Citace:
Původně odeslal Petrik
OMG, tych 42s je so starym 130nm Baniasom = 1MB, ale aj tak je to na 2GHz slusny vysledok a ten procak stoji par supov... Na 2.8GHz to s dobrymi ramkami da 25-26s 1MB superPI.
Printable View
Citace:
Původně odeslal Petrik
OMG, tych 42s je so starym 130nm Baniasom = 1MB, ale aj tak je to na 2GHz slusny vysledok a ten procak stoji par supov... Na 2.8GHz to s dobrymi ramkami da 25-26s 1MB superPI.
Ze to je stare jadro jsem si precetl, ale co jsem videl benchmarky dothanu v dobe jeho uvedeni, rozdil i s DDR2 byl proti baniasovi zanedbatelny. Jsi si jisty, ze 2,8 dothan udela 25-26? To mi zas pripada jako moc rychly, muj 2,7GHz sempron dela 1M (1 milion mist, ne 1MB) za 33-34s a to by byl ohromny rodil. Pravda je ze L2 v tomto asi hraje vetsi roli nez napriklad ve hrach...
Par supu? Kolik to je, tech par supu? Porad to bude minimalne dvojnasobek co stoji sempron, ale chapu ze pro nekoho je AMD, i kdyby bylo sebelepsi, nemozna volba. Znovu zduraznuji ze se nepokousim o zadny flejm, jen me zajima jak je na tom v soucasne dobe intel oproti AMD a protoze sempron a P-M jsou na tom v realne spotrebe dost podobne (kdo to nevi, tak ten 2800+ ma REALNE asi tak 25-35W, udaj 62W je maximalni teoreticky), zajima me samozrejmne cena.
Citace:
Původně odeslal misokgb
tady mas moje vysledky:
1M
http://www.volny.cz/eagletime/superpi/1M_2801.JPG
4M
http://www.volny.cz/eagletime/superpi/4M_2801.JPG
To 1M je masakr, 4M mam podobny= 2:50. Jakej mas vysledek CPU score v 3d markach? Zatim to vypada ze 2.8GHz P-M je fakt kotel, jina vec je ovsem jeho cena: za to mam dual-core toledo A64 2MB L2 2.2GHz, kterej ovsem vice zere a v jednovlaknovych aplikacich bude pomalejsi, v novych multi-threadovych aplikacich to je ale jasny. Skoda ze jsou P-Mka tak drahy, jinak bych o nem rozhodne premyslel. Ma tu nekdo Celerona-M? Jak je na to s OC a s vykonem oproti P-M? V zahranici stoji kolem 140 dolaru, coz je slusna cena. Skoda jen ze neumi 64-bit :(
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Citace:
Původně odeslal Petrik
Celeron M je na hry tiez good, slape tak na 2,3GHz, podla nasobica, pretoze bez upravy redukcie CT-479 je max. FSB na Celeron M takych 170FSB strop, viac sa da s upravou redukcie... Inak tie procaky nie su az take drahe, ked ich nekupujes nove... 2.8GHz idu len dobre kusky, podla mna da zase kazdy PM minimalne 2.6GHz a zaroven to moze byt max. pre horsie kusky... Si pozri thread o 3Dmark06, kde su vysledky CPU, opterony na 3GHz maju cca taky vykon ako 2.6GHz(tam zbadas, ze tieto cpu sa vykonovo v hrach neporovnavaju s S64 ale s A64 a Opt.) P-M s dobrymi ramkami... Na hry je to fakt cool, ale efekty na obrazky, to je strasne lenive, oproti celer D to je smrt, aspon mne to tak pripada, strasne pomale v aplikacnych programoch (konkretne Ulead photo impact 6.0)... A, ze by tie semprony zrali 30-40W tomu moc neverim, aspon tych 50w. Toto v pohode uchladic celomdenym MALYM chladicom + 80mm na 5V silent a ides 8) Ale robit upgrade z 2.76GHz Semprona na Dothan v dnesnej dobe je dost nezmysel, radsej pockat, ved ten Sempron ti este musi vykonovo v pohode stacit... :)
Kouknu na to, dik za tip. To je fakt vtipny ze oba levnejsi procaky maji +- podobny strop, semprony (a levnejsi A64ky) totiz taky behaj na 2.6-2.7, 2.5 da kazdej, 2.8 skoro zadnej. K ty spotrebe sempronu: mel jsem jich v ruce cca 10, z toho asi 8 netopilo fakt vubec, jeden docela hodne a posledni stredne. Napr. muj kousek bezi na 2.76 pri 1.56V (puvodne 1.6 a 1.4V) a chladim ho boxovym chladicem s 80x80cm vetrakem na 5V (otacky do 1300) a i pri max zatezi neni varici...finta je ze na 1.6 mu staci i 1.1V, takze neni problem ho chladit pasivne. Koukni do threadu o sempronech, jestli te to zajima vic. To s tema obrazkama se predpokladam tykalo celeronuM, ano? To se mi nejak nezda, ze ve hrach by to slapalo dobre a ve spracovani obrazku to bylo o hodne pomalejsi...
Citace:
Původně odeslal misokgb
Celeron M, Pentium M oba procaky sa mi zdaju dost pomale v praci s obrazkami oproit NetBurst Celeru D... Hlavne ked mam velky obrazok a dam tam spravit nejakt efekt tak mi to pripada strasne dlho, takisto v spracovani videa je to oproti klasickym pentiam je to snek som pocul. O S64 som cital, ale aj P-M sa da chladit velmi, VELMI ticho. V hrach to bolo ozaj kua rychle, mne slapali plynule vsetky hry s velmi blbou grafikou 5900U a Celeron M BANIAS! 512kB 1834MHz, fakt su tie procaky dobre na hry. A vravim v threade 3d06 ma vykon 2.7GHz P-M ako cca 3GHz Opteron 144 a kazdy ked tak ospevuje Opteron z hladiska vykonu, tak je to jasne si myslim ;)
No jasny ze P-M zere malo, o tom se tu nikdo nehada :) na hry to bude urcite super, co jsem ted videl par bechmarku, ale porad tu je ten mensi problem s cenou...
To zpracovani obrazku se mi ale fakt nejak nezda...zkus udelat nejakej test nejlepe jeste s A64kou, docela by me to zajimalo :)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Původně odeslal Petrik
Nebudem to porovnavat, nemam ako. S obrazkami nerobim denne, takze ma to tak moc netanguje, a problem s cenou nevidim. Imho z notebooku, alebo proste zpodruky sa tieto procaky daju zohnat relativne lacno (cca cena A64 -> lacnejsie nez OPT144). Chladic staci nejaky celomedeny sunt a velky TICHY vetrak a je to :)
mno premyslim nad celeronem M 1,4GHz (+ nova deska + redukce )
jako nahradu za celeron 1@1,4GHz tualatin
a jde me o mensi upravy fotek a videa ( sem tam nejaky ten prevod do dvix,ale zadne extremy ) tulen to,uz moc nezvlada ( hry nehraju )
Jde me hlavne i o spotrebu a hluk....otazka zni:vyplati se koupit mobilni procesor? mam o nej docela zajem ( AMD me nejak nelaka )
otazka je, jestli ho budes taktovat. pokud ne tak bych nemenil. Ziskas defakto to samy cpu jako mas.Citace:
Původně odeslal sidbin
Dneska jsem konecne udelal u-wire mod na 1.406V. Deska dava asi 1.425V.
Nicmene jsem projel superpi 32M na frekvenci 2777 Mhz.
Nevim proc, ale mel jsem na redukci nastaveny fsb 533 tak jsem si tam hodil zase fsb 400 a diky tomu jsem se dostal o vic nez 100Mhz nahoru. Zkousel jsem i 1.6V, ale proste lehce nad 2800 je konec.
Udelal jsem zase nejaky testy:
Pentium M770 - 2803MHz
Memory 2x512MB 6-3-3-2.5
His radeon x800GTO gpu 515, mem 1250
Aquamark 3 - 86000 pts
3Dmark 2001 - 30 200 pts
3Dmark 2003 - 12 850 pts
3D mark 2005 - 5900 pts
3D mark 2006
cpu score: 1207
total: 1914
mno taktnul bych ho,aspon na ty 2,3Ghz (pak pomuze jen Vmod)
Celeron a pentium M se lisi jen pameti L2 a P-M ma vetsi takty,ze?
Treba bych ho casem vymenil za nejaky lepsi (snad Conroe srazi cenny P-M trochu vic dolu)
//kolik zvlada redukce GHz?ma nejake omezeni?(ne pretaktovanim)
jeste jedna vec,proc se me do toho chce - chci sloty pro PCI
(zvukovka - planuju,radiokarta,WiFikarta,TV karta ale tu chci vymenit za nejakeho hybrida i pro DVB-T mozna s mpeg2 kodekem) v pc mam jeste USB2 PCI radic soucasne PC nema USB2 pro ext. HDD
Toto bych do noveho PC nenarval (a pro PCI-E nejsou zadne dostupne karty,pocet PCI slotu je vetsinou 3 z toho nekdy jen 2 pouzitelne) a na Conroe cekat nechci musel bych menit dalsi komponenty (RAM,GRAF. )
samostatna radiokarta aj ked tam mas tuner, a usb radic? to prve dajme tomu ze ty vies na co to mas .. ale naco usb radic ? kazda nova doska ti poskytne usb2 portov pozehnane
USB radic nepouziju ...to vim - ten jsem prece napsal mimo...
ad radio karta: je starsi nez TV karta (na ni jsem nerozjel radiator a FM tuner nejak hapruje)
//sorry za OT
pekny pretakt
Pentium M na 3,87 GHz stejně rychlé jako Pentium 4 na 6 GHz
http://notebooky.idnes.cz/novinky/co...umm4gigpr.html
ahoj
uvazujem o procesore Celer 350M - 1.3 1MB, ma oc potencial?, cital som v jednej recenzi, ze Baniasu Celeru 350M sa radsej vyhnut.
doska Asus P4P800SE
vdaka
mno mohl by jsi se dotat tak na 2,1GHz (predpoklad)
taky mam v planu do toho jit
Celeron M350 je core Dothan,takže se nemusíš bát.Citace:
Původně odeslal T182
Celeron na 1,3Ghz s jádrem Banias má označení M320.
Já osobně mám M370ku a P4P800SE a 2,2Ghz mi zatim stačí :)
V tý recenzi co jsi četl,je chyba.
"Poznámka 1.: 1.5GHz Celeronu M 350 založenému na jádře Banias se raději vyhněte..."
Správně by mělo být:
"Poznámka 1.: 1.5GHz Celeronu M 340 založenému na jádře Banias se raději vyhněte..."
Pokud máš u procesoru 1MB cache a jde o celeron,tak je to zaručeně jádro Dothan.
Pokud jde o OC,zkus spíš sehnat,pokud jde o Celerona M370 nebo M380.Mají násobič 15 a 16.S tím by ses mohl dostat tak na 2450Mhz a 2650Mhz(hrana OC).Ta M370 ale bude podle mě dostupnější.
Teď jsem jí viděl na bazaru za 1700Kč.
Citace:
Původně odeslal sidbin
Ked hry nehras a hlavne komprimujes, tak by som Celer M nevidel ako dobru volbu... Zozen si radsej nejaku lacnu P4ku NW to su v poho procaky na toto ;)
A Celer M ak chces co najvyssi takt bez uprav redukcie tak potom ako pisal Roen - zobrat radsej s co najvyssim nasobicom kvoli nizkej FSB, ktora sa da dosiahnut... Na XS je su navody na upravu redukcie od uzivatela hipro5 - tusim napajanie nejakeho regulatora je tam velmi nizke a preto ide na Celeroch M FSB niekde ku 170 max... Ak by si sa dal na upravu redukcie tak som tam videl Celer M 13x Dothan a bezal na nom 200x13=2600MHz co je na Celer M velmi slusne a vykon bol tiez na hry OK...
Zkousel jsem 1,4 Celera s jadrem Dothan a na 175 fsb ani post. 170 (2380) chvili bezel , ale hazel chyby. Dale jsem nemel cas ani chut to testovat.Ale cekal jsem 2400 stable.:-(
U Celera 1,4Ghz je teoretická hranice 2250Mhz,protože to fsb opravdu končí kolem 167Mhz.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Udělat Vmod redukce k dozažení fsb 200 by se asi mohlo vyplatit.Když už ne ke zvýšení frekvence,tak kvůli možnosti provozovat paměti na 400Mhz,aby se alespoň zvedla už tak bídná propustnost pamětí.
Na druhou stranu,záruka taky neni k zahození.
mno,kdyz nahravat z TV rovnou do divx 6.1.1Citace:
Původně odeslal misokgb
384*288 1300kbps ... tulen to zvlada (na 1GHz) a to i jsem i na netu
(maximalne vypadne 12 snimku na zacatku,pak je to v poho) za pul hodiny,me vypadlo maximalne 50 - 70 snimku.
pozdej to prevedu na mensi dat. tok
ale rad bych nahraval v trochu vetsim rozliseni
kdyz neco komprimuju,tak ty videa jsou kratke,do 20 minut
proste uprava nahravky z TV,nebo prevod videa z fotaku,slideshow fotek a podobne
Taktez jsem vlastnikem dothana, vlastne uz druheho. Prvni bezel na "pouhych 2550MHz. Ten co mam nyni bezi pres trim MB vmod na 2,94GHz s 1.45v na CPU primestable. Zkousel jsem 3GHz a bezi bez problemu take, o tom jestli vydrzi prime zatim nemohu podat dukaz, kazdopadne na 2,94 s normalnimi A-DATA 2x512 450 s 3 3 3 8 3 to pocita PI za 25 coz je slusne na FSB kolem 230. Je to uz druhy takto povedny kousek v mem okoli tak doufam, ze to pujde takto dal. :) Procak za 6K s takovymhle vykonem proste nema chybu. Urcite se vyplati do toho jit i kdyby jel jen na 2,5 protoze to proste vykon ma jak prase.
Citace:
Původně odeslal Perplex
Podla mna pojde kazdy P-M na 2.6GHz ako minimum... Inak aky je ten tvoj? Myslim kolkatka default? Ale bude to tym, ze to mas na vode, skus to prdnut na vzduch a nebude to stable, alebo skus teraz pustit prime, ja som od zufalstva pustal uz aj 1.8v do procaka, ze preco nejde taktit, ale tych 2600 je jeho strop :( Pisal som si s jednym na ICQ z XS fora, ktory mu dava 1.7v a to mu pomohlo dalsich 200MHz navrch, len to treba poriadne chladit... Vsak aj Krimi2000 pisal, ze 2.8GHz da jedine na vode, alebo air ked je v miestnosti 6 stupnov... Ta teplota sa mi na tom najviac nelubi :(
EDIT: kua este som zabudol... To superPI na takejto frekvencii ti moze ist o dost nizsie keby mas lepsie casovanie ramiek - idealne 2-2-2-5... ;)