Skusal som cez sandru 2004 sp, davnejsie myslim ze daval okolo 51MB/s.
Aky konkretny test hdd mas na mysli?:
:-)
Printable View
Skusal som cez sandru 2004 sp, davnejsie myslim ze daval okolo 51MB/s.
Aky konkretny test hdd mas na mysli?:
NO nevedel som si uz rady co stym.
Tak som odpojil vsetky zariadenia (2x cdrom a 1x disk ) komplet ide kable z dosky a kuk. (ostal len sata disk) win nabehol ako blesk (oproti predoslim startom len 8x prebehol pasik).
Teda neviem co presne z toho vypliva: ale asi si nejak doska nerozumie s takymto zapojenim: (asi asi)
na IDE2 kabli combo dvd/rw a na IDE1 kab.(primar) hdd + cdrom.
Myslim to je uplne jedno kde mam pripojeny ten hdd!!!
co vy na to? :-)
alebo co?
ADD 2:
Po bootvis-e uz prebhne iba 2x.! :D
ADD 3:
Vyskusal som dat zariadenia z ide1 do ide1 same oslo ok, aj do ide 2 islo ok.
Ak som zapojil tu combo mech bud do ide1 alebo 2 tak to vzdy dlho statovalo (tak pricina nejaka je), Kabel zly nie je vymenil som ho za iny a to iste!
PSSSS: co by ste mi radili (ake zapojenie). zatial pojdem bez comba.
mno co Ti poradit? Skus FLASHnut na tej Combo mechanike bios, pripadne vyskusat nejaku inu, ci to s noubude robit to same...
Ten test jsem myslel treba tu Sandru, slo jen o pribliznej vysledek, ale tohle je OK.
To je fakt divny, dej ji nekomu na otestovani ... mas dobre C/S/M prepinace?
No tu mechaniku odskusam v inom kompe.
2. mam moznost zohnat RAM 512 kingstonu (3400,-sk), a ide na 220. pojde to v poho na mojej zostave. Mam strach o grafiku ci tych 73,33 Mhz zvladne a aj ostatne komponety.. (bude aj tv- tuner)
myslim ze by to mohlo.
Ď
ADD2: Tu mechaniku som odskusal a tak isto dlho startoval win xp. (je to v mechanike)!!!
PS: ako mozem flasnut bios na mechanike. SAMSUNG COMBO CD-RW/DVD.
ĎĎ.
Jde o to, jaky maj CL. Od toho se odviji cena. Ja jedu FSB na 223 a zatim v poho, ale nevim, co na to Nvidia, ja mam ATI ...... no, uvidis.
Co se ostatnich komponent tyce, nekomu tu drive odesel disk, ale pri delicce 1/6 by to nemel bejt tvuj problem, PCI bude zvedla jen lehce, cca na 37MHz.
Navod na flashnuti firmwaru mechanik najdes obvykle u toho souboru s firmwarem. Zkus stranky vyrobce nebo www.cdr.cz .
Su to cl2,5
No tak so mto prepalil, startuje dlhsie ako ked nedola zapnuta mechanika, ale z neuveritelnych 27 (prebehnuti bezca win XP) na 10. Je to dost ale uz sa to ako tak da.
Ďakujem.
PS: uz sa to asi lepsie nebude dat zrychlit co?
:D :o :D
Tak k ty pameti, ta cena vypada docela dobre, nova by za to nebyla.
10x je to uz OK ... me se zas po vymene palicky CD-RW za DVD+-RW dlouho Widle vypinaj .... ale to nedelam zas tak casto :-)
Zdravicko...
mno asi sa pytam ako posledna lama, ale predsa... tato doska asi nema IEEE1394 port, ze ???
ked kcem pouzivat nejake zariadenie na tento port, asi treba kupit rozsirujucu PCI kartu, ze ???
NIE NEMA! http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...t+A&DEFTITLE=YCitace:
Původně odeslal Hazo
Aj mne by sa to zislo (vcera som kupil kameru PANASONIC NS-GS22).
Myslim ze by ti stacila aj zvukovka Audigy= ta ma tusim aj 1394.
idem si kupit dve ramky 512Mb 400MHz a este mi zostane ta 256. Podla toho co sa pise v manuale, ze ak su zapojene ramky vo vsetkych 3 slotoch tak idu len na 266MHz.
Da sa stym nieco urobyt? (neskorsi bios SW alebo to suvisi uz s navrhnutim dosky HW).
:wink:
resil sem to tady taky ale prej je to schopny jet i na 400 se trema modulama.. bude zrejme zalezet jak si ty pameti sednouCitace:
Původně odeslal BYko
Ale kdeze!Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
Riesil si to tu len s kompatibilinou CL2,5 a CL3..
POzri si radsej manual. No ale keby to vyriesili bolo by fajn, lebo to mohli dat radsej len 2 sloty :-)
ale.. resil sem to , jen v nejakym jinym threadu. Nikdo ti to nepovi na stopro pac to bude zalezet na konkretnich ramkach a jejich kombinaci.Citace:
Původně odeslal BYko
myslim ale ze sance ze to pojede je velka
si si isty? nie je to prave tak navrhnute len na tie dva sloty?
PS: Ma niekto obsadene vsetky 3 sloty pre pamate ?!!!!
jesi neveris tak neni nic jednodussiho nez pucit vod nejakyho kamose nejaky moduly a vyzkouset :-)Citace:
Původně odeslal BYko
No JOHA.
TAk ten 3 slot neberie v biose vobec tu 256 ale v aide32 mi ukaze ze je tam este aj 256 ale ani klasicky v mojom PC mi ukazuje len 1GB. TAk tam nebude ta 256 a hotovo.
A inac uz sa mi zase stalo ze pri zvoleni default napati v biose si doska sama zvoli co je treba.
Tak pri mojom nastaveni 10x200 pri 1,6 V mi davala 1,85. a to som zistil az ked som si pozeral aku mam teplotu a za svet som nevedel zistit cim to (o 10 stupnov viac) je az potom v "cpuz". Robi to aj Vam.
Inac oka (tak tam nemuseli davat 3 dim sloty}
Mno tak toto urobila aj moja KV7... Tiez to iste, cudoval som sa, co zrazu tak pecie a pozriem do ABITEQ a huuuuups !!! 1,83V !!!
Ale kedze som teraz overclocked, bezim na (vid podpis dole)... Este sa chcem trosku vyhrat schladenim case, grafiky, diskov, mozno pridam chladic na southBridge a skusim ist este vyssie. Hlavne chcem v dohladnej dobe kupit 2x512MB DDR500 (aby som mohol ist synchronne s FSB a s lepsim casovanim, lebo teraz mam len DDR333) mno a tiez kcem 120GB SATA disk (aby som uz vyuzil ten SATA radik - kurna !!! )... to ze na 1,65V mi chodi stabilne na FSB 213 je celkom nadejne...
Mno a este by som chcel nejaky kvalitny ZDROJ !!! ... mno snad aby som vyhral v sportke ;D
Mame novej BIOS :-)
kv718.exe Bios Issue Date:2004/11/01
BIOS ID:1.8
Updated VT8237 SATA RAID BIOS to v4.31.
BIOS compile date:11/01/2004
http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...pPRODINFO=BIOS
To su ale krepi ti ABITaci.... asi ten novy BIOS zabudli hodit na miesto, kde cekuje FLASHMENU , ci mam BIOS "UP TO DATE"....
Mam BIOS 1.7 a FlashMenu pise, ze je UP-TO-DATE....
Asi budem musiet zase oprasit vedomost, ako flashnut BIOS z DOSu :evil:
2 HAVTOM > noze sem napisnejaky jednoduchy navod,ako to FLASHnut z DOSu... (pripadne, ci je treba pouzit nejake tie switche )
Precti si KV7_18.TXT :-)
cez flashmenu mozes flashovat aj manualne, stiahni si novy bios a flashni ho cez flash menu ;)Citace:
Původně odeslal Hazo
ja myslim, ze FlashMenu je ok a umisteny je to taky ok. nevim jak vy, ale ja u toho biosu ( 1.8 ) mam datum 11.1.2004, coz bude asi ten problem :wink:Citace:
Původně odeslal Hazo
ale on vysel 11.1 2004 :wink:Citace:
Původně odeslal pipp
nene. vysel 1.11.2004. mel jsem bordel v poradi dny/mesice. a jeste ke vsemu me zmatlo, ze ho vypustili teprve po 2 mesicich :eek: