Já to myslel k tomu CC, Radim když něco napíše že bude mít, tak to z 95procent vyjde, ale to samé neplatí u CC :) Kdysi jsem od nich něco chtěl a stalo se že to nikdy ani nedorazilo.
Printable View
Tahle AGPckova 512MB proste nemuze mit 1,4pameti jako pcie.Vzdyt je to blbost ne?PCie 1950PRO MSI s 512MB stoji 6700kc.Co z toho vyplyva?Aaa modri uz vedii.
njn,ja stejne asi nejspis vemu toho od Sapphiru a pak tam popripade plesknu Zalmana VF-900Cu (podle toho jak bude stock chladit a jak bude hlucnej)...
jj,tak u toho CC fakt nikdy nikdo nemuze vedet...Ale myslim ze se tam asi taky nekdy objevi.
můžete někdo kdo jí má vyzkoušet jestli drží stablně 100fps v Cs 1.6 ?
případně příkazem developer 1 kolik dá max ? a jak na tom je ve smouku ?
já o tom tak přemejšlim a aby to nemělo problémy jako x16xx. jako že asi jo :(
Dnes som kúpil Sapphire x1950Pro Ultimate, práve ju testujem.
Zatiaľ som ju netaktoval.
3DMark05 v120 - 10874
3DMark06 v102 - 5332
F.E.A.R v1.08 - všetko na max., zapnuté tiene - 1280x1024
Min. - 25
Priem. - 51
Max. - 126
Teplota v kľude 44,5 stupňa
Teplota v záťaži 62,3 stupňa
Ventilátor zatiaľ nepočuť, asi nezvýšil otáčky v 3D.
2Luk(y)isek: a mas vymysleny jak budes chladit VRMka ? nebude to uplne prdel...
kazdopadne asus vs accelero 2 chladic: ze zahranicni recenze vychazi,ze asus je tissi v idle a o dost hlucnejsi na max otacky (k tem se prej ale ani nahodou pri full loadu neblizi) ale i tak je pri zatezi prej hlucnejsi...
kazdopadne hlavni je,ze je na praci je ten asus tichej + odvod tepla ven, pro me zatim ze stock chladicu vytez..
jinak accelero chladi lip relativne o dost,ale stejne sou tydle radla na jadru temer netaktovatelny,takze je to podle me celkem fuk
hodne by me zajimalo jakej je zalmanek na sap. ultimate, doufam,ze nejde full jako na gigabytu :-O a jelikoz uz ho tu nekdo ma tak cekam nejakou referenci :)
Skúšam teraz taktovať grafiku s ATITool 0.25Beta 15, ale nechce mi uložiť žiadnu zmenu taktu, ani smerom nahor ani dole.
Defaul takty mám 580,5/1593. Keď napr. zvýšim jadro na 585, mám vybraný profil, stlačím Set Clock, a takty sa vrátia na pôvodú hodnotu.
Kde robím chybu? Treba niečo nastaviť v settings, aby šlo taktovať?
Mám vypnuté služby Ati Hotkey Poller, ATI Smart.
No ty VRM by se nejak snad poresili...Kazdopadne nerikam ze bych to tim Zalmanem chladil,to by se teprve videlo.
Jinak ted co mam stock chladic na GF 6800GT,tak ten mam nastavenej na 32% otacek pri normal praci a neni ani moc slyset (i kdyz Sapphire bude asi tissi),ale na 3D mam nastaveno 80% a to uz je neco.Ale stejne kdyz cas od casu hraju,tak mam zaply zvuky,cili ten zvuk chladice tim padem potom ani neslysim,takze je to v podstate jedno...
tak ja som zatial veľmi spokojný s tou ULTIMATE, chladič ide stále na 41%, nepočuť ho. Jadro som zatiaľ pretaktoval na 662 Mhz, s pamätami si nerozumie ani nový ATI Tray Tools, takže sú na defaul.
Teplota v záťaži 67 stupňov.
3DMARK05
defaul-10874
OC - 11541
Ma uz niekto Sapphire X1950XT? Ja som si ju objednal a som na nu fakt zvedavy, zatial som nenasiel ani poriadny test tejto karty, akurat jeden, ale to bola ATIna od Powercolor
zrovna mam v praci jednu na stole.. bezi mi ted pres noc v testu ale jestli ju podrobim delsimu zkoumani tak to vubec netusim.. asi na 90% ne pac nebude cas :roll:.. nebo mas nejaky prani co na ni zkusit?? treba to klapne...
Zaujima ma hlavne ci je ticha alebo dost hlucna. Ten kablik k pridavnemu napajaniu je pribaleny v krabici? Pozeram totiz, ze zmenili uplne typ konektoru. Na akej doske to testis? Ja mam k nej objednanu DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, dufam ze ten cooler na cipsete dosky nebude velmi vadit (vyzera byt dost nizky). A hlavne na akom zdroji Ti bezi testovacia zostava, lebo pre tu dosku je odporucany min. 450W zdroj, ja mam iba 420 W TopTech, no zatial sa drzi skvele a nebol s nim ziaden problem ani ked som mal pripojenych viacero diskov.
no chladic je tam stejnej jako u drivejsi X1800XT.. na muj vkus je hlucnej.. po zapnuti compu se roztoci na maximalni otacky a do 5 vterin opet ztichne na minimum.. dost by me ale stvalo zhe podivne vrci.. to delala i ta X1800XT.. ted to mam na desce Gigabyte 965P-DS4 s EC zdrojem 550W :roll:.. akorat zhe tento zdroj je uplne na ****.. trumfne ho v poho Sharkoon 480W Dual Fan 80mm.. v sestave s 8800GTS a dvema diskama to s EC padalo a se Sharkoonem ne.. Jinak zpet k tematu: U karty Sapphire X1950XT sem ten PCI-E napajeci konektor nenasel, ale to nevadilo pac sem mel rovnou vyvedenej jeden ze zdroje takze sel do karty.. Zejtra zkusim udelat nejakej testik, ale slibit to nemuzu ;)
Co to je vlastne tam za konektor? Viem ze u x1600viek bol klasicky konektor na napajanie floppaka, ale tento nepoznam. Nikde som zial zatial ani nenasiel detailny pohlad na neho, takze ani neviem co si mam vopred kupit, predpokladam totiz ze ani ja ho asi nedostanem. Jedine co som nasiel je pohlad na tu napajaciu redukciu, ja te na poslednom obrazku tu: http://www.alza.sk/ShowImage.asp?idi...d=f3&cd=EL700a
EDIT: Tak som dlho patral, radil sa s predajcami a nakoniec som sa dopatral k tejto redukcii:
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=987&ca_id=28
Dufam len, ze ta redukcia bude pribalena tak ako ked som kupoval R9800 PRO, mal som tam vsetky potrebne redukcie a kable. Inak by ste neverili, ze je dost predajcov, ktori ani netusia ze takato redukcia a dokonca ze takyto konektor je na grafanach. A vraj pytajte sa odbornikov... :o)
Co sa tyka tej redukcie, tak je velky problem ju zohnat a vyzera to tak ze v baleni naozaj nie je. Zhanal som ju v inet shopoch, no problem je taky, ze asi tazko mi niekto bude posielat tovar za cca. 100 Sk cez dorucovatela(zatial som nasiel len jednu firmu co to ma skladom). Nema niekto schemu zapojenia tohto 6-pinoveho konektora? Teoreticky by sa moznoze dal vyuzit sikovne orezany 20pinovy konektor na napajanie dosky, len potrebujem schemu podla ktorej by som to dokazal zapojit. Aspon docasne, kym sa obchodnici spamataju ze su aj ludia, co maju trosku narocnejsie PCI-Express karty na spotrebu, prip. ak nastane situacia ze nebude stihat zdroj a budem musiet kupit vykonnejsi.
tuhle redukci pribaluji k vetsine neOEM karet (k X1900XT jsem ji dostal, stejne tak byla i u X800GTO2 - oboji Sapphire) a stejne tak byla primo mezi kabelama zdroje Asus 450W - mam v popisu
Takze kdyz neni u karty ale na 99% bude tak zaivestovat do zdroje ...nebo redukce :D
EDIT: a zapojeni te redukce pribalene bylo jine na X800GTO2 a na X1950XTX -Gtocko nemelo zapojene vsechny piny coz by pro 1950ku mohlo byt kriticke
Predpokladam ze pokial tam redukcia nie je v baleni, tak zapojenie bude standardne ako na koncovkach novych zdrojov, t.j. 2x12 V vetva (zlte kable) a 4 ground - zem (cierne kable). Este sa rysuje jedna moznost, ze mi ju zozenie kamos a posle postou expresne, inak je to dost blbe ze obchodnici neupozornuju ze redukcia napajania nie je sucastou balenia.
EDIT: Vyrobil som redukciu z 20pinoveho konektora zo stareho zdroja a az teraz som zistil, ze nie som sam kto takto postupoval:
http://www.spodesabode.com/content/article/pciepower/1
Takze autorstvo k tomuto napadu si zial nemozem pripisat :o(
fakt bych se dost divil ze by ji tam nedavali - jejich zajem je aby to lidem fungovalo a aby kazdej laik to zapojil a ne aby karty sli na reklamace protoze nejdou bez napajeni. Bez pridavnyho napajeni zrejme fungovat nebude takze bych jim to vratil a vymenil za jinou nez shanet nebo bastlit redukce prip kupovat novy zdroj.
Mate nekdo tu AGP?Pre nedavnem tady bylo plno reci ze je uz temer skladem a zatim nic.