Nie vetrak frci iba na 3000 otacok, uz som ho mal aj na 4500 a nerobil to a zdroj to podla mna tiez nie je mam 350 W to by malo stihat nie ?
Printable View
Nie vetrak frci iba na 3000 otacok, uz som ho mal aj na 4500 a nerobil to a zdroj to podla mna tiez nie je mam 350 W to by malo stihat nie ?
No podla toho aky zdroj, No name 350 moze byt horsi ak znackovy 300 W. Mimochodom to co ty popisujes ten zvuk tak to mne prave robil zdroj. Teraz mam uz hodnu chvilu Enermaxa a vsetko je ok.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Hmmmmm mam daky MS KYP-350 P4 model
No to je nejaky noname , resp. dodavany vyrobcom casu. Mas moznost vykusat iny zdroj , napr. pozicat si od nejake kamosa ?Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Lol to hadam nie ze este aj zdroj novy :-o
kdyz chces taktovat tak na nicem nesmis setrit a hlavne ne na zdroji!Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Ale zeby to nevydrzal 350 W ????
Jak uz tu bylo receno - nemuzes srovnavat znackovej zdroj s neznackovym. Napr. 350W Noname vs. 350W Enermax je asi jako Fabia proti BMW M3 :wink:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Inak povedane nezalezi iba na tom ci je tam 350 W ale aj na ostatnych specifikaciach zdroja.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No ved som sa zlakol bo si pouzil dost velke prirovnanie Akoze zdroj ide ako sa patri len cvrlika daco ked taktnem :)
No a koukni kolik mas na jednotlivych vetvich 3.3 / 5 / 12 V :arrow:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
No takze vymenil som pastu pod chladicom CPU a teraz sa mi hreje o 10 C menej a nevystupi ani na 60-Nechapem ale co to za pastu dava Intel na tie chladice ??? Uz mi to ani necvrlika a je to zatial na 3.01 Ghz [predtym to cvrlikalo uz na 2.9 a teplota tam bola v pohode aj 73 C]
no jestli to dělal pasta, tak to je hustý... :roll: :roll: :roll:
Predtym som to dal na 3.01 a uz to cvrlikalo,teraz uz frcim na 3.2 a nic-dokonca aj teplota je iba 40 C-predtym 73 C :)
Prd pasta, špatně nasazenej chladič ...Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Cvrlikalo to IMHO preto, ze procesor vkladal cakacie cykly -> odber prudu sa stale menil (praca = velky, cakaci cyklus = maly). Tie zvuky vydavaju bud cievky na doske alebo v zdroji.
Presne som si myslel, viem ze ked sa procesor prehrieva vklada ,,duty cycles,, a tym sa vlastne softwarovo chladi. Myslel som ze je to ono [len moc do dokumentacii a inych veci nekukam-nece sa mi a vacsinou nemam na to ani cas],preto som aj vymenil tu pastu pod chladicom lebo 73 C po dohrati Doom 3 sa mi zdalo moc, teraz mi nestupne nad 60 C. ;D Uz frcim na 3.2 a krasa ticho :D
tak A-DATA 566 se konat zatím nebudou v mém kompu, pač je problém s kompatibilitou, jinak pameti jsou schopné behat na 2.5,3,3,5 pri 274FSB, ale občas to vytuhává a podobne (chtelo by to víc voltage do ram si myslím), na Albatronu to ukopu PX875pro, jenže zase nejde výš procák, slabé napájení, tak že zatím zůstanu u 500kil.....
tak se mi to povedlo trochu ustálit na 1:1 276FSB, dál už je to mírně nestabilní, ale težko říct, řekl bych že spíš paměti, malá voltage 2.8 u abitky, chtělo by to 3.0V ;D ;D, teplota stoupla jen asi o 1st, tak že pohoda....
Muzu dotaz? Kolik mas stupnu na tom procaku pri zatezi ?Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
btw. jinak moc pekny OC :wink:
teplota vyleze max na 54st.....we woknech 45st....
Tak sem se vrátil zase k IC7, sem testoval P5P800 + Fortron 550 24pin + LGA 2.8GHz, chcípla mě na tom grafika....no nic , tak že sem si začal hrát ještě s vitestama, bylo mě pořád divný že nejdou a nejdou, tak sem z nich sundal chladiče a dal na ně thermatake CU pasívy + keramiku a po 10min v memtestu sem na pasívech neudržel ruku, pač s origošema pasívama byli teplé.....docela zajímavý, komp jede jako prase...paráda....zatím mám teda v kompu 9800pročko, už se těším na X800.... ;D ;D
Jinak LGA procák je dost dobrej, ale ten zdroj by to chtělo Enermax, 18A na fortronu, nějak to nestíhal.....
- def napětí mě ukazoval 1.3V....s BOX chladičem sem jel na 3.6 pri 1.4V, ale teplota lítala až k 68st, pak sem nasadil vodu (musel sem vzít rámeček s klasiky patice a upravit ho na LGAčko, respektive sem ho rozřezal) pak teplota byla max na 3.9 1.435V 55st, docela dobrý....jenže pak odešla grafika, lítala na ní voltage na jádru o 0.1V a při zvednutí na 1.65V se komp uplně třeba vypnul....výkonově dobrý, ale moc sem toho nevyzkoušel, pač to pak lehlo.....teda grafika....