strucne odpovede :) vies aj napisat, co pomoze aby mi slo Cool'n'Quiet? :PCitace:
Původně odeslal zivan
Printable View
strucne odpovede :) vies aj napisat, co pomoze aby mi slo Cool'n'Quiet? :PCitace:
Původně odeslal zivan
CnQ podporuji semprony od 3000+ nahoru
aha, to som nevedel... tak nist nooo :)Citace:
Původně odeslal sallam
nechapem naco je dobre CnQ ... ako ked je comp zaúnuty tak sa na nom robi ... a ked nie tak sa vypne ... opravte ma ak sa mylim...
Tak treba kdyz si ctes na www, koukas na film, neco pises atd. nepotrebujes nutne vykon celeho cpu. Ja napriklad jedu tak 60% casu s CnQ na 920 MHz a rozdil poznat pri bezne praci temer neni.
mam problem s uvedenymi komponenty, HT shodim i na 2x a bus pameti na 100MHz...z winu pres EasyTune od gigabyte nahodim treba sbernici na 220*8 a pri samotnem klepnuti na tlacitko GO mi to totalne vytuhne...docela me to mrzi...tady kazdy pise jak vysoko mu to jde a me to proste nejde...neni to treba tim ze na čipove sade je jenom pasiv?....
1) Mas SATA HDD? pokud ano a mas ho na portu SATA1 ci SATA2 prepoj ho na SATA3 ci SATA4Citace:
Původně odeslal Amadeus
2) Dej frekvenci AGP na 67MHz, nekterym deskam totiz pri nastaveni AGP na 66MHz nefunguje AGP/PCI lock...
3) Taktuj Biosem ne utilitou z Winu... kdyz napr. clockgenem udelam krok na FSB vetsi nez cca 15MHz taky mi to v polovine pripadu vytuhne...
Jo, diky za odpoved, deska je ale na PCI-E tam asi problem losku odpada...ok,zkusim to pres bios...tedka jsem namontoval misto BOXu AC silencer 64 ultra...celkem dobry chladic :-) CPU ma 26 stupnu...vypnul jsem na sest minut ventilator uplne a hral minutu GTA a pak nainstaloval mozilu a behem te doby byla teplota 32 stupnu :) to je genialni cpu...tak to jdu teda tocit no ;-). Snad se s tim nekam dostanu...tak na treti sata,ok ale tam byl a nenabehnul disk :-(
Tak je to v kelu...HTT na 3x, RAM na 100, nasobic je 8, FSB-nebo co to tedka je tam je 230...na zacatku to nejak K8NE testuje nebo co pise to, ze jestli to nebude stailni a takvoe kecy...proste smycka a porad to jakoby najizdi do prvniho screenu znova a znova :(((
na cpu je napsane:
SDA2600AIO2BA
LBBIX 0515CPMW
2633478D53723
tak nevim co to znamena :-) snad ne to, ze asi nepude tocit :-( nebo to bude teda deskou[/img]
NEJá mám Gigabyte K8NE a stím resetováním na začátku po přetaktu mi to dělá taky. Myslím, že to bude zdrojem, procik v jine desce dá 2,4GHZ pri defaultním napětí. Mám fortrona 300W a kromě sempronu 2800+ to živí 80GB disk, 2 optické mechaniky a GF6600GT. Pristi tyden zkusim novy zdroj a poreferuju.
Mám K8n-E dlx Zlobí mne taky násobič htt Na default neni problém měnit ho i na 2x, 1x sem nezkoušel nějak nebyl potřeba, když ho nechám a dám htt na 300 počítač nenaběhne paměti i třeba na 100 násobič htt 2x a komp ani nenaběhne při násobiči 3x vše v pořádku až na výslednou frekvenci HTT 900 :roll:
EDIT vy mluvíte o gigabitu já o asusu :-) Takže asi nic.
Hmm...snad ne zdrojem, mel jsem tam i X700 a ty zerou mnohem min nez 6600 kteou tam ma...+160GB sata2 samsung+DVD RW NEC4550 a dale jen CPU deska VGA...nic vic..RAMka ;)
zdroj je 350W...myslim, ze ten CPU si tolik neveme navic kdyz jede o 300-400MHz navic...tim to asi nebude...myslim ze gigabyte na nas usil boudu :-)
zkusim odpojit potom mechaniku a disk schvalne, jestli to jen nabehne OC...a to jsem mel jen 230*8 a ani tuk :-(( sakra...a to maj jit NF4 dobre taktit prej...stacilo by aji kolem 250-260
Tak ja 250 davam, ale musi to jit na 300, jinak menim desku. Jeste k tomu zdroji. On neni 350W jako 350W zdroj, nektere 350 nedaji ani tolik stavy jako muj fortron 300W a ten taky nelze brat jako meritko. Jsou i lepsi zdroje.
Tak ja jedu na 300. To resetovani ustalo po zvyseni ht-link voltage o 0,1V
mno tak ani navic napeti nepomohlo :-( fuck. To me fakt dozira...ze by ten zdroj nedaval?...350W je malo...to je nemozny...
no,jen mi tedka chvili dyl trva nez najedu do BIOSu...to je fakt divny...
pridal jsem 0,1 jen na moment...po zpetnem nasazeni mi nechce najet disk ani na jednom ze sata portů :-((( blegh, co to je?...jakto? snad se nic nemohlo odvarit za tu chvilicku ....
no...mel jsem dneska blby den :-) To je jak si blbe nastavim BIOS...takze uz to najelo...ale OC ani tak ani tak, zkousel jsem i jine pametove sloty NIC :-(. No nevim asi sem mel rict tatovi at si petikilo priplati za DFI?...ale ony jsou to taky nijak cool desky...akorat laka to FSB :-)
Jeste jsem pred novym taktovanim premazal chladic teplovodivou pastou a otocil jsme ho packou nahoru (predtim jsem ho mel obracene, ale nemelo by to mit vliv)
ehm mne sa nejak nerozbehne(2800+) HT 2x,, pri default hodnotach tj FSB 200 to ide ale teraz mam 325 s HT 3x, to funguje no problem ale moj problem nastava ked zvisim este FSB na cca 340,, comp sa zapne ale je nestabilny a nepomohlo ani pridat voltaz na cpu... s toho mi vychadza ze uz to nezvlada HT 3x,, ale na tej 2x sa to ani nezapne :? ,, nevie niekto co sa s tym da robit :?:
Tam podle mách zjištění ma na restartovani po postu u Gigabyte K8NE velký vliv teplota čipsetu. nejspíše bude nutné dát tam nějaký větrák.
Edit: A největší v liv má nový bios. Po flashi na verzi F6 je po problému.
to muze byt takdy dalsi duvod...jenze to pc uz doma nemam no...nevadi...gogabyte si ale asi nekoupim no :-)) kdyz budu brat pc ja...
No kazdopadne pokial nemate min 400W zdroj tak vysoke oc sa nekona. Ja mam 400W DTK (znackovy) a no problem. Skusal som to na 400W smejde ten sice nabehol ale jakmile som restartoval tak praaaask a zdroj bol v prdeli!!!