vyplati...to je otazka podle toho, co pro tebe ten litr navic znamena. osobne bych urcite do toho enermaxu sel...zas na druhou stranu litr navic od enermaxu mas 500W seasonic, a to je zdroj, ktery by ti nejakou dobu vydrzel...je to tezky no :)
Printable View
vyplati...to je otazka podle toho, co pro tebe ten litr navic znamena. osobne bych urcite do toho enermaxu sel...zas na druhou stranu litr navic od enermaxu mas 500W seasonic, a to je zdroj, ktery by ti nejakou dobu vydrzel...je to tezky no :)
Chcem sa poradit, či mi na mojej zostave AMD X2 3800 OC 250*10 bude stacit zdroj SEASONIC S12 - 330W ? AKy je to zdroj ? Je Seasonic fajn ? Neni lepší FORTRON alebo ENERMAX ?
Koupil sem teda nakonec Enermax Liberty 400W i kdyz sem puvodne chtel Seasonic S12-430W. Ale ten neni v alfe skladem, a tyden nerad cekam.
Zdroj me sestavu tahne se 4,9V, vsechno je na 2,4GHz krasne stabilni. 3,3V drzi 3,31V, 5V se drzi na 4,9V a 12V na 12,2V. Tichej, s monitoringem otacek a vube c se nehreje. Za 2050Kc myslim dobrej a kvalitni zdroj.
Dodavaji k nemu celkem pet typu kabelu. Dva sou molexove a kombinace sata. Dalsi je molexovy s napajenim FDD a posledni dva jsou pro napajeni PCI-E.
Nakonec sem krom tech PCI-E musel pouzit vsechny coz me mrzi. Stacily by dva ale nevychazi me vzdalenost od HDD k FXu... fakt muzu jen doporucit. Nak
Taky mám Enermax Liberty 500W a v pohodě utáhne přetaktěnou sestavu s X2 na 2,65GHz při 1,55V, SLI 2x7900GT a pár disků a mechanik...
Naprostá pohoda. :cool:
Tak jste mi moc nepomohli :-) Joke, jen jsem doufal, ze se ozve nejaky spokojeny majitel Fortrona a nebudu muset kupovat drazsiho Enermaxe :-) Uz ho mam objednany, diky vsem za reakce, doufam, ze budu taky tak spokojeny.
Chcem sa poradit, či mi na mojej zostave AMD X2 3800 OC 250*10 bude stacit zdroj SEASONIC S12 - 330W ? AKy je to zdroj ? Je Seasonic fajn ? Neni lepší FORTRON alebo ENERMAX ?
hojte, je mi dost blby po procitani diskuzi a recenzi se ptat, ale prece se zeptám kdyz hodlam vyhodit prachy za PSU:
prosim jen rychlou a strucnou odpoved, ne uz plusy a minusy, nebo zas budu na vazkach :-/ :-D
Enermax Liberty 400W (2k)
or
SeaSonic S12-430W ? (2.2k)
víc penez investovat nemuzu, snad oproti 500W verzim zas o tolik slabsi nejsou (i do budoucna .. nerad bych zas za rok kupoval new PSU)
u enermaxe mi vyhovuje cable management .. seasonic je zas, co se ucinnosti a vykonu tyce, imho lepsi nez ener .. (SHW recenze + HEXUS.net porovnani)
díky moc !!
Podle mého názoru je potřeba rozlišovat preference, v některých faktorech totiž Enermax oproti Seasonic rozhodně lepší je. Měl jsem je oba doma, Enermax Liberty zůstal.
Conflict:
Ty jsi vážně konflikt :-) Oba tebou navržené zdroje mají v konstrukci zásadní rozdíly, takže si vyber podle toho, co preferuješ ty a ne podle toho, co preferujeme my. To je přece špatné řešení, nemyslíš? Co se výkonu a účinnosti týče, jsou oba uvedené vysoko nad hranicí stanovenou pro high-endové zdroje, to bych vůbec neřešil.
Jdu do noveho zdroje a tak potrebuju poradit,
Enermax Liberty EL500AWT (500W)
nebo
Seasonic S12-500 (500W)
Jde mi hlavne o hlucnost, naistaloval jsem si tam vodnika mel zdroj od Chill a chci jeste tissi...
urcite to nepopiram, ale pro me jediny lepsi parametr a to cabelmanagment neni natolik dulezity ze bych obetoval pri pripadne koupi ostatni horsi parametry. Ikdyz ty rozdily nejsou zase obrovske. Ale je to kazdeho vec a recenzi je po netu opravdu hodne, takze si kazdej muze udelat obrazek sam
Ke cablemanagementu přidávám nižší hlučnost a hezčí provedení, opravdu mi přijde Enermax tižší, než Seasonic. Zkoušeno v domácích podmínkách, takže podle mě hodně vypovídající informace. Ty rozdíly v účinnosti nejen že nejsou obrovské, oni nejsou ani malé, jsou spíše nepatrné.
No a babo rad. Ja tu moznost vyzkouset si v realu oba zdroje asi mit nebudu a nerad bych si koupil zrovna ten hlucnejsi. Ted jsem totiz investoval nemale penize do vodniho chlazeni a jedine co mi chybi vylepsit je prave ten zdroj. Ale dat jen tak na blind skoro 3tis. se mi moc nechce..
Já se vůbec nezlobím, porovnával jsem Seasonic 12/430W proti svému E Liberty 500W, S12 byl hlučnější (o malinko samozřejmě, nikdy jsem nepsal, že nějak řve). Je mi naprosto fuk co se kde píše a co si kdo myslí. Nevidím ale důvod, proč nepopsat svoje zkušenosti. Od toho tu to forum myslím je. :-) Na adresu Seasonic tedy dodávám, že jeho hlučnost je taktéž, v porovnání s jinými zdroji, vynikající, jen prostě u mě doma neobstál proti Liberty 500 (o půl bodu, víc to nebylo) ..... možná je to i tak, že je to kus od kusu individuální, ale kdo to ví ..... já určo ne .... .
macher:
Po tolika letech? No Liberty je docela novinka, takže po kolika letech? :-)
myslel jsem po tolika letech s enermaxem:) casem jsem menil model, liberty jsem mel cca po pul roku za zminovany seasonic...
btw, je mozne ze enermax je tichsi pri nizsom odbere... parkrat se mi tak zdalo kdyz jsem ho pouzil pri montazi... ale zas nastava otazka naco mit 500W pri realnom odbere 100? ;)
Takže ja som mal možnosť vyskúšat Enermax Liberty aj Seasonic S12 a ešte aj FORTRON EPSYLON a jednoznačne my vyšiel ako najtichší SEASONIC. Nuž , ale treba skutočne uznať , že rozdiel je fakt minimalny. Pokial to človek skutočne dokázě počuť vobec ???? Inak mam skusenosti vo firme s ENERMAXom a sú veľmi poruchové.
No to ma celkom prekvapuje... Enermax sa pohybuje s reklamovatelnostou pod 1%, co je vynikajuce.
EDIT:
btw, tazko porovnavat hlucnost pri 0 resp. min odbere... Oba zdroje (Seasonic i Enermax) maju regulovatelne fany, takze samotna hlucnost sa odvija priamo od teploty resp. zataze. Mozno pri minime je o fous lepsi enermax, ale pri vetsej zatazi jednoznacne vede seasonic... apropo, staci se podivat na pouzite soucastky na pcb a neni co resit:) (napoveda - kvalitnejsi se min obvykle zahrivaji)
ale cela tahle diskuze je trochu mimo... je to porovnavat jako zlato vs zlato:) Obo zdroje jsou vynikajici, ani jednym sa nic neskazi... maju vsak drobne rozdily a az dle presnych naroku uzivatelu urci co je lepsi... z hlediska ticha seasonic, z hlediska vybavy enermax (je sice serie M, ale je draha:(), atd...
Mate nekdo zkusenost se zdroji Antec Neo 500/550W?
Procetl jsem nejake reviews a vypadaji jako super silent zdroje s vysokou efektivitou.
zkusim to najit kde to presne bylo. Jinak to bylo o tomhle zdroji
http://www.hardware-review.net/html/...rticle&sid=495
namerili pri 260W zatezi kolem 90procent ucinnost a pri 340w kolem 80 mam pocit
jinak take dobre, co se ucinnosti tyce jeste lepsi jsou i tyhle Coolermaster iGreen Power a ani nejsou drahe viz treba
http://www.jscomputers.cz/Coolermast...pId-15330.html
ucinnost nad 90 pri 260W a 80 pri 340W
soudim z toho, ze seasonic a enermax zdroje pouzivam, tudiz prax... antec zdroj jsem mel v rukach parkrat a nic moc (hlucnost)... taky mrkni tusim na silentpcreview... antec tam skoncil docela slusne, ale co se tyce kvality a hluku, tak stale pod seasonicem... tech testu je na nete vice se stejnyma vysledkama...
na zaklade techto faktu (hlucnejsi, horsi, stejna cena) nevidim duvod proc antec, ale mozna se pletu, rad se necham poucit:)
btw, kdyby jsme vsechno kupovali dle firmy, tak pak spis enermax, nemyslis?
Nevite jak je to s kompatibilitou Seasonic a desek DFI?
Byl sem rozhodnutej pro S12, ale ted vaham. Konkretne v mym pripade je to na nForce2. Aliencz psal, ze se mu a abitu ani nerozbehal :rolleyes:
narazil jsem na aspon podle me hodne peknej a zajimavej zdroj, bohuzel ta dostupnost:( doufam ze se to zlepsi
SilverStone ST50EF-Plus
Recenze
Mam troska archaicku dosku Epox 8RDA a chcel by som k nej pripojit (ako zaciatok upgradu) Enermax Liberty 400W. Viem, ze tento zdrojcek nema -5V vetvu a potreboval by som vediet ci niekomu ide na tejto doske???
Dufam, ze ano. :) Diik
Mam v plane kupit zdroj.
Rozhodujem sa medzi Fortron FSP400-60GLN a Seasonic S12 380W. Ide mi v prvom rade o hlucnost v noci ked bude zostava idle (cize ked idem spat). Za zdroj chcem vyhodit len nejakich cca 2000SKK. Seasonic 430W je drahci o cca 1000SK oproti timto a neviem ci stoji zato priplatit si za tich 30 W resp. 50w. Do buducna neplanujem nijaki velky upgrade (mozno dual core), SLI a CF ma nezaujimaju. OC mierny popripade ziadny.
Tak ktory?
Zostava
A64 3000+ venice
MSI K8N SLI
2x512 MB ddram
6600GT
200 GB HDD
1x DVD+-RW
1x sietova karta
1x TV karta
+ par fanov
seasonic...:)
Nebál bych se ani toho Fortronu, ale tam počítej s výměnou fanu nebo předělání stávajícího na 5V.
no hej zabudol som napisat ze bez moddingu :oops:
aj ja som bol nakloneny k seasonicu len som sa potreboval uistit :)
Perfect: ja sa toho fortrona nebojim ale ako som pisal na prvom mieste je tichost. Kedze sa v zdrojoch velmi nevyznam potreboval som vediet ci nespravim tim seasonicom horsie ako tim fortronom.
Co jsem měl tu možnost si přečíst, tak ten Seasonic by měl být tišší. A co Liberty 400W? Podle rezencí jsou Seasonicy údajně tišší, ale zase pár lidí zde, říkalo, že je tišší Liberty. Mno volba je na tobě :).
pro tichofily doporucuju 300W Fortron Fanless http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30760
sam ho mam a nejni s nim nejmensi problem, zadny piskani v kombinaci s ruznejma diskama nebo treba nestabilita se neprojevila. Cetl sem v diskuzi na CZC zhe spouste lidi nejel vubec ale ja to zkousel na trech ruznejch deskach a OK. Co me prekvapilo tak je docela chladnej i pri zatezi, coz se treba u zdroju EC rict neda (s tema mam moznost se setkavat hodne v praci a hrejou v zatezi jak krava a to nemluvim o hlucnosti ale to je znama vec :roll: ). Jedinou nevyhodu ma, ted slysim jak se mi toci disk :lol:. Napeti drzi dobre akorat na 12V vetvi mam 11.78V ikdyz to bude spis zpusobeno SpeedFanem nebo deskou. To sem mel i s Liberty. Jinak sem to nemeril
Mel sem asi mesic a pul Enermax Liberty 500W a je to paradni zdroj jenze sem tak nejak zjistil zhe jeho kvality nepotrebuju a zadnou X1900XT ani 7900GTX do SLI kupovat nebudu. Libi se mi na nem Cable Managment ikdyz urcity nevyhody ma taky ale to uz bylo zde receno. Tichej docela je ale v zatezi se samozrejme projevi. Pro ty kdo nehrajou hry nebo jen ''obcas'' tak stejne asi nema smysl, to je lepsi ten Fortron ;)
rombo: ak to mala byt ja rada pre mna, dik ale ja pojdem radsej do aktivneho chladenia s pripadnim dalsim mensim upgradom :)
Perfect: cena za Liberty 400W je cca na urovni Seasonic 430W a ako som uz pisal zas tolko nechcem vyhodit na zdroj, ja som neni narocny uzivatel takze zajtra idem kuknut ten seasonic 380W ktori mi bude stacit.
Seasonic nebo Enermax... ani jednym zdrojem se nic nepokazi. Z hlediska hlucnost je na tom Seasonic o fous lepe:)
Co se tyce spominaneho Fortron 300W ZEN fanless... prodal jsem asi 50ks, sam pouzivam 4, zadne problemy, doted jeste zadna reklamace:)
Potřebuji poradit ohledně zdroje pro tuto sestavu:
Intel Core 2 Duo 6300 + AC Freezer 7 Pro
Asus P5B Deluxe
ATI Radeon X1900GT 256MB DDR3
1GB RAM
HDD Seagate SATA 320GB
HDD Seagate ATA 160GB
DVD-RW Pioneer
Zvuková karta Fortissimo III
DVB-T karta Technisat
Ventilátor 2 x 120
Mám skříň se zdrojem Chieftec 410W ? Bude mi stačit na výše uvedenou sestavu?
Případně jaký zdroj by jste mi doporučili.Preferuji hlavně tichý chod zdroje.
Zdroj bych chtěl tak do 3000 kč ,ale pokud by ten Chieftec na tuto sestavu stačil tak ho samozřejmě měnit nehodlám.
Investuji ty peníze raději jinam.
Ahoj,upgraduji Pc a nevim jestli mi bude stacit zdroj Chill CL-510W,nebo mam koupit silnejsi :( dekuji za rady
ma mit:
+5V=45A +12V=25A +3.3V=33A -5V=0.5A -12V=0.8A +5Vsb=2A
Total 510W +5V@+3.3V@+12V=480W +5V@+3.3V=330W
Athlon 64 X2 3800+ (pasivne chlazenej)socket939
nForce 4 deska
4x 512Mb DDR 400Mhz
Radeon 1900XT 256Mb
Sound Blaster X-FI
5xSATA HDD Maxtor (250,250,300,300,300Gb)
2xIDE DVD vypalovacky(stare)
1xSATA DVD vypalovacka
4xLED 80mm FAN
2xStudena trubice
3xUSB zarizeni(mouse,ctecka karet,USB HDD)
ma specifikaci ATX 1.3
http://www.chill-innovation.com/cp510a-specs.asp
I pres evidentni problemy s kvalitou zdroju Chill si myslim ze 510A je jejich asi nejpovedenjsim zdrojem - mne bez problemu utahne pretaktovane Pentium D (bez problemu utahl i zravou A64 2800+ (cca. 100W) + 6800), Myslim si, ze relativne nenarocny X2 by problem byt nemel, problem bude velice zrava x1900 v kombinaci s 5ti diskama a 3ma mechanikama. Ja osobne bych Chilla s touhle sestavou vyzkousel, koukal bych jak by kolisala 12V vetev. Pritom bych doufal, ze 510tka je jeste natolik neosizena, ze by neshorela podobne jako vsechny nove Chilly v testech na svethardware.
Me to na
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
spocitalo 420W :) pri plne zatezi a vse zaple
457W pri maximalnim pretaktovani (nepouzivam)
362W pri beznem provozu... 50%TDP
momentalne mi zdroj dava min 11,79V na +12 bez zateze a 11,41 v 3Dmarku 06
PS: zatim mam vse stejne,jen grafiku Radeon X800XL 256Mb. menim jen grafiku na Radeon x1900XT 256Mb
zatim to beha 24h/7dnu v tejhnu v poradku
A ted kterej jinej... ach jo... to pak chce aspon 600W....
stacil by ENERMAX LIBERTY 500W ?
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=53080
tym co si vypisal ani zdaleka 500ku Liberty nepretazis a bude to stihat uplne napohodu.
sestava:
am2 socket deska (jeste nevim)
sempron 2800+ - pretaktovat na 2400mhz (asi 115W)
ac freezer pro
1gb ddr2
gf6600 256mb pcie
300gb pata samsung
dvdrw
2x120mm vetron
asi 8 usb zarizeni (mp3prehr, irda, ctecka karet, fotak, mys, kl, skener, tiskarna)
2 pci karty (x-fi+tv tuner)
je to sestava pro pritlekyni, je treba co nejvice usetrit
bude stacit FSP350-60THN-P ? (mam sjednany za 600 z inzeratu)
nebo mam radsi koupit FSP350-60GLN/FSP400-60GLN? (1000/1350)
jako cilovy stav planuju zhruba nasledujici sestavu (+/- par veci): platforma na socketu 939 s a64 3000+ (pretaktovany) + nejaky lepsi chladic nez box - napr. freezer aj., 2x ddr 400 MHz (pretaktovane, mozna 4x, ale jen vyjimecne, pokud budu testovat 2*512 + 2*256), x1950pro agp (pretaktovana), 1-2 sata disky, 2 opticke mechaniky, 1 disketovka, 1-3 pci karty, 1-2 usb zarizeni a 4 vetraky... snad sem na nic nezapomnel
bude na to stacit 430 W zdroj? (konkretne chci vzit seasonic s12)... rad bych si nechal jeste malou rezervu
zkousel sem nejake ty psu kalkulacky, ale nevim, jak moc se tomu da verit :) ... mam takovy pocit, ze to maji zamerne trosku nadsazene, aby si clovek kupoval silnejsi (cti drazsi) zdroj...
bohate ;-)
dneska sem ho vymenil za ec 350 W a zatim spokojenost :wink: ... akorat sem mel mensi problemy s instalaci do te zas*ane skrine od ec (ml5412) a trosku sem si ho skrabnul, ale za to si muzu sam, ze sem si ji kdysi naivne koupil :rolleyes:
jinak skoda, ze nema cable management, protoze kabelu ma opravdu pozehnane, takze by se hodilo odpojit ty nepotrebne :)
Dost hustý artikl o zdrojích - 154 stran (!!!).
http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...img/header.jpg
Úvod: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha.../netzteil2006/
Interviews: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...06/interviews/
PSU pod 50E: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...unter_50_euro/
Střední třída: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha.../mittelklasse/
Highend: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...2006/highend//
Cchci tedka koupit novy zdroj a mam moznost sehnat levne Tagan EasyCon 530W. Zajimalo by me jestli pro me nebude lepsi volba koupit Enermax Liberty 500W, nebo Seasonic S-12 500W. Vykonove mi stacit na moji planovanou sestavu urcite budou (dual core X2 3800+ AM2, 2*512 ram, 7900Gs, WD250KS, vypalovacka, tri 120 mm ventilatory, usb klavesnice, usb mys + par zanedbatelnych drobnosti). Taky mi jde ale dost o hlucnost. Mam moznost ho sehnat celkem levne (cca 2000 Kc) tak by me zajimal Vas nazor, jestli ho mam vzit, nebo spis Enermaxe, nebo Seasonica.
Osobně bych vzal Seasonica, nebo jeho derivát od Corsairu - oba jsou kvalitní a tiché.
Corsair HX520W a HX620W: http://www.silentpcreview.com/article692-page1.html
Seasonic Energy Plus 550/650W: http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html
To vypada mooc pekne, tri 12V vetve Corsair, ctyri Seasonic, ucinost pri max. zatezi taky vyborna, oproti tomu Tagan ucinost pri max zatezi cca 71 procent co jsem vycetl z recenzi a jen dve 12V vetve po 20A, bohuzel pro me je ten corsair a seasonic drahy. Ja mam moznost sehnat toho Tagana par mesicu stareho za 2000 Kc, takze k tomu taky musim prihlednout. Za ty penize se me zda (i kdyz nedosahuje takove ucinosti, ma jen dve 12V vetve) porad velmi dobra koupe a utahne to temer cokoliv. Porad si myslim, ze je to jeden v velmi povedenych zdroju. Proto se ptam, jestli se za ty 2000 Kc vyplati.
De mě je ta cena odpovídají, nedávno se prodal 480 tagan U15 za 1800kč, čili 2k za 530 je oki, jen jsme zaslechl že právě tato 530 T. je oproti 480 hlučnější, nevím cj na tom pravdy nemohu říci, nemám zkušenost s 530, ale 480 je tichá dost, ať si každej říká co chce, pokud nemáš vodu, tak to neslyšíš..
Na tvou budoucí sestavu stačí i nadbudoucnost.
Můj starý U15 480W utáhl Xeon 3060@3,4 8800GTS 640 OC, 2hdd, 2 ide, 5 fanů
/EDIT: pokud bys uvažoval uplne nad new PSU nad 3k, tak ani seasonic ani corsair,
ale http://www.silentpcreview.com/article688-page4.html - 4*16A na 12V, prumerna ucinost 82,4%, cena 3300kč, i míň ;-)
Tak tak, nevím, co to má co s vodou do činění. Corsair má při odběru ~300W hlučnost dle SPCR 22 dB, zatímco Zalman 31 dB a to je sakra rozdíl. Vzhledem k tomu, že i temp rise je shodný, tak je na tom z pohledu hluku Zalman dost bídně.
Neříkám že je neslyšitelný, když k němu dám ucho, tak to slyším,
ovšem z 1 m, když mám v téhle chvíli skříň položenou na stole a otevřenou
nepoznám rozdíl mezi mezi U15 480 a HP 600
a pokud zavřu case tak neslyším zdroj vůbec ;-)
Já mám Seasonic S12 500W a teda, luxusnější zdroj jsem ještě neviděl :-) tichý, účinný, výkonný, paráda! Mohu jen doporučit.
Jinak jsem na CZC viděl tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40557 Je o 500,- dražší než tebou udávaný "jetý" Tagan.
Sem to ale blbec. Ani se nepodivam co pisu. To je jasny ze napeti bude stejny, akorat vystupni proud se muze lisit. Omlouvam se za nepozornost.
Jinak ten S12-500 500W ma 2*12V vetve po 16A a 17A kazdou. A ten SS-500HT 500W ma taky dve vetve taky po 17A a 16A. Takze v tomto se nelisi (omylem sem se predtim podival u toho SS-500HT na jeho 400W verzi ta ma hodnoty nizsi). Ale rozdil mezi nima je v ucinosti i kdyz S12-500 ma ucinost az 80 procent, tak SS-500HT ji ma o trochu nizsi - 77 procent. Jinak nevim jaky jiny rozdil mezi nima je, mozna ventilator, ale to sem nikde nezjistil :(
Zdarec, uvazuju o koupi new zdroje, protoze ten dosavadni KME jaksi uz nestiha. Jak jsem procetl recenze, tak se tedkom rozhoduju mezi Corsair Power Supply HX520 520W a Enermaxem Liberty 500W. Ten Corsair by vlastne mel byt prevleceny Seasonic s modularni kabelazi. Nemate s nim nekdo zkusenosti?
Utahne mi Seasonic S-12 430W tuhle sestavu (planuje se i OC)
X2 3800+ AM2
1 GB RAM DDR2 800 Mhz
X1900XTX 512 MB
1 disk
1 mechanika
+ par dalsich blbosti jako fany, zvukovka, usb klavesnice, mys, atd.
Imho ano, kamosovi sem stavel C2D@2.8GHz + x1950XTX s S12 430 a naprosto bez problemu.
Zcela bez problémů.
Cau,
chcem vymenit zdroj a tak hladam fakt co najtichsi zdroj. Ktomu by som samozrejme bral co najvecsiu spolahlivost a ucinnost. Znacnou vyhodou je aj modular cabel managment. Cenou by sa mal pohybovat okolo 4000kc a na vykone asi az tak moc nezalezi pretoze moju zostavu utiahne asi vsetko co ma nad 400W vykonu.
Pozeral som na:
Seasonic rada S12 - ta by mala byt velmi ticha a ucinna, a snad aj spolahliva.
Seasonic rada M12 - snad by to malo byt to iste ako rada S12 akurat by mala byt modular, ale ma este jeden fan navyse .. takze fakt neviem ako to moze byt s hlukom a vlastne ani s ucinnostou. Plus na rozdiel od S12 je ten MCM ale len ak by bol rovnako tichy a efektivny.
Seasonic S12 Energy Plus - plusom by mala byt snad este vetsia ucinnost.
Corsair rada HX - vraj velmi tichy a ucinny. Ktomu ma MCM .. takze ma celkom laka.
Pozeral som este po Fortron Epsilon 700W a po OCZ GameXStream 700W .. ale neviem onich skoro nic. Tak ked tak si necham poradit mozno aj uplne nieco ineho. No za kazdu radu dakujem
Mam zkusenosti s S12 430W a jsou to zkusenosti jenom pozitivni. Napeti drzi nadherne, je krasne tichouckej a to mi taha X2 3800+, 1GB ram, x1900XTX, atd. Mel jsem moznost jeste slyset Enermax Liberty 500W a ten (ac je taky jeden z tissich, tak tichosti seasonica nedosahuje). Sice ma odpojitelnou kabelaz, ale pokud ti jde o ticho, tak je seasonic lepsi. Jo a ten corsair ma myslim stejnej vetrak jako seasonic (takze by mel byt stejne tichy), navic dpojitelny kabely, takze pokud ti nejde primarne o penize, tak bych priplatil a bral Corsaira.
Odpověděl sis sám, všechny jsou to dost dobré zdroje, osobně bych vzal Corsair. Pokud se nechystáš na nějakou šílenou konfiguraci CrossFire/SLI, tak proti rozpočtu dost ušetříš, protože ti bohatě postačí HX520, který má navíc stejné fan speed tresholdy jako 620 (ještě při 300W loadu jede fan na ~3.8V :cool: ).
Vybírám taky nový zdroj a mám podobné preference. Už jsem se rozhodl pro Corsaira, ale pak jsem narazil na stížnosti lidí s tímto zdrojem -> buzzing.
Nevím jestli to je problém některých kusů nebo kombinace s jiným HW jako to bylo kdysi s Fortronama v kombinaci s disky.
Takže asi zbývá jen objednat a vyzkoušet, případně využít 14ti denní lhůtu...
Imho je to problém některých kusů, takže bych to viděl tak, že koupit a před nějakým vyvazováním kabelů, atd. vyzkoušet. Mně osobně ty zdroje připadají dost dobré na to tohle risknout, většina majitelů žádné problémy nemá a když nebudou na začátku, neměly by se později objevit. (navíc to reklamovatelné je)
v testlabe mame 620tku a je to totalne best zdroj co utiahne vsetko a pritom zvladne byt velmi velmi tichy :) s oblubou tvrdim, ze najlepsi seasonic je corsair :)
no uvidíme -> pokud nebude bzučet/pískat tak není co řešit :-)
Tak dik moc za rady :) Skusim teda tiez toho Corsaira .. len tiez dufam ze nebude problem so zlym kuskom, ale snad ne :)