-
Re: Trocha nostalgie - jakou kartu jste měli nejraděj?
Citace:
Původně odeslal lubo2l
Kdyz se mi do pc dostala Voodoo3 2000 Pci (kompl nemel AGP,procesor PI 133 MHz) byl sem velmi nadsen co vsechno karta zvlada, predtim jsem mel S3 Virge DX 4MB. Na tom pc slo hrat NFS3 - prsote parada. Za nejaky cas sem menil PC ale voodoo zustalo. Dali se na nem parit IL2 sturmovik, return to castle wolfenstein, atd proste ta karta vydrzela docela dlouho,rad na ni vzpominam.sla i celkem slusne pretocit z 143/143 na173/173 na pasiv jsem dodal vetracek a bylo to. Dale oblibenou kartou je Radeon FDX 8500 LE od Herkulesu,velice dobra karta,zvlada i novejsi hry - s mensima detajlama. bios nezustal puvodni takty se vysplhali ze zakladnich 250/240 na 285/295. Ma peknej obraz. tot karty na ktere asi nejradeji "vzpominam"
Prošel jsem podobný grafický vývoj:
S3 Virge DX 4MB > Voodoo3 2000 PCI >... > Hercules 8500 > ...
Přechod z S3 na Voodoo3 mě vzal asi nejvíc, Voodo3 mi šlo přetočit v pohodě přes 190 (max. už si nepamatuju) - Unreal Tournament v Glidu na 1600x1200 byl úžasný, 16 bitová grafika od 3dfx vypadala skoro jak 32 bit... O tuhle kartu jsem se párkrát pěkně spálil...
-
No asi 6800ultra do agp, to byla ma prvni karta na kterou jsem s videlal sam a rozhodl se pro ni bez ohledu, prechod na ni byl z GF 2 MX, a od ty doby (cca 2 roky) (ne)mam jiz 4 kartu a pokazdy si rikam ze to je jiz posledni, ze to vsechno stoji zbytecne moc penez a zda mi to za to stoji, nj ale sami vime jak tj kdyz sme na tom zavisly, vyjde neco novyho a propadneme davovymu silenstvi ;-)
-
Tak karta, ktera na me nejvic zapusobila je moje soucasna HIS Radeon X1800GTO IceQ3, ktera sla flashnout a taktnout bez problemu az na XTcko a to je teprv hukot! Rozhodne si ji dlouho necham! :-)
Jinak pred tim nebyla spatna Riva TNT2 M64 32MB (poprve jsem si zahral Q3A)
-
me k srdci nejvis prirostla asuska 8420 deluxe / 3d bryle zatmavovaci/
kdyz se ty bryle sestelovali tak byl obraz jak skutecny s tezkym srdcem jsem ji prodaval kor kdyz jsem ji kupoval za cca 9800 a obych ti4200 staly komel 6000. par lidi si ji na 4u prostridalo jen by me zajimalo zda ji jeste nekdo ma. co ja vim tak par veci na ni odeslo upadlo/ vetracek smd soucastky /
jinak ja vzdy si kupoval grafiky spis tu vyssi stredni tridu a da se na tom hrat nekolik let ale nez mi karta zestarne tak ji jeste za rozumny peniz poslu pryc
geafule u me
S3 trio 64V+ 2MB -- v tu dobu jsem byl king
pak prislo k tomu jeste diamond monsted 2 3d V2 12 MB turok halflife nfs2se to slapalo bez kosticek mno sedel jsem jak oparen /stala me cca 6000/
dale STB velocity 100 8MB sgram + aktivace na 8 TMU za cca 3000 super grafika
potom gf2 pro od msi takty 200/400 @ 250/495 ta byla za cca 8000 super karta
pak jsem skocil na tu vzpominanou gf4 ti4200 ktera mela zakla 250/550 a me sla na 300/650 vykon obraz brejle proste super grafika stala temer 10 000
pak dalsi skok jako obvykle pres jednu radu gf na gf6800NU od maula za 7500 - 8000 ? zase supr karta me slapala dobre 325/700 @ 395/980 ale pak jsem ji strelil calebovi a ten s ni mel jen probleny ale ja bez problemu.
ted mam 7800gt od forsy a spojenost v rivatuneru vetrak nastaven na 25" 2D 3d je 35 % neni slyset a vykon super
-
2Voky: Ad ta GF4Ti :) Vetracek odesel hned ze zacatku co jsem ji od tebe koupil - prasknul. A ta SMD soucastka pod jadrem, ta nevim, kde se ztratila, mozna pri preprave..kazdopadne mi ta karta zdaleka nesla tak dobre taktovat, jak pises, mozna to bylo tou soucastkou. Ale byla i tak dobra..bryle byly luxusni!
Kartu mel potom myslim chvilu Spajky a pak uz nevim.
-
-
S3 Trio 64 V2 nebo STB Velocity 100
podle pohledu na vec
-
-
Riva TNT2 M64 32MB. Na ni jsem si poprve poradne zahral Half - Life (predtim sem mel S4 Virge 4Mb tusim a na nem to jaksi moc neslo). Riva mi pak vydrzela dalsi dva roky a hrat se na ni dalo temer vse. Dodneska funguje v zaloznim pocitaci :)
-
Pro mě jednoznačně GeForce 4 Titan 4200 64MB - kupoval jsem ji asi za 7000kč ale vydržela mě hodně dlouho(Všechy hry na ni běhali skvěle).Což se o dnešních grafikách říci nedá
-
nejvetsi legenda je dle meho nazoru prvni "skutecny" 3d akcelerator 3dfx voodoo, a stejne tak nelze zapomenout na zcela prelomovy radeon 9700pro.
-
Kyro 2 64 mb skoda tych driverov a nepodpory TL inak super karta:)
-
ATI Rage Fury MAXX :)
http://www.tomshardware.pl/graphic/1..._fury_maxx.jpg
Celkove vsechny ATI.
1. nejaka 4MBovka s 3Dfx :)
2. MAXX
3. Radeon SDR 32MB
4. R8500 (problemovy Hercules LE)
5. nyni naprosto bezproblemova X800GT :cool:
-
Moje prvni 3D karta a zaroven nejoblibenejsi byla rivaTNT2 ultra-Pamatuju,ze sem sni hral GTA3 a jelo to celkem slusne:) -tehdy me stala tusim 6000kc.
Pak sem upgradoval na GF4mx 440 a to byl nejvetsi shit-Vykon nebyl o moc vetsi.
Nasledovala GF4TI 4200 agp8x-To byla super karta.Byl to obrovskej vykonovej skok oproti GF4Mx.Posledni hra kterou sem na ni hral byl Doom3 a zvladala ho taky celkem slusne.
Potom sem koupil Radeon 9800pro(hlavne kvuli doom3) a ten sem vymenil az v unoru Byla to taky super karta a byl to obrovskej skok oproti GF4TI.
No a ted jedu na GF7800gtx a nemuzu si stezovat-zase oproti Radeonu vic jak 2x vyssi vykon:)
-
mel jsem hodne karet,ale nejvic vzpominam na ATI RADEON 64MB DDR VIVO-tusim ze jsem za ni daval 16tis jako za novinku-hlavne kdyz kamaradi porad pak otravovali at jim nahraju do PC nejake klipy z MTV:-o .
-
ja si vzpominam ze jeden clovek si onehdy kupoval domu sestavu s antonem 1ghz a v tom radeona Ve 64mb vivo v te dobe slusna karticka[ja mel nejakou k6-2 450 a tnt2 m64 32mb v agp]
-
Sice jsem prvne psal o tom, kterou jsem nejvic nesnasel, ale pisnu i kterou jsem si oblibil. Bohuzel to asi nostalgie nebude :)
- ATi Rage Pro 16MB - tahle me nastvala chabou 3D oproti prichazivsim Voodoo
- nVidia GeForce Ti 4200 - na obycejnejsi hry super, ale nastvala me ze poradne neutahla Unreal 2
- Leadtek PX6800TDH - prvni karta kde si vychutnavam plne detaily v Doom 3 bez jedineho skubnuti - adept na mou nejoblibenejsi :)
-
Karta,na kterou dodnes rád vzpomínám,je GF2 MX400 Red Baron od MSI.Základní takt 175 jádro/200 paměti,šla přetočit 237/237,stabilně a dlouhodobě jsem provozoval 235/235.V nižších rozlišeních,což mě se 14 monitorem netrápilo jsem si ve své době zahrál vše.Dual bios byl super věc,byla to první karta,u kterého jsem se ho díky tomu odvážil flashovat.TV in a out,díky čemuž jsem jí koupil za 3 litry a po roce prodal za 2.Rád na ní vzpomínám,až jí jednou někde v bazaru uvidím a nebude moc drahá,koupím si jí do sbírky,respektive do svého druhého pc,Celeronu 400 s W98 na staré hry
-
1 Příloh-a(y)
0000:00:0a.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA 2064W [Millennium] (rev 01)
8MB
-
Na mě zatím nejvíc zapůsobil Radeon 8500. Byl to full, žádný SE, poctivých 275/275. Přešel jsem na něj tenkrát z Rage 128Pro, jó to byl rozdíl panečku.
Dneska už mě to nějak nepřekvapuje. :)
-
S3 Virge DX 4MB > Voodoo3 2000 PCI > Sparkle GF3Ti200 > Hercules 9800SE AIW
Sparkle bol super, vydrzal mi v kompe neskutocne dlho, dal sa paradne taktovat.
Ale Herculesa mam uz skoro 3 rok a v pohode..
-
Trident (cislo si nepamatam) pre EISA zbernicu. Mal som tu kartu v znackovom pocitaci DELL s obrovskym hardiskom 300MB a dot.led displayom na cele. Ta karta mala nadherny obraz. Pocitac odisiel do dochodku pred 2 rokmi, stale funkcny.
-
S3 Virge 4MB > Voodoo3 AGP > Radeon 9000 > Radeon 9800PRO > Radeon X800GTO.......
Nejradši jsem měl Voodoo 3
-
Diamond Monster Voodoo2 12MB + Matrox Mystique 2 MB. To byla krasna kombinace. Druha v poradi ATI Radeon R9500@9700PRO 360/310 pro pekny vzhled, nizkou cenu, odemceny pipky, chladic z CPU a vysoky vykon. Soucasny Gainward 7600GS DDR3 taky neni k zahozeni :)
-
Radeon 8500 LE od Herculese, tehdy jsem na něj šetřil aspoň rok a jakou jsem z něj měl radost !! Kvalita (výkon a především obraz !!!) bylo něco, co jsem dneska u žádné karty neviděl :-/