Jen ohledne napeti. Pokud vim, je to porad 0.13um jako Tbredy a Bartony a do tech se 1.7-1.8V pousti bezne, takze bych se nebal ani u Athlona64 pokud se to uchladi.
Printable View
Jen ohledne napeti. Pokud vim, je to porad 0.13um jako Tbredy a Bartony a do tech se 1.7-1.8V pousti bezne, takze bych se nebal ani u Athlona64 pokud se to uchladi.
nejdriv si chytraku prosimte precti co psal Eagle :roll:Citace:
Původně odeslal MaPa
Takže po instalaci A64 3500+ jeden z mejch prvních testů 3DMark03 10207b a to mám jen zatim 333 paměti. Během víkendu udělám hafo testů PI - Sandra - atd.
:eek: tak to vypada dobre, uz se tesim na vysledky pri OC!!Citace:
Původně odeslal susman
A ... nikde neni nic prikazane, vsetky udaje z AMD odporucaju uzivatelovy aby jednal podla nich. A o Eaglovy je zname, ze nieje priatel overclocku,(nic osobne :D ) preto sa o tom vseobecne vyjadruje dost negativne....a straši takych ako ty.Citace:
Původně odeslal Prokop
no tak pozor, nevim proc by mel byt nepritel overclocku a mit oc Bartona@2400mhz :wink:, stejnetak jsem si nevsiml ze se vyjdaruje dost negativne.. takych ako ty? myslis ze ja si te voltaze nejak hledim? nejdriv se podivej na podpis a pak mluv.. JA se toho nebojim ;DCitace:
Původně odeslal Semik
Tak je pohoda, ked je secko tzv. cool nieje coho sa bat aj pri vysokom V.core :-)
Za posledních asi šest let jsem měl dlouhodobě jediný procesor, který jsem nepřetaktoval - P4 Willamette ES 2GHz na Intel desce (pokud teda nebereš změnu násobiče jako přetakt).Citace:
Původně odeslal Semik
Nejsem ale přítel drcení křemíku, když výrobce stanoví Abs. max. rating, asi to nedělá jen tak z legrace. Intel nenechal u motherboardů zablokovat nastavení napětí u Prescottu jen tak. V poslední době už ani netaktuju z příliš zvýšeným napětím... proč taky? Kvůli pár číslíčkům v benchmarku? A to, že s dobrým chlazením může být napětí jakékoliv, je pěkná blbost, zřejmě ti nic neříká lokální přehřívání, odvod energie.
@Eagle - Mno a vsimol si si v com to viazne? Mno ze Intel ma v poslednom case take CPU co pri vysokych napetiach dochnu ako kapre, neznamena, ze AMD natom musi byt rovnako.
Kazdy si proste musi urcit sam, ci mu to riziko zvyseneho napetia ci overclocku ako takeho za ten vykon naviac stoji :idea:
Ja tu hodnotu 1,65V povozuju za maximalni bezpecnou hodnotu to znamena ze by se nemelo nic stat! Ale pokud clovek dobre chladi muze jit kapanek vic to uz zalezi na nem na kolik si troufne...
btw. sme na foru overclocking nee?? Takze by sme se nejakych voltiku bat nemely... vzdyt takova blba baterka ma 12V a taky ji nemusim chladit vetrackem :wink: :D :lol:
Asi tak no:) A kdyz to chcipne tam mam aspon padnej duvod koupit zase neco lepsiho :)Citace:
Původně odeslal FatalDooM
V Ageme maju Athlon® 64 2800+ BOX 6 299 Sk bez DPH
2all :
Ahoj
je už nejaký program čo vie prečitať sn procesora a povedať mi čo to vlastne mám ( niečo ako opn 462 ) ? konkrétne myslím na socket 939
Tak více výsledků plz :-) pořádně ohul tu grafikuCitace:
Původně odeslal susman
Nějak na to teď nemám čas :( nebo spíš se mi do to toho nechce venku je moc pekne. Něco málo je tady http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=11771&start=705Citace:
Původně odeslal Spajdr
Myslim ze nema cenu sa hadat ze ktore max Vcore pre AMD procaky je bezpecne pretoze kazdi ma nato svoj nazor a aj tak sa riadi len nim. Ja do mojho procaku pcham 1.85V uz veeelmi dlho a ide uplne bez problemov ako na zaciatku. Ak sa pozriete na zahranicne fora tak 80% ludi co tam maju AMD Tbred/Barton donich cpu 1.8V a viac a nikdo sa tam nestazuje zeby im to umieralo. Ak niekdo povazuje 1.65V za maximalnu bezpecnu hodnotu je to jeho vec ... no ja sa o kus kremika ktory uz skoro nema hodnotu (Tbred 1800+) nebojim ... uz si svoju pracu odsluzil az nadmieru dobre a zatial nevyzera na umretie takze snim ostavam spokojny. Ak umrie tak nastupi AXP-M + 1.85V :D :D AMD proste nieje INTEL !!
Kolik ze muzu pustit do pameti aniz bych poskodil ten in.pamětovej radic.. myslim ze to rikal Eagle
Zdravim...zkouseli jste uz nekdo Longorny ??? (zatim pouze bety) Zajimalo by me jaky je tam vykonovy rozdil oproti XP 64-Bit a hlavne jak se chova ten novy filesystem ktery bezi na SQL ....
2,8VCitace:
Původně odeslal d00mgiv3r
thxCitace:
Původně odeslal OBR
2all:
Aké mate teploty teraz v lete ? ( myslím procesorov !)
Mam max 50( a to se mě netočí u zalmanu vetraček)Citace:
Původně odeslal Janosik
57 na default taktu při plný zátěži po 3h. Ten AC Silencer 64 neni nic moc snad mi pude na desku Zalman 7000A. Je ale dobý že ale na idele při zaplym c_n_q je teplota pěknejch 32-35.
2susman :
máš pravdu ale mne sa ešte nepodarilo pri 1.52-1.63 V prekročiť 50 stupňov ale keď som to mal na 1.75 V tak 62 stupňov nebol problém
BTW : ako to tam máš prichytené mne to totiž maníci z acts prešróbovali
cez dosku a prichytili takým originál plechom čo bol asi k tomu chladiču
Na tý desce /myslím že je to na všech soc 754 a 939/ je ze spoda přilepenej plech na kerej je pak přišroubovaná tak plasová kolíbka na box chladič to sem musel sunadat a dát tam plech od toho AC silenceru. Neni to zrovna nejlepší systém při výměně chladiče pokud neni do tý kolíbky se musí odšroubovat deska :evil: