-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
nezdá sa vám vysoká teplota v idle na E8400 ktorá je 41st? chladím noctua NH-12
-
Mas zaple snizovani otacek podle zateze a teploty? Jestli ano, tak je to normalni. Ja mam s Freezerem v Idle 44 stupnua vetrak ma 500otacek.
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Mas zaple snizovani otacek podle zateze a teploty? Jestli ano, tak je to normalni. Ja mam s Freezerem v Idle 44 stupnua vetrak ma 500otacek.
idem na nom na 874 otáčiek. vid foto a voltage a vše okolo toho
http://img145.imageshack.us/img145/5...hz1304vbq2.jpg
-
Myslim, ze pri danych nastavenich a otackach to tak vychazi, dej tomu chladici trochu vic vzduchu vsak ten vetrak dava 1300ot..
-
teplota uplne normalni, kdyby to bylo v idle 70°C tak bych to resil ale tohle?? vubec ne ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Myslim, ze pri danych nastavenich a otackach to tak vychazi, dej tomu chladici trochu vic vzduchu vsak ten vetrak dava 1300ot..
dal som aj na plné točky ,čo bolo 1280ot a nepomohlo,zarážajúce ale je že tá noctua má základnu vlažnú na dotyk prstom,a 70st to by som tam prst ani neudržal.
-
Citace:
Původně odeslal
shotocan
dal som aj na plné točky ,čo bolo 1280ot a nepomohlo,zarážajúce ale je že tá noctua má základnu vlažnú na dotyk prstom,a 70st to by som tam prst ani neudržal.
Tech 70 stupnu je ale v jadru, nez se to dostane na zakladnu tak se to samozrejme rozvede... A jestli se ti teplota nejak nesnizila, nebo snizila a o malo, tak jsi asi anrazil na strop tveho chladice...
-
Citace:
Původně odeslal
shotocan
Buď ta noctua nějak blbě sedí, špatná pasta nebo křivej heatspreader(to se dá řešit), anebo blbě sedí heatspreader na jádru, což je podstatně horší varianta.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Buď ta noctua nějak blbě sedí, špatná pasta nebo křivej heatspreader(to se dá řešit), anebo blbě sedí heatspreader na jádru, což je podstatně horší varianta.
to same dela moje Noctua a procakem/pastou to urcite neni pac vsechno zkouseno ve vic kusech.. a to mam teploty i vyssi ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
ja som mal pred vylapovanim takisto vysoke teploty a vodny blok bol na dotyk len vlazny...
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
ja som mal pred vylapovanim takisto vysoke teploty a vodny blok bol na dotyk len vlazny...
Ja mam so svojou E2160 na 9*333 pri 1.336V (idle) 1.312V (burn) v burne (orthos smallFFTs) 70 stupnov a to uz je aj vylapovana... Pokles po vylapovani bol tak 1-2 stupne. Chladic bol vlazny (zakladna) pred vylapovanim aj po vylapovani. (Pred lapovanim som mal AC Freezer 7 Pro, teraz mam Coolink Silenator.) Povedal by som, ze spoj jadro-IHS bude dobre na <>u :mad:
Dalsia vec je, kolko ukazuje napr. CoreTemp Tj max. Ja mam 100 stupnov, takze je to este relativne v pohode oproti tym, co maju taku vysoku teplotu a 85 stupnov.
Mam teoriu, ze tych 15 stupnov Tj max rozdielu tam hra rolu. Este som nevidel nikoho s normalnym chladenim (okrem jedneho blbca, co sa teraz v nakupnej poradni vystatoval Darth Maulovi na kolko sa mu podarilo vraj vdaka doske dostat jeho Celeron 420 ;D ), kto by mal Tj max. 85 a zaroven vysoke teploty CPU. Zato ti, co maju ~70 stupnovky v burne, maju vsetci Tj max 100.
-
Tak zatím pro zajímavost testuju kolik můj procák dá na 1.2V (nastaveno Bios) a asi se nějak zahořel....
Teď jede zatím krásně na 415x8 3320mhz.Pokud to bude stabilní zkusím zase o kousek víc...
:)
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ja mam so svojou E2160 na 9*333 pri 1.336V (idle) 1.312V (burn) v burne (orthos smallFFTs) 70 stupnov a to uz je aj vylapovana... Pokles po vylapovani bol tak 1-2 stupne. Chladic bol vlazny (zakladna) pred vylapovanim aj po vylapovani. (Pred lapovanim som mal AC Freezer 7 Pro, teraz mam Coolink Silenator.) Povedal by som, ze spoj jadro-IHS bude dobre na <>u :mad:
Dalsia vec je, kolko ukazuje napr. CoreTemp Tj max. Ja mam 100 stupnov, takze je to este relativne v pohode oproti tym, co maju taku vysoku teplotu a 85 stupnov.
Mam teoriu, ze tych 15 stupnov Tj max rozdielu tam hra rolu. Este som nevidel nikoho s normalnym chladenim (okrem jedneho blbca, co sa teraz v nakupnej poradni vystatoval Darth Maulovi na kolko sa mu podarilo vraj vdaka doske dostat jeho Celeron 420 ;D ), kto by mal Tj max. 85 a zaroven vysoke teploty CPU. Zato ti, co maju ~70 stupnovky v burne, maju vsetci Tj max 100.
Zajímavé je, že já mám v CoreTemp Tj Max 105°C... to pak těch 70°C vypadá ještě o kousek přijatelněji... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Tak zatím pro zajímavost testuju kolik můj procák dá na 1.2V (nastaveno Bios) a asi se nějak zahořel....
Teď jede zatím krásně na 415x8 3320mhz.Pokud to bude stabilní zkusím zase o kousek víc...
:)
Určitě napiš, protože 8200ka je skladem a za super krasny penize.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Určitě napiš, protože 8200ka je skladem a za super krasny penize.
8200 nebrat, co jsem videl vysledky, tak oc je horsi nez u e8400 a myslim, ze stoji za to si tech par stovek priplatit. (je to i moje zkusenost, prechazel jsem z e8200 na e8400)
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
8200 nebrat, co jsem videl vysledky, tak oc je horsi nez u e8400 a myslim, ze stoji za to si tech par stovek priplatit. (je to i moje zkusenost, prechazel jsem z e8200 na e8400)
A tak dekuju, tohle sem potreboval vedet, este sem si chtel projit jednou forum, a zhodnotit to, taky sem zacinal mit ten pocit ze 8400 bude lepsi. A myslim, ze oproti c2d 2180 by to mohlo byt hodne znat zvlaste 6MB cache. Mozna este chvili vydrzim jestli nepujde cena dolu.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
A tak dekuju, tohle sem potreboval vedet, este sem si chtel projit jednou forum, a zhodnotit to, taky sem zacinal mit ten pocit ze 8400 bude lepsi. A myslim, ze oproti c2d 2180 by to mohlo byt hodne znat zvlaste 6MB cache. Mozna este chvili vydrzim jestli nepujde cena dolu.
Tak ono je to poměrně jasné - E8200 má násobič 8x a pokud bys chtěl jet na dnes zcela reálných 4GHz, muselo by Ti prkno dávat FSB 2000MHz a paměti 1000Mhz, což už žádná sranda není...
-
Jasne ja sem uplně opoměl fakt, že už to jede na 1333MHz zaklad. No nevim, jestli by nebylo lepší počkat na nějakou novou desku, myslim v mem připadě. Jak se to chova s P35?
Darth Maul: no koukám, že máš vcelku hodně vysoké fsb, já sválně kupoval 2180, aby mě fsb nahodou neomezilo. Uvidíme, ne že by výkon nestačil. Ale teď otazka, upgradovat z 2180 na 8400 a nebo pockat a poridit pote quad core.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Jasne ja sem uplně opoměl fakt, že už to jede na 1333MHz zaklad. No nevim, jestli by nebylo lepší počkat na nějakou novou desku, myslim v mem připadě. Jak se to chova s P35?
Darth Maul: no koukám, že máš vcelku hodně vysoké fsb, já sválně kupoval 2180, aby mě fsb nahodou neomezilo. Uvidíme, ne že by výkon nestačil. Ale teď otazka, upgradovat z 2180 na 8400 a nebo pockat a poridit pote quad core.
Z quadcore jsem "downgradoval", protože jsem ho nijak pořádně nevyužil...
Na P35-DS4 se E8400 chová naprosto způsobně a 3,6GHz na default napětí je velmi příjemných.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Zajímavé je, že já mám v CoreTemp Tj Max 105°C... to pak těch 70°C vypadá ještě o kousek přijatelněji... :cool:
já mám tiež TJ Max 105°C.to ako znamená že jadrá môžu do 105st max?
BTW objednal som new pastu AC MX-2,tak uvidim čo to dokáže
-
Citace:
Původně odeslal
shotocan
já mám tiež TJ Max 105°C.to ako znamená že jadrá môžu do 105st max?
Ako sa to vezme ;D
To znamena, ze na 105 stupnoch sa Ti to HWrovo zasekne :)
Intel kedysi doporucoval maximalnu pracovnu teplotu ako polovicnu TJ Max.
-
Tak jse to taky nevydrzel a vymenil AMD X2 za E8200
Takze prvni poznatky
Jede na 8x425 na default (nastaveno napevno v biosu a CPU-z ukazuje 1,184 V)
Chlazeno boxem !
Orthos 30 min a drzi.
Deska DS4-P35 + A-DATA extreme
Zitra budu mit Ninju.
Jen otazka v core temt ukazuji teploty kolem 70 stupnu ....kolik mate Vy ?
Tjmax mám 105 stupnu
Zizi
-
ja myslim, ze se tu vetsina na techto teplotach shodla - v zatezi cca 70
-
Takze dnes jsem si k tomu sedl
E8200@3600MHz temer na default, zvysil jsem napeti z 1,225V na 1,25V, pozdeji zkusim snizit na default. Orthos zatim 2h, teploty v jadrech max 64°C resp. 63°C. CPU temp. cidlo na desce ukazuje max 52°C.¨Chladim Freezerem 7 pro.
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Jede na 8x425 na default (nastaveno napevno v biosu a CPU-z ukazuje 1,184 V)
Chlazeno boxem !
Deska DS4-P35 + A-DATA extreme
Zitra budu mit Ninju.
Jen otazka v core temt ukazuji teploty kolem 70 stupnu .
Realne pri 1,184V a 70st je to samozrejme dost.Vzdyt ten box,to je parodie,dava se k Celerum.70st budes mit s poradnym chladicem pri 4Ghz a vyssi voltazi.