Nejak nestiham, ale nasel jsem test zminenych mechanik na zahranicnim webu, jen skoda, ze tam neni ta tabulka.
test DVD - http://www.digit-life.com/articles2/...r117-test.html
Printable View
Nejak nestiham, ale nasel jsem test zminenych mechanik na zahranicnim webu, jen skoda, ze tam neni ta tabulka.
test DVD - http://www.digit-life.com/articles2/...r117-test.html
Tak uz mam konecne taky TEACA a muzu rict, ze pri restartu PC se chova tise. Musim si davat pozor, abysem vubec slysel onen zvuk, ktery mechanika vydava pri restartu. Dneska v nem zkusim konecne DVD film. Jinak o nem dost pisou na www.cdrinfo.com , ale to tu uz taky bylo napsano. Na teto adrese najdete recenzi na DVD TOSHIBU 1712 a srovnani s TEACEM a starsi TOSHIBOU1612 :-)
Mas recht.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...2DROM&Series=0
Tam ti je obrazku! Zajimava je ta vyrovnanost, pripadne jak je kazda lepsi na neco jineho. Myslim, ze jednoznacny zaver to nema. Snad jen ze ten Asus nee a 1612 je o chloupek horsi nez ta nova, spis je to stejny.
Taky tam je recenze na Pioneera 106S. Doporučuji srovnani.
Tak nevim, zkousel sem prehravat DVD VIDEO film DIVOKA KREV a mechanika je dost hlucna. Hluk je srovnatelny jako kdyz kopiruji CD na HDD - pripada mi jakoby jela na max. rychlost. zkusim jeste stahnout ten program co jste o nem psali, ze zpomaluje rychlost otacek,skoda ze neumim nemecky. :|
Při přehráváni filmů z DVD musí jet pomalu a tudíž potichu, máš zapnuté DMA? CD Bremse je i v angl. jazyce, teda ta poslední verze, ale pro přehrávání filmů DVD není potřeba.Citace:
Původně odeslal kapi
JO DMA mam zapnute a mechanika je pripojena na SECONDARY MASTER.
Prehravam to pomoci ATI DVD, protoze s programem PowerDVD XP4 a ani s MSI DVD mi nejdou filmy plynule. Je todano nejspis tim, ze PowerDVD a MSI DVD jsou narocnejsi na hardware a muj srot viz nize je uz neutahne.
Jak se da zjistit aktualni rychlost prehravani DVD? Existuje nejaky soft? ???
Tak jsem zkousel vytizeni procesoru pri prehravani DVD a tady to je:
ATI DVD player - kolem 50% :-D
PowerDVD - porad 100% - obraz jde trhane :-(
MSI DVD - porad 100% - obraz jde trhane :-(
Tak bud jsou posledni dva zminovane prehravace narocnejsi na system a nebo k dekodovani DVD nevyuzivaji moji grafiky a vsechnu praci dela CPU(coz pak samozrejme nestiha).
Testovano viz. nize...
Mam DVD-ROM Teac DV-516E 16x/48x ATAPI OEM už tak půl roku a nemůži si ho vynachválit :) akorát teď sem si půjčil DVD filmek a při vložení
DVD Disku do mechaniky se rozjede poctivej autorun u POWER DVD XP 4 a ve chvíli kdy už se má rozjet obraz mi do toho skočí tabulka s hláškama typu: TheTV Out port of your display card is not working properly. a This copy protected disc can not be played when the TV out function is enabled :?: Wůbec nevim co stim už sem se trošku skoušel hrabat v nastavení Power DVD a NIC? :? Nevim čim to je? Předtim sem DVD filmky sjížděl jako vínko bez nejmenčího problému a teď tohle! :-( Please poraďte někdo,,CO STIM???
A co takhle novy Pioneer 120S?
Je to chranenym DVD nosicem, o problemu se uz psalo v sekci Programy nebo Ostatni OS, tak se tam podivej, protoze tohle neni problem mechaniky. Jde o to, ze se snazi ochranit dilo tak, ze zakazou vystup na TV-out, aby se film nedal nahrat na VHS. Zkus nejak zablokovat TV-out na grafice.Citace:
Původně odeslal Zerokey
Mam Teaca DV-516E uz asi 5 mesicu a jsem spokojen :-)
Nec a Teac se vyrabi ve stejny tovarne....je to v podstate jedno a to samyCitace:
Původně odeslal .::Richmond::.
No mám poslední dobou dojem, že čím dál tím více výrobců místo aby vyráběli vlastní produkty, tak přecházejí na OEM produkty. S touto DVD mechanikou to je podobné. Stejnou mechaniku, jako používá TEAC prodavá Pioneer, NEC, Benq a jiní ..... i ta Plextor se mi zdá stejná. Stačí porovnat parametry, podporu DVD formátů a přední panel. Podobná situace je v oblasti CDRW a konečně i DVD vypalovaček. Snad jen Toshiba je "svá".Citace:
Původně odeslal Decase
Toho TEACa mám již od listopadu 2002, kdy byl uveden na trh a jsem s ním spokojen velice. Teď čekám na "black" provedení Plextora DVD ROM PX-116A, ale asi dopadne zase DV-516E v black provedení.
Nejnovejsi poznatek: moje Toshiba 1712 s puvodnim firmwarem mi precetl DVD+R, takze umi vsechny tri formaty. ;D
PS: Zdravim Ladise, ja se k tomu testu proste uz nedostal :oops:, ale v mejlu to porad mam :wink:
Taky jsem koupil TEAC DV-516E. Zatím pohoda. Tichej (oproti LITEON cdromce 52x), čte vše, co mám. DVD film nádhera. Doufám, že vydrží dlouho.
Tak jsem přešel na Black design mého PC a zakoupil jsem k palírně Plextor Premium tohoto TAECa DV-516E v černé barvě. Toho stávajícího jsem vrazil do compu synům i s vypalkou.
Došel jsem však k závěru, že tento TEAC je stejná OEM mechanika, jako připravovaný Plextor PX116 (podle parametrů, podporovaných formátů, rozmístění na předním panelu). Na rozdíl od "starého" TEACa na štítku má označení DV-516E-A, má trochu jiné profilování předního panelu i open/close tlačítka. Řekl bych že i uvnitř je "něco jiného" Protože při postu PC nevydává ty klepavé zvuky, jako ten původní TEAC zakoupený v 10/2002. Plechový kryt má navrchu asi v poslední třetine docela hluboký prolis, jaký jsem viděl u mechanik LiteOn. Uvidím, jak se bude chovat v testech. Zatím to vypada na zlepšení hlučnosti oproti původnímu provedení.
Rozhodoval jsem se i nad DVD palírnou, ale vyčkám s nákupem až na podzim. Budou na trhu už verze s plnou podporou formátů, tedy včetně DVD-RAM. (Také zdravím Harryho)
Mozem to potvrdit - svagor ma "staru"DVD teac, ktoru som porovnal s "novou" - ktora ma v nazve pridane to pismenko "-A" a pozoroval som vyssie uvedene rozdiely vo vzhlade...Citace:
Původně odeslal Ladis
...akurat, neviem, co za klepave zvuky to tu u "starej" mechaniky popisujete - ja nic take nepocujem... ??? 8-)
...inak mimochodom, zda sa mi, ze ta "nova" mechanika 516E-A je nepatrne LAHSIA ako ta stara Teac516E ... :?:
...no a s DVD palirnou, tiez pockam minimalne do vianoc - rozhodne nekupim palicku, ktora niektory format nezvladne... :evil:
Nemá někdo frimware na DVD Teac DV-516E nebbo DV-516EA nebo
DV-516D.
Předem Dekuji :-)
Tak sem si pořídil Teac DV-516D!!!(místo paramtru E tam mám D), nevíte jaky je mezi nima rozdíl?
Každopádně, při přehráváni DVD filmů jede pěkně tiše, ikdyž to přehluší zvuk z repráků že? Když to ztlumím tak jde slyšet, myslím že docela dost. Stejný případ je při přehrávání obyč DVD nosiče( třeba SCORE DVD) to je docela dost veliký hluk. Jinak mě to zatím přečetlo všechna cd,rw,dvd, taky poškrábané, takže zatím pohoda, až na tu hlučnost.
Rozdíl je ve velikosti vyrovnávací paměti.
Podrobnější informace najdeš tady http://www.teac.co.jp/dspd/product/optical/dv-516d.html
tak to si mě nepotěšil, nevěděl sem že existuje víc variant s velikostí Data bufferu, já mám samozřejmě s 256Kbytes namísto 512, ku*va! má to nejaký vliv?
hodně malý :wink:Citace:
Původně odeslal Milas
Yeaaaaaaah, to je dobře.Citace:
Původně odeslal KuKla