Pouzivam Internet Download Manager a taky sem lital 160-200KB/s, ale neska to je naka bida 140-200kbps tahani tak 30KB tak sem zvedavej jestli to bude padat smerem dolu nebo se to splhne trosku nahoru.
Printable View
Pouzivam Internet Download Manager a taky sem lital 160-200KB/s, ale neska to je naka bida 140-200kbps tahani tak 30KB tak sem zvedavej jestli to bude padat smerem dolu nebo se to splhne trosku nahoru.
uff tak jsem to cely procet a zitra si jdu pro CDMA.. uvidime, protoze z te jejich mapky jsem vycetl velky kulovy..
Podle jejich mapky bych měl signálu dostatek. Ale... ???Citace:
Původně odeslal Prokop
no takze tak rychly to nebylo ;D
sem na poradniku a trva to pry minimalne tri pracovni dny, jinak teda zaloha 9000 a pujceni na den za 1kc na dva za 300kc.. takze tak...
uvidime.. dokonce mi rikal ze pokud by bylo spatne pokryti mam se podivat po smerove antene :D
Pecka by to mohla být ale jak je zmíněno pod tvým uvodním článkem jde o to aby jsi tam měl dobrej signál jinak je ti to na nic... jinak download je nastavenej na minum 256 bo tak nejak.. ted uz nevim ale stejne ti to pod 300kb neklesne... pry okolo 600 takze pohoda... ale mam 10MB/s takze zatim nad tim neuvazuju :o)Citace:
Původně odeslal Kamil Raška
A nevyplatí se už za tu cenu dát přednost spíš WiFině? :?: Přeci jen to vyjde levněji a je to skoro třikrát rychlejší. Tedy co mám já :arrow: 1024/256(128kB/s)
:smoke: :smoke: DJ" :smoke: :smoke:
tak tohle bych si rád nechal vysvětlit, neb mi připadá, že někteří lidé dělají z CMDA nedochůdče, které nedožije zítřka :-(Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Maule, pokud se nemýlím, tak jsi měl modem jen na zkoušku, tak kde bereš tu jistotu, že stačí 3x vymněnit anténu?
A proč se ptám, neb ji měním asi tak 2x denně a kupodivu funguji od prvního dne spuštění CMDA což byl srpen, že? a stále je vše OK - takže by mne zajímalo, kde jsi přišel ke své "zkušenosti"
no hlavně nezapomeň na FUP :-)Citace:
Původně odeslal pulec7
Však přes www.gsmobil.cz dostaneš Yagi anténu, bez ní bych 500-600kbit neměl, to tak jenom půlku :-) ale je to tím že ta co je v krabici je moc krátku a já potřeboval mít anténu v kuchyni což je 10 metrů.Citace:
Původně odeslal Prokop
Teda nevim ale uz hodnekrat se pri testech technologie CDMA prokazalo, ze antena nema takovej vliv na silu signalu. Pokud nemas min. jak 20% nepoznas rozdil. Nekdy se stava ze pokud ti zniceho nic net de pomalu chce to jen antenu posunout o par metru vedle. Proste se zmenila naka tvar krajiny a signal se jinak lame.
Nikdo to tady na foru asi nerozebiral, ale rychlost dostanes jednak podle poctu lidi pripojenych na BTS a jednak take podle vzdalenosti. Cim vzdalenjsi si tim by si mel moznost mit pomalejsi pripojeni.
Prakticky to vypada tak, ze pokud ses 10KM od BTS a bude napojenejch dalsich 5 uzivatelu, ktery budou do 3KM od BTS, tak ty znich budes mit nejmensi rychlost. Ridi se to pomerem a modulacni technologii.
Jinak yagi antena ti pomuze k zesileni signalu to je jasny pokud mas treba 10-15% a das 7db yagi budes mit 17-22%, a muzes nasmerovat treba na jinou BTS kde nemusi byt tolik lidi. Je take chybou ze se vzdy nepripojujes na nejblizsi bod, ale ruzne. To se priznam nikde sem se nedocetl jak presne to je na jakou BTS se pripojis. Zrejme podle signalu, sily signalu. Nebo nasmerovani.
Jinak ja jsem ze zacatku prvni 3 dny mel rychlosti 160-200, a ted to spadlo, zrejme se to deje kazdemu a neni natom na vine jen prirustek uzivatelu. Zrejme to vypada jako by to bylo svalne, ukaze vam to jak krasne to chodi pak vas to schodi, nebo je mozne ze to ma eurotel spatne nastavene stropy downloadu. Nyni to mam asi 9den a jede me to kolem 150-500kbps zalezi taky treba na pocasi atd... ;D
Já měl týden 500kbit, dnes ráno 300kbit, nějak to padá :wink:
Měl jsem CDMA půjčené na 14 dní od kamaráda z Eurotelu, když jel na dovolenou. Jediné, na co mě upozorňoval, že je Eurtelu dobře znám problém těchto modemů, že vnitřní konektor anténního vstupu je velmi křeký a je nutno při výměně antén postupovat opatrně, jinak se snadno urve... Tuto informaci jsem si vzápětí ověřil i na netu...Citace:
Původně odeslal dort
Antény jsem tedy vyměnil jen dvakrát - na začátku jsem dával exerní a na konci zpět malou - dělal jsem to velmi opatrně. Stejně měl ale kámoš problém se signálem, když se to po mě pokoušel rozchodit zase u sebe doma. A příčina? Urvaný anténní vstup, přičemž nikde není psáno, že si to nemohl způsobit sám, když tam zase dával tu externí...
Na to, že jsme byli oba poučení a chovali jsme se k tomu opravdu VELMI slušně, je tento výsledek značně tristní a rozhodně nejsem jediný, kdo tuhle blbou zkušenost udělal...
Stačí Ti tohle vysvětlení, nebo si kvůli Tobě budu muset shánět právníka? Nikdy jsem neřekl, že CDMA je nedochůdče, které se nedožije zítřka!!!
Možná manželka od kámoše si to spletla s kabelem na prádlo ;D
Já zatím nic neurval ;D
hm tak to mám teĎ taky na vyzkoušení, ve tři to sosalo akolo 25KBit , teĎ to padlo na deset, modem furt pípal, tak sem to vyp. Na DC++ sem pasív - nevíte jak udělat active, nebo to nejde? furt nevím jestli si to to předplatit nebo ne, uvidím jak to poběží večír ...
A jak to vypadá u tebe s mapkou pokrytí signálem? Vejdeš se do místa s plným signálem?Citace:
Původně odeslal Spajdr
Já jsem kousek na východ od Litoměřic, signálu tam je podle mapky "haba kuk"... :wink:
Jo, je plný, včera jsem měl 800kbit - 1.3Mbit ;DCitace:
Původně odeslal DlouhyJony
Mimochodem, nevím jestli se tady o tom už psalo, ale pokud si pořídíte CDMA, tak nepoužívat tu USB prodlužku! mě a dalším asi pěti lidem to zpomalilo rychlost na polovinu! ;D přitom jiný, co jsem si tady půjčil z práce normálně jede. Takže pokud má někdo mizernou rychlost, tak se zkuste podívat jestli nepoužíváte USB prodlužku z krabice.
Pokud se tedy rozhoupu, tak si to od Eurotelu asi zapůjčím (9000Kč vratná záloha, první den pronájemu za 1Kč a ty další dny za 100Kč/1 den - pokud se nepletu)?Citace:
Původně odeslal Spajdr
Samozřejmě budu informovat, pokud tedy... :|
Nezapomeň sledovat fórum na www.cdma.cz .. spousta informací např. o rychlostech v daných oblastí ČR :-)Citace:
Myslíš tu dodanou se zařízením? Že by to mělo vliv (že by to byl naschvál)? ???Citace:
Původně odeslal Spajdr
JJ, ta co je dodaná, však si to zkus :-) ale je možné že budeš mít nějaký lepší kousek kabelu :-) pohledej na cdma.cz fóru analyzer ať si můžeš změřit signál kde jaký máš, s YAGI anténou by ti to šlo určitě lépe. (www.gsmobil.cz nabízí YAGInu zdarma i s nabíječkou na modem do auta).Citace:
no asi pleteš, po mě chtěli na den 300kčCitace:
Pokud tam máš plný signál, tak není myslím co řešit, pod 200kbit a pingy 120-160ms by to jít nemělo, asi tak :-)
hm jak sdílet připojení k netu ?
http://www.koppel.cz/cdmawifi/
ještě to nejde --- snad brzo
tak uz to mam taky doma. asi deset minut :) antenu mam vedle sebe postavenou a dsl.cz pise 462kb/s.. pekny :)
ping na www.seznam.cz 158ms prumer /nehraju takze je mi to jedno/
jinak je to doopravdy mazec'
jo jeste destinace -- Brno Zamecnicka 2