-
Re: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...
Citace:
Původně odeslal
Aigor
V souvislosti s pamětí mám otázku - nezkoušeli jste někdo plné osazení 4 slotů? Plánuju revizi EP 2.1 a chci tam vrazit 4x2GB.
Občas v diskusích narážím na problémy s A-DATAma, takže je ve hře ještě Patriot eXtreme Performance. Cenový rozdíl není velký, ale rád bych věděl, jestli to má smysl.
Taktovat neplánuju..
no v P35-DS4 i EP35-DS4 jsem plne obsazeny sloty uz mel nekolikrat a zadnej bordel to nedelalo.. samozrejme otazkou je realne vyuziti 8GB?? ikdyz nekup to kdyz je to za takovou cenu co :D.. jinak pameti to byly vesmes Transcend a Kingmax.. A-DATA bych tam radeji nestrkal vubec, po te co jsem tady cetl
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
A-DATA bych tam radeji nestrkal vubec, po te co jsem tady cetl
A cos od jakýho Einsteina četl? Tím na tebe v žádným případě neútočím, jen me štvou lidi neschopný si nakonfigurovat komp do funkčního stavu, načež pyskujou na konkrétní komponenty...
-
Treba ode me :!:
Nepripadam si byti neschopnym "nakonfigurovat komp do funkčního stavu" (ani nejsem Einstein) a i presto jsem mel s ADATA pametma problem na 3ech ruznych i965/P35 deskach, a vim o mnoha dalsich pripadech zde z 4a. Ze by misto pyskovani slo o beznou HW nekompatibilitu?
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Nepripadam si byti neschopnym "nakonfigurovat komp do funkčního stavu" (ani nejsem Einstein) a i presto jsem mel s ADATA pametma problem na 3ech ruznych i965/P35 deskach, a vim o mnoha dalsich pripadech zde z 4a. Ze by misto pyskovani slo o beznou HW nekompatibilitu?
Přesně tak, s pamětmi A-DATA jsem měl výrazně více problémů než s kterýmikoliv jinými značkami, kterých jsem zkoušel opravdu hodně!!!
Komp si nakonfigurovat umím do velmi výkonného i stabilního stavu, ale tahle "značka" to prostě častokrát vůbec nedovolí...
2Octopuss: Mohl bys laskavě ubrat na agresivitě svého chování?
-
Díky, doufám, že s těma Patriotama nebudu zápasit...
OT: 8GB hodlám skutečně využít (je to vývojová mašina), proto raději sonduju. Není moc referencí v takovéto konfiguraci...
-
Já jsem s A-DATA zatím žádný problémy neměl, ale rozhodně bych je nepovažoval za nějakou extra značku.
Aigor: Záleží kde to budeš kupovat, ale pokud budeš kupovat najednou tolik pamětí, desku popř. další věci, tak si myslím, že by mohli bejt ochotný to rovnou otestovat nebo minimálně domluvit výměnu za jinou značku v případě že to nepojede.
-
mam rev 1.1, osazeny 4x 1GB Kingston HyperX 800MHz 4-4-4-12 - bez problemu
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
2Octopuss: Mohl bys laskavě ubrat na agresivitě svého chování?
rofl. laskavě si mě nevšímej, začínáš mi značně lézt na nervy.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Mluví se tu o konkrétní desce. A já tvrdím, že tyhle paměti s touhle konkrétní deskou NEMAJÍ problém a pokud jo, je to v neschopnosti uživatele. Tečka.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
rofl. laskavě si mě nevšímej, začínáš mi značně lézt na nervy.
To mě ale vážně těší - až tady přestaneš vyskakovat na lidi s jiným názorem a rozdávat karmu s vulgárními komentáři, přestanu si tě všímat...
Takže ještě jednou - brzdi laskavě ve svých výpadech!
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Já jsem s A-DATA zatím žádný problémy neměl, ale rozhodně bych je nepovažoval za nějakou extra značku.
..z diskusí jsem pochopil, že spolu s poklesem cen se dostává do prodeje ledacos, což může být taky jednou z příčin..
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Záleží kde to budeš kupovat, ale pokud budeš kupovat najednou tolik pamětí, desku popř. další věci, tak si myslím, že by mohli bejt ochotný to rovnou otestovat nebo minimálně domluvit výměnu za jinou značku v případě že to nepojede.
S tím samozřejmě počítám, ale upřímně - kolik prodejců umí otestovat celých 8GB ? Osobně si velké iluze nedělám, sám si nejsem úplně jistej s čím na to jít, pár nápadů mám, ale to už je téma do jiné diskuse...
-
Ja osobne bych nesel do A-DATA DDR2 EE 800+ ...mit je ve vsech slotech, videl jsem to u kamarada co vubec netaktuje a ty pameti dost znacne topili!! Takze se i jedna od druhe ohrivala. Prst na nich nesel pomalu udrzet, coz vypovida o tom ze dosti hreji. Kdyz to srovnam s myma soucastnyma OCZ Titanium, tak ty jsou krasne vlazny i po pretaktu.
-
Pečou dost, to je fakt. Ale zase se není co divit, když např. u 1066 verze je požadováno napětí 2.3V...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mluví se tu o konkrétní desce. A já tvrdím, že tyhle paměti s touhle konkrétní deskou NEMAJÍ problém a pokud jo, je to v neschopnosti uživatele. Tečka.
Tieto konkretne pamate a aj ostatne A-Daty zvykne vyrobca osadzovat roznymi chipmy s rozdielnymi parametrami, takze s "neschopnostou" uzivatela to nema nic spolocne. :mweheh:
Je to len a len problem vyrobcu a nasledna loteria uzivatela.
Mal som 2 pary 2*1GB. OC 840/900/ a teraz posledne (ADQVE1A16-ProMOS, alebo Elpida, az tak patrat sa mi nechce..) daju v pohode 1050 pri 1,95V a su vlazne!
2 pary z troch mali ine chipy.
A-Data pri 800EE pouziva chipy:ProMOS, Micron D9GMH, Micron D9GCT, a mozno aj Elpida, ked dojdu zasoby tych horsich.
Dufam, ze ma niekto nenazve Einsteinom.:p
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
A cos od jakýho Einsteina četl? Tím na tebe v žádným případě neútočím, jen me štvou lidi neschopný si nakonfigurovat komp do funkčního stavu, načež pyskujou na konkrétní komponenty...
presne jak pise AmOK.. problem nebude ve znacce A-DATA jako takove ale v pouzitych cipech na tech pametich.. jedny muzou jet krasne a s druhyma to bude delat bordel a nebudes vedet proc pac v jinym compu v pohode pojedou.. nekompatibilita je krasna vec, ale hodne otravna a s tim user nic nenadela, takze jakykoliv konfigurovani je na 2 veci :D.. samozrejme to neplati jen pro A-DATA ale prave o nich se hodne pise
a k tomu muzu jen rict ze jsem rad ze je nedavame do compu :)
-
Jaký paměti teda považujete za stabilně kvalitní (vzhledem ke zmiňovaným údajně různým čipům)?
-
To udajne si laskavo odpusti, to ze A-Data pouziva rozne chipy je nevyratitelny fakt, nie nejaky dohad TV Nova.
Dakujem.
Aj ked vzhladom k tvojim predchadzajucim postom na temu A-Data to rypnutie chapem. /ot
-
Důkaz místo dupání prosím?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jaký paměti teda považujete za stabilně kvalitní (vzhledem ke zmiňovaným údajně různým čipům)?
no ja muzu doporucit jakykoliv Transcendy, jenze nejsou to TOP pameti na OC ale zase treba aXeRAM DualKIT nejsou vubec k zahozeni a jedou tam paradne (i kdyz ta cena).. co jsem zkousel tak ty 800+ davaly 1130MHz 5-5-5-15 na 2.2V, mozna by sly i vyse ale zas tak dlouho jsem je doma nemel ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Důkaz místo dupání prosím?
To ako ten ramlist je co? Moj vymysel? Alebo sa niekto strasne nudil?
Asi si jediny ktory ma vyhrady a pochybnosti. http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=122307
Ak ta pouzite chipy na A-Data zaujimaju, tak si precitaj http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=132958 .
Ja som svoje stare ramky nefotil, aby som niekedy v buducnosti niekomu nieco dokazoval. Ale na tom fore aj kade tade po nete fotky chipov najdes.
P.S.: Moj predchadzajuci post bol cisto odborny. Nikoho som nenazyval Einsteinom ani neschopnym uzivatelom z vlastnej nevedomosti.
Pokial mas problem si priznat, ze si sa nieco nove dozvedel a ze si sa zmylil, tak neni o com. Nepotrebujem na teba ani "dupat" ani ti podsuvat "udajne" informacie. Z mojej strany o A-DATA vsetko.
-
Já mám Corsairy, před tím jsem je měl i jako DDR1 a nemůžu si stěžovat.
-
Nemáte někdo s touto deskou problémy s režimem spánku?
Já jeden mám a docela mě to vytáčí, už nevím co s tím mám dělat.
Více na http://4um.overclocking.cz/showthrea...285#post795285
-
Možná někomu pomůže moje zkušenost s několika MB tohoto typu.
Po několika pokusech jsem zjistil, že pro stabilitu celého systému je potřeba zapojit do pomocné větve +12 oba konektory (jeden má na sobě čepičku) a také zapojit molex do větve pro napájení druhého PCI_E slotu a to ikdyž tam žádná grafika není.
A pro dobrý běh disků pod Windows používat oranžové konektory a v BIOSu zapnout pro ICH režim RAID a to i v případě, že žádné pole nechcete tvořit.
Samo, pak je třeba F6 disketa pro instalaci, ale za to znatelné zvýšení výkonu diskového subsystému to stojí.
Jinak si na tuto desku (stejně jako dříve na P965-DS4) naprosto nemůžu stěžovat.
-
Mám tomu tedy rozumět tak, že když momentálně mám SATA v řežimu AHCI, tak ho mám klidně přepnout na RAID?
-
Už si nejsem jistý, ale myslím si, že ovladač pro AHCI i RAID byl stejný, takže to klidně můžeš zkusit, buď to pojede, nebo skončíš na BSOD INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE a pak se po resetu vrátíš k AHCI.
BIOS pro RAID řadič ICH totiž disky, které nejsou do žádného pole zařazeny, připojí jako klasický disk a vůbec se ho "nedotkne" (nezapíše na něj žádné informace).