tak to modry okno me skace zas ve hrach - a pak je po vsem, RESET. ja si proste s touhle kartou nemuzu nic zahrat.Citace:
Původně odeslal Chocen
Printable View
tak to modry okno me skace zas ve hrach - a pak je po vsem, RESET. ja si proste s touhle kartou nemuzu nic zahrat.Citace:
Původně odeslal Chocen
Tak som to znova skusil modnut a mam aj screen
Tu : http://www.obrazkyv.szm.sk/rad_hack.JPG
Pozrite sa my pls na neho a povedzte, ci ide o poskodene pipelines, alebo staci iba nieco nastavit a..... :?
tu bilou mensi carku s tim sumem co mas u ikony ja mel asi 3mm tlustou a od shora az dolu a asi 20 vedle sebe po cely obrazovce. mas ji i taktlou? zkus 3D mark03 jestli budes mit sachovnici, pak mas chybny zbyly 4 pipelines
Taktnutu ju nemam, sice som skusil zvysit jadro z 276.5 na 290 ale restarovalo my to win s tym, ze bol obnoveny po zavaznej chybe :-(
tak som to dal naspat 276.5/270
Tak dobre skusim este ten 3dmark a uvidim...
To také vysvětluje proč u mé karty Powercolor 9500 ultra modnuté na 9700 ty to tečky nejsou mám zde Infeony 3,6 ns a kamarád má na Sapphire v jednom testu šachovnici.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Vodicka
tecky v obraze malinkaty jsou chyby pameti a vetsi tecky v obraze nedostatecne napajeni jadra ci jeho vysoky takt.
Heh, takze to vyzera, ze u mna je to v pamati, to sa asi neda nijako opravit co :?Citace:
Původně odeslal honzAK
no pokud to dela i nemodnuty tak je to v pametich,pokud modnuty zkus ty pameti podtaktovat, a jestli to bude delat i nadale tak chyba bude v kvlaite otevrenych pipek jedna bude malinko horsi...
Pri nemodnutom to samozrejme nerobi.Citace:
Původně odeslal honzAK
Ok skusim podtaktovat, ale o kolko asi? o jeden stupen ?
Kdyz je to pipkama (tj.nemodnuty je to ok), tak podtaktovavat nema cenu. Me se to chova stejne. Tecky mam dokonce i pri prehravani videa (ale jen kdyz je to modnuty).Citace:
Původně odeslal Vojtoo
2 Honzak máš naprostou pravdu včera jsem podle toho zkoušel nejvyšší takt a přesně jak si psal se to projevuje. Díky za cenné informace. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal honzAK
Mám Sapphire 9500 300/300 ze správný serie a fungující pipeline. Používám upravené ovladače z http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzard/ , ale tady to už nežije. Když ty ovladače použiji tak mi v 3DMarku03 naroste score o několik set bodů což asi vzhledem k sestavě je OK. Podle čeho poznám kolik pipeline pracuje ? Jinak mi to píše že to je pořád Sapphire 9500. Odkud stáhnu nový upravený ovladače ? Ještě vím že to jde udělat pomocí RivaTuneru, ale tam si nejsem 100 procentně jistý jak to udělat. Mám verzi 2.0 12.4 kde je možnost přes Open patch script tam dát jede ze tří souborů. Postup tedy je že nainstaluji originál nový Catalisty a pak přes RivaTuner dám přepsat originál soubor jedním z těchto souborů / FireGL, 9700, 9800 - který ? / a hlavně co pak vybrat dole z nabídky vedle Continue a pak soubor ati2mtag.sys je v kompu 3X, který přepsat - postupně všechny 3 ? Omlouvám se za triviální dotazy, bohužel trochu v tom plavu.
Pánové chce to někdy trochu pátrat já jsem nic také nevěděl a musel jsem to pracně zjišťovat, ale že mám pro Vás pochopení tak tady je odkaz na ovladače omega http://www.omegacorner.com/index_ati.htmlCitace:
Původně odeslal Arny
tady odkaz na rivatuner http://download.guru3d.com/pafiledb....on=file&id=163. Ovladače nainstaluj při instalaci vyber hacked drivers 9500/9700 a vše se naistaluje samo. Spusť Rivatuner má to napsat 256 bit, /8x1/pipelines. Když spustíš 3dmark03 a v obraze při testech nebudou artefagy/šachovnice/ tak si gratuluj a má funční kartu Radeon 9700. Jinak ovaldače se ti budou hlásit pořád jako Radeon 9500,ale někde v info o kartě to hlásí gpu 9700 :o). ahoj jfk
Pánové chce to někdy trochu pátrat já jsem nic také nevěděl a musel jsem to pracně zjišťovat, ale že mám pro Vás pochopení tak tady je odkaz na ovladače omega http://www.omegacorner.com/index_ati.htmlCitace:
Původně odeslal Arny
tady odkaz na rivatuner http://download.guru3d.com/pafiledb....on=file&id=163. Ovladače nainstaluj při instalaci vyber hacked drivers 9500/9700 a vše se naistaluje samo. Spusť Rivatuner má to napsat 256 bit, /8x1/pipelines. Když spustíš 3dmark03 a v obraze při testech nebudou artefagy/šachovnice/ tak si gratuluj a máš funční kartu Radeon 9700. Jinak ovladače se ti budou hlásit pořád jako Radeon 9500, ale někde v info o kartě to hlásí gpu 9700 :o). ahoj jfk
Tak ja som skusil ten 3DMark 03 a co nevidim..sachovnica....takze z toho nic nebude :(
Aspon ho teda budem pomalinky po kusku taktit, uvidim kam sa az dostanem...
Jak koukám na tu tvojí grafiku ta stejně nejde předělat plnohodnotně na 9700, musíš mít pcb jako radeon 9700/ 256 bit paměťovou sběrnici-paměti do L/ a 128 mb ram, takže bohužel lituji. :-( ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Vojtoo
Ja som z toho aj tak nechcel urobit 9700 iba som chcel otvorit dalsie 4 pipe :)
Děkuji kfk. Dřív to ty Omegy v sobě neměly a nejsem si jistý že starší RivaTuner psal 8x1. Stejně jsem trochu narazil. Před tím mi fungovaly bez problémů upravený Catalysty 3.5. U těch nových Omeg 3.8 mi nešla obnovovací frekvence víš než na 60 Hz. Podle typů z diskuzního fóra o tom jsem nakonec po několika neúspěších s jiným softem rozchodil PowerStrip kde je frekvence zablokovaná bez ohledu na to co chtějí vokna. Uvidím jestly nebudou nějaký problémy, ale trochu se mi to nazdá. Není to prostě čistá instalace.
Ahoj nejsem kfk, ale jfk :D. Na zablokování frekvence použij třeba reforce/na www.guru3d.com/ jinak já to naistaloval a absolutně bez problémů. Nyní mám Catalysty 3.8.ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Arny
Sorry jfk.
Storry pokračuje. Dal jsem tam ty Catalysty 3.8, frekvenci jsem zamknul PowerStripem a zdálo se to OK. Druhý den mi začalo vytuhávat GTAčko a vyskytli se ještě další drobné problémy. Dal jsem tam teda Catalysty 3.8 a frekvence je OK, ale zas se mi nedaří pomocí RivaTuneru odemknout ty čtyři pipeline. Hlásí to :
Browsing for file ati2mtag.sys... selected 6.14.10.6387, 611328 bytes
00064a0d> matched sequence has been replaced
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff 00 00 03 d0
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff ff ff 89 c2
00064a62> matched sequence has been replaced
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff 00 00 03 d0
8b 56 10 c1 e2 10 25 ff ff ff ff 89 c2
00089804> matched sequence has been replaced
68 c0 03 00 00 ff b0 a0 00 00 00 e8 b6 23 f6 ff c1 e8 10
66 8b 40 04 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90
00089caa> matched sequence has been replaced
83 f8 40 75 1d 66 81 bd 00 ff ff ff 02 10 75 12 0f b7 85 02 ff ff ff
0f b7 85 02 ff ff ff 66 25 f0 f0 66 0d 04 0e 66 89 85 02 ff ff ff 90
ERROR: Target sequence must be replaced 1 time(s)!
c1 e8 10 3b 46 10 74
Takže pořád stejný problém. Upravený Catalysty 3.5 fungují z toho již mrtvého webu, ale nový Catalysty 3.8 se mi nedaří rozchodit s 8 pipeline. Ono už v době 3.5 ani ty 3.5 nešly pomocí RivaTuneru. Postup s drobnými nejastnosti jsem už napsal v minulém příspěvku, ale zkoušel jsem snad všechny varianty a snad v tom chybu nedělám. Na 3.5 se to tenkrát přepsalo, ale po restartu spadly drivery.
2 Army a dal jsi tam ty upravený Catalysty 3.8. http://www.ocfaq.com/softmod/download.php + přepsal původní soubor tím hacknutým driverem? Já to tak mám a musí to chodit a na frekvenci používej prográmek reforce funguje perfektně.ahoj jfk
Super. Povedlo se. jfk dík. Moje karta bere bez problémů ten hacknutý soubor ati2mtag.sys, ale RivaTuner jí evidentně vadí. Po zrušení toho webu jsem neměl ten soubor. Frekvence byla na 60 Hz. Ten soft se jmenuje RefreshForce, ale stejně nepomohl. Nakonec jsem vnutil 100 Hz pomucí PowerStrip-u. Zatím je vše OK.
2Army nemáš zač hlavně, že se to povedlo já jsem se zase trápil s /plaváním, cukáním obrazu/ a již jsem to vyřešil. Nyní si s touto grafikou užívám jenom radosti. Já rivatuner používám jenom ke kontrole zda je zapnuto všech 8 pipelines. :DCitace:
Původně odeslal Arny
Plavání, cukání obrazu - že by slabý zdroj ? Alspoň jsem si vyzkoušel že jen se 4 pipinama to má podle 3DMarku03 2/3 bodů.
Jak jde moddnout R9500Pro na R9800?
Ted jsem to cetl v souvislosti s prehrivani moddnutych karet v Catalystech 3.8.Poradte nekdo.
Tady je link, ve kterém je popsáno jakou ATI jde jak moddnout na kterou :-) :roll:
http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php
Zdrojem to nebude to by padal comp do bluedeath obrazovky. Já to vidím spíše na špatný VIA chipset Kt 400.Citace:
Původně odeslal Arny
fakt dobry...... ;DCitace:
Původně odeslal Spec
Mě se občas při náhlém rychlém pohybu s 230 W zdrojem objevovala v obraze taková jako by vlna. Nyní se s 350kou už nekoná.
jsi mel R9500@9700 s 230W zdrojem? Tak to byl dobry ulet :lol:Citace:
Původně odeslal Arny
Tak byl u mě doma Caklík s kompem schodou okolností má stejnou desku Soltek 75 FRV a grafiku Sapphire 9500/9700 a jemu to cuká taky. Třeba Max payne 2 jede cvhilku plynule v chodbách a jinde to chvilkama cuká. Já to vidím na shit chipset.Citace:
Původně odeslal Arny
tak to nevim jestli to bude chipset - me to nedela, maxe otestuju nekdy po vikenduCitace:
Původně odeslal jfk
Takze Max Payne 2 funguje uplne v pohode - zkousel jsem v 1024x768 jak s 2xAA + 4xAniso tak i 6xAA + 16xAniso :o
Spis by to mohlo byt deskou...
Presne tak, Max2 jede jako vino i v 1280*960 s 4xAA a 12xAniso :-)Citace:
Původně odeslal MV
Tak jsem si včera pořídil Sapphire 9500 nonPro, ještě "voněla" novotou a dnes ji přes RivaTuner bez problémů předělal na 9700.
Ten rozdíl výkonu je paráda!!! 8-)
Co jsem studoval obraz, tak jen občas bliknou dva pixely"!" úplně zkraje obrazovky, takže v pohodě lítá s 8 pipelines ;D
Gratuluju ke stastne ruce :-)Citace:
Původně odeslal Tantalos
O víkendu budu mít možnost koupit předělatelnýho Sapphira. Údajně jde bez chyb, ale stejně se radši ostřílených testerů a majitelů této karty ptám na co dát pozor, čim všim ji projet atp. Díky
Zcela určitě tam pusť nějaké grafické benchmarky. Nejpoužívanější je 3D Mark2001SE, 3D Mark03 i Aquamark3. Navíc předpokládám, že máš v počítači nějakou tu hru, tak spusť co můžeš a dej té kartě řádně zabrat. Víš co máš hledat v obraze? Vlastně jakoukoliv chybu v zobrazení. Ještě si zkus stáhnout nejnovější RivaTuner. Ten ti zobrazí přesné informace o kartě, frekvence jádra i pamětí a co je u předělávky nejdůležitější, počet aktivních pipeline tj. 8. Mimochodem, to se týká hardcore modu, fyzicky předělané karty. U softmodu je nejprve potřeba nainstalovat upravené drivery, případně konkrétní soubor viz předchozí příspěvky o softmodu.Citace:
Původně odeslal Deny
3DMark03 ti poví vše, šachovnice přes obraz horizontu u letadel, šachovnice na křídlech, artefakty (špatněspočítané polygony, úkazy v podobě nepatřících objektů), tmavé na světlém a světlé zářící shluky bodů u Pixel Shaderu 2.0. Když proběhne v pořádku, sleduj totéž se zapnutým AA i na ma x (6x).Citace:
Původně odeslal Deny
Tak přesně takhle nějak jsme to testily. 3Dmarky bez AA az s 6xAA, Aquamark, nějaký hry,...různý takty - nic jsme nenasly - takze uz si Sapphire 9500@9700 vesele vrní u mě v kompu ;DCitace:
Původně odeslal AiXinf
100% funkčnost, pro ty co to skoušejí předělat a nejde jim to je následující:
-musíte vlasnit RADEON 9500 noPRO s 256bit pamětima
-stáhnout Riva Tuner
-Catalisty 3.8
-mít štěstí s těma dalšíma 4 pipelinama
Mě a kámošovi to 100% fakčí na 9700Pro, takže jestli někdo chcete poradit pište! Stáhli sme riva tuner a obyčejný Catalisty a fakčilo to. Nemáme v 3D Markách žádný chyby ani šachovnice, takže paráda. Hold dobrý kusy!
no, mi RivaTuner nepomohl - nerozjel to...a mel jsem Cat 3.8...ALE - Omegy zalozene na C3.8 - huj. ;DCitace:
Původně odeslal xman.milan
A nevíš jestli je v tom nějákej rozdíl ve výkonu??Já bych řek, že ne!! Ale hlavní je, že to jede a bez chyb!! :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
A nevíš jestli je v tom nějákej rozdíl ve výkonu??Já bych řek, že ne!! Ale hlavní je, že to jede a bez chyb!! :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
rekl bych, ze rozdil ve vykonu neni. kazdopadne je to brutalni rozdil oproti klasicke 9500 :wink:
jen jsem chtel vypichnou to, ze pres ten riva tuner mi to nefunguje, zatimco pres ty omega drivery ano - takze ti, kterym se to nepovedlo pres rivatuner mohou zkusit tu druhou cestu...
Musim se taky připojit. Kolega si koupil na mý doporučení Saphire 9500 nonpro 128/256bit. Omegama 3.8 jsme otevřeli další čtyři pipky. Žádný artefakty, žádný šachovnice, žádný problémy. Výkon v 3dmark2003 se zvětšil z 2540 na 3920 bodíků (má p4 1.5 + pomalý sdr paměti). No prostě paráda. Sakra, mít prachy, tak hned letim do CC pro další kousek.
(ja myslel, že rivatunerem se jen kontroluje, jestli je to 8x1 nebo 4x1, otevřít se to musí asi driverama, třeba ty omegy 3.8)
RivaTuner, alespoň ten nejnovější má v sobě skripty pro modifikaci Catalystů. To, že to některým nefunguje je myslím pouze tím, že postupují špatně... Já už to prováděl několikrát na různých sestavách a pokaždé jsem bez problému odemknul zbývající pipky. Otázkou pak zůstává jejich funkčnost :wink:Citace:
Původně odeslal bobesh
fakt ver tomu, ze to nekde proste nefunguje - laboroval jsem s tim dost dlouho, zkousel jsem i ruzne verze patch scriptů....Citace:
Původně odeslal Tantalos
Prosel sem asi pulku tohohle megathreadu a na vic uz nemam silu.... proto prosim, jestli by me nekdo nemohl dat strucnou informaci k nasledujicimu: Mam R9500 ktere jdou aktivovat vsecky pipky bez chyb + jde taktovat na 390/330 stable .... pokud flashnu tuhle kartu biosem z R9700pro .... dostanu R9700pro, nebo nefunkcni kartu ? Zkousel to nekdo ?
dneska sem si koupil 9500 256bit a sel mi predelat na 9700 bez chyb :-) pomoci rivatuneru tak me zajima jestli mam nahravat bios 9700 nebo predelat ten odpor a jestli se tim zvedne jeste vykon oproti tomu rivatuneru. diky
to me taky zajima , vykon se ale urcite nezvedne , ale nebudu se muset porad s.... s omega driverama a nebo nakym rivatunerem ..
ja si myslim, ze jestli ji mate predelanou a pretaktovanou na uroven R9700pro, tak je vam bios pekne na hovno!!!!!jasny?Citace:
Původně odeslal 3ngelchen
proste to uz 9700pro je, aktivovanim pipek (jenom-zadny taktovani), mate proste 9700, kapisto, a kdyz to nataktujes na frekvence 9700pro (ktera se od 9700 lisi prave JENOM frekvenci), mas PROSTE 9700 pro, zadnej bios ti asi uz vykon nezvedne!!!!!!!!!!!!!!!!!uff.....:-)
To je vsecko hezky cos napsal , ale tohle ja vim , na to sem se neptal. Jenze abych z toho mel tu 9700pro , musim delat softmod + to dycky nataktovat ...... a ja bych tu kartu rad primel k tomu , aby se uz pri bootu hlasila jako 9700pro a ne 9500..... ja myslim ze ti kteri by mohli poradit , vedi co myslim ...
Aby si udelal HW mod (coz ty chces) tak musis jeste HW modnout resistor na PCBcku u GPU. De to jednoduse i vodivym lakem. Potom co se udela tenhle mod tak se tam musi dat bios 9700 a mas z toho 97 jako orig. Bez toho HW modu pokud tam das jen ten bios tak se nic nestane a porad to musis softmodovat.
Jinak zmena biosu muze i nemusi pomoct k vyssimu pretaktovani...
PS: HW mod je popsan v tomhle threadu
PSS: HW mod nema cenu, nejlepsi je pouzivat OMEGA/DNA ovladace a instalace modu je hracka na 3sekundy...
ufff sem prosel celej thread ..... o tom jak provest HW mod ani prd , jen nekolik zminek ze to de , ze se to da bud precmarat lakem nebo napajet .... ale JAK to udelat to uz nikde neni :)
btw me nejde o vyssi pretaktovani , jde me jen o pohodlnost a nechut bejt odkazanej na vydavani aktualniho riva tuneru nebo omega driveru
ale i tak dekuji :)
P.S.- dam priklad: Hra call of duty se kouse na novejch radeonech s catalystama 3.8 a 3.9 ..... ati vyda opravnej patch(neni to patch je to v podstate novej ovladac) ..... a ja sem se svojim softmodem kde ? .... ano presne tam ;)
Mohl by me nekdo potvrdit funkcnost tehle upravy : http://bonusweb.idnes.cz/hardware/hw...500na9700.html
s tim ze kdyz odstranim ten odpor mezi tou 2 a 3 a spojim ty body 1 a 2 vodivym lakem , melo by to byt funkcni ?
Když to říkáš... :wink:Citace:
Původně odeslal Chocen
Nicméně pod jakou verzí win to zkoušíš?
To ses hodne velkej paran kdyz nedokazas tejden pockat na OMEGA drivery ktery softmodujou vzdycky....
Pokad by si ten rezitor odstranis tak si rovnou priprav prachy nanovou grafiku.... pouze vodivym lakem (NAKYM PORDANYM radsi)/specialni stribnou barvou spojis bod 2 a bod3...Citace:
Původně odeslal 3ngelchen
V tomhle thradu je tusim od MYMAKa fotka jeho HW modu delanej prave tak jak pisu vyse...
to sem nejak nezachapal , pises to nejak jinak nez jak je to v tom navodu :) takhle bych podle tebe zacmaral lakem ty body , ktery sou spojeny odporem ..... nebo ty vis o tom jak to predelat i bez toho odstranovani odporu ?
XPCitace:
Původně odeslal Tantalos
Tak tady bych neviděl nejmenší problém pro otevření zbývajících pipelines. V safe modu nabootuješ, přepíšeš ten soubor, případně ho necháš přepsat scriptem z RivaTuneru a musí to jít. Otázkou pak zůstává funkčnost těch čtyřech dalších pipek. Jedna možnost mě napadá, když budou těžce odrovnaný, pak Ti to bude po modifikaci hned tuhnout nebo padat do BSOD.Citace:
Původně odeslal Chocen
jj - ja nevim, jestli jsi to cetl cele, ale ja jsem chtel jen vypichnout, ze pres riva tuner mic, ale pres omegy funguju - nevim proc. jen ze to je taky jeste moznost pro lidi, kterym to pres riva tuner taky nejde - tak at zkusi omega ovladace a treba se zadari...uz si rozumime ?Citace:
Původně odeslal Tantalos
tak nevim, ale u ty moji modnuty mam oc 340 jadro a 320 pameti, vic uz to hazi chyby-neni to nejak malo, mam original zlaty chladic a pameti nechladim, tak poradte jestli po vymene zlatyho hladice se vam hranice oc zvedla.dik
Zkusil si 364/300? Ten zlatej chladic moc nechladi...Citace:
Původně odeslal Q
Zdarec, nie som moc skuseny v taktovani, ale mal by som jednu otazku :
- Ked sa uz dostanem na frekvenciu, kde my to robi rozne artefakty v obraze, dalo by sa to odstranit nejakymi pasivmi na ramkach ?
dik.
Jak kdy pasivy pomuzou.... obvykle spis maj nedostatek voltaze... takze VoltMod by to zlepsil (taktovani) a pak by si i ty Pasivy potreboval s tim modem...
Zkus omakem jak jsou teply. Ale vetsinou ti pasivy pomuzou jen o par MHz, takze musis zvazit, jestli to za to stoji...Citace:
Původně odeslal Vojtoo
moc se v tech volt-modech nevyznam, hodte nejakou stranku, kde to popisujou. diky
Aha. Dik za rychle odpovede.
Mozno to bude zniet blbo, ale co je to VoltMod ?
A este jedna mala otazocka, kde dostat kupit pasivy na ramky a kolko priblizne stoja? (take lepsie)
po precteni tohoto fora se chystam koupit
sapphire radeon 9500 128MB 256bit GD
a doufam ze u tohohle to o cem tu mluvite pujde udelat ...
ale koukal sema je o trosku drazsi nez 9600 ... ty 9600 nejdou rpedelavat na 9700 ??
jen jestli tu 9500 jeste nekde sezenes...Citace:
Původně odeslal krtatko
9600 - to je uplne jiny chip....
Tady mate jednu ze stranek k VOLTMODUM na R300Citace:
Původně odeslal Vojtoo
http://www.ocfaq.com/article.php/ove...ng/voltmods/57
Karta se pak musi trochu lip chladit...
http://www.theforumisdown.com/upload...3/9800_128.jpg
Původně odeslal Vojtoo
Původně odeslal Vojtoo
tak to je maso...sam ,mam na radkovi chladic z celera, ale toto...
Jasně, nějak jsem se zaseknul na tom, že to nejde vůbec. Zřejmě je to fakt a s určitou konfigurací se softmod musí řešit Omega divery. Já měl zatím štěstí a u všech 9500 mi softmod šel bez problémů s RivaTunerem...Citace:
Původně odeslal Chocen
Tak ja nevim, zkousel sem to pres RivaTuner a nic, mel sem tam omegy 3.8, k nim prislusnej ati2mtag.sys a nic. Ted sem pochopil, ze sem to delal asi blbe, mel sem tam pouzit normalni catalisty a ne ty omegacky. Jak to presne udelat jenom pres ty omegy, co pro to potrebuju, bohuzel nejsem moc zbehlej a teprve se snazim postupovat vpred v OC. Diky moc
pres omegy->pri instalaci musis vybrat hacked drievrs r9500->9700Citace:
Původně odeslal Bocko
To sem udelal, ale co pak dal... Musi se tam prepsat nakej soubor, nebo to uz je vsechno?
tot fse,jen si to pak v rivatneru over-mel by psat 8X1 ve vlastnostech (predtim 4X1)Citace:
Původně odeslal Bocko
9600? :-DCitace:
Původně odeslal krtatko
mám jednu 9600XT tady na test, mein got, to je plečka...
je sice o 10proc rychlejší, než 9600PRO, ale kam se hrabe na
poctivou 9500 128MB 256-bit , a navíc na patchnutelnou...
proč brát někomu naděje?Citace:
Původně odeslal Chocen
sám mám jednu navíc... :wink:
Cau. Nevíte jakej výkon by měla mít karta:
(ATI Original) Radeon 9500,64MB DDR,AGP8x/4x/2x,TV OUT,DVI
Jako původní radeon 9500??? Jdou tam odemknout pipelines???
Nesehnal jsem o ní žádné informace.
stojí kolem 2 500,- (bez DPH) což je docela zajímaná cena.
PS: A jak je na tom výkonově (ATI Original) Radeon 9700, 128MB DDR,AGP8x/4x/2x,TV OUT,DVI - ten stojí kolem 5 000,-
Nevíte??
r9500 64mb by mel mit jen 4 pipelines :-(
kde si vzal ty ceny ???
presne to jsem si objedna prijde v patek, o vikon teto karty strach mit nemusis :-)Citace:
Původně odeslal Aldrian
Mám velmi jednoduchou prosbu. Kde seženu soft typu Riva Tuner, nebo jakýkoliv, který podporuje změnu na Radeona 9500@9700? Po poslední instalaci oken XP jsem si omylem smáznul instalačku Riva Tuneru. A kdyby mi někdo chtěl hodně pomoct, tak bych ještě poprosil o malinkatý návod na tuto úpravu v jiném softu než je výše zmíněný Riva tuner. Předem velmi, velmi děkuji
uf tady nekdo neumi heldat,co :evil:Citace:
Původně odeslal Don Pablo
mno ale neco poradim...
ad rivatuner :arrow: zadej do googlu rivatuner a neco ti to uz najde :-)
ad nejak jinak :arrow: mno treba si stahni omegy(drivery) - http://www.omegacorner.com a pri instalaci zvol hacked drivers
Takže já jsem je odemkl na svojí ATI 9500 64mb ,128bit. Přetaktovávám pomocí 3D Rage Tweaker a používám Omegy. Výsledky 3D Marků mám dole. Kartu jsem kupoval v ED.
Mam zvolit Hacked drivers 9500->9700 i kdyz chci 9500->9500pro ? tj. mam 64mb 128bit r9500. diky
jj :arrow: ta volba zapina ty pipky 8-)Citace:
Původně odeslal zanzi
kurna ... ted sem pres vanoce to nechal plavat a malem sem koukam to asi propas :)) ... ale nastesti se mi jeste podarilo najit tohle:
v pondeli to zkusim obednat a uvidime jak moc velkej sem smolar
:)
VGA Sapphire Radeon 9500 128MB 256bitGD 4090,- Kč 4990,- Kč
tak jak ?
Kde je maj?Citace:
Původně odeslal krtatko
Tak mi odešla moje 9500 to 9700. Normálně jsem zapnul komp a měl jsem pruhy přes obraz ve woknech. V 3D to dělá šílený věci. Zkoušel jsem to na více kompech a všude to samý. Na mym kompu jiný karty jedou. Nechápu jak mohla umřít. Měl jsem tam originál chladič a z boku na ní foukala ještě 80 fan na 12V. Karta byla jen vlažná. Nijak jsem ji netaktoval čekal jsem na lepší chladič. Jela mi asi jen 3 měsíce. Jinak žádný chyby mi nedělala bylo to úplně nečekaný :-( Nemáte někdo podobný zkušenosti???
Zkoušel si reinstalaci ovladačů? Myslím tím originál pouze 4 pipelines. Možná zdechla nějaká pipka...Citace:
Původně odeslal JOHN
Před 14 dny mi takhle umřela GF4MX - odešla 3D část a z karty je najednou jen 2D šrot... :-(Citace:
Původně odeslal JOHN
Ale je pravda, že mě varovala - musel jsem pořád postupně snižovat frekvence...
to neni SW problem podle me.... potvrzuje to i Darth....Citace:
Původně odeslal Tantalos
Mám takovej dotaz na téhle stránce http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=18564 sem se dočet že při odemčení pipelinek může dojít k min jedné z nich k závadě, to znamená že je naprosto odepsaná???
kdyz je odemknes tak je neznicis , pravdepodobne uz je znicena z vyroby.Citace:
Původně odeslal Exter
No neznamena to ze je odepsana, ale budes mit artefakty typu sachovnice, vadny bod atd
To znamena že je zničená jedna z těch původně zamčenejch? A když po odemčení těch zbejvajicích a zjištení vykurvenosti je zase zamknu, tak bude vse ok???Citace:
kdyz je odemknes tak je neznicis , pravdepodobne uz je znicena z vyroby.
No neznamena to ze je odepsana, ale budes mit artefakty typu sachovnice, vadny bod atd
presne tak 8-)Citace:
Původně odeslal Exter