom napätí ako tie s tým menším
-
tak nevim jestli sem to kdysi neházel a64 3200+ socka 939 53 stupínků tcase
-
Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
Frekvence: 2758.09MHz (250.74 x 11.0)
Platforma: Socket 939
TCaseMax: 69C
TDP: 84.4 W
Mam ho teprve druhy den. Napajeni origo 1.35V posunute na 1.375V. Teploty s chladicem Noctua NH-U12F: 38-40C iddle (pasivne), 62C s 2xPrime95. Dobra cena, 1950,- s postovnym v TS Bohemia.
-
tak na to koukám oc výsledek pomalu shodný jak u mne san diego 3700+ sckt 939 přibližně plus 0,15v
-
San Diego 1MB ADA3700DKA5CF, 59 stupnikov... OC moznosti zlahka nadpriemerne, ale tazko porovnatelne s tou seriou s polovicnou L2 cache... :/
-
2 Příloh-a(y)
-
tak mě to TcaseMax neukazuje a podle stránek AMD je u mého procíku TcaseMax variable.Tak nevím co to má znamenat.Mám Athlon X2 5200+ 1.25V 65W
-
Citace:
Původně odeslal
Julina
tak mě to TcaseMax neukazuje a podle stránek AMD je u mého procíku TcaseMax variable.Tak nevím co to má znamenat.Mám Athlon X2 5200+ 1.25V 65W
Ja jsem mel take stejny problem, ale je to tim ze pro procesory do AM2 (jak mi zde bylo receno) ukazuji programky TCaseMax vsem 49 stupnu.
-
AMD Opteron 170 Toledo s939
@10x259MHz
Tcase:61°C, TPD:95W (checked in version 1.18)
-
v čem to nyní zjištujete? daný program na 1. page už odkaz nefunguje chtělo by to alternativu,diky
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
v čem to nyní zjištujete? daný program na 1. page už odkaz nefunguje chtělo by to alternativu,diky
http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/
-
Zdravim.
Mam procesor A64 X2 5200+ EE. Taktovano na 3GHz (231*13), napeti zvyseno z default 1.25 na 1.3V.
AMD uvadi, ze Max teplota je od 55 do 72 stupnu. Jak se tu psalo, CoreTemp pro AM2 procesory TCaseMax vubec neukazuje. Vite nekdo o jinem zpusobu jak zjistit TCaseMax pro konkretni AM2 procesor?
A jeste dotaz, pokud na jadre presahnu TCaseMax procesoru (zatim nevim, kolik to je) muze se samo vypnout PC? Pri zatizeni systemu mi podle CoreTemp vylitne teplota na teplejsim jadre az na 60 stupnu. A nahodne se vypina pocitac. V klidu (na teplejsim jadre kolem 45 stupnu) se zda byt system stabilni.
Nevim, jestli se mi to vypina kvuli teplote na jadre nebo je to necim jinym. Co vy na to?
Jestli mate nekdo stejny procesor, jakou mate teplotu na teplejsim jadre v klidu a pri plne zatezi? Vzhledem k chladici se mi ty teploty zdaji vysoke.
EDIT: Uvadene teploty jsou merene programkem CoreTemp
-
Mám ten procesor a zhruba stejně taktovanej, jen s box chladičem..teplota mi normálně ve hrách nevystoupí nad nějakých 52°C a vcore sem nakonec myslim nechyl na default a je to stabilní..zkusil bych možná přidat na ramkách?
-
Mám X2 BE-2300 zatím jen na 2000MHz, ale v slim case s box coolerem mám při slouhodobé plné zátěži (SETI několik dní) max. 32 stupňů na obou jádrech (případně se liší o 1 stupeň).
A to je celý case zabarikádovaný z jedné strany receiverem a z druhé strany DVD a DVB-T...
-
Dobrý :)
Tak toto je môj beťár! Neni to žiadne delo, ale som spokojný.
AMD64 TCaseMax - v1.13
----------------------
CPU Informacie (CPU #1):
Standard CPUID: Rodina: F, Model: F, Stepping: 2
Extended CPUID: Rodina: F, Model: 2F, Stepping: 2
CPUID String: 20FF2
Procesor APIC: 0
Procesor : AMD Athlon 64 3000+ (Venice)
Rychlost : 2601.01 (289.00 x 9.0)
Revizia : DH8-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.400v
Maximalna teplota CPU = 53C
TDP: 32.4 Watty
-
http://img524.imageshack.us/img524/7016/tcasemaxbn4.jpg
Kupodivu utilita AMD nezna muj procesor,ale jinak docela me nizka teplota prekvapila :)...