-
Re: Adaptateur Pentium M => Pentium 4
Mam dotaz. Chci udelat mod na patici pomoci dratku, abych ziskal 1.468V(1.6V je zbytecne moc, ten uz jsem delal).
Radsi se chci, ale zeptat. dle.
http://www.sudhian.com/printdocs.cfm?aid=656
by melo stacit propojit pomoci dratku VID3 na VSS.
Je to tak? Nerad bych neco pokazil. diky.
-
Jooo tak o nevim....me vcera vecer odesla deska co sem ji pred tydnem kupoval...takze mazec...mam ted po testovani...a hlavbe i pocitaci:(
-
Citace:
Původně odeslal Grek1
Jooo tak o nevim....me vcera vecer odesla deska co sem ji pred tydnem kupoval...takze mazec...mam ted po testovani...a hlavbe i pocitaci:(
Tak to je pech.Elektronika je nevyspytatelna.Zvlaste 6ti vrstvy PCB s tisicem soucastek(ve vetsine pripadu za poruchu desky muze zdroj).To ja jsem jeste nakonec s tim procesorem dopadl dobre.Jen aby ta moje deska fungovala do doby,nez budu mit fousaty deti.
Co reklamace? Clovek vydrzi vse,i 14 dni bez compu:)
-
Roen : No jasan ze to vydrzim...aspon se zase pujdu hrabat v motorkacha:)
Krimi2000 : No tak sem na to taky cucel a pokud chces 1,468V tak musis na desce nastavit 1,212V a spojit VSS a VID4...a lepsi je to delat do patice nez na CPU :)
-
Citace:
Původně odeslal Grek1
Roen : No jasan ze to vydrzim...aspon se zase pujdu hrabat v motorkacha:)
Krimi2000 : No tak sem na to taky cucel a pokud chces 1,468V tak musis na desce nastavit 1,212V a spojit VSS a VID4...a lepsi je to delat do patice nez na CPU :)
Kdyz spojim vid4 a vss dostanu 1.6V, to uz jsem zkousel.
A kdyz spojim vid3 a sousedni vss tak by to melo dat 1.468V.
dle tabulky:
http://www.volny.cz/eagletime/oc/vcore_table.jpg
Je jedno s jakym vss vid3 propojim?
-
Mam este dve otazky:
1. ked nahodou budem mat Mko 740, da sa zadrotovat CPU tak aby bezalo na FSB200(800)? Pretoze ak to taktnem z 533 na 800 dvihne sa mi frekvencia PCIe a to moc nechcem. Radsej by som to nastavil na stalych 800FSB a pridaval uz len v BIOSe po menej (max 220-230...). Dalo by sa to tak nejak zadrotovat?
2. mozno trochu zbytocna otazka ale predsa, LV dothan konkretne SL7V5 - 1.4GHz/2MB/400FSB nepojde v ziadnom pripade, ani keby sa redukcia nejak upravila??? Kamos ho ma z notebooku a nema co s nim robit, tak by som to testol, LV by mali ist pri pridani napatia a dobrom chladeni vyssie nez klasicke Dothany. Dalo by sa to nejak upravit, alebo je to maximalne nerealne?
Dik. ;)
-
M740 ma nasobic 13x, takze by nemel byt problem bootovat pri 200+, kdy se ti aktivuje dalsi delicka. M730 nebo M740 je nejlepsi volba pro p4gpl-x, prave kvuli nizkemu nasobici.
-
Krimi 2000 : no ono taky zalezi kolik mas nastaveno v biosu....protoze ty nastavis v biosu nejaky Vcore a tim dratkem zmenis nastaveni ktery neni v biosu...kdyz chces napeti 1,468V tak musis mit hodnotu 001111 a nejjednodusi zmena je to z 1,212 kde mas hodnotu 011111 a tam ti staci zmenit jen Vid4:) z 1 na 0...stejne jako je to v pripade z 1,340V na 1,596V
-
Citace:
Původně odeslal Grek1
Krimi 2000 : no ono taky zalezi kolik mas nastaveno v biosu....protoze ty nastavis v biosu nejaky Vcore a tim dratkem zmenis nastaveni ktery neni v biosu...kdyz chces napeti 1,468V tak musis mit hodnotu 001111 a nejjednodusi zmena je to z 1,212 kde mas hodnotu 011111 a tam ti staci zmenit jen Vid4:) z 1 na 0...stejne jako je to v pripade z 1,340V na 1,596V
Sorry, ale tohle mi prijde trochu ulitly. Odkud cerpas?
Kdyz na tvrdo nastavim 1.6V tak mam 1.6V a v biosu muzu nastavovat co chci a zadna zmena.
ale trochu jsi me nalomil, tak jsem na to koukal a to nastaveni co jsem psal 1.468V neda.
-
Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Sorry, ale tohle mi prijde trochu ulitly. Odkud cerpas?
Kdyz na tvrdo nastavim 1.6V tak mam 1.6V a v biosu muzu nastavovat co chci a zadna zmena.
ale trochu jsi me nalomil, tak jsem na to koukal a to nastaveni co jsem psal 1.468V neda.
Preco si nenapajkujes na dosku jeden potenciometer a mas to? Nastavis si PRESNE kolko potrebujes, napajkuje Ti to tam hocikto a da sa to naspat odpajkovat tak, ze neprijdes o zaruku... Ja viem, zda sa to zlozitejsie nez strkat tam kabliky pod procak, ale o to praktickejsie - nemusis sundavat cely chladic, procak a tak... Proste za behu nastavis a mas, pouvazuj nad tym ;)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Preco si nenapajkujes na dosku jeden potenciometer a mas to? Nastavis si PRESNE kolko potrebujes, napajkuje Ti to tam hocikto a da sa to naspat odpajkovat tak, ze neprijdes o zaruku... Ja viem, zda sa to zlozitejsie nez strkat tam kabliky pod procak, ale o to praktickejsie - nemusis sundavat cely chladic, procak a tak... Proste za behu nastavis a mas, pouvazuj nad tym ;)
Miso, tohle by mi Tata bez problemu udelal, ale pochybuju, ze by to nebylo pri pripadne reklamaci poznat. :rolleyes:
-
Citace:
Miso, tohle by mi Tata bez problemu udelal, ale pochybuju, ze by to nebylo pri pripadne reklamaci poznat. :rolleyes:
Nie je to ziadny problem, proste napajkujes jeden jediny kablik na miesto vyznacene kriklavou zelenou vid obrazok:
http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/vcore.jpg das na to jeden kontakt 50k potaka a druhy privedies na zem. Proste ich to na reklamacke ani nenapadne, ze si tam nieco pajkoval, naviac je to male, bez dlhsieho pozorovania neprijde na to nikto a koniec koncov keby aj, staci viac kalafuny - pekne to nahrejes a potom kalafunu oskrabes, vycistis isoprophylalkoholom alebo liehom a nikto nic nepozna, ja pouzivam FLUX (kalafuna na SMD), proste pridam kvapku FLUXu, nahrejem a vyzera ten spoj ako od vyroby... ;)
-
Krimi 2000 : No tim dratkem to zmenis natvrdo,to ano,ale v biosu nastavujes ostatni Vid....a tim dratkem zmenis ten potrebnej Vid...zkus a uvidis ;-)
-
Citace:
Původně odeslal Grek1
Krimi 2000 : No tim dratkem to zmenis natvrdo,to ano,ale v biosu nastavujes ostatni Vid....a tim dratkem zmenis ten potrebnej Vid...zkus a uvidis ;-)
prave, ze jsem to zkousel. 1.6V je ok, ale pri zmene v biosu smerem dolu i nahoru se nic nedeje. Porad 1.6V.
-
Hm, mam novy procak M740 - 1.73GHz 533/2MB, pri 800FSB na 1.5V sa to zda stable na 2.6GHz = 800FSB vid CPU-Z report. Ibaze som skusal len tak na FSB204 - bootnut bootne, ale pustim prime a do 30s zamrzne komp, obraz zostane... RAM aj ked hodim na najvyssie casovanie - tam by som chybu nehladal, do chipsetu som nastavil 1.6V aj tak nic, FSB = 1.4V. Este skusim FSB201 co to povie. Inak da sa ten procak zadrotovat na FSB800 aby som pripadne mohol dvihat FSB pri inych delickach, lebo zjavne vidim problem v doske... :/ Dik.
EDIT: tak som spravil vmod aj na chipset. Chipset 1.8V, RAM auto, casovanie na auto 2.5-5-5-8 tusim cez delicku na 160MHz (320MHz DDR), FSB800 v BIOSe. V BIOSe nemozem nastavit viac ako 205FSB pretoze potom ani nepostne a cez on/off vypise overclocking failed, ked chcem taktovat vo windoze - znizim nasobic a pri FSB 210 je to unstable pricom procak to musi zvladat (cca 2.2GHz procak) a pri 220MHz FSB to klakne cele. Uz neviem kde mam chybu, ked mi doska nedava take vyssie FSB este k tomu s Vmodom. Je to na reklamaciu? :( Jo a meral som chipset, podla BIOS vyberu to undervoltuje o 0.1V - pri nastaveni auto = 1.4V, pri 1.5V = 1.4V, pri nastaveni 1.6V = real 1.5V ;)
-
:o Teraz sa mi doska pre zmenu resetuje UPLNE normalne. Bez vypnutia, na FSB200 aj viac, tusim, ze aj pri nizsom FSB. Zaujimave, aspon jedno pozitivum :)
-
Tak uz se mi vratila deska prej ji nic nebylo,donesl sem ji domu, poskladal to a normalne to bezelo...to sem blazen...prepinam...
Kimi2000 : No to je fakt divny,pac nastavenim biosu nastavujes log. hodnity Vid a tim dratkem ji jenom zmenis...nabizi ta deska v BIosu Vcore 2,212V???aby treba naky hodnoty nebyly vynechany
misokgb : No koukam ze to ten celer dosahl skoro na plnohodnotny PM:) ale stim rozdilem ze CelM ma FSB400 a hodne nazenes tim ze ji prepnes na 533,pac FSB na desce me nepusti pres 165MHz..asi tak jako tymas hranici na 200Mhz A jestli je na reklamaci ze deska dava podpeti,tak si nemyslim ze ti to uznaj,protoze ti reknou ze je to v toleranci..a ty ty tolerance ani nezjistis...stara deska mi zase davala o 0,15V vic...
-
Nechcem reklamovat kvoli napatiam, to ma netrapi. Ale kvoli tomu, ze neda vysoke FSB - i ked to asi bude procakom :( Neda ani 203FSB stable :( Musim ten procak vyskusat v inej doske...
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Nechcem reklamovat kvoli napatiam, to ma netrapi. Ale kvoli tomu, ze neda vysoke FSB - i ked to asi bude procakom :( Neda ani 203FSB stable :( Musim ten procak vyskusat v inej doske...
hm, to je divny. pri jakym fsb boootujes?
Ja ted jedu 238 6-3-3-2.5 a no problem. PCIE v biosu na 110MHz.
-
Citace:
hm, to je divny. pri jakym fsb boootujes?
Ja ted jedu 238 6-3-3-2.5 a no problem. PCIE v biosu na 110MHz.
Najviac bootnem na FSB203, od 203 do 205 to zamrzne pri startovani windows klasicky NTLDR is missing a od 205 ani nepostne... Vo Windoze ak hodim RAM na 160MHz cez delicku a znizim nasobic tak mi to klakne na 220FSB a pri 205 a vyssie nejde SuperPI pocitat a padne prime - zatuhne komp. Tebe ide normalne taktovat cez Windoze cez Clockgen? Aj ked znizim nasobic od tych 203 to nie je stable... :( Idem skusit nastavit 110MHz pre PCIe ;)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Najviac bootnem na FSB203, od 203 do 205 to zamrzne pri startovani windows klasicky NTLDR is missing a od 205 ani nepostne... Vo Windoze ak hodim RAM na 160MHz cez delicku a znizim nasobic tak mi to klakne na 220FSB a pri 205 a vyssie nejde SuperPI pocitat a padne prime - zatuhne komp. Tebe ide normalne taktovat cez Windoze cez Clockgen? Aj ked znizim nasobic od tych 203 to nie je stable... :( Idem skusit nastavit 110MHz pre PCIe ;)
jj, taktuju normalne. eist+clockgen.
Bootuj pri 167(201) a potom to taktuj pres clockgen.
-
Juj, dik to mi pomohlo :) PCIe mam teraz na 120MHz - na 125 mi to nechce bootovat uz, snad tych 120 zvladne stable grafika. Inak FSB zda sa, ze stable 260 :D Chipset@1.9V :o zatial sa tomu nic nestalo, no budem musiet znizit, predsa len 1.9V je uz dost :D Este skusim vyssie FSB, bezi mi prime uz 30 minut, necham cez noc, som zvedaf ;) Dik za tu frekvenciu s PCIe zjavne to pomohlo :) Akurat strop procaka - 2.6G :(((
EDIT: ako som dopisal post - error prime :( Ideme ladit...
EDIT2: FSB250 uz 4 hodiny prime stable, do rana to necham, zda sa, ze 250dam, uvidime viac zajtra :) Ale ten procak nie a nie na 2633MHz vytuh, na 2600 OK. :(
-
1 Příloh-a(y)
Takze FSB250 PCIe-120MHz, prime 12hodin no error. :)
-
1 Příloh-a(y)
Chtel bych jen napsat pro pripadne zajemce o tohle reseni,ze ani starsi Banias neni spatna volba.Cpu jsou levnejsi a navic Pentium ma moznost zmeny multiplikatoru. Navic jak tu nekdo psal omezeni fsb, tak muzu potvrdit, ze Pentia M se to netyka. Viz 201x10.
PM 1,3Ghz mi jede stabilne na 2 ghz viz obrazek.
-
To mas fakt 1M Pi za 42s? To bych od 2GHz P-M cekal asi lepsi vysledek, zvlast za ty nemozny prachy, kolik ten procak stoji, ale zadny flejm :) Kazdopadne OC z 1.3 na 2 je slusny vysledek. Jakou myslis, ze to ma realnou spotrebu pri plne zatezi? V tom to asi bude dobrej procak. Postne sem nekdo prosim vysledek superpi vyse taktovaneho P-M? videl jsem u nekoho v popisku 2800, to by uz mohlo slapat dobre :) Hodne dobrej procak asi bude CoreDuo, ale na to abych si vzal hypoteku :(