Re: Lenovo L220x 22" SPVA
Opravdu, já tady nemusím nastavovat jas a kontrast u každé hry nebo filmu, prostě jsem si to jednou nastavil a můžu se na to dívat z jiné strany a z jiného umístění a prostě to nechytá žádné debilní zabarvení. A ten rozdíl 6 vs 8bit je jak ve hrách tak ve filmech obrovský, 6bit je prostě hnus na filmy, ale kdo neměl MVA,PVA ale rovnou šel na TN, tak rozdíly nepozná. TN je dobré tak pro hráče counterstrike kde barvy moc neřeší :)
Ahoj,potreboval bych poradit....uz od vanoc sleduju recenze na tento panel.Jsem vysokoskolak a cas u PC prevazne stravim praci v Cadu(rysovani,grafika) a taky si sem tam neco zahraju a kouknu na film.dal jsem si hranici 10000kc.zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy).Jestli mi k necemu bude ten obraz sirsi,protoze spis potrebuji k praci klasickou plochu nez roztahlou do stran.jestli ty 3000 navic stoji za to.A pak jsem se chtel zeptat,jestli se lisi ty panely (S-PVA a TN) nejak v zivotnosti.Diky za odpoved:)
Citace:
Původně odeslal
Ouboi
Ahoj,potreboval bych poradit....uz od vanoc sleduju recenze na tento panel.Jsem vysokoskolak a cas u PC prevazne stravim praci v Cadu(rysovani,grafika) a taky si sem tam neco zahraju a kouknu na film.dal jsem si hranici 10000kc.zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy).Jestli mi k necemu bude ten obraz sirsi,protoze spis potrebuji k praci klasickou plochu nez roztahlou do stran.jestli ty 3000 navic stoji za to.A pak jsem se chtel zeptat,jestli se lisi ty panely (S-PVA a TN) nejak v zivotnosti.Diky za odpoved:)
nemuzes koupit nic lepsiho!!!!!
myslim ze tady je napsany o tom dost, staci si procist jenom tento thread
kdybys nekde videl vic kousku, tak to sem hod
ja cekam na cas, az techto LCD bude vic a hned do nej jdu
snad se dockam
s CADem rysuju asi 4 roky, a je opravdu potreba co nejvetsi rozliseni
mam 20'' 1600x1200 a na Nb mam 15,4'' 1920x1200 a na NB se dela fantasticky, i pri tam male uhlopricce
na takove 22'' to musi byt neco
Ouboj: Nezmínil si hry, takže v tom případě bych ti Lenovo doporučil i já. :-)
Citace:
Původně odeslal
Ouboi
zvazuju,jestli si koupit nento panel a nebo 20 TN-ko (4:3,s vyssim rozlisenim-1600 x 1200 od LG nebo AOC).poradil by jste mi prosim nekdo?Chci to hlavne kvuli Cadu(rozliseni a velikosti zobrazovane plochy)
jestli to mas jen kvuli holemu Cadu, tak je imho jedno zda to bude wide ci 4:3 (pri porovnavani 1920*1200 vs 1600*1200), oboje ti bude slouzit "stejne". Panely nastroju jsou male a beztak kazdy kdo v cadu dela vic, ma navolene klavesove zkratky a do ikon neleze. Jestli ale neni Cad holy a jsou v nem nejake siroke panely, tak se wide muze hodit. Treba na ProE apod bych wide preferoval, protoze si na jednu stranu hodis sirokej strom a jedes. TN v tomto pripade nehraje tak velkou roli. Na filmy a grafiku bych volil nonTN, ale podle tveho popisu preferujes Cad.
2connor: jak zrovna ty muzes doporucovat toto Lenovo, kdyz sam nevis co chces a jeste velice nedavno jsi chtel kupovat HP ?!
PetrT: Zcela s čistým svědomím. To že stále nevím co je pro mě vhodnější neznamená, že nemohu vědět co by bylo vhodnější pro někoho jiného. :-) Zvlášť když Ouboi neřeší hry (a s tím spojenou odezvu+inputlag) a řeší CAD (tj. vyšší rozlišení je k dobru). Nic z mých problémů není problém Ouboie. :-) ... a tady se řeší Lenovo a to se pro ten účel také hodí. :-)
Citace:
Původně odeslal
Connor
PetrT: Zcela s čistým svědomím. To že stále nevím co je pro mě vhodnější neznamená, že nemohu vědět co by bylo vhodnější pro někoho jiného. :-) Zvlášť když Ouboi neřeší hry (a s tím spojenou odezvu+inputlag) a řeší CAD (tj. vyšší rozlišení je k dobru). Nic z mých problémů není problém Ouboie. :-) ... a tady se řeší Lenovo a to se pro ten účel také hodí. :-)
chlape, tebe si budu cist vzdy po ranu, dokazes cloveku zvednout naladu (cti: rozesmat).
1600*1200 vs 1920*1200 nehraje v holem Cadu "zadny" vliv, zoomovat budes muset tak jako tak a to ze uvidis na sirku krapet vic (20%) neni extra vyhra = z pohledu toho, ze si za tech 20% budes muset priplatit 3000Kc (ktere uvadi autor), coz je o cca 46% vice.
ps: jen tak by me zajimalo kde bere Ouboi ceny tech 4:3 20" LCD...co jsem tak zahledl, tak je cena 8000,- a vice. V tom pripade bych sel do Lenova (nonTN).
edit2 Bukva: ano je tam ten panel, ale osobne do nej extra nelezu ... po nadefinovani meritka car (ktere udelam pri zacatku kresleni) do nej pak jdu vyjimecne, protoze vse dalsi uz jen kopiruju vlastnosti. Delal jsem v Cadu i na 14" a prezil jsem to, resit ted "stejně" vysoke rozliseni je fakt jedno (a jak jsem psal, tohle se tyka holeho Cadu a ne ProE apod)
Citace:
Původně odeslal
PetrT
1600*1200 vs 1920*1200 nehraje v holem Cadu "zadny" vliv
Nevím jestli si to pamatuju dobře, ale už v "holém" AutoCADu je panel Properties, kterej pokud tam chceš něco vidět (a že jsou tam lehce dostupný docela důležitý věci) zabere pořádnek kus místa našířku (200-300 pixelů, řekl bych) - a samozřejmě je dokovatelnej pouze na bok.
nehlede na to, ze na cad jsou vhodnejsi spise vetsi body, protoze pri praci v kontrastnim prostredi cadu a nutnosti soustredit se na jemne cary dostavaji oci po celodenni praci docela nafrak
bukva: panel properties si stejne kazdej koho znam schovava
PetrT: Zoomovat se bude, to je prostě základní věc, souhlas, ale každý prostor navíc (třeba na panely nástrojů) není přeci od věci.
Jestli sem tě pobavil tím lépe pro mě. :-)
Citace:
Původně odeslal
PetrT
chlape, tebe si budu cist vzdy po ranu, dokazes cloveku zvednout naladu (cti: rozesmat).
1600*1200 vs 1920*1200 nehraje v holem Cadu "zadny" vliv, zoomovat budes muset tak jako tak a to ze uvidis na sirku krapet vic (20%) neni extra vyhra = z pohledu toho, ze si za tech 20% budes muset priplatit 3000Kc (ktere uvadi autor), coz je o cca 46% vice.
ps: jen tak by me zajimalo kde bere Ouboi ceny tech 4:3 20" LCD...co jsem tak zahledl, tak je cena 8000,- a vice. V tom pripade bych sel do Lenova (nonTN).
edit2 Bukva: ano je tam ten panel, ale osobne do nej extra nelezu ... po nadefinovani meritka car (ktere udelam pri zacatku kresleni) do nej pak jdu vyjimecne, protoze vse dalsi uz jen kopiruju vlastnosti. Delal jsem v Cadu i na 14" a prezil jsem to, resit ted "stejně" vysoke rozliseni je fakt jedno (a jak jsem psal, tohle se tyka holeho Cadu a ne ProE apod)
No tak treba na www.barbone.cz majo AOC 4:3 s rozlisenim 1600*1200 za 6000kc(je to sic starsi panel ale mozna dostacujici)...no a taky LG dela podobny panel okolo 7000kc.
No ja za sebe muzu rict, ze i na prilezitostne hry je monitor v pohode. Chapu, ze pro CS hrace to asi nebude, ale sam sobe jsem si priznal, ze uz proste starnu a na pareni tolik casu neni (ani chut).
A co jsem si stahnul profil z recenze na Svethardware, tak uz mi ani ta cervena netluce do oci. A ty zarivky se doufam taky casem trosku vysviti...
No a dalsi upgrade bude az do tech Oled monitoru (jak ze to bylo v diskuzi - 3 roky nez se to rozjede ve velkom a dalsi 2 roky, az bude cena rozumna?)
Citace:
Původně odeslal
Ouboi
No tak treba na
www.barbone.cz majo AOC 4:3 s rozlisenim 1600*1200 za 6000kc(je to sic starsi panel ale mozna dostacujici)...no a taky LG dela podobny panel okolo 7000kc.
aha, ten jsem nasel taky, ale jedna se o vyprodej a z obchodu (CzC, Alfa, Soft, TSko) jsem jej nasel jen v nem.
tak pratele nevim jestli je to chyba, ale prej do 2 dnu k dostani
http://www.softcom.cz/produkt/lenovo...pivot/?flist=1
48 hodin tam mají pořád, musíš si tam zavolat a pak zjistíš jak to je doopravdy :)
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
48 hodin tam mají pořád, musíš si tam zavolat a pak zjistíš jak to je doopravdy :)
prave ze tam doted bylo 60dnu
zitra jim stejne budu psat, takze se na to zeptam
Tady mate l220x skladem. Jsou to oficialni distributori Lenovo. Cena 10 461 Kc.
http://eshop.kinetik.cz/zbozi/lenovo...spx?p=z:106868
25 kousků maji skladem v ATC (VO v ově) tzn. že shopy které z tama berou by je měly mít k dispozici.
...neviete ako sa vybera vzadu ten kryt na kable?
Nemozem ho nijako otvorit. :(
Citace:
Původně odeslal
duracer
Taktiez v OSD menu sa mi neda dostat na ikonu "Nastavenia obrazu" (tam by mala byt moznost automaticke a rucne) a ani na "Poziciu obrazu"(kde si mozem nastavit poziciu obrazu)
Neviete kde moze byt prblem?
....tie polozky su pre digitalny vstup uzamknute !!!
To tak vetsinou pri pripojeni pres dvi byva...
Citace:
Původně odeslal
duracer
Takze dnes mi dosiel tento monac.
Mam vsak jeden maly problem. Vobec mi nereaguje to tlacitko so zelenou ikonou ak nie je zapnute OSD menu. Ma to by "automaticke prisposobovanie obrazu"....no po jeho stlaceni sa nic nevykona.
Taktiez v OSD menu sa mi neda dostat na ikonu "Nastavenia obrazu" (tam by mala byt moznost automaticke a rucne) a ani na "Poziciu obrazu"(kde si mozem nastavit poziciu obrazu)
Neviete kde moze byt prblem?
....tie polozky su pre digitalny vstup uzamknute !!!
tak při DVI ta možnost nebývá u většiny LCD :) dej si to přes VGA a půjde to :)
...a stym krytom ako?
Este by ma zaujimalo ako sa da *.icc prfil zo SvetHradware aktivovat v mojom monitore.
Vsimol som si ze podobny subor je aj sucastou ovladacou co su na CD k monitoru len akurat ten ma koncovku *.icm.
Citace:
Původně odeslal
duracer
Este by ma zaujimalo ako sa da *.icc prfil zo SvetHradware aktivovat v mojom monitore.
Vsimol som si ze podobny subor je aj sucastou ovladacou co su na CD k monitoru len akurat ten ma koncovku *.icm.
Stačí v nastavení zobrazení/ovladačích grafiky najít něco takového:
http://technet.idnes.cz/foto.asp?fot...ENIMON_6_N.JPG
a tam ten soubor prostě přidat.
... ten kryt najdeš pravděpodobně v příručce.
duracer:
Ten kryt musis tlacit nahoru, ale protoze to je sikme a zapadky drzi pevne tak to jde ztuha. Ja sem s tim chvilu lomcoval a furt nic a pak najednou to slo samo, takze vyzkouset, v prirucce jsem k tomu nic nenasel. Na krytu je sipka nahoru pro smer pohybu.