takze bych jel 240 (480) pri casovani 2? to imho neni spatne :) a pri 2.5 to teda pojde vyssie nie? takze vas osobny nazor? oplati sa priplatit tych 800,-?
Printable View
takze bych jel 240 (480) pri casovani 2? to imho neni spatne :) a pri 2.5 to teda pojde vyssie nie? takze vas osobny nazor? oplati sa priplatit tych 800,-?
Urcite, vubec nevahej.Citace:
Původně odeslal tomase
tak tak ....
maj i tyhle TCCD cipy?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24679
//edit prosim smazat od totohle prispevku ... fakt sem blbej :roll:
Nevím, jestli jsi slepej, nebo blbej (nebo obojí), ale tohle už je fakt moc :evil:Citace:
Původně odeslal tomase
Pročti si zpátky, na co ses ptal a jaké jsi dostal odpovědi - a vezmi to rychle, protože to promažu.
Muzu pozadat o radu? Vyhledove budu kupovat nf4 desku a a64 (samozrejme) procik. Nejaky DDR500 pameti do toho.
Zatim je muj horkej favorit http://eshop.kak.cz/DetailPage.asp?DPG=51877. Velmi pravdepodobne bych je jel na nizsi frekvenci=lepsi casovani (pretaktovatelnost a64 asi znate, takze poradite).
Zajimaji me dalsi moznosti - kvalitni, ale ne predrazena pamet. 8 tisic fakt za giga ramky nehodlam davat!
dik za nazory
vitesta 500 OK
ak chces ist synchro viac ako HT250 tak ber 566 - naviac maju urcite TCCD cipy, ktore jak je zname, A64 "chutia"
no nevim, mozna kecam, ale rekl bych, ze vitesty 500ky TCCD chipy nemaj stoprocentne...ale maj nejaky hynixe. TCCDcka maj snad jen nekdy a-data 566ky (a vubec ne vzdy), ktery jsou uz snad mesic naprosto nesehnatelny, a a-data 600ky (vzdy), ktery se uz radsi preventivne prestaly delat uplne (resp prestaly se delat 512mb moduly... :? )...jestli to souvisi s oznamenim samsungu o konci TCCD tezko rict...kazdopadne uz i treba OCZka platinum rev.2 zdražily skoro o litr...asi zacinaj TCCD chipy opravdu koncit :|Citace:
Původně odeslal tomase
1) co to je HTD
2) co sou TCCD chipy?
to TCCD patrilo k 566. 500 samozrejme na 100% TCCD nemaji ale najdou se i takove. To ze jsou nesehnatelne to vim z vlastni zkusenosti taky (512moduly) a podle toho co jsem precetl tak 566 maji 100% TCCDCitace:
Původně odeslal MaWa
myslim že nekecáš :-)Citace:
Původně odeslal MaWa
1. myslíš asi HTT - to je něco jako dřív FSBCitace:
Původně odeslal Octopuss
2. TCCD čipy, jsou čipy vyráběný Samsungem, který zvládají výborně jak nízké frekvence s agresivním časováním, tak i vysoké frekvence s konzervativním časováním
Mno a myslite ze se vyplati koupit vyssi frekvenci nebo se na to vykaslat a usetrit? Nehonim se za co nejsilenejsim casovanim a rychlostma, ale na druhou stranu chci co nejlepsi pomer cena/vykon. Nad cim uvazuju uz jsem psal. Hodne taky zalezi jaka bude pretaktovatelnost prociku, az bude...
presne ako vravis - zalezi na pretaktovatelnosti prociku ale ja si myslim ze cez "FSB" 250 pojde tzn. ze ked pridas voltaz tym ramkam tak by mohli tych 260 dat. Istota je ale istota preto cakam na vitesty566. Co sa tyka pomeru cena/vykon tak su urcite jedny z najlepsich.Citace:
Původně odeslal Octopuss
proc ty uvozovky u FSB? jak se to teda ted pocita?
jinak uvazuju ze kdyz default je porad 200 jako u bartonu, 250 stopro neda kazdej a vic je jen pro silence. takze ddr500 mi budou stacit tak jako tak. jedine asi kdybych chtel ty tccd chipy...
"FSB" = HTT :roll:Citace:
Původně odeslal Octopuss
250 dá procák jako takokovej snad každej, ještě jsem se nesetkal s CPU (A64), který by to nedalo - vždy to omezovala pouze deska (příp. její nekompatibilita s pamětí)
jinak podle toho jak uvažuješ to vypadá, že nevíš jednu podstatnou věc -> u A64 není nutný jet paměti s HTT synchro
a to nezpomaluje?...
pokud zvedneš HTT tak, abys dosáhl stejnou frekvenci pamětí s děličkou, jako při synchru, tak neCitace:
Původně odeslal Octopuss
nevite kde sehnat "original" hynix 512mb 3200 s cipama D43 ? nebo nakou jinou pamet s cipama hynix D43, na TCCD nejsou $ :-( , bude to na A64
co vim tak obcas jima jsou osazeny Kingston ValueRam a GeIL Value PC3200 Blue, jenze osazeni tehlech pameti se meni :-(, pokud je mate tedka nekdo cerstve tak pls napiste kolik vam daj a jaky maj cipy
s cenou se potrebuju vejit do3K+-, bez DPH za 2*512
Dik
EDIT: nebo naky jiny levny pamete co dou dobre taktovat, ale aby nepotrebovali napeti pres 3v
:-(
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem pamětí, v nejbližší době plánuju dokoupit jednu 512ku ke mojí stavající 256 Transcend co mám v podpisu. Rozhoduji se mezi
GeIL 512MB PC400 CL 2.5
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18065
a
512MB 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 JR
http://interlink.tsbohemia.cz/
zatím sem spíš pro tu Transcendku, a to proto, aby mi v poho jela s tou mojí a taky má doživotní záruku...Díky za rady (a tipy) 8-)
no kompabilitu ti nikto nezaruci, ja osobne by som to videl skor na tu transced - zrejme maju rovnake cipy. Ja osobne mam Transcend a za tie prachy nemozem kriveho slova povedat. Urcite ti aj ostatni skor doporucia komplet vymenit RAMky, ale ak chces odpoved na otazku tak ja som za Transcend :wink:
ten Transcend z Bohemky ma cipy JetRam 5ns.. a pokud to je do te tvoji sestavy s Gigabytem tak ti muzu zarucit plnou funkcnost pac tyhle se davaj do kompletnich Barbone sestav a jsou odzkouseny i s touhle deskou :wink:Citace:
Původně odeslal Perfect_
vyměnit? jako koupit nějaký nový a kvalitnější jo? no na to nemám peníze, všichni si určitě všimli v jakých cenových kategoriích se pohybujou tyto paměti...Citace:
Původně odeslal tomase
jojo, to sem si byl skoro jistej, de mi spíš o to, aby nevadilo JetRam + Standart respektive GeIL + Transcend (ST)...Citace:
Původně odeslal rombo
jo tak to netusim ale dle me by v tom nemel bejt hacek.. jenom rikam co mam odzkouseny a vim zhe to tak funguje :wink:Citace:
Původně odeslal Perfect_
ok, tak teď už mi stačí poradit, který z těch dvou koupit... :)Citace:
Původně odeslal rombo