Stojej sice stejne, ale u Leadteku kupujes 16 pipelines a u Asusu jen 12, takze bych to cenove moc nesrovnaval ;) Ze jdou Asusy dobre odemykat je sice pravda, ale nikdo ti to nezaruci. Pro Leadtek hovori lepsi chlazeni, nizsi cena.
Printable View
Stojej sice stejne, ale u Leadteku kupujes 16 pipelines a u Asusu jen 12, takze bych to cenove moc nesrovnaval ;) Ze jdou Asusy dobre odemykat je sice pravda, ale nikdo ti to nezaruci. Pro Leadtek hovori lepsi chlazeni, nizsi cena.
No mě jde o to, že by možná ten Asus byl už příští týden. A nějak se mi nechce čekat. Už čekám asi tak 4 neděle na jinou asusku, ale ta asi ještě dlouho nebude tak jsem řekl, že bych si připlatil. Nevíte někdo kde bych aspoň jednu sehnal? Nejlépe hned.
Ta verze gamer edition je pořád jenom obyčejná 6800, která má ale DD3 paměti. Nechápu, proč by sis kupoval tohle, když můžeš mít právě tu Leadtek WF A400GT? Ta logika mi uniká.Citace:
Původně odeslal Vladan
Hned ti ji nesežene asi nikdo. Celá řada 6800 a její dostupnost stojí za starou bačkoru. Chtěl jsem 6800 A400 TDH...zrovna ho doprodali a dosud ho ještě nikde neměli. Chtěl jsem 6800 LE, ale rovněž dodací lhůta 14 dní, krom toho problémy s touto řadou. K dostání jsou pouze karty od firem Inno3d apod. Což chápu. Zas tolik lidí to od nich nekupuje.Citace:
Původně odeslal Vladan
Právě proto, že se mi nechce už čekat. Už jsem teď čekal 4 neděle na 6800 128MB od Asusu a pořád ji nemaj. A asi dlouho mít ani nebudou. Tak jsem se rozhodl si připlatit kdyby byla dřív. A hlavně že, když by šla jen čistě hypoteticky odemknout, tak že by měla být rychlejší než ten Leadtek. A to mi tu zatím nikdo neporvrdil ani nevyvrátil.Citace:
Původně odeslal Meridius
Ja bych to nevidel na nedostupnost, ale na neschopnost a myslim, ze vsichni tusi ci ;) Takhle je to u nas se vsim..... GT-cek je vsude plno, jen u verze Ultra je mensi nedostatek, coz je pametma a po NU je zase velka shanka, takze se moc na sklade neohrejou.Citace:
Původně odeslal Meridius
Ted jsem se schvalne dival do meho oblibeneho obchudku http://www.overclockers.co.uk/, beru ho, dalo by se rict, jako referencni. Dostupnost 6600GT AGP je mezi 4-7 dny uz ted, maji na sklade i PCI-E verze 6800GT kdyby nahodou nekdo chtel jit do SLI, tak vi, kam se podivat ;D
Trochu to upřesním. Jde mi samozřejmě o cenu a těch dobrých a levných 6800 NU je nedostatek. Nehodlám si kupovat MSI za 10000 jen proto, že leadtek za 8800 teď zrovna není. Imho nezdá se mi, že by těch GT bylo všude plno jak ty píšeš. Např. v computershop.cz nemají ani jednu a to ani na objednávku, na czechcomputer jsou na tom rovněž bídně.Citace:
Původně odeslal Masster
A ja to klidne napisu znovu, jde o neschopnost ceskych dodavatelu, ne o nedostupnost karet jako takovych ;)
No a přesně tak do bude i s 6600 AGP. Všude bude, ale tady ne. Doveze se sem pár kousků, ty si rozeberou už maníci v obchodech a tím to skončí. :?
Tak jsem pořádně sledoval a už Tuším proč je 6800 GE od Asuse po odemčení bez dalšího OC rychlejší. Ona má v základu takty GT akorád že má 12pip. Z toho mi vyšlo, že Asus dělá asi trošku kvalitnější karty tak možná proto bude o něco rychlejší.
Ale to je pouze má domněnka tak to neberte vážně! Pořádný testy na stejný sestavě se stejnýma ovladačema jsem ještě nenašel.
Sam sis odpovedel,ze ta GE verze je jen 6800 s lepsima taktama a ddr3 pametma,v podstate jde jen o marketingovou zalezitost,teda pokud nekdo neobjevil,ze karta je osazena GT chipy s 4 pipkama bloklejma :-)Citace:
Původně odeslal Vladan
Osobne bych urcite volil leadtek,je to seriove GT(u toho asusu nemas 100% ze pujde odemknout,pokud to nezkusis pred koupi),je levnejsi a ma trochu lepsi chladic.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28543
Dodaci lhuta 2 dny, takze rychle panove ;D
Btw. mluvim o Leadtek 6800 GT
Mno hezky, hezky, ale za ty many - ma uz to funkcni jadro (jako funkcni podporu decodingu mpeg2-4 videa...?) - anebo ne? ??? :?
Tak jsem dnes pořídil GF6800GT od Inno3D a zatím spokojenost, zatím jedu na taktech jádro 350 @ 400 a paměti na default 1000MHz, výkon docela dost slušnej, obraz perfektní, žádný zpomalení oproti ATI ve 2D zatím nevidím (ale taky testuju sotva 3 hodinky), celkově za 12600 vč. DPH myslím docela dobrej kup (akorát mne naštvalo, že hodinu po té, co jsem kartu objednal dostali v LEVI na sklad Leadteka za cenu o 200Kč vyšší...chjo :evil: )
ked na to hodis NV Silencera tak urcite aj to Inno3D dokaze co Leadtek :-)Citace:
Původně odeslal Vykuk
a aj bez neho ;D
hovorim to na zaklade videnej recenzie kde tu tvoju 6800GT vytaktili paradne vysoko :!:
No, v pátek mi pár Leadteků dojde, takže bych jeden zkusil. Tusším, že ty paměti jdou až na 1200Mhz. Takže karta za 12800 s dph pro zákazníka nemá konkurenci v žádné ATI v poměru cena výkon ( když pominu to,že jsou teď ATI nedostupné )
2MK2: máš recht... Inno už šlape na taktech Ultra verze 400/1100, nicméně zkoušel jsem i 430/1100 a už to tuhlo, takže to vypadá že jádro je už poblíž maxima, ale co... i tak výkon trhá doslova asfalt ;D (3DM03 cca 11800 a 3DM05 se dostal přes 5000 :smoke: )
A ještě poznámka ke chlazení Inna... Nevím jak třeba u Leadteku, ale ten chladič od CoolerMasteru má při plných otáčkách zvuk cirkulárky a to si nedělám prču... hlavně že stišuju kompl takovejma věcičkama jako je Zalman 7000 nebo zdroj s 12cm fanem a teď se mi do komplu dostane taková bestie :evil: Holt tam asi budu muset co nejdřív dát nVSilencer :idea:
2Radim: a teď se dokonce v ceníku LEVI objevila bulk verze Inno GF6800GT, která stojí v naší firmě 12.000 s DPH... to už se ATI může jít fakt klouzat, leda by konečně její karty zlevnily a hlavně byly k dostání :!: (bohužel termín dodání je neznámý)
mám jen NU verzi 6800 - viz popis, ale ventilátor je slyšet jen než najedou win, pak se ztiší na přijatelnou úroveň. Ultra verze na tom asi bude podobně. Jinak mě Radime pěkně trápíš - že bych prodal svojí kartu a vzal od tebe ultru ???
Abych lidi neuvedl v omyl: Na tom Innu 6800GT taky větrák zpomalí po najetí do WIN na relativně přijatelnou úroveň, ale pak to taky v zavřené bedně nechladí bůhví jak (respektive nárůst teploty je obrovskej, z 55C na 80C za pár vteřin), takže aktuálně zkouším nastavení fučáku "stále na plno", samozřejmě vyzkouším i se zpomalenými otáčkami a uvidíme jestli to bude tuhnout a kolik to bude topit.
edit 25.11.: takže moje Inno3D 6800GT jede 350 @ 400 a paměti na 1000 @ 1100 s fučákem na automatiku (tedy tichý provoz), testoval jsem ještě 415/1150 a aplikace sice nepadaly, ale objevovaly se tam artefakty, takže to vypadá, že takty Ultra verze jsou asi BEZPEČNÉ maximum, co jde dosáhnout bez nějakých větších zásahů (jako zvyšování voltáže GPU, lepší chlazení pamětí)... ale i tak jsem brutálně spokojen :smoke:
Da sa niekde na SVK kupit 6600Gt AGP. Teraz vysiel novy cennik agemu ale tam maju dost maly popis a tak neviem ci je to PCI-E alebo AGP k bgs-distribution cenniku sa nedostanem a takisto ani k libre. Pripadne kde sa da kupit cez I-shop najlepsie z Ciech - viem ze na overclockers.co.uk ju maju.
v ageme je MSI 6600GT PCI-E ale momentalne nie je skladom, v BGS Distribution maju Inno3D 6600GT ale je to tiez PCI-E a maju ju skladom... neviem ci niekde na SK zozenies AGP verziu, asi len doniest zo zahranicia pripadne pockat, moc neverim ze do Vianoc dake budu a aj keby, rychlo sa rozpredaju :?
ty vies cloveka potesit 8-)
Tak dnes som to objednal Gainward Powerpack ! ultra/2600 golden sample.
Tak som zvedavý kedy bude a ci vobec. Dufam ze to nebude ina ako 6800 ultra.
ako podla mna je dnes zbytocne kupovat 6800ultra resp. x800xt hlavne ak ma clovek 9800xt. To si uz ten 1/4 - 1/2 rok mohol v pohode vydrzat kym vyjde nova karta od Ati to bude masaker - dufam ze sa nvidia chyti.
Ale ak na to mas lovky a zda sa ti ze mas maly framerate co urcite nemas tak gratulujem.
OT uz ste videli screeny z TES4 - oblivion - kurnik tak 3dmrak sa moze ist splachnut
A ted z jineho soudku:
Jakou kartu na HL2 a doom3? Jenze mam podminku maximalne do 5k..
cokoliv s cipem 5700? Maximalne 5900xt.. Co myslite? Ma to jeste cenu kupovat? Nebo pockat na 6600?