Re: chlazeni chipsetu na DFI nF4 ultra
Citace:
Původně odeslal
GABO
Hmm pardon akosi som prehliadol teplotu. No nie je zla kazdopadne to aj to moje pasivne riesenie chladi lepsie a bez fanu :confused:. HR05 SLI tu bude co nevydiet. Neskusal si ten maly fan vypnut a fukat do toho priestoru nejakou tichou 120 kou?
Myslíš ten pasiv ze Schoneru? Tak ten to neuchladil posivně ani náhodou - možná mám víc topivý chipset, ale taktak jsem to s ním uchladil při přímém ofuku 80mm fanem na 5V - tenhle 40mm větráček na 1500 otáček slyšet není vůbec a teplota přes 50°C nepřeleze... cpát tam místo něj 120mm nemá smysl...
No to bude sposobene tym ze tvoja graficka karta ak si to dobre predstavujem presahuje priamo nad ten Schooner pasiv (priamo cez tu najteplejsiu cast) a tym padom este zhorsuje chladenie. Mne totiz konci karta tesne na zaciatku upevnenia. Pasivne mi ide od 47 - 50C max v zavislosti od okolitej teploty a teploty izbe ... pri zapnutom 120mm na 650/700 ot. mi ide pod 47C. Kazdopadne som velmi zvedavy na HR05 SLI.
50 ° se mi nezda nijak dobry za ty penize ja na chipsetu mam ten pasiv od primecooleru za 140 Kc a ofukuju to 120 mm FANem na 800 otacek a mam tak 40-44 ° a je to neslysitelny
To je docela divné zjištění, já mám na své desce stále původní fan a teploty se pohybuji od 44°-49°C v závislosti na otáčkách, které se kupodivu dají regulovat speedfanem.
Chtělo by to něco účinnějšího...
Citace:
Původně odeslal
Tantalos
To je docela divné zjištění, já mám na své desce stále původní fan a teploty se pohybuji od 44°-49°C v závislosti na otáčkách, které se kupodivu dají regulovat speedfanem.
Chtělo by to něco účinnějšího...
nejucinejsi je rozrezanej Freezer
Nezkoušel někdo chladit chipset Xilence V60? Po mírné úpravě by snad šel použít.
http://www.orthy.de/index.php?option...1&limitstart=1
U www.cechcomputer.cz stojí 484,- vč. DPH.
Vyzera dobre a nemuselo by sa vlastne ani z neho rezat :) Ale musel by si vymysliet ,cim by si prichytil heatpipe namiesto toho velkeho ciernoho pasivu, ale to by nebolo take tazke vymysliet. Thx za typ
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
nejucinejsi je rozrezanej Freezer
tak sem se rozhodl ze se do tohoto pokus pustim taky protoze muj Freezr mu odchazi vetracek tak si poridim jiny a taky se pustim do rezani, akorat nevim jak zbastlim to upevneni ... jeste nejak musim nacist nejaky galerie s timto resenim a pak to budu tez kuchtit :)
Protoze ten vetracek me dosti irituje..
BTW: co poridit na odchazejici vetracek na Leadtekove GF6600 ? Silencer rev.2 ?
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
BTW: co poridit na odchazejici vetracek na Leadtekove GF6600 ? Silencer rev.2 ?
Pokud lpis na tichosti a nejde zas tolik o par set navic, tak Thermaltake Schooner.
+ testovano na 6800 a bez teplotniho narustu (53°C po pulohodine Doom 3)
+ moznost nasadit i na pripadnou novejsi kartu
Jj vypada to dobre, skoda ze to v CZC ted momentalne nemaji, ale zrejme si to objednam, kdyz uz se chystam na ty upravy v hlucnosti.
ALE na druhou stranu :
Spis jsem zacal uvazovat nad tim ze nema cenu rvat tolik do utiseni grafiky, ale radeji si koupit treba 7600ku silent verzi, myslim ze timto tahem bych mozna si pomohl vice.
Tak sem nakonec poridil Silencer...staci mi to protoze thermaltake bedna nema niktera neslysitelny fany jak pisou. Pak jsem poridil novou revizi Freezera 64 pro... jen sem ale cumel ze do DFIcka se mu moc nechtelo.. ten layout je otocenej ..takze to mam fanem dole a fouka nahoru ke zdroji smerem...
Ale zjistil jsem jeden velky problem, mi nejel uz asi tyden vetracek na NB a ted se rozjel a vydava strasny randal...takze se musim co nejrychleji pustit do rezani a uprav... jinak vubec sem nepremyslel, ze by nejel..
teploty nyni na NB 49-56°C nepretaktovany stav... zalezi dost na tom jestli vetracek stoji ci vydava strasne drkotavy zvuk ;D
Musim co nejrychleji vyresit jak udelat tu podlozku na uchyceni a pustim se tez do rezani toho stareho Freezera...jen netusim jak to tam vse poskladam s tim silencerem...mam takovy tuseni ze sem si toho silencera poridil k nicemu...nebo budu muset vymyslet jine reseni na ten NB... :confused:
Oki dik za info, vcera sem to tak nejak urizl, ale budu to muset jeste dopilovat, protoze rovina to zatim nikterak moc neni, byla to sice drina, ale verim ze to bude stat za to. Jeste stale musim vymyslet jak to upevnim.. musim najit vhodny material?
Ma nekdo nejaky tipy? Koukam mas to hodne precizne udelany ;) A Miskoboss tam ma zase jiny uchyceni... nevim nejak to musim vymyslet... :D
EDIT: ja ted kdyz na to tak koukam na ty bocni strany toho Freezera, tak ja tam mam takovy vystupek jeste na obou? To jsi uriznul? nebo jsi to rezal z toho noveho modelu toho Freezera? ..Ja totiz mel jeste takovy starsi model...
Citace:
Původně odeslal
Stoobi
Notak Freezer se ti se Silencerem vejde, jen záleží, jak ho úřízneš, mělo by to být 18mm žebra na spodní straně, viz obrázek...
Hezká a čistá práce, na něco podobného se taky už dlouho chystám.
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Pak jsem poridil novou revizi Freezera 64 pro... jen sem ale cumel ze do DFIcka se mu moc nechtelo.. ten layout je otocenej ..takze to mam fanem dole a fouka nahoru ke zdroji smerem...
Freezer64 pro se da otacet o 90 stupnu na obe strany, staci jen prostudovat navod a prohlednout poradne freezera...
Tak tohle řešení není moje, to jsem jen na rychlo našel na netu, já jsem to měl takhle, viz post...
Teď už mám asus s HP a od včerejška vypadá takhle...:)
Citace:
Původně odeslal
Stoobi
Tak tohle řešení není moje, to jsem jen na rychlo našel na netu, já jsem to měl takhle,
viz post...
Teď už mám asus s HP a od včerejška vypadá
takhle...:)
naprosto fantasticky!!!!!
Tak HR-05 SLI už se dá koupi, nechce ho někdo zkusit :-D
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...ight-hr-05-sli
Ahoj, myslíte, že by TOTO šlo na nF4Ultra ? respektive zajimaji me 2 veci
1, pujde tam vubec dat ?
2, uchladi ten cipset ?
Ten hluk produkovanej z defaultniho fanu uz me stve :-X
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=40&zbo=16238
Citace:
Původně odeslal
Conflict
nejspis tam dat pujde a kdyz ne tak s nejakou upravou urcite jo ale urcite to samotnej neuchladi
Citace:
Původně odeslal
Oneeye_IO
zacal jsem o nem premyslet, ale problem je v tom ze si pockam na CZC protoze TNTtrade chteji za PPLko 200,- takze to jako si pockam, ackoliv mam pocit, ze tu driv umru na hluk ci se mi usmazi NB :D
Tohle vypada ze by mohlo mit solidni chladici ucinek, ale kdo za to da 60 EUR? :o :)
http://www.ichbinleise.de/product_in...oducts_id=1928
Nemam sice DFI, ale aj moj Foxconn ma divny layout. Mam nF4-4x 754...
Layout:
http://www.compass.com.ua/products/s...no&code=101745
Dost nestastne vymyslene... Ta origo parodia na ventilator sa tocila 6krpm, takze hukot... Pri znizeni otacok zas ten ubohy pasiv nestihal... Dal som tam ZATIAL tento pasiv, z pasivnej FX5200, mam to len vonku, takze v bedni by sa to prehrievalo, ruku na pasive udrzim ale je to LEN LEN, musim tam dat nieco vyssie, toto je docasne :) Pece to dost no... Ked to prerobim znova hodim foto...
http://misokgb.szm.sk/nF4/TN_DSCF0007.JPG BIG
Vsetky foto: http://misokgb.szm.sk/nF4
možná blbej dotaz, ale jak jste přidelali ten passive (co je puvodne na CPU) na chipset? na desce jsou nejaky diry pro upevnění nebo nejakym termolepidlem nebo jak?
Citace:
Původně odeslal
jbrachtl
možná blbej dotaz, ale jak jste přidelali ten passive (co je puvodne na CPU) na chipset? na desce jsou nejaky diry pro upevnění nebo nejakym termolepidlem nebo jak?
diry