jen sem se chtěl informovat, jak se to provádí. Já sem se držel u vodníka striktně mědi a mosazi ;DCitace:
Původně odeslal kamil
Printable View
jen sem se chtěl informovat, jak se to provádí. Já sem se držel u vodníka striktně mědi a mosazi ;DCitace:
Původně odeslal kamil
Já jsem rovněž pro Cu.
No nevim, ale myslim, ze k tomu aby se vztvoril galvanicky clanek je potreba nejaky elekrolyt, a na to je voda s jarem pomerne dost cajova,
ale pochopil jsem a uz se o tom nebudem bavit.
Dnes jsem vytvoril blok(cibule), jeho rozmery jsou:
65*54*16
sila drazky je 3.4 mm
sila zebra je 1-1.8 mm
max. hloubka je 10 mm
min. 8 mm
(vaha 45dkg)
K vikum, uvidime co zajisti LUKAS , cena plexi je dost velka.
PLZ :?: moze mi niekto pomoct ako vyrobit domace vodne chladenie. Xem si ho vyrobit ale neviem ako :? Diky. Mozte poslat aj MSG alebo na reno@post.sk
nejlip udelas kdyz si poradne proctes vsechny thready o vodnim chlazeni a vse co k nemu patri tady na 4u / mrknes na odkazi / mrknes na obrazky - kdyz to udelas budes o WC vedet "skoro" vse :wink:Citace:
Původně odeslal Reno
ehmm.. WC=WaterCooling :wink:
cenzura
Voky
cenzura
Voky
jezis zas tu je , takovej klid tu byl .
No. :-) Budem vediet dost toho ale ne ako to zostrojit ;D :-( Musim si to objednat od dakoho potom :-)
tak sem si zase zamoderatoroval
a uz me tlapko n.e.s.e.r !!!!!
Pokud je blok vyrabeny z medi, neni treba slozite tvary, vetsi problem je uchladit vodu s minimalni hlucnosti.
a jak podle tebe na to?v jinym auditku bezela diskuze o tom jestli vubec pouzivat chladic,myslim vymenik,jeden manik tam pouzil vetsi kanistr,asi 20 litru a tim se do da v pohode uchladit.v mistnosti se voda nedostane nad nejakych 36-37..tak jestli to vubec stoji za to se otravovat s nejakym chladicem. :?Citace:
Původně odeslal Faanda
jak jsi myslel to s tim chlazenim vody pri minimalni hlucnosti??
no myslel to tak ze budes mit sice super chlazeny cpu tichym chladicem vodnim. Ale chlazeni vody ti bude delat ramus jak maly rusky tank
pane radku, jelikoz jsem ze Vsetina, nemohli bychom se njekde setkat?domluva pres forum je pomala a nemotorna :-)
nechapu cim by to chlazeni vody melo delat takovy bordel...mozna mi neco nedochazi,nicmene i kdyby to bylo chlazeny pres radiator a ne jen tak,nadobou,tak kde se podle tebe ten hluk jako veme ???Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
jeste jedna vec,pane Radku,rad bych si u vas objednal nejaky ten waterblock,jenze nevim jestli je to vubec mozne,popr jaka by byla cena modelu CIBULE i s Cu vrchni casti bloku...dekuji..
To Radek:
??? Tiez by som mal zaujem o CIBULU najlepsie komplet aj s cerpadlom. Bolo by to mozne? ??? Som zo Slovenska :wink:
Nevim co se deje, uz dva dny cekam fotky a nic.
Asi se na me vybodli.
Dnes jsem udelal zavinac i s drazkou pro gumicku.
Netrpelive ho chce dot. (ale nemam plexi)
K tomu chlazeni vody:
Myslim ze je na kazdem , aby si uvedomil proc si vlastne strka do pc
watercool.
Ja chlazeni vody nepouzivam (mam10L nadrzku) a nemam problem.
Skousel jsem jako chladic pouzit topeni z Wartburgu, vlezly se na to 3
80-ky vetraky, ktere sem mel na 5V a taky to nebylo nic tak strasneho.
(tualatin 700/Ati9000pro)
Jsou lidi, co si tam misto nizkootackovych , nacpou vysokootackove ventilatory a to je potom rachot.Citace:
Původně odeslal Chipsa
Radek <<Ja chlazeni vody nepouzivam (mam10L nadrzku) >>
A jak to mas odionizovany ??
Predpokladam ze nemas 10l destilky to by bylo trosku drahy ne ..
A jakej mas ubytek z odparovani?
Aneb taky zacinam uvazovat o kanistru - poc nikam nenosim..
dix
btw. Cibule rulez - tesim se nafotky ;D
tak nejak sem si to predstavoval,jak to ma Radek,proste 10-15-20 l vody(presne jako Mesuge,compl nikam netaham) a nechat to tak..jenze sem se dival,Radek ma 700 CPU,coz je trochu rozdil oproti 2G..asi bude topit trochu vic..ale i tak,nejprve to vyzkousim bez chladice a kdyz tady budu varit vodu napockani tak pujdu do nejakyho chladice..
->Radek:presne tak,nechapu lidi co si udelaji WaterCool a pak jeste do casu narvou milion dalsich vetraku a v mnoha pripadech naprosto k nicemu..a ani si je nedaji na nizsi napeti..
nicmene jak to bude s tou cibuli?vi se uz aspon orientacni cena??
s tou vodou:nevim,ale pokud si sezenes tech 10l destilky (kolik muze stat litr,5 korun?) a ten kanistr si uzavres,takze odpar je vicemene minimalni,tak to neni takova hruza,ne?Citace:
Původně odeslal mesuge
otazkou zustava jak se pak bude chovat teplota ty vody pokud nebude zadny odpar..to sem jeste nezkousel :roll: :?
podle mne destilka nema smysl stejne se do toho dostane med z bloku, nebo ne???
me votec nosi destilku zadarmo v barelech z nemocnice :-)
ad chlazeni vody taky mam nadrzku-hrnec cili hluk neni, ale sou takove pripady kerym se jakykoliv hluk usetreny s vodnikem vrati v dalsich xvetracich chladicich case a radiator, ale to uz zde bylo receno.
2radek prubnu ten navrh soustruzeneho chladice,zrovna du koupit nuz docela se na to trepu
me votec nosi destilku zadarmo v barelech z nemocnice :-)
ad chlazeni vody taky mam nadrzku-hrnec cili hluk neni, ale sou takove pripady kerym se jakykoliv hluk usetreny s vodnikem vrati v dalsich xvetracich chladicich case a radiator, ale to uz zde bylo receno.
2radek prubnu ten navrh soustruzeneho chladice,zrovna du koupit nuz docela se na to trepu