Hm, to jsem si myslel... Link nemám (myslím, že je zatím jen testovací alpha verze). Takže můžu zkusit ještě nějaký upravený bios. Stačilo by mi stáhnout bios na ultru a upravit takty pamětí? Díky
Printable View
Hm, to jsem si myslel... Link nemám (myslím, že je zatím jen testovací alpha verze). Takže můžu zkusit ještě nějaký upravený bios. Stačilo by mi stáhnout bios na ultru a upravit takty pamětí? Díky
Link nie je, jedine ze by nam to tu postol daky dobrak tu z fora, ktory to dostal mailom :o).
Ale toho sa asi nedockame.
Poslal bych to, ale vzhledem k tomu, že to není stále dostupné ani přes google, tak každý, kdo to dostal od unwindera mejlem to zřejmě rovněž nikomu neposkytnul. Unwinder distribuci nepovolil. Ba přímo ji důrazně zakázal.
tak tak :) spravny pristup.Citace:
Původně odeslal Meridius
no, přístup nepřístup...mně by to bylo jedno, klidně bych to rozeslal dál,ale nevidím důvod, když během pár dnů nebo dokonce hodin bude vypuštěna oficiální verze 15.3Citace:
Původně odeslal cernobil
Mám dotaz
při přetaktování mé grafiky v Riva Tuner jze připínat mezi režimy 2d, 3d low power a 3d Performce
Je mi jasné co to asi dělá (ikdyž u 3d low power nejde vubec měnit)
Zjistil sem tendecni rivatuneru při přetaktování v 3dperformace měnit takt paměti i u 2D.
Je tedy lepší nechat kartu aby běžela na vyšší frekvenci paměti i u 2D??
Zdá se mi to zbytečné, ale nevím
K tomu problemu u low power 3D modu ...lze ho resit:Citace:
Původně odeslal kudykam
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...ight=low+power
A co se tyce frekvence pamati u 2D modu tak nevim ... ale mne to nevadi.
riva tuner 15.3 uz je na světě, stahovat mužete na www.guru3D.com
Tak co lidicky, uspech ? Ja mam kartu v BA, cize tak najskor za tyzden sa k nej dostanem.
Leadtek A400 TDH 6800NU
odemknout to slo z 12 na 16, ale nastal problem......po odemknuti nemuzu taktovat jadro...frekvence se proste z tech 325 nehne.
Narust vykonu je takovy, ktereho jsem dosahl overclockingem.
Nevite, cim to muze byt, ze nemuzu taktovat?
Nepomohl by treba flash biosu z nejake GT verze, abych se dostal na vyssi takty? Dik za postrehy
Najprv nataktuj a potom odomykaj ;DCitace:
Původně odeslal Ross
presny odkaz na RivaTuner 2.0 RC 15.3 NY Ed
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
Najprv nataktuj a potom odomykaj ;D
Tak tohle nefunguje...nevite nekdo jak to vyresit?
Jsem velmi, ale opravdu velmi zklamaný... :?
Po instalaci nové verze jsem postupoval doporučeným způsobem, ale po restartu mi naskákaly černé čáry přes obraz už při 2D zobrazení - takže asi mám tu HW zamčenou sadu pipek úplně mrtvou... :-(
To ROSS:
Taky jsem odemknul v poho všechny pixel a vertex pipelines po projetí marku 05 solidní nárůst výkonu ... nepozoroval jsem chyby v obraze a nabyl jsem tak dojmu že je vše OK až do chvíle kdy jsem se snažil taktit hodilo mi to hlášku, že jsou frekvence vysoké atd. pochopil jsem, že asi vše v pořádku nebude jal jsem se tak spouštění dalších testů načeř jsem zjistil (asi po 4 spuštění), že mi v rotující sloní rodince (pixel shader 2 - test) v Marku 03 problikávají nějaké pixely ... nechal jsem tak navíc zaplý pouze 6 vertex shader ... po restartu šla karta kaktit v pohodě akorát jádro se zaplými šetsi vertex shadery jde o 10 MHz níž než při taktění v default stavu ... nechci být poslem špatných zpráv ale myslím, že tam nemáš něco v pořádku a buď pixel nebo vertex shader je nakouslý jest-li Ti nezáleží na stopro-stavu dá se určitě tuto kontrolu pomoci testu vypnout v registrech ale je to podle mě blbost jdeš přez gvint jak se říká ...
při kartě odemčené dle popisu mám Mark 05 - 3964, Mark 03 - 9870 bodů Forceware 66.93
Pánové....naprosto zbytečné cokoliv hledat nebo se v něčem babrat. Jakmile totiž odemykáte na 16/6...v dosti případech dochází k markantnímu zhoršení taktování. Prostě to karta nezvládá. Já odemknul 6800 LE na 6800 NU a po nataktování GPU nad 400 jde výkon opravdu velmi nahoru až nad 10000 v 3d marku 2003. Jakmile jdu na 16/6, tak sice všechny hry běží skvěle, ale v 3d marku 2005 se ukazuje zrnění. Navíc, dkyž jsem s tímto zkoušel taktovat, tak to prostě nešlo ani o pár MHz. Čili si člověk musí vybrat..buď odemknuté všechny pipky a téměř žádné taktování a nebo odemčené jen částečně a stejné taktování.
Amen. Uz som to tu urcite minimalne raz postoval: link... to je vyjadrenie priamo od Unwindera. Ak po tom unlocku nejde taktovat, tak je to preto, ze interny driver test skonstatoval, ze tieto frekvencie nie su pre danu kartu stabilne. Je uz potom len na vas, ci sa na tento fakt vykaslete a obidete tento test zasahom v registroch. Neviem co viac chcete pocut.Citace:
Původně odeslal Meridius
To Darth Maul: upřimnou soustrast. Někomu se ty vadné pipky musejí prodat. Ale 6800 NU je i tak dobrá karta...navíc koukám, že po Vánocích to přecejen jede dolů, takže rozdíl 6800 Nu a 6800 LE je už opravdu titěrný.
tak jsem to asi vyresil.....flashnul jsem puvodni bios....dal FW 66.77.....odemcel jsem z 12/6 na 16/6, ale karta mela problem s prepinanim z 2D do 3D, tak jsem nastavil stejne frekvence ve 2D/3D a vysledek je super
16/6 365/865
3dmark03 11520
3dmark05 4380
aquamark 61,112
takze spokojenost :D
Hmmm ... no ja teda nevim ... ci mam odemkle pipky nebo ne tak taktovat mi jde stejne. Mne ta karta beha bez artefaktu na 400Mhz GPU a 900Mhz pamate ... mozna by slo dlouhodobe i vic ale nac :-)Citace:
Původně odeslal Meridius
Co sem skousel tak gpu na 416 a 952Mhz pamate mi to delalo 12800 bodiku v 2003 a 4545 v 2005 ... nejak malo ne? (myslim tu 05)
hmm, možná to bude tím, že skok z 6800 NU na 6800 NU 16/6 není takovej, jako třeba skok z 6800 LE na 16/6.Citace:
Původně odeslal Mtex
mám dotaz, kdyz se zkousel odmeknout pipky pres rivatuner (jde mi jen vertex) tak od te doby mi nejde natakovat pameti na víc jak 770mhz ikdyž to předtím jelo pbez problemu na 840. Ikdyz pipky deaktivuji a vratim do puvodniho stavu. Je to mozne kvulit teplote ktera driv byla 57 stupnu a ted je pravidelne na 59??. Jinak nechapu..
a jakou upravou v biosu se da zrusit testovani frekvenci pri taktovani??
jde to zrusit v Rivatuneru v polozce power user a tam nekde overclocking a disable internal clock test
kde se da sehnat nejakej modnutej bios na mou kartu?? VCore mi bezi jen na 1.0 volt, a tak max overclock je z def. 325/700 na 390/830, chtel bych z toho dostat vic. (teplota 54oC)
Odemčené pipky nefungují
Mozem ti poslat moj bios upraveny na Vcore 1,5 400/880 ..Citace:
Původně odeslal kudykam
jo to muzes, ale nevím jestli 1,5v není už přecijen trochu moc.
A jak si ten bios upravoval, nejde tam nastavit nižší hodnota, popř. mi pošli odkazy ne nějké www stránky podle kterých jsi to dělal. dik